Sigarayı bıraktım TABEX

ilkayilmaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2014
27
15
52
Tüm sigara bırakma yöntemlerini denedim. En sonunda bu illetten kurtuldum. Süreci/günlüğümü sizinle paylaşmak istedim....
19 yaşımdan beri 25 yıldır günde 2 paket sigara içiyorum. Son 7 yıldır sigarayı bırakmak için mücadele veriyorum. Bant sakız hipnoz terapi ilaç allan carr hepsini denedim. Bırakma sürecinde çektiğim acılar sonrasında tekrardan sar başa yapmak özgüvenimi feci sarstı. Çok güçlü ve hakim bir insan olmama rağmen bu illet öyle bir illet ki kurtulamadım. beni içten fethetmiş. Truva atı. Bana nereden saldırdığını bilmiyorum. İçimde sigaraya karşı gereksiz bir sevgi var. Sanki hayatta tutunduğum tek dal o. Ancak şunu kesin bir şekilde ifade ediyorum ki Allan Carr semineri sayesinde sigarayı bırakmayı gerçek anlamda düşünmeye başladım. Kafamdaki pek çok tabu bu sayede kırıldı. Seminere 2 kez gittim. Hala netten izliyorum. Anlatılanları anlıyorum fakat bilinçaltıma idrak ettiremiyorum. Dedim ya içimde gereksiz bir sevgi var bir bağ var ne olduğunu bilmediğim bir şey var.

Tek istediğim akşam eve gidip koltuğa uzanmak ve rahatça sigara içmek. Malum iş hatayı, sigara içmek için dışarı çıkmak gerek. Ha bir de yoksunluğu var tabi. Acıdan böcek gibi kıvrandıran beynime soldan soldan vuran içimdeki açlık. Toplantılar ... benden başka sigara içen olmadığı için toplantılar uzar da uzar. Bana ne olur? Önce dizler başlar, sonra eller sonra sandalye oynamaya başlar, anlamazlar. Kafamda baloncuklar başlar, laptopu kimin kafasında kırsam sandalyeyi kime fırlatsam... bu böyle sürer gider. En zeki olan ben, her çözümü bulan en hızlı kişi olan ben, nikotin yoksunluğu vurunca adımı bile unutur hale gelen yine ben. İçmeyenlerin böyle bir derdi yok.
Ha bir de sigara mağduru olmayanların ahkam kesmeleri var tabi. "sigarayı bırakmalısın çok zararlı, azaltarak bıraksan?" Sen de alnının ortasına telefonumu yesen 3. Kaşın açılsa diyorum içimden ama mecbur susuyorum. Ağzımı bir açsam, kamyonun freni patlayacak işin sonu karakolda bitecek.

Formlarda yazanları tek tek okudum. Hepimiz aynı tuzağın içinde kıvranıyoruz. Kurtulup da uçup gidenlerden güzel haberler duymak istiyoruz. Bu acıyı çekip buradan çıkınca nasıl bir hayat bulacağız bilmek istiyoruz. Bu illetten kurtulmak mümkün mü duymak istiyoruz. Bırakma sürecinde neler yaşayacağız duymak istiyoruz. Bu yüzden bu günlüğe başladım.

İş hayatında hiperaktif olan ben eve varıp da koltuk ve sigarama kavuşunca saatlerce bu şekilde yaşıyorum. Tüm hafta sonu koltukta elimde telefon masada kahve ve sigara. Uyuşuk uyuşuk 2 gün koltuktan kalkmıyorum. Sigarayı bırakınca evde de hareketli olacağım sanırım. Belki ev işi bile yaparım kim bilir. Bu arada tansiyon problemi ile doktora gittim kalp kolestrol şeker normal ancak efor testini bitiremedim. 2. Dakikada tükendim. Yani çanlar kimin için çalıyor filmine başrol adayıyım.

