Sigortasız çalışmak

passionness

Big girls don't cry
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2012
16
2
86
İstanbul
Merhaba geçen sene bilgisayarımla ilgili bi problem yaşadım içine giren bir virüsten dolayı hiçbir belge fotoğraf video erişilemiyordu.Aileme ait bazı kişisel dosyalar da olmasından dolayı paniğe kapıldım teknik servis araştırmaya başladım.Okuduğum şehirde bir bilgisayarcıyla görüştüm ve bana 1000 tl civarında bi rakamla başka bir bilgisayarcı arkadaşına yaptırabileceğini söyledi.Kabul ettim fakat nakit ödeme gücüm olmadığını,borcumu part time çalışarak ödeyebileceğimi söyledim.Kabul etti ve ücret haftalık 100 tl şeklindeydi ve sigortasız.Bilgisizliğime veriyorum o an bunu kabul ettim ve çalışmaya başladım sabah 9 akşam 6 cumartesileri dahil olmak üzere.Toplamda 5 hafta çalıştım ve 5 haftanin sonunda adamla aramızda tartışma yaşandı ve ayrıldım çıkarken kalan borcumu daha sonra ödeyeceğimi söyledim.Bi borcun yok güle güle cevabını verdi ve bu şekilde kapandı.Hesaplara göre 500 tl borcum kalmış olması gerekiyor yani onun şartlarına göre.Yılbaşından önceki hafta yılsonuna kadar ödememi istedi mesaj yoluyla ve o anki boşlukla tamam dedim.Şu an ödeme imkanım var fakat ödemek istemiyorum kızlar herhangi bir çirkinliğe karşı başvurabileceğim yasal yollar nelerdir ve sigortasız çalıştığımı nasıl ispat edebilirim herhangi bir şey imzalamadım.Üniversite öğrencisiyim bu arada

Son düzenleme:
Sigortalı çalıştırmalı için maaşını da asgari ücret olarak göstermeleri lazım.
Aylık şuan 400 lira alacaksın gözüküyor.
sadece Sigorta masrafın 400 500 oluyor.(part timeler de nedir olay bilmiyorum)
Şuan gidip söylesen adam sana yapamayacağını söyler. O zaman 1000 TL mi ver diyecektir.

İspat edemezsin. Kayıt falan yok hiç bir şekilde. Adam inkar eder.

5 hafta çalışmanın karşılığı 500 lira olmasından dolayı,sigortasız çalıştırıldığım için ve üstelik borcum kaldığı iddia edildiğinden dolayı kendimi kullanılmış hissediyorum.Nasıl bir yol izlemem gerekli tam olarak?

5 hafta çalışmanın karşılığı 500 lira olmasından dolayı,sigortasız çalıştırıldığım için ve üstelik borcum kaldığı iddia edildiğinden dolayı kendimi kullanılmış hissediyorum.Nasıl bir yol izlemem gerekli tam olarak?

Önce ihbar edip sonra çalışmaya devam edebilirsiniz .
Suç üstü yaparlarsa ceza yer ;)

9-6 çalışma ve cumartesi ile part time nasıl oluyor? :KK64:
Şu şekilde,çoğu günler bu şekilde çalıştım bazı günler ders saatlerime göre ayarlandı.Çok bir iş yaptığım söylenemez ufak tefek yardımcı olmaya çalıştım.Ama vaktimin büyük bir çoğunluğunu orada harcıyordum okulum olmasına rağmen

Hiç birşey yapama, zaten sen en az 1400 tl alman gerekirdi ve üstüne sigortan olmalıydı birşey ödeme sogortasızsın diye zaten şikayet falanda edemez :27:

Şu şekilde,çoğu günler bu şekilde çalıştım bazı günler ders saatlerime göre ayarlandı.Çok bir iş yaptığım söylenemez ufak tefek yardımcı olmaya çalıştım.Ama vaktimin büyük bir çoğunluğunu orada harcıyordum okulum olmasına rağmen

O zaman üzgünüm ama bir şey ispat edemezsiniz. Lafla peynir gemisi yürümez. Cahilliğinize gelmiş hiç iş sözleşmesi falan imzalamamışsınız.
Ne girdiğiniz ne çıktığınız belli..

Bütün çevrem biliyordu bu arada çalıştığımı.Arkadaşlarımın bilgisi vardı.Daha çok merak ettiğim benim bu parayı ödemem gerekir mi? Anlaşma bu şekilde olduğu için vicdanen yükümlü hissediyorum ancak haftalık 100 tl borcumun silinmesi saçma geliyor.Bu geçen sene yaşandı bu arada.Ancak adam parasını şu sıralar istemeye başladı.

Üniversite okuyorsun ise başlamayı planladığında internete girip bir araştırma yapamadin mi çok ilginç bu devirde herkes hakkını bilmeli. Bilgiye kolay erisiyoruz

Back
X