Sigarayı nasıl bıraktınız?

Yelbiss

Umay Açina ♥
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2014
593
601
4h3g hamileyim, sigara kullanıyorum hamile kalmadan önce de bırakmaya çalışıyordum ama şu an mutlaka bir an önce bırakmam gerekiyor ama çok zorlanıyorum hamileyken sigarayı bırakanlar yardımcı olabilir mi? :KK43:

ben bıraktım canım 12 senelik tiryakiydim. öğrenir öğrenmez jilet gibi kesip attım :) 6 aylık hamileyim hala içmedim. bebeğimden güç alıyorum. ilk 1 bucuk-2 ay sakız çiğnedim ağzımın içi yanaklarımın içi yara olana kdr! o derece dur duraksız çignedim. sonra kendiliğinden geçti zaten.. en zor aşamalarımı şöyle sayabilirim sana: bıraktığın ilk 2 gün aşırı zor. beni boğazlıyorlar gibi hissediyordum. ondan sonra ki en zor dönemse 1 hafta. sonra bu krizler ataklar azalıyor. kısaca ilk 1 haftayı atlattınmı arkası gelir. bi an önce kesmen dileğiyle en azından hamileyken içme organları oluşuyor şu an bebeğinin doğduğunda hastalıklarla uğraşırsan kendini çok suçlarsın benden söylemesi....

4h3g hamileyim, sigara kullanıyorum have yemile kalmadan önce de bırakmaya çalışıyordum ama şu an mutlaka bir an önce bırakmam gerekiyor ama çok zorlanıyorum hamileyken sigarayı bırakanlar yardımcı olabilir mi? :KK43:

Cnm ben de bıraktım. Hamile olduğumu öğrendiğim zaman bir tane içmiştim. O da şoku atlatmak için. Sonra içmedim. Bebeğe bi şey olur korkusu daha baskın geldi bende. Hala canım istiyo. Özellikle arada türk kahvesi falan yapınca çok canım istiyo. ama içmiyorum.sen hep bebeği düşün, sigaryı bırakmak kilo almamı da hızlandırdı tabiki. Ama sana tavsiye deceğim en önemli şey kesinlikle kendini oyalamak. Ben allahtan ilk zamanlarda çalışıyordum kafam işle meşgul oluyordu.
Sana tavsiyem sen de kendine oyalancak bi şey bul. Her sigara canın istedğinde su iç. ya kuru meyve ye.

paketi çöpe atıyorsun çakmakları kült ablalrını birine veriyorsun sigarasının yakınına 15 metre bile yaklaşmıyorsun. içmiyorsun işte o kadar. o çocuğu dumana boğmaya hakkın yok.

paketi çöpe atıyorsun çakmakları kült ablalrını birine veriyorsun sigarasının yakınına 15 metre bile yaklaşmıyorsun. içmiyorsun işte o kadar. o çocuğu dumana boğmaya hakkın yok.

Benim de bebeğimi dumana boğma gibi bir niyetim yok zaten. Bu konuyu açmamdaki amaç da bu. Zorlandığım için fikir edinmek istedim.

Benim de bebeğimi dumana boğma gibi bir niyetim yok zaten. Bu konuyu açmamdaki amaç da bu. Zorlandığım için fikir edinmek istedim.

Biraz zor oluyo bırakmak ama inan bana ilk zamanları atlatınca gerisi olay geliyo. Bir de şu çok ömemli. Ben en çok sinirli ya da stresli olduğum zamanlarda içmek istiyordum. Bu nedenle seni sinir eden ya da stres yaratan herşeyden uzak durman çok önemli.

Biraz zor oluyo bırakmak ama inan bana ilk zamanları atlatınca gerisi olay geliyo. Bir de şu çok ömemli. Ben en çok sinirli ya da stresli olduğum zamanlarda içmek istiyordum. Bu nedenle seni sinir eden ya da stres yaratan herşeyden uzak durman çok önemli.
Ben ilk bebişimi kaybettikten sonra çok daha fazlalaştırdım önceden bu kadar içmiyordum. Ama yine de hamileliğimi öğrendikten sonra o kadar çok içmiyorum. Bazen elime alıyorum sonra bir an aklıma geliyor bırakıyorum. Bazen de tam yakıyorum bir kere ictikten sonra hemen söndürüyorum. Bugün hiç içmedim elime de almadım ama sürekli aklımda.

4h3g hamileyim, sigara kullanıyorum hamile kalmadan önce de bırakmaya çalışıyordum ama şu an mutlaka bir an önce bırakmam gerekiyor ama çok zorlanıyorum hamileyken sigarayı bırakanlar yardımcı olabilir mi? :KK43:
Canım ben hamile olduğumu öğrendiğim anda bir tane içip sonra da bıraktım.Bir daha içmedim. Açıkçası ben bile inanamadım birden sigarayı bıraktığıma.Bazen sinirlenince ,gergin olunca canım istiyor gibi ama içmeye hiç niyetim yok. Sağlıklı bir şekilde bebeğim doğsun da başka birşey istemiyorum.Bence sen bebeğinin sağlığı için içmemen gerektiğini düşün, sağlığında bir sorun olursa sigara içtiğin için vicdan azabı duyarsın.Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu diye bir kitap var, hatta internette videosu da var, onu izle ve kitabı oku canım.
Sana tavsiyem sigarayı bırakmam gerek diye çok stres yapma, bebeğine stres da zararlı. İnternette araştırdığım 3. aydan sonra bebeğe sigaranın çok daha zararlı olduğuydu.Geç kalmış sayılmazsın merak etme.Sana tavsiye ettiğim kitabı okursan, sigaranın tamamen psikolojik birşey olduğunu göreceksin.

Hamile kalmadan önce sigarayı bırakmayı düşünmedim bile öğrendiğimde önce 1 hafta günde 1 2 tane içtim sonra tamamen bıraktım midem falan bulanmadı aadece bunu bebeğime yapmaya hakkım yoktu buna inandım ve bir tane bile içmedim aklıma geliyor öyle köşe bucak da kaçmıyorum bebeğimi düşünüyorum içmiyorum sende içme en azından doğuma kadar hiç bişey bebişlerimizden önemli değil sonuçta :)

X