Sanırım esas sorun bırakma kararı. Bırakmak istiyoruz ama gerçekte bırakmak istemiyoruz. Günlerdir nette yöntemleri inceliyorum. Yorumları okuyorum. İki konu üzerinde yoğunlaştım. Gerçekten vazgeçtiğim şey ney? Kaybedeceğim şey ne ? Ve bir de kız evi ağlar erkek evi kutlar örneğini veren üyenin yazısı çok etkili.
Bir kaç gün kendime bu iki soruyu devamlı soracağım. Gerçekten vazgeçtiğim şey ne?

10.11.2016
2 gün champix denedim. Eyvah eyvah. Hayattan koptum. Ağır depresyon. Herşey anlamsız. Yaşamaktan hiç keyif almıyorum. Hayret, ilk denememde böyle bir etkisi olmamıştı. Bu sefer neden böyle oldu bilemedim. Hayalkırıklığı oldu. İlacı kestim. Tekrar hayata dönmek güzel.

12.11.16
Az önce akşam şekerlemesinden uyandım. Ciğerlerim yanıyor. İçmesem ne olur dedim. Kendimle biraz eğleneyim. İçmeyeyim bakalım vücudun neresinde ne oluyor? Amaç sadece gözlem yapmak. 45 dk oldu. Şimdiye dek 4 dal içmiş olurdum. Cumartesi gecesi. Stres yok. Yapılacak iş yok. Zaman bana ait. Kendimi serbest bıraktım, derin ve yavaş nefes alıyorum. Hafiften bir açlık. Hafiften bir karıncalanma. Ufak bir parça yemek yedim. 2 yudum kadar. Yeterli. Kendimi dikkatle gözlemliyorum. Kriz geliyor nefes alıyorum geçiyor. Krizi beynimde büyütmüyorum. Nefes alıyorum kendimi gözlemliyorum. Kendime izin verdim. Burası kız evi değil erkek evi. Hayatımı geri alıyorum. Vazgeçtiğim hiçbir şey yok.

Champix in bir ilaç tanıtım videosu var. Nikotinin beyni ne şekilde etkilediğini gösteriyor. Doğal bir ödül sisteminden faydalanıyor. Bunu bilmek iyi oldu. Artık bana nereden saldırdığını biliyorum. 15 dk daha geçti. Hala ciddi anlamda kriz yok. Acaba kafada bitirmek denen şey bana da mı oldu? O artık her ne demekse?

Hafiften bir sersemlik var :) keyifli. Ciğere oksijen çekmek hoş bir şey gülümsetiyor.

Karnımdaki boşluk ve gerginlik hissine kendimden çıkıp dışarıdan bakıyorum. Aslında hafif bir şey.
Biri damarıma basana kadar bu şekilde takılacağım.
Damara basan bitmiyor ki. Al yaktım bir tane.

31.12.2016
Campix ten umudu kestiğime göre bana uyacak başka birşey bulmam lazım. 1.5 aydır devamlı araştırıyorum. Nikotin beyinde dopamin-endorfin üreten reseptörlere yapışıyormuş. Beyin de bu dopamini doğal uyaranlara göre değil de nikotine göre üretmeye başlıyormuş. Yani nikotin yoksa cinnet var. Beyin çalışmıyor. Bizi buna mahkum edenlerin yatacak yeri yok.

Yani aslında bağımlı olduğumuz şey sigara değil. Beynin nikotine bilinç dışı ya da kontrol dışı vermiş olduğu cevaba/tepkiye bağımlıyız. Beyni tembelleştirdik bütün olay bu.


Allan Car seansı ile 6 ay bırakmıştım. Bu benim için bir mucize. O sıralar işimi kaybetmiştim. 20 kilo aldım. İçimdeki açlık bitmedi bir türlü. Sonunda pes ettim. Koşarak sigara aldığımı hatırlıyorum. Çoçuklar gibi şendim. Ne kadar çok sevinmiştim anlatamam.


