sigortamı eksik ödemişler.:(

blackwomen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2011
505
3
46
Bursa
arkadaşlar merhaba ..bundan 3 yıl gıbıydı bır kargo şirketınde çalışıyordum.fakat sıgortamı 30 yerıne 15 gun ödemışler...ozamanlar böyle netten falan bakmak hiç aklıma gelmıyordu.saglıktan falan yararlanınca tamam yatıyordur diye hiç şüphe etmedım..

bırgun ne olduysa bunu fark ettım .emen çalışma bakanlıgına dılekçe yazmıştım ..aradan 15 gun geçmeden 3 tane denetlemeye memur geldı.tutanak falan tutular orda çalıstıgıma emın olmak için şirlete baskın yaptılar....kımın yaptıgını söylemedıler tabıkı...aradan baya zaman geçmişti sonuç çıkmadıgı için bende birşey yapamadım .çocuktum yanı çok gençtım 1 yıl sonra benım çalştıgım fırma benım şikayet ettıgımı ögrendı ....

işte yüklü ceza yazdılar falan demışlerdı ama yınede benım geçmiş gunlerım ödenmedı :( o memurlardanda her angı birşey çıkmadı ..belkı firma sahıplerı bunu kendı aralarında kapattılarmı tam olarak bılmıyorum... bugun arkdş iş yerınde sohbet ederken ssk konu açıldı ..oradakı bayan ssk çalışanlar yanı adlıye de memur ... durumu böyle anlattım ama dedım aradan yıllar geçtı 3 yada 4 yıl ...adlı iflas bölümüne gidip dılekçede bulun mutlaka olur gıbı anlattı ..aranızda bana yardımcı olacak arkadaşlar varmı :!!! çok sevırım arkadaşlar

merhaba
anlatıklarında eksik var gibi ya da size eksik bilgi verdiler.
ben muhasebeciyim. siz dilekçe verip şikayette bulunduğunuz çalışma müdürlüğü gelip tutanak tutar ve (buradaki il müdürlüğünde böyle) ve şu kadar ceza çıkar ama işçi ile anlaşırsan mesela ceza 5000 ödeyecekse işçiye 2000 ver şikayet dilekçesini geri çeksin derler (rakamlar misal ve şukadar ver değilde aranızda anlaşın da diyebilirler) sanırım sizde cezayı ödemişler . çalışma müdürlüğü eksik günleri verin demez o kısım sgk il müdürlüğü yetkisinde . o yüzden işyeri eksik günleri bildirmemişl. çalışma müdürlüğüne verdiğiniz dilekçe gibi sgk il müdürlüğüne de tutulan tutanak ve dilekçe ile müracat edip eksik günlerinizin ödenmesini talep edebilirdiniz. aslında hala da edebilirsiniz. eğer firma hala faaliyette ise müracat edin bence. ve eksik günleriniz için ödeyeceği ceza çalışma müdürlüğünden daha fazla olur. şu da var artık orada çalışmadığınız için orada tam gün çalıştığınızı ispat etmeniz gerek, şahit veya elinizde ücret bordrosu gibi belgelerle. biraz uzun oldu cümleleri toparlayamadım kusura bakmayın.

Son düzenleme:
bence bi avukatla görüşün haklarınızı öğrenin zaman aşımı falan oluyo bu konularda dersi gördüm sınava da girdim ama unuttum herşeyi :44:

vergi kaçırmak için yapıyorlar..
teyzem 8 sene bi yerde çalışmıştı defalarca girdi çıktı yapıp sigortasını eksik ödemişlerdi..
halbuki alakası yoktu 8 sene sürekli çalışmıştı
çalışıyorken araştırın pek yapcak bişe olduğunu zannetmiyorum şu saatten sonra..
bundan sonra gözünüz açık olsun sürekli takip kontrol edin..

Son düzenleme:
merhaba
anlatıklarında eksik var gibi ya da size eksik bilgi verdiler.
ben muhasebeciyim. siz dilekçe verip şikayette bulunduğunuz çalışma müdürlüğü gelip tutanak tutar ve (buradaki il müdürlüğünde böyle) ve şu kadar ceza çıkar ama işçi ile anlaşırsan mesela ceza 5000 ödeyecekse işçiye 2000 ver şikayet dilekçesini geri çeksin derler (rakamlar misal ve şukadar ver değilde aranızda anlaşın da diyebilirler) sanırım sizde cezayı ödemişler . çalışma müdürlüğü eksik günleri verin demez o kısım sgk il müdürlüğü yetkisinde . o yüzden işyeri eksik günleri bildirmemişl. çalışma müdürlüğüne verdiğiniz dilekçe gibi sgk il müdürlüğüne de tutulan tutanak ve dilekçe ile müracat edip eksik günlerinizin ödenmesini talep edebilirdiniz. aslında hala da edebilirsiniz. eğer firma hala faaliyette ise müracat edin bence. ve eksik günleriniz için ödeyeceği ceza çalışma müdürlüğünden daha fazla olur. şu da var artık orada çalışmadığınız için orada tam gün çalıştığınızı ispat etmeniz gerek, şahit veya elinizde ücret bordrosu gibi belgelerle. biraz uzun oldu cümleleri toparlayamadım kusura bakmayın.

araştırmalara devam ettım arkadaşım öyle bana para felena teklıfınde bulunmadılar olay anlattıgm gbı oldu ,memurlar geldi denetledıler gittiler neyse şimdi çalışma bakanlıgına bugun gıttım benım şikayet raporunu araştırcaklar gelen memumurları bulacAKLALAR evraklardan eger o evragı bulursalar davayı açacagım bulmazsallar hakkımı hella etmıycem arttık...

vergi kaçırmak için yapıyorlar..
teyzem 8 sene bi yerde çalışmıştı defalarca girdi çıktı yapıp sigortasını eksik ödemişlerdi..
halbuki alakası yoktu 8 sene sürekli çalışmıştı
çalışıyorken araştırın pek yapcak bişe olduğunu zannetmiyorum şu saatten sonra..
bundan sonra gözünüz açık olsun sürekli takip kontrol edin..

yok yok yapılacak şey çok vareger odılekçe şikayetımı bulursalar adlıyede ozaman toop bende olacak arkadaşım inş...

şikayetınız üzerine eksık günlerinizin ödenmesi talep etmesi gerekiyordu diye biliyorum görevli memurun.. ALO 170 Arayarak konuyu her detayıyla anlatırsanız sıze yardımcı olacaklardır.
Ayrıca firma şikayeti sizin yaptıgınız bilgisine nasıl ulaşmış ? gizli kalıyor dıye bılıyorum !!

Son düzenleme:
Back
X