• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakmak mı yoksa kilo vermek mi?

Giz05

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
468
166
323
İzmir
Merhaba hanımlar:) ben 22 yaşındayım 17 yaşından beri sigara bağımlısıyım,(başlamaz olaydım ellerim kırılaydı gerçekten) ve sigarasız geçen bir günüm bile olmamıştı. Kendime illa bir fırsat yaratırdım sigara içmek için. okul zamanı sömestırda bırakacağım diye söz vermiştim. Dört gündürde ağzıma sürmedim. Günde bir kez nikotin sakızı çiğnedim.(ki bu bile zor oldu) yani bırakmaya niyetliyim.

Gelelim sorunuma ben 1.65 boyundayım ve 73 kiloyum yani kilo problemim var ve sigarayı bırakmak benim malesef iştahımı açtı. Spora yazılma imkanımda yok okul zamanı zaten hiç vaktim olmuyor ancak tatilde yürüyüş yapabilirim sanırım. kilo alırsam eğer kendimi biliyorum kederden yine başlarım.

Sizce kilo almadan bırakmanın bir yolu var mı? Çevrenizde kilo almadan bırakabilen var mı ve bunu nasıl başardı? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.:)

Imkaniniz varsa protein agirlikli beslenin basta ama emin olun kilo daha saglikli sigaradan :) Bir ay kadar gayret ettinizmi gerisi gelir sonra fazla kilolarida verirsiniz.

Merhaba hanımlar:) ben 22 yaşındayım 17 yaşından beri sigara bağımlısıyım,(başlamaz olaydım ellerim kırılaydı gerçekten) ve sigarasız geçen bir günüm bile olmamıştı. Kendime illa bir fırsat yaratırdım sigara içmek için. okul zamanı sömestırda bırakacağım diye söz vermiştim. Dört gündürde ağzıma sürmedim. Günde bir kez nikotin sakızı çiğnedim.(ki bu bile zor oldu) yani bırakmaya niyetliyim.

Gelelim sorunuma ben 1.65 boyundayım ve 73 kiloyum yani kilo problemim var ve sigarayı bırakmak benim malesef iştahımı açtı. Spora yazılma imkanımda yok okul zamanı zaten hiç vaktim olmuyor ancak tatilde yürüyüş yapabilirim sanırım. kilo alırsam eğer kendimi biliyorum kederden yine başlarım.

Sizce kilo almadan bırakmanın bir yolu var mı? Çevrenizde kilo almadan bırakabilen var mı ve bunu nasıl başardı? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.:)
Bu aklının sana oynadığı bi oyun sigarayi birakmamak icin. Sakın vazgeçme bi kac gün gectikce anlicaksin rahatlığını istahinin acilma sebebi de el ve agiz aliskanligindan kaynaklaniyor. Baska seylerle oyalan o zaman.yeme ihtiyacı duymazsin. Esimden biliyorum. 10 yillik tiryakiydi ve günde 2paket içiyordu sigarayi birakcam dedi ve bi gunde bitirdi. Temmuzdan bu yana icmiyor ilk zamanlar surekli hissetti eksikligini biseler yedi sakız cignedi biraz kilo.aldi ama suan tekrar zayiflamaya basladi. Vazgecme sakın devam et kararliligina

Imkaniniz varsa protein agirlikli beslenin basta ama emin olun kilo daha saglikli sigaradan :) Bir ay kadar gayret ettinizmi gerisi gelir sonra fazla kilolarida verirsiniz.
İnşallah ikisinide başarırım tabi sağlık daha önemli ama, birisi bana kilo almışsın dese çok moralim bozulacak sağlık falan umrumda olmayacak biliyorum:)