TABEX isimli bir ilaç duydum. Vareniklin değil de Cytisine içeren bir hap. Sarı akasya ağacından ya da çiçeğinden yapılıyormuş. Bulgar yapımı. 1962 den beri üretiliyormuş. Ruslar buna "fake tobacco" diyorlarmış. Haftaya Bulgaristandan gelmiş olacak. Ne olur ne olmaz diye 2 kutu sipariş ettim. Yurtdışındaki kullanıcı yorumları ümit vaad ediyor. Depresyon yaşamadan bırakmak mümkün diyorlar. Bitkiselmiş. Yan etkisi yokmuş. Kullanıcı yorumları da aynı şekilde. Bu kadar kolay olacağını tahmin etmemiştik diyorlar.


04.01.2017
TABEX e başladım. Bu gün 2 saatte bir toplam 6 hap yuttum. Bazen sigara içerken boş içiyor gibi hissediyorum. Kendimde herhangi bir değişiklik hissetmedim. Sadece erkenden uykum geldi. Gidip yatacağım.

05.01.2017
10 saat uyudum ama hala çok uykum var. Gün boyu esnedim. Bugün de 6 hap. Hala bir değişiklik yok. TABEX içiyor muyum yoksa içmiyor muyum belli değil.

Saat 3 oldu. Bu sefer de uykum gelmiyor. Hafiften bir sinir hali var. Kalkıp sigara içeyim ama bir etkisi olamayacak ki dedim. Sonra da kendime şaştım kaldım. Demek gerçekten ilaç beyindeki nikotine bağlı rahatlama hissini alamadığı için kayıtlarını değiştiriyor. Hadi hayırlısı.

06.01.2017
Bu sabah uyandım üşütmüşüm. Yalnız enteresan bir durum var kafam mal gibi uyanmadım. Normalde uyanınca 3 sigara içmeden gözümü açamazdım. Şirkete gidene kadar içmedim. Hatta şirkette de 1 saat kadar daha içmedim. Enteresan.

Saat 14:30 şu ana dek 5 dal içtim. Şimdiye 10 taneyi geçmiş olurdum. Bu arada çok hastayım grip sanırım. Doktora gideceğim.

16:00 süper, grip olmuşum. Serum + hava takviyesi yapıyor. Bu arada benim nikotin çekilmelerim olması gerekirdi ama yoklar. Enteresan. Antibiyotik, vitamin, ateş düşürücü ve ağrı kesici verildi. Doktor sakın sigara içme dedi. Hah dedim tam oldu. Sigarayı yarın bıracaktım. Ha yarın ha bugün ne farkeder ki. Fırsat bu fırsat bıraksam çok iyi olur. Kafamı yokluyorum, nikotin krizi pek yok. Hafiften bir talep var ama fazla değil. Eve gittim yemek yedim ve uyudum. Hala sigara içmedim. İçmek istiyorum tabi ama kriz yok. İçmesem olur.

Şuan sigarayı bırakalı 10 saat oldu. Tabi ki sigara istiyorum ama krize girmiyorum. TABEX İşe yarıyor. 2,5 günde sigarayı bıraktım. Su içiyorum. İçimde açlık yok, yemeğe çereze saldırmıyorum. Hatta hiç canım istemiyor.

Reçetesinde yüksek tansiyon hastaları kullanmasın diyordu. Sebebini anladım. Biraz kalp atışlarını arttırıyor. Ama rahatsız edici değil.

07.01.2017
Bu sabah ilk kez sabah sigarası içmeyeceğim bir sabah olacak. Dün sigarayı bıraktım. Korkuyorum. Acaba kriz ne zaman gelecek?
Saat 9 da TABEX in günlük ilaç saati başlayacak. Saat daha 6. 3 saat var. Saat 6 mı? Ben bu saatte nasıl uyandım ki? Normalde saat 8 de alarmları dahi duymazdım.

3 saattir evde dolaşıyorum. Kriz filan yok. Sigara tabi ki hep aklımda. Ama kriz yok. Enteresan.

Saat14:00 bugün cumartesi. Geziyorum. Bugün kendime izin verdim. Hiçbir şey düşünmüyorum.
Sigara hep aklımda. Olsun. Sadece aklımda. İçsem olur içmesem de olur. İçten gelen fiziksel bir zorlama yok.

