Sigarayı bırakmaya karar verdim.... (Hadi hanımlar yoldaş arıyorum)

recheel

fredoom=hallucinations
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
575
985
323
kızlar dün akşam kendi kendime bir karar aldım ve bugün uygulamaya koyuldum
sigarayı bırakmak için elimden gelen çabayı göstereceğim aslında sigarayı bırakmayı düşünen arkadaşlar varsa bu konuda birbirimize destek olarak bu süreci atlatabiliriz
bugün 12 den beri içmiyorum ve kararlıyım
inşallah irademle bu illetten kurtulurum
:18:

Son düzenleme:
Her telden topik var, sigara içinde olmalıydı evet..
İnşallah içmezsniz, nikotin bantları ile takviye alsanız fena olmaz aslında, çok işe yarıyormuş..

Ben de bıraktım :) Eşimle birlikte bıraktık.. Çalışıyor musun bilmiyorum ama inan sigarayı bıraktığımız günden beri kesemize bereket geldi.

Eşim günde 1 pakete yakın içiyordu. Birgün hastalandı boğazı falan şişti, dedi ki ben içmiyorum artık..

Sonra şöyle yaptı, her gün yine sigara aldı. Aslında sigara aldığını farzederek o parayı kenara koydu biz bununla sigara aldık ve içiyoruz diyerek. Birikenleri gördükçe verdiği karardan daha da memnun oldu.

Sen de böyle yap, sigara alacakmışsın gibi o parayı kenara koy. Biriktikçe hem sağlığın hem de cebin için ne kadar yararlı bir iş yaptığını göreceksin :34:

İnşallah içmezsniz, nikotin bantları ile takviye alsanız fena olmaz aslında, çok işe yarıyormuş..

ya aslında bende duydum nikotin hapları,bantları v.s ama ben kendi kendime bırakmayı istiyorum açıkçası bana para tuzağı geliyor bunlar. önemli olan irade herşey bizde bitiyor

Ben de bıraktım :) Eşimle birlikte bıraktık.. Çalışıyor musun bilmiyorum ama inan sigarayı bıraktığımız günden beri kesemize bereket geldi.

Eşim günde 1 pakete yakın içiyordu. Birgün hastalandı boğazı falan şişti, dedi ki ben içmiyorum artık..

Sonra şöyle yaptı, her gün yine sigara aldı. Aslında sigara aldığını farzederek o parayı kenara koydu biz bununla sigara aldık ve içiyoruz diyerek. Birikenleri gördükçe verdiği karardan daha da memnun oldu.

Sen de böyle yap, sigara alacakmışsın gibi o parayı kenara koy. Biriktikçe hem sağlığın hem de cebin için ne kadar yararlı bir iş yaptığını göreceksin :34:

bende erkek arkadaşımla konusurken karar verdim ayda ikimizin sigara masrafı 500 tl şu an bütçelerimiz her ne kadar ayrı olsa da ilerde sigarayı bırakırsak 1 yılda ciddi bir birikim yapabileceğimize karar verdik o uygulamaktan çekindi ama ben kararlıyım bakalım kızlar dua edin bana iradeli olmalıyım :17:

Son düzenleme:
Kafandan sildiysen ne mutlu sana... Önce kendini inandır, sonra bedenin de inacaktır ona bağımlı olmadığına...

açıkçası hafif bi baş ağrısı ve asabiyet hali başladı ama ilk 24 saati ve yarın sabahı atlatırsam gerisi gelir tahminimce çünkü en büyük bağımlılığım sabah kalkar kalkmaz içtiğimdi :2:
onu aşarsam sıkıntı olmuycak gibi

açıkçası hafif bi baş ağrısı ve asabiyet hali başladı ama ilk 24 saati ve yarın sabahı atlatırsam gerisi gelir tahminimce çünkü en büyük bağımlılığım sabah kalkar kalkmaz içtiğimdi :2:
onu aşarsam sıkıntı olmuycak gibi

Sigarayla asabiyetin kesinlikle alakası yok bu psikolojiyi at kafandan. Sen şuan vücudunu dinliyorsun ve öyle zannediyorsun. Sigarayı bırakmak gerçekten asabiyete sebep olsaydı sigarayı içmek de sakinleştirici etki yapardı dimi?

Nikotin bantları yada nikotin sakızları vucudunuzun ihtiyaç duyduğu nikotin ihtiyacını almanıza yarar yani sadece el alışkanlığını bıraktırır.Vucudunuzun bir müddet yoksunluk hissiyle savaşması lazım.

Bol bol su için vucudda biriken nikotini tez yoldan atın.Allah kolaylık versin.[/B

Allh banada nasib etsin inşallah.]

