sigarayı bırakan hamileler , hamile kalmak isteyen kişiler

melomis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2014
811
812
Normalde aklina koydugunu yapan birisiyim ama bu sefer basamadim , basaramiyorum.sizlerin yardimina , motive olmaya ihtiyacim var sanirim.aylardir ugrasiyorum olmuyor , kendime yenildim resmen.hamile kalinca nasil olsa birakirsin demeyin çünki birakamadim.2 ay önce sonunda uzun çalismalar ve bekleyisin sonunda hamile kaldim.sevinçten agladim ama yine de sigarayi birakamadim.sigarayi birakamadigim gibi , biraktim , birakiyorum , birakamiyorum derken strese girdim.sonuç olarak düsük yaptim.yapmis oldugum düsügü sigara ve strese baglamiyorum.insanlar dogurana kadar içiyor birsey olmuyor , insanlar dünyanin stresini yasiyor allah ömür verdiyse bebek dünyaya geliyor.kader kismet ama içmemem gerektigini biliyorum.biliyorum da beceremiyorum.sonuçta sigara ve stres olumsuz etkenler.önümüzdeki ay tekrar hamilelik için çalismalara baslayacagim ve tekrar ayni seyleri yasamak istemedigim için simdiden birakmak istiyorum.sanki birakirsam olacakmis , gebeligim saglikli geçecekmis gibi bir his var içimde.spora basladim.saglikli beslenmeye basladim.su sigaradan da sizin desteginizle kurtulayim , benim gibi isteyen herkes sizden destek bulup kurtulsun

pc başında durdukça daha çok içiyorum.en iyisi yatayım.herkese iyi geceler.sabaha desteklerinizi bekliyorum

hayır kullanmıyor
O zaman daha kolay. Burnunuzun dibinde kokutan biri yok. Ben 7 sene içtim, eşim de hiç içmemiş hayatı boyunca. Sevgiliyken kokusundan çekinip bırakmıştım. Bir anda çat diye(arada kaçamak bir tane yakıyorum gerçi ayda yılda bir :)) . Yanımda sigara içen biri olsa çok zor olurdu o sebeple sordum. Bazı hamileler kokusundan tiksiniyor, bazı doktorlar o kadar stres daha zararlı günde sadece bir tane için diyor. İçmeseniz daha iyi tabi. Nikotin bantı denediniz mi?

O zaman daha kolay. Burnunuzun dibinde kokutan biri yok. Ben 7 sene içtim, eşim de hiç içmemiş hayatı boyunca. Sevgiliyken kokusundan çekinip bırakmıştım. Bir anda çat diye(arada kaçamak bir tane yakıyorum gerçi ayda yılda bir :)) . Yanımda sigara içen biri olsa çok zor olurdu o sebeple sordum. Bazı hamileler kokusundan tiksiniyor, bazı doktorlar o kadar stres daha zararlı günde sadece bir tane için diyor. İçmeseniz daha iyi tabi. Nikotin bantı denediniz mi?
evet denedim.işe yaramadı.akapunkturu denedim.seansın 3. günü ben yapamıyorum diye kaçmıştım

evet denedim.işe yaramadı.akapunkturu denedim.seansın 3. günü ben yapamıyorum diye kaçmıştım

O zaman iş kafada bitiyor. Sizin için neyin daha önemli olduğuna karar verip ona göre hareket edeceksiniz. Umarım kökten çözebilirsiniz

Bakın sigarayı bırakmak kolay iş değildir. Bunun için bu takım çalışmalara önceden başlamalıydınız.

Bir de şu var ki, en yakın arkadaşımın hamileliğinde doktoru günde bir tane sigara içmesine izin vermişti. Sigarayı bırakıcam diye büyük stres yapacaksan daha kötü olur, düşüğe kadar gider demişti. Üzgünüm ama bu durumun düşüğünüzün sebebi olma ihtimali var.

Offf başa bela şu sigara :KK14:

Nikotin bandinin en büyüğü ile başla..1 hafta kullan..
sonra sırasıyla ortanca,o da 1 hafta
Sonrada en küçük 1 hafta...
Eğer çok zorlanirsan geçişleri 10 güne cikarabilirsin...bant nikotin ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor ama ağız o tadı arıyor malesef O zaman da kriz anlarında nikotin sakızı kullan...ama bandi çıkar tabi...

Günde üçe indirdim bende hamile kaldığım ay bırakırım diyorum ama hem azaltmış olmam hemde negatif sonuç almam strese sokuyor hamile değilim madem diyip adet günleri abartıyorum aslında vücuttan altı ayda atılıyormuş direk bıraksam daha iyi benimde desteğe ihtiyacım var bu arada Evliyim eşimde içiyor ama içilmeyen bi ortama memlekete aileme gidince annem üzülmesin diye yanında hiç içmiyorum bi hafta içmediğim oluyor demekki tiryaki değilim diyorum ama evime gelince keyif sigarası yok kahve yanında yok iştah kessin Bağırsak çalıştırsın açık hava da iyi gider karnım doydu iyi gider gibi saçma sapan sebebler bulup içiyorum :KK43:

Günde üçe indirdim bende hamile kaldığım ay bırakırım diyorum ama hem azaltmış olmam hemde negatif sonuç almam strese sokuyor hamile değilim madem diyip adet günleri abartıyorum aslında vücuttan altı ayda atılıyormuş direk bıraksam daha iyi benimde desteğe ihtiyacım var bu arada Evliyim eşimde içiyor ama içilmeyen bi ortama memlekete aileme gidince annem üzülmesin diye yanında hiç içmiyorum bi hafta içmediğim oluyor demekki tiryaki değilim diyorum ama evime gelince keyif sigarası yok kahve yanında yok iştah kessin Bağırsak çalıştırsın açık hava da iyi gider karnım doydu iyi gider gibi saçma sapan sebebler bulup içiyorum :KK43:
Eğer hiç içmeden durabildiğini gördüysen bağımlılık diye bişey olmadığını da görmüşsün.Gerçekten istersen bebişin için bırakırsın rahatça.Bende senin gibi düşünüyordum,mecbur kalınca bir ay içmedende duruyordum.sonra saf saf tekrar içiyordum.Allahtan geçte olsa fark ettim.yaklaşık 14yıl içtim.