08.01.2017

Bugün pazar. Yine erkenden uyandım. Nefesim çok rahat. Üzerime bir enerji geldi. Sanki 10 yaş öncesinin enerjisi. Sigara yüzünden uyuşuk uyuşuk yaşadığım için olması gereken enerjimin hiç farkında değilim.

Saat 13:00 :KK43: sigara zorlamaya başladı. Aşırı zor değil ama dünkü kadar da kolay değil.

Bu arada TABEX iştah kesiyor. Şekerli ve yağlı şeyler görünce midem bulanıyor. Çiğ sebze ve meyve ve su iyi geliyor.

Bu pazar bitmek bilmedi. Biliyorum ki yarın daha iyi olacak ama şu an maalesef bu şekilde hissetmiyorum. Bırakmasam mı acaba? Yakın bir arkadaşımı aradım. Ben sigarayı neden bıraktım dedim. Sağolsun bana hatırlattı. Su içmeye devam.


09.01.2017
Bugün sigarayı bırakalı 4. Gün. Ve ilk mesai günü. Bakalım işyerinde neler olacak? Hesap kitap zorlayacak mı?

Gün güzel geçti. Sigara hep aklımda ama kriz yok. Süper. Yüzüm beyazlamaya başladı. Diş etlerindeki morluklar kısım kısım pembeye dönüyor. Dışarıda kar var. Pencereden seyretmek hoş. Sokağa çıkıp sigara içmek zorunda değilim.
Akşam eve dönerken benzinciye uğrayıp sigara almak zorunda değilim.

Bu arada hafiften kilo vermeye başladım. Şekeri kesmek ne kadar etkiliymiş.

Mutluyum.

22.01.17 -15. Gün
Genel olarak iyi geçiyor. İçimde açlık olmuyor. Psikolojik kısmı ile mücadele devam.

Sadece 9. Günde ve 14. Günde zorluk yaşadım
9. Gün gece rüyamda 1 paket sigara içmiştim sabah ciğerlerim yanıyordu. Bütün gün mücadele ettim fakat akşam üstü yenildim. 2 tane sigara üst üste içtim. TABEX kullandığım için sigaralar beyne hiç etki etmedi. Ağzımda iğrenç bir tad dışında bir fayda görmedim. Artık daha bu pis şeyi içmem.

14. Gün ise aşırı açlık geldi. Bir türlü doymuyorum. Midem patlamak üzere. Bir sürü bitkisel çay içtim yok fayda. Evde rezene çayı buldum. Nihayet rahatladım açlık kesildi.

03.03.2017
Ocal sonunda TABEX bitti. TABEX olmadan nasıl olacak diye çok endişe ediyor idim. Şubat ayı bu şekilde korku ile geçti. Pek zorlanmadım. Bir kutu yedek almıştım. 3 günde 1 adet ilaç içtim. İçmesem de olurdu aslında. Bugün itibariyle Tam 2 aydır sigara içmemiş bir insanım. Spora başladım. Rahat nefes alabiliyorum. Hatta 10 dk koşabiliyorum. :) nikotin krizleri günde 1 veya 2 kere geliyor. Gelince durup bekliyorum. Saat tutuyorum. Yarım saat sandığım kriz aslında 2-3 dakika sürüyor. Bir de şiddeti daha az.
Artık cildim kayış gibi kokmuyor. Cildim beyazladı. Diş etlerim mor idi pembe oldu. Daha sakin bir insan oldum. ( kriz anları hariç tabi) genel olarak sağlı ve mutluyum. İnşallah daim olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
TABEX ile sigarayı bırakalı 5 ay oldu. Ben bu mucizeye inanamıyorum. Allahım bin şükür kurtuldum. Sigarayı bırakınca metabolizma yavaşlıyor. 3 ay önce 10 kilo aldım. Diyet ve spor ile kilo almayı durdurdum ama kilo vermedim. Diyetisyen metabolizma yaşımın 45 değil 53 olduğunu söyledi. Bunlar hep sigaranın hasarları. İnsülin direnci olmuş. Ama bu direnç er geç kırılacak ve kilo da vereceğim. Ben sigarayı bıraktım, kilo ne ki.
 
