Sigarayı bıraktım, ama?

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.668
6.603
358
35
Dert mi, değil mi emin değilim.
Ama paylasmam lazım bunu.
Sadece bir kaç arkadaşımın bildiği gizli sigara içme bagimliligim var/vardı. Hayatım çok hızlı akıyor ve arada bir sigarayla o hızlı hayata dur diyordum. Ama sigaranın beni yavaş yavaş öldürmesine izin vermek istemedim daha fazla. Pazar gününden beri bıraktım.
Zaten bir gün (muhtemelen bir hastalık yasadigimda) bırakacaktım, neden şimdi hazır saglikliyken bırakmayayim dedim.
Hiç bir sıkıntı yaşamadım aslına bakarsanız. Hatta sabahları temiz bir nefesle uyanmak harika bir duygu, ayrıca paketi biri görecek derdim de yok ama ara aara felaket bir içme isteği geliyor. 'Bir tane ya' diyorum 'bir şey olmaz.' zor tutuyorum kendimi.
Bu isteme durumu 10-15 dk kadar sürebiliyor. Ama icmedigim için çok mutlu oluyorum.
merak ettigim, ve birazda dert ettiğim şey, çevremde sigara kullanan yada bırakmış olan tek kişi bile yok. Beni nasıl bir yol bekliyor. Çok canınız çektiğinde ne yapıyorsunuz? Kilo almaktan korkuyorum hatta kilo vermem lazim, sigarayi bırakmışken bu mümkün mü?
kusura bakmayın biraz uzamış. Ama bu konuda çok yalnızım.
tesekkurler :)
Ekleme: ara ara da rüyamda içtiğimi görüyorum ve rüyamda bak işte basaramadin diyerek kendime kızıyorum. Bu da normal mi :))
Ayrıca çok afedersiniz de kabızlık yasadiniz mi?

Son düzenleme:
Ben varım. 1,5 aydır içmiyorum. Şu anda nikotin krizlerim bitmiş durumda. Ara sıra içme isteği geliyor tabi ama kriz seviyesinde değil zaten o istekleri de umursamıyorsun bile. Kilo almamak için canın sigara içmek istediğinde su iç, baya iç ama 3-4 bardak gibi. Bi de gözümüzde büyüttüğümüz kadar zor birşey değilmiş yaa sigarayı bırakmak.

Sizin adınıza sevindim. Bir süre belki bunları yaşarsınız ama emin olun geçecek. Rüyanıza girmesi de gün içinde düşündüğünüz için normal. Kilo vermek için yürüyüş, spor yapmaya başlayın. Kafanız da dağılmış olur.

Ben 2017de bıraktım.
Hayatımda hep iniş çıkışlar, değişimler oldu.
Bu zamanlarda hep gidip bir tane iki tane falan alıyordum, buluyordum.
Sonra tiksinip atıyordum.
Ama nikotinle derdim yok, psikolojik bir ağzımda dursun alışkanlığı mı desem ne desem.
En son elektronik sigaraya başladım 1 ay önce, daha rahatım :KK45:

Yakın zamanda kayınbabam sigaradan küt diye öldü.solunum yetmezliği.oyüzden sigaradan extra nefret ederim.lütfen istikrarlı olun ve vucudunuzun kıymetini bilin.