Bu aklının sana oynadığı bi oyun sigarayi birakmamak icin. Sakın vazgeçme bi kac gün gectikce anlicaksin rahatlığını istahinin acilma sebebi de el ve agiz aliskanligindan kaynaklaniyor. Baska seylerle oyalan o zaman.yeme ihtiyacı duymazsin. Esimden biliyorum. 10 yillik tiryakiydi ve günde 2paket içiyordu sigarayi birakcam dedi ve bi gunde bitirdi. Temmuzdan bu yana icmiyor ilk zamanlar surekli hissetti eksikligini biseler yedi sakız cignedi biraz kilo.aldi ama suan tekrar zayiflamaya basladi. Vazgecme sakın devam et kararliligina
Aynen öyle elim boş durmuyor sürekli ne yesem diye düşünüyorum bi de normalde zaten iştahlı bir insanım bu tuz biber oldu. Ben günde yarım paket falan içiyordum. İnşallah dışardan farkedilir kilo almam 2 kilo falan sıkıntı değil ama daha fazlasını kaldıracak bir tipim yok malesef:(

Aynen öyle elim boş durmuyor sürekli ne yesem diye düşünüyorum bi de normalde zaten iştahlı bir insanım bu tuz biber oldu. Ben günde yarım paket falan içiyordum. İnşallah dışardan farkedilir kilo almam 2 kilo falan sıkıntı değil ama daha fazlasını kaldıracak bir tipim yok malesef:KK43:
Kilo verilir hic dert etme. Senin sağlığın daha önemli bak sana şunu söyleyim esimle benim aksamlari hic.muhabbettim olmuyordu çünkü sigaradan dolayi yanyana oturamiyorduk ben rahatsız oluyordum. Ya o dışarda iciyordu ya da ben baska odada oturuyordum. Gece uyurken nefes almasi bile bi farklıydı şimdi rahat uyuduğunu bende hissediyorum. Oda cok rahat. Bence hic kilo falan düşünme madem bi adım attın kendine verdigin sözünü tut. Inan mutlu olacaksin:)

Önce kararli olacaksin ki birakabilesin.

Kilo verilir hic dert etme. Senin sağlığın daha önemli bak sana şunu söyleyim esimle benim aksamlari hic.muhabbettim olmuyordu çünkü sigaradan dolayi yanyana oturamiyorduk ben rahatsız oluyordum. Ya o dışarda iciyordu ya da ben baska odada oturuyordum. Gece uyurken nefes almasi bile bi farklıydı şimdi rahat uyuduğunu bende hissediyorum. Oda cok rahat. Bence hic kilo falan düşünme madem bi adım attın kendine verdigin sözünü tut. Inan mutlu olacaksin:)
Doğru kışın hele insan daha fena oluyor üşüye üşüye dışarda oturuyoruz falan zaten kimse dışarda oturmak istemiyor vs.

Önce kararli olacaksin ki birakabilesin.
Kararlıyım fakat ne yalan söyleyim ben kilo vermek için sık sık sağlığını tehlikeye atmış bi insanım şok diyetlerle vs o yuzden kilo aldığımda olaya pozitif bakamayanilirim:(

Kararlıyım fakat ne yalan söyleyim ben kilo vermek için sık sık sağlığını tehlikeye atmış bi insanım şok diyetlerle vs o yuzden kilo aldığımda olaya pozitif bakamayanilirim:KK43:
illa spor salonuna gerek yok ki, hafta 3 4 akşam 30 dk yürüsen yeter.
beyazlari da kes tamam.
öldürücü diyetlere ne luzum var.

15 yila yakin sigara ictim. Hem de gunde 1,5 paket. 2 yildir agzima surmedim ve evet kilo da aldim. Ama su anda aldigim kiloyu da verdim, veriyorum da ;)
Sigara icmemek buyuk ayricalik. İlk 6 ay cok anlamasam da, hakikaten artik kendimi 2. Sinif insan olarak gormuyorum. Henuz yolun cok basindasiniz. Ayni istikrarla devam edin. İyiki birakmisim diyeceksiniz..

15 yila yakin sigara ictim. Hem de gunde 1,5 paket. 2 yildir agzima surmedim ve evet kilo da aldim. Ama su anda aldigim kiloyu da verdim, veriyorum da :KK66:
Sigara icmemek buyuk ayricalik. İlk 6 ay cok anlamasam da, hakikaten artik kendimi 2. Sinif insan olarak gormuyorum. Henuz yolun cok basindasiniz. Ayni istikrarla devam edin. İyiki birakmisim diyeceksiniz..
İnşallaj öyle deriö. Siz kaç kilo aldınız mahsuru yoksa?