tebrik ederim seni, sakin ama sakin geri icme.

bende bundan yaklasik 6 yil once 4 yil sigarayi birakmisdim. ve bir gun bir tane ictim ve sonra icemem durmadi. 4yil sonra ictigimde sanki hic birakjmamisdim ve ogun 1 paket sigara ictim. ve tam 6 yildir mucadele etim birakmak icin. hep ugrastim olmadi. herseyi denedim. doktordan ilac aldim ilaci icerkene kocami bile unutum herseyi unutum tek unutmadgim sigra idi. bu nasil bir ilet, bu nasil bir zehir, bu nasil bir sey ki anlayamdim. yaklasik 1 ay once annem oldu. o gece son sigarami icip atim. cunki annesi yasayacaktim sigarasizda yasamam lazimdi. ya arkadas 1 ay dir icmiyorum ama hergun her dakika her saniye aklimda. hic cikmiyor isime consentre olamiyorum. yuzum gulmuyor hic mutlu degilim. ama icmiyorum. bu zehirin nasil bir ilet oldgunu biliyorum. bize bu sigaralari satanlarin allah bel....... versin insallah. insallah bitecek bu krizlerim. aslinda esimde cok kotu bu konuda. inanin oyle bagirmam cagirmam yok ama heryerde sigarasi var. azicik birazcik morelimin bozuk oldgunu gosdersem gozlerimin icine bakip bas bas bagiryor. ben sesizim icimden icimden saydiryorum. egerki bir gun bu zehiri unutursam zorlanmasam yemin ederim esime asla hic bir konuda yardimci olmuycam onu cok iyi biliyorum.... niyet ediyorum bir gun bunlari unutacagim. bir gun hersey normale donucek. birgun kendi kendime mutlu olacagim. ve ozaman ozgur olacagim insallah
 
Seni çok iyi anlıyorum. Ben de aynı şekilde daha önce bırakmıştım ve bir nefesten bir şey olmaz demiştim. ardından tam 7 sene tekrar mücadele etmek zorunda kalmıştım. Bugün tam 1 yıl 1 ay oldu. Hala bile sigara kokusu duyunca kokusu hoşuma gidiyor. Ama asla canım sigara çekmiyor. Sen zor kısmı atlatmışsın. ilk bir ay çok ciddi bir süre. Bu krizler inan ki bitiyor. Hayat böyle devam etmiyor. Zaman geçtikçe beyin kendisini iyileştiriyor. Artık hiç aklıma bile gelmiyor. Bu günlerin geleceğini hiç tahmin etmezdim. bu eksiklik duygusu, bu mahrum kalmış olma hali, bu öksüz kalmış duygusu hiç geçmeyecek sanırdım. ama geçiyor. bitiyor. 3. ay sonunda bu illetin sendeki yükü %5 e inmiş olacak. Varsay ki grip oldun 3 ay hastasın. kendine izin ver. Şu an iyileşme dönemindesin. Senin de dediğin gibi Özgürlüğe çok az kaldı. Ağır kısmını atlatmışsın. Şu an o kadar rahat nefes alıyorum ki, kokmuyorum bir kere, mis gibiyim. cildim beyazladı, yüzümdeki kara lekeler gitti. öksürüklerim bitti. elektrikler kesilince 4 merdiven çıkıp eve varamazdım şimdi koşarak çıkıyorum. En ağır kısmını atlamışsın. başarmışsın aslında. tebrik ediyorum
 
TABEX ile sigarayı bırakalı 5 ay oldu. Ben bu mucizeye inanamıyorum. Allahım bin şükür kurtuldum. Sigarayı bırakınca metabolizma yavaşlıyor. 3 ay önce 10 kilo aldım. Diyet ve spor ile kilo almayı durdurdum ama kilo vermedim. Diyetisyen metabolizma yaşımın 45 değil 53 olduğunu söyledi. Bunlar hep sigaranın hasarları. İnsülin direnci olmuş. Ama bu direnç er geç kırılacak ve kilo da vereceğim. Ben sigarayı bıraktım, kilo ne ki.
Sizi ku
 