Benim yaklaşık üç yıl oldu eşim benim için bırakmıştı sevmiyordum sonra o arada yaktıkça bende yaktım sen içersen bende içerim gibisine sonrada keyif almaya başladım günde bir derken arttı işte şu sıra azalttım epeyce Ramazan'ında etkisi büyük bayrama yine memlekete gideceğim ordaysa hiç içmezsem tamamen bırakırım inş diyorum ailem de biliyor içtiğimi ama annem çok üzülüyor diye inkar ediyorum arada kahve ile içiyorum filan diyorum kaç yaşına geldim ergenliğimde bile birşey saklamazdım çok mahcubum eşimi suçluyor birde :KK43:

Benim yaklaşık üç yıl oldu eşim benim için bırakmıştı sevmiyordum sonra o arada yaktıkça bende yaktım sen içersen bende içerim gibisine sonrada keyif almaya başladım günde bir derken arttı işte şu sıra azalttım epeyce Ramazan'ında etkisi büyük bayrama yine memlekete gideceğim ordaysa hiç içmezsem tamamen bırakırım inş diyorum ailem de biliyor içtiğimi ama annem çok üzülüyor diye inkar ediyorum arada kahve ile içiyorum filan diyorum kaç yaşına geldim ergenliğimde bile birşey saklamazdım çok mahcubum eşimi suçluyor birde :KK43:
Bırak gitsin eski temiz günlerine dön.mis gibi hava varken pis yanan şeyi niye içimize çekelim,hemde o kadar zararlı ki.Bir ayda insanın bünyesini mahvediyor ama biz farkında değiliz.tüp bebek yaparken bolca tahlil yaptırınca fark ettim içtiğim ay herşey tepe taklak,bıraktığım ay düzelmiş biraz.

Çok saol aslında böyle bırakan birinden duymak daha iyi oldu içmeyenler söylediğinde inatlaşıyorum ama haklısınız kilo almaktan korkuyorum siz aldınız mı

6 tane arkadaşım Alen Carr'ın Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu adlı kitabı okuyarak ve Bırakmak İstiyorum filmini izleyerek 1 -2 günde bıraktılar. Hayret ettim doğrusu, bence deneyebilirsiniz pahalı yöntemler değiller :KK70: kitap 10 lira filmde internette var galiba :KK47:

Bir de dediklerine göre bu yöntem size sigaranın zararlarından ve iradeli olmanızdan falan bahsederek değil daha farklı yaklaşarak bıraktırıyor. o yüzden bir çok kişi daha kolay bırakıyor.

Günaydın. Bende günde 1 pakete yakın içiyordum. Hamile kaldığımı öğrendiğim anda bıraktım. Hiç tiksinmedim 9 ay boyunca canım istedi. Ama bebeğim aklıma gelince vazgeçtim hemen. Sonuçta sizin içinizde bir canlı var ve gidecek bir yeri yok. Benim motivasyonum bu olmuştu.

Hamilelik boyunca içen arkadaşım doğum yaptığında çok strese girdiğini sigaradan dolayı bebekte sorun olup olmadığını çok merak ettiğini söylemişti. 2 nefes için bu korkuyu çekmeye değmez.

Uzun sure aile yaninda falan icmeyince demek ki dayanabildigime gore bagimli degilim diyen arkadaslar, uzgunum ama resmen bagimlisiniz. Dunya saglik örgütünun bagimlilik taniminda bir maddeyi yalnizca 1 defa icine cekmek, yutmak, enjekte etmek denemektir; 2. Sefer ne oldugunu bilerek devam ettirmek bagimliliktir deniyor ve uzmanlar bu gorusu benimsiyor. Ayrica yine uzulerek belirtmem gerekir ki madde bagimliliklarinda hicbir zaman bırakmak kelimesi kullanilmaz, uzak durmak denir. Malesef hic sigara kullanmayan birine göre 20 yil da uzak durmus olsaniz risk altindasiniz.. bunlari moral bozmak icin anlatmiyorum, bagimlilikla mücadelenin zorlugunun farkina varin diye yaziyorum. Ha bu arada isin bu kadar ilmini bilmeme hatta dersini vermeme rağmen bende sigara bagimlisiyim ve 2 yil sonra isteyeceğimizi tahmin ettigim gebelik icin simdiden birseyler yapmam gerektiğini biliyorum. Benim fikrim ve doktorlarin tavsiyesi elbette hamilelikten cok once sigaradan uzak durmak, vücudun alismasini beklemek o kriz donemlerini atlatip oyle gebe kalmak en dogrusu. Ama bu mumkun olmadiysa ve gebelik sigara icerken geldiyse bu sefer doktor kontrolunde kafaya fazla takmadan, strese girmeden icmeyi devam ettirmek. Çünkü cocugu maddeyle zehirlememek dogru olan, ama sigarasiz gececek ilk 72 saati bebege yasatmak da baska turlu bir eziyet, psikolojik etkilerini saymiyorum bile.

X