Sadece bir kaç arkadaşımın bildiği gizli sigara içme bagimliligim var/vardı. Hayatım çok hızlı akıyor ve arada bir sigarayla o hızlı hayata dur diyordum. Ama sigaranın beni yavaş yavaş öldürmesine izin vermek istemedim daha fazla. Pazar gününden beri bıraktım.
Zaten bir gün (muhtemelen bir hastalık yasadigimda) bırakacaktım, neden şimdi hazır saglikliyken bırakmayayim dedim.
Hiç bir sıkıntı yaşamadım aslına bakarsanız. Hatta sabahları temiz bir nefesle uyanmak harika bir duygu, ayrıca paketi biri görecek derdim de yok ama ara aara felaket bir içme isteği geliyor. 'Bir tane ya' diyorum 'bir şey olmaz.' zor tutuyorum kendimi.
Bu isteme durumu 10-15 dk kadar sürebiliyor. Ama icmedigim için çok mutlu oluyorum.
merak ettigim, ve birazda dert ettiğim şey, çevremde sigara kullanan yada bırakmış olan tek kişi bile yok. Beni nasıl bir yol bekliyor. Çok canınız çektiğinde ne yapıyorsunuz? Kilo almaktan korkuyorum hatta kilo vermem lazim, sigarayi bırakmışken bu mümkün mü?
Ekleme: ara ara da rüyamda içtiğimi görüyorum ve rüyamda bak işte basaramadin diyerek kendime kızıyorum. Bu da normal mi :))
Ayy ne güzel yaaa keske bende bırakabilsem her paket bitiminde bir daha almayacağım diyorum ama her defasında yinede dayanamayıp alıyorum

Ahhh irade ahhh :)) Nefis ceker ama insan iradeli olmali. Hatta okudugum bir kitapta asla yapamam edemem dediginiz seylerin saatini degistirin herseyin iradeniz dahilinde oldugunu gorun diyordu. Sabahlari kahve icmeden duramazdim aklim fikrim kahvede olurdu sonra dedim ki ogleden sonra ic dayan. Birkac gun oyle yaptim. Sonra bugun icmeyecegim dedim. Simdi sabahlari deli gibi kahve aramiyorum. Demek ki irademle karar verebiliyorum hersey bunun dahilinde dedim. Bol su ic ve sigarayi icinde cigerlerinin halini gozunun onune getir. Duman iceri giriyor bronslarin doluyor tertemiz hucreler zehirleniyor temiz kan kirleniyor. Deger mi ki? Kolay gelsin:))

normal, sigarayı her canın istediğinde 1 bardak su iç...

Bol bol yürüyüş yapın hem vücuttaki nikotinin atılmasına yardımcı olur hem dikkatinizi sigaradan başka bir yere vermiş olursunuz hemde sigarasız bünyeye spor yapmak çok daha hızlı kilo verdiriyor beslenmeye de dikkat bıraktım deyip şeker çikolata abanmayın ve hedef noktası değiştirin aklınızda sigara içmemeye çalışma hedefi değil kilo verme hedefi olsun günlük olarak motivasyonu arttırır
1.5 yıl oldu hala rüyamda içiyorum halk sağlığı profesörüne sordum çok normal içmediğin sürece bu bir sorun değil uykunda zihnin savaş veriyor dedi

Ben varım. 1,5 aydır içmiyorum. Şu anda nikotin krizlerim bitmiş durumda. Ara sıra içme isteği geliyor tabi ama kriz seviyesinde değil zaten o istekleri de umursamıyorsun bile. Kilo almamak için canın sigara içmek istediğinde su iç, baya iç ama 3-4 bardak gibi. Bi de gözümüzde büyüttüğümüz kadar zor birşey değilmiş yaa sigarayı bırakmak.

Ben de bunu diyorum, gerçi biraz erken mı diyorum bilmem ama :)) bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim :) sizi de tebrik ediyorum.

Yakın zamanda kayınbabam sigaradan küt diye öldü.solunum yetmezliği.oyüzden sigaradan extra nefret ederim.lütfen istikrarlı olun ve vucudunuzun kıymetini bilin.

Başınız sağolsun. Bir de sigara yüzünden olması çok üzücü.

Ayy ne güzel yaaa keske bende bırakabilsem her paket bitiminde bir daha almayacağım diyorum ama her defasında yinede dayanamayıp alıyorum
Bendeki sorun ise bırakmayı yeterince istememek. O tetikleyici unsuru bir bulamadım. Gaza gelemiyorum.
Vallahi şaka gibi ama konunu sigara içerken okuyorum :KK66: Nasıl bıraktın var mı tavsıyelerin canım.