Sizi kutluyorum..ben de 13 gun oldu icmiyorum ama cok gerginim kaslarim kasili halde onerdiginiz tabletimi alsam..benim kas agrilarim cok oldugu icin biraktim..gercek anlamda birakmam gerek bir kac ay icmeyip baslamak istemiyorum..sagligim cok kotu oliyor sigara icince..ne tavsiye edersiniz selamlar sevgiler
 
Kararlı davranmalısın. Bu günler geçecek. Hayat hep böyle sürmüyor. Beden kendisini iyileştiriyor. ilk 3 hafta zor, biliyorum.

Sana herhangi bir destek ürünü konusunda tavsiyede bulunamam. Sadece kendi yaşadığımı paylaşabilirim. Ben nikotin yoksunluğunun fiziki etkileri ile baş edemediğim için destekleyici ürünler kullanmak zorunda kaldım. Champix ve Zyban gibi doktor kontrollü verilen kimyasal ilaçları da denedim, piyasada satılan çeşitli organik ürünleri de denedim. Kimyasal olanlar bende işe yaramak yerine tam tersi etki yaptı. Ağır depresyona sürükledi ve nikotin krizimi asla geçirmedi. Bari krizi geçirseydi, ben depresyona yine de razı idim. Tabex, kimyasal bir ilaç değil. Bitkisel bir destek ürünü ve nikotin krizini bertaraf etmekte gerçekten işe yarıyor. Sen kendini iyi analiz etmelisin. Bu kasılmalar nikotin yoksunluğu mu yoksa psikolojik bir sebep mi var. Mesela sigarayı bıraktığın için "sigaradan mahrum kaldım" duygusu yaşıyor musun. Eğer öyle ise sen konuyu kafanda henüz bitirmemişsin demektir. Kafada bitirmek nedir biliyor musun. Bu şeyin hiçbir işe yaramadığını fark edip bırakmaya KARAR vermektir. Sonrasında kararlı davranmak başarıya gitmek için gereken tek şey. Eğer ki Mahrum kalma hissiyatı yaşıyor isen sana tavsiyem "bırakmak istiyorum" isimli filmi seyretmen. Bu filmi defalarca seyret. Bu pisliği bırakmakla ne kadar doğru bir karar vermiş olduğunu anlayacaksın. Bu film sana çok iyi gelecek.

Sabret. Kendine izin ver. İyileşme sürecinin tadını çıkart. Kurtuldun.
 
Bugün 06.03.2019. siagarayı bırak kararımın üzerinden 2 yıl 3 ay geçmiş. Hala özgürüm :) O tuzağı kokusundan tanıyorum ve uçup gidiyorum. 1 tek nefes dahi çekmedim. eğer çekse idim kesinlikle yeniden başlamış olacaktım. sigara bağımlısı olmamak harika bir duygu. müthiş bir özgürlük. artık o pisliği içmek zorunda değilim. Artık hiç aklıma gelmiyor. bazen sigara içen insanların duman kokusunu duyuyorum. müthiş hoşuma gidiyor ama hepsi o kadar. içme isteği ya da dürtüsü yok. demek ki gerçekten bu beladan kurtulmak mümkünmüş. kararlı olun arkadaşlar. Özgürlük, temiz nefes, sağlık, berrak bir cilt, güzel bir ten kokusu ve daha pek çok güzellik sizi bekliyor.
 
Ben herseyi denedim bugune kadar ama en sonunda hipnoterapiyle sigara biratim. Cunku psikolojik etkileri gecmeden tekrar tekrar baslaniyor. Bilincaltindan cozmek gerek. Ankarada olanlar icin Esra Yildirimi tavsiye ederim Klinik psikolog ve nefes yasam kocu. Fiyatlari da ucuk degil bence birakip birakip basliyorsaniz benim gibi bu yontemi deneyin.
 