Son düzenleme:
ben icmiyorum ama esim birakti sigarayi tam tiryakiydi gunde 1 paket iciyordu neredeyse birini yakip birini sondururdu cok denedi birakmaya calisti ama sonunda hep pes etti disardaki cope attigi sigarayi gece gidip cikarip ictigini bilirim dayanamayinca olmuyor dort donuyor..
2 hafta once birakmaya karar verdi ve 2 haftadir icmiyor nikotin sakizlariyla oyaliyor kendini faydasinida gordu gibi gecen gun yine vazgecti gibi oldu aldi sigara ama icinden biraz icip atmis geri cope o gundur bugundur icmiyor INSALLAH ta icmez,
hem evin havasi degisti esim evin icinde iciyordu havalar soguk havalandirsan olmuyor o dumani soluyorduk yani kokusuda igrenc zaten,simdilik kurtuduk cok sukur rahat nefes alabiliyorum INSALLAH icmez boyle devam eder darisi basiniza..:nazar:

bende bırakmayı çok istiyorum :( fakat denemelerim hep boş çıktı :( aslında şuan sigaram bitti..ve boğazlarım acıyor size eşlik edebilirmiyim acaba :S

ben icmiyorum ama esim birakti sigarayi tam tiryakiydi gunde 1 paket iciyordu neredeyse birini yakip birini sondururdu cok denedi birakmaya calisti ama sonunda hep pes etti disardaki cope attigi sigarayi gece gidip cikarip ictigini bilirim dayanamayinca olmuyor dort donuyor..
2 hafta once birakmaya karar verdi ve 2 haftadir icmiyor nikotin sakizlariyla oyaliyor kendini faydasinida gordu gibi gecen gun yine vazgecti gibi oldu aldi sigara ama icinden biraz icip atmis geri cope o gundur bugundur icmiyor INSALLAH ta icmez,
hem evin havasi degisti esim evin icinde iciyordu havalar soguk havalandirsan olmuyor o dumani soluyorduk yani kokusuda igrenc zaten,simdilik kurtuduk cok sukur rahat nefes alabiliyorum INSALLAH icmez boyle devam eder darisi basiniza..:nazar:

amin canım inşallah :) eşin içinde çok sevindim darısı benim gibi kurtulmak isteyenlerin başına

Nikotin bantları yada nikotin sakızları vucudunuzun ihtiyaç duyduğu nikotin ihtiyacını almanıza yarar yani sadece el alışkanlığını bıraktırır.Vucudunuzun bir müddet yoksunluk hissiyle savaşması lazım.

Bol bol su için vucudda biriken nikotini tez yoldan atın.Allah kolaylık versin.[/B

Allh banada nasib etsin inşallah.]

inşallah :) gel bu konuda birbirimize destek olup beraber bırakalım?

ben 18 ay önce bıraktım
Allaha şükür

darısı benim başıma cnm
:16:

bende bırakmayı çok istiyorum :( fakat denemelerim hep boş çıktı :( aslında şuan sigaram bitti..ve boğazlarım acıyor size eşlik edebilirmiyim acaba :S

ayyy aslında çok sevinirim tek başına olmaktansa 2 kişi destek halinde oluruz neden olmasın eğer hala niyetliysen bu konuda birbirimize yoldaş olabiliriz :16::34:

Bende cok iciyordum ama sükür 3 senedir icmiyorum,esimde 5 sene olcak,aslinda birlikte birakmisdik ama ben arada bi yakiyordum,sükür 3 senedir icmiyorum..ben bieden biraktim,ama cok kilo aldim her canim istedinde tatli birseyler yedim ....

sigarayı bebek planladığımız için bıraktım.kafa da bitirerek değil yani.1 gram bile almadım,asabiyetim,uykusuzluğum felan da olmadı.fiziksel bağımlılık çabuk geçiyor.önemli olan psikolojik bağımlılık.1,5 senedir içmiyorum.hala da canım çeker şerefsizi amma velakin şu saatten sonra başlamak biraz ahmaklık olur gibi geliyor.hem canım çekiyor hem yanım da içilince rahatsız oluyorum öksürüyorum felan.bu ne yaman çelişkidir acep?sözün özü gazan mubarek olsun umarım başarırsın.bence sakızlar ,bantlar hikaaye.kafada bitecek başka yolu yok.başarısız olup 1 tane yakacağın günler de olabilir.sakın umudunu kırma,moralini bozma,olmuyor ,bırakamıyorum hallerine düşme.istersen olur emin ol olur.her ne kadar sigara güzelse sigarasız günler çok daha güzel buna emin ol.başarılar...

Bu kararı vermen çok iyi tebrikler..vallahi ben kilo almaktan korktuğum için yeltenmiyorum, çok sağlıksız ama napim kilo fobim baskın geliyor :ssz:

2 yıl önce sigaraya veda edenlerdenim :52: gerçekten ilk 1 hafta çok asabi oluyosn ama kafanda bitirdiğin an herşey oluyo inş başarılı olursun ilk 3 gün atlatırsan sonrası biraz sabredersen geliyo :34:

Back
X