Bir gün arabayla giderken kendi kendime "aman çok da zararlı birşey olsa alınmasına izin verilmez, bangır bangır zararlı derlerdi" diyip hemen arkasına "oha zaten öyle yapıyorlar" diye dusunmemle başladı aslında :))
Bir de kendi kendime her ictigimde zaten bir gün bırakacağım diyordum. O gün de muhtemelen Allah korusun sağlığımi kaybettigim bir gün olacakti. Niye sagligimi kaybetmeyi bekleyeyim ki dedim. Sabahları, akşamdan dişimi o kadar fircalamama rağmen iğrenç bir nefes kokusu.... Şimdi yok ya. Yok :)) o kadar mutlu uyanıyorum ki...
En son bir arkadasimin sigara kullanmayan babasının kalp damarları tıkandı ve sigara kullanmadığı için damarları sağlam olduğundan çok rahat atlattı.
Korktum.
Ayrıca sanıldığı kadar zor değil. Ben de böyle yazıları sigara icerken okurdum :)) hiç şu an bırakamam derdim. Bıraktım :)) Allah'ım sigarayı biraktim. Çok şükür ya. Bugün erkenden uyandım ve ağzım kokmuyor. Bu harika bir duyguymus. Çok şükür.
Sizler de bunu yasamalisiniz. İnşallah ben de asla ama asla bir daha öyle bir esarete girmem.

Başınız sağolsun. Bir de sigara yüzünden olması çok üzücü.

Bir gün arabayla giderken kendi kendime "aman çok da zararlı birşey olsa alınmasına izin verilmez, bangır bangır zararlı derlerdi" diyip hemen arkasına "oha zaten öyle yapıyorlar" diye dusunmemle başladı aslında :))
Bir de kendi kendime her ictigimde zaten bir gün bırakacağım diyordum. O gün de muhtemelen Allah korusun sağlığımi kaybettigim bir gün olacakti. Niye sagligimi kaybetmeyi bekleyeyim ki dedim. Sabahları, akşamdan dişimi o kadar fircalamama rağmen iğrenç bir nefes kokusu.... Şimdi yok ya. Yok :)) o kadar mutlu uyanıyorum ki...
En son bir arkadasimin sigara kullanmayan babasının kalp damarları tıkandı ve sigara kullanmadığı için damarları sağlam olduğundan çok rahat atlattı.
Korktum.
Ayrıca sanıldığı kadar zor değil. Ben de böyle yazıları sigara icerken okurdum :)) hiç şu an bırakamam derdim. Bıraktım :)) Allah'ım sigarayı biraktim. Çok şükür ya. Bugün erkenden uyandım ve ağzım kokmuyor. Bu harika bir duyguymus. Çok şükür.
Sizler de bunu yasamalisiniz. İnşallah ben de asla ama asla bir daha öyle bir esarete girmem.
Muhtemelen ben de sağlığımı kaybettikten sonra bırakacağım ;( Tavsıyelerin için tesekkür ederim canım.

4 yıl once bıraktım diyebilirim ara ara iciyordum ama nadiren. Hatta bir ara gunde 1-2 ictim. Ama son bir yıldır bana bir sey oldu hic icmiyorum. Canımda hic istemiyor. Mantıgina vardim sanirim olayin. Bir de hasta olmaktan korkuyorum ben annem kanser hastasi ve ne kadar zor yasadiklari tedavisi.
Hayatinda hic sigara kullanmamis ama hasta olmus bana neler olmaz ki dedim ve gercekten tiksiniyorum ben gorunce kızların elinde hic yakısmıyor hangi mantiklar icmisim acaba..

Buarada kilo almaktan bahsetmissin. Bol bol su ic. Hem sigara icme istegini aliyor. Ben oyle yapmistim ilk zamanlar birakirken. Hem kilo almazsin ama sigara icme istegin gider. Ben bir de sakiz cigniyordum sigara aklima gelince herkes sevmez ama deneyebilirsin.

Çok teşekkür ediyorum :) içtiğimi pek kimse bilmediği için bıraktığımı bilen kimse de yok. Kendi içimde çığlıklar atıyorum bazen mutluluktan :))

Back
X