TABEX ile sigarayı bırakalı 5 ay oldu. Ben bu mucizeye inanamıyorum. Allahım bin şükür kurtuldum. Sigarayı bırakınca metabolizma yavaşlıyor. 3 ay önce 10 kilo aldım. Diyet ve spor ile kilo almayı durdurdum ama kilo vermedim. Diyetisyen metabolizma yaşımın 45 değil 53 olduğunu söyledi. Bunlar hep sigaranın hasarları. İnsülin direnci olmuş. Ama bu direnç er geç kırılacak ve kilo da vereceğim. Ben sigarayı bıraktım, kilo ne ki.
Konuyu martta açıp haziranda 6 aydır sigara bırakan koca yürekli reklamsever üye tebrikler 🎉 arkadaşlar umarım şuna inanıp gidip böyle saçma bir ürün almamışsınızdır sadece tabexi büyük yazması bile buram buram reklam
 
Bende Ocak ayında tabex ile bıraktım yaklaşık 2 ay oldu,Edirne’den hafta sonu Bulgaristan’a gidip gelen arkadaşlara rica ettim eczaneden reçetesiz alınıyormuş 32 leva (1 leva =8 TL idi) 270 260 TL civarı ödedim.içinde 100 adet var ilk hafta günde 6 adet içiliyor ama sonra pek düzenli içmedim ilacı.hala 5-10 adet vardır.ara ara 3-4 günde bir sürekli arkadaş ortamlarında 1 adet sigara içtim ilk ay.sonra allen car ın kitabını aldım.onu okuduğumdan beri hiç içmiyorum mekanizmayı anladım.sigara içme isteğini yaratan şey bir önceki sigara…
gece uykularım berbat hala düzelmedi sanırım nikotin çekilmesi dedikleri şey bu.saçma saatlerde uyanıp 04:30,06:30 gibi uyuyamıyorum.ama dinç uyanıyorum uykumu almış olarak ..
2 gebeliğim dahil sigarayı bırakamamış biri olarak çok ama çok mutluyum.cildim,kokum,dişim herşey tertemiz geliyor.sabah uyandığımda ağzım çamur gibi olurdu şimdi kendi nefes kokumdan bile mutluyum.çocuklarım küçükler ve onlar bile o kadar mutlu oldu ki anlatamam.15 günlük sigara parası verip denemeye değer bir ilaç.hiç reklam zart zurt demeyin zaten Tr de piyasada olan bişey değil neyin reklamını yapıcaz.umuyorum birilerine kurtuluş İçin vesile oluruz.
 
Ben herseyi denedim bugune kadar ama en sonunda hipnoterapiyle sigara biratim. Cunku psikolojik etkileri gecmeden tekrar tekrar baslaniyor. Bilincaltindan cozmek gerek. Ankarada olanlar icin Esra Yildirimi tavsiye ederim Klinik psikolog ve nefes yasam kocu. Fiyatlari da ucuk degil bence birakip birakip basliyorsaniz benim gibi bu yontemi deneyin.
Merhaba kaş seansta bıraktınız acaba?
 
Merhaba bende bu gün sipariş verdim tabex bakalım neler olacak 25 yildir gunde 15 adete yakın içiyorum
 
İnşallah. Kurtulmasını Canı gönülden iştah aciyormu bende sipariş verdim

TABEX ile sigarayı bırakalı 5 ay oldu. Ben bu mucizeye inanamıyorum. Allahım bin şükür kurtuldum. Sigarayı bırakınca metabolizma yavaşlıyor. 3 ay önce 10 kilo aldım. Diyet ve spor ile kilo almayı durdurdum ama kilo vermedim. Diyetisyen metabolizma yaşımın 45 değil 53 olduğunu söyledi. Bunlar hep sigaranın hasarları. İnsülin direnci olmuş. Ama bu direnç er geç kırılacak ve kilo da vereceğim. Ben sigarayı bıraktım, kilo ne ki.
Sizi tebrik ederim bende sipariş verdim kilo aldiriyormu
 
X