İnşallaj öyle deriö. Siz kaç kilo aldınız mahsuru yoksa?
Ben arada bir de bebis yaptim ;) ama bence sigara kaynakli 5-6 kilo falan aldim. Su son 2 ayda da, 9 kilo verdim ;) spor falan da yapmadim, yediklerime dikkat ediyorum. Abur cubur yeme, sakiz cigne, limonlu su ic. Sigara istegini cok bastiriyor limonlu su. Eger aliskanligin varsa, cay kahveyi azalt, hatta icme. Ben sigarayla birlikte kahveyi de biraktim. Simdi yeniden kahve iciyorum ;

Ikisini ayni anda yapabilirsin bende yarın bırakmayı kafama koydum benim enerjim acayip düşük sürekli uyuyabilirim öyle uyku bağımlısı bi insanım 1 günde rahat 1 paket sigarada içerim ama artık param yetismiyo kendime bişey alcakken düşünüyorum çünkü pahalı bi sigara iciyorum sigarayı bırakıp o parayla istediğim başka şeyler yapcam kendimi böyle motive ediyorum. Bide bu reklamlarda çıkan destek ürünleri varya enerji için onlardan aldım içinde nikotin varmış bakalım bi umut işte inşallah birakabiliriz

G Giz05 canim oncelikle tebrik ederim seni :)) Ben de 6 yil kullandim birakali 1 yil oldu. Kilo alimini onlemek imkansiz diyebilirim. Surekli biseyler atistirmak isticeksin sigaranin eksikligini bastirmak icin. Ben 47 kiloydum su an 55 kiloyum ama duzenli sporla kas yaparak aldim kilomu ve su an kilolu degil saglikli gorunuyorum, ben de spor salonuna gitmedim evde yapiyorum sporu. Kesinlikle spora baslamani oneririm yani. Bi de soyle bi durum var, aldigin bi kac kilo sigara bagimlisi olmaktan daha kotu kesinlikle degil. Cildinde, enerjinde, ses tonunda, kokunda, dislerinde farki hissediceksin hatta sabah hic olmadigin kadar dinc uyanmaya baslicaksin. Inan bana bunlar cok daha onemli. Umarim sigara bi daha seni kandirmaz canim :)

Ben de bırakmak için bir çok yöntem denedim ama kilo aldıkça geriye döndüm. Bu sefer hazırlıklı davrandım. 17 gündür içmiyorum. Hem diyet hem sigara bırakmak birlikte yürümez. Ben ilk günlerde yemek konusunda kendime izin verdim ve deli gibi yıllardır yemediğim ama sevdiğim yiyecekleri yedim dört gün. 2kg. aldım. Sonra kendimi yavaş yavaş toparlamaya başladım. Bugün itibariyle aldığım kilodan 800gr. kaldı geriye. Onu da vereceğim çünkü zor günleri atlattım sayılır. Spor şart ve bol su, sık sık az az kalorilere dikkat ederek yemek vs. bedelleri var yani. Zararlı alışkanlıklar bölümünde 21 gün başlığında konu açtım yaptıklarımı yaşadıklarımı orada yazıyorum gün gün. İstersen göz atabilirsin. Kolaylıklar diliyorum. Umarım başarırsın.

Bir de nikotin sakızı bantı vs kullanmanı önermiyorum çünkü bizi bağımlı yapan nikotin zaten bir yararı olmuyor.

Ikisini ayni anda yapabilirsin bende yarın bırakmayı kafama koydum benim enerjim acayip düşük sürekli uyuyabilirim öyle uyku bağımlısı bi insanım 1 günde rahat 1 paket sigarada içerim ama artık param yetismiyo kendime bişey alcakken düşünüyorum çünkü pahalı bi sigara iciyorum sigarayı bırakıp o parayla istediğim başka şeyler yapcam kendimi böyle motive ediyorum. Bide bu reklamlarda çıkan destek ürünleri varya enerji için onlardan aldım içinde nikotin varmış bakalım bi umut işte inşallah birakabiliriz
İnşalllaaah:)

Back
X