Sıhhat Allahtan huzur insandan imiş

hayalbekcisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2018
97
55
88
İyi geceler,aslında bu mesaj bir iç döküş olucak sanırım,uzun olursa ya da imla hatalarında bulunursam şimdiden affola.yıllardır forumu takip ediyorum bir kere dayanamayıp yazmıştım da şimdi o köprünün altından çok sular geçti.o zaman daha ümitvar idim daha sabırlıydım sanki yıllar birer birer değil 10ar 10ar geçti bedenim gereğinden fazla yaşlandı derken ruhum göçtü.kendime de kızıyorum mühim olan sensin diye ama olmuyor insan yine de kafaya takıyor.eşimle evliliğin ilk zamanlarında çok problem yaşadık,adapte olması zaman aldı.tayin olduk,şehir değiştirdik, aile danışmanı dan yardım aldık yavaş yavaş toparladık derken -ki eşimin çok çok istemesi üzerine- dünya tatlısı bi bebeğimiz oldu.gebelik süreci ufak tefek tartışmalar olsada problemsiz geçti diyebilirim.bilmiyorum herkes aynı duyguları yaşıyor mu ama benim için hem heyecan hem endişe bilinmezliğin verdiği bir korku vardı hep.odak noktam bebeğim olmuştu.zaten eşim de önceden onu çok darladığımı falan söylerdi sorumluluk almamasına kılıf olarak.bebekle dünyam değişti.hala korktuğum endişelendiğim zamanlar oluyor ama birini bu kadar sevebilmek ne demekmiş şaşıyorum.annelik zor zanaat eşim normalde de pek yardımsever değildir bana karşı.pardon yanlış oldu yardımsever değil denmez ona işbölüşümüne yaklaşmaz diyelim.bebek bakımı,yeni düzene alışma derken iyice uzaklaştık birbirimizden.ne kadar yoruldugumun farkında bile değildi.tabi ki tek doğuran tek büyüten ben değilim dünyada ama herkesin yapısı farklı.doğum öncesi ne kadar okusam, eğitim alsam da sudan çıkmış balığa döndüm.bebekle beraber pişiyorum ben de çok şükür.ama çok yalnızım ailem ya da kaınvalideler burdalar.benim yalnızlığım eşimin yoksunluğu aynı evin içinde iki yabancıya döndük.bebeğin öz akımından ziyade oyun saatlerinde bulunuyor.zaten kendisi yoğun çalışıyor ben evdeyim.ama mesai saatlerini kendi belirliyor.içimde ona karşı öyle büyük bir yılgınlık var ki.Eskiden olsa oturur ağlasam da bağırsam da anlatırdım hiç olmadı mektup yazardım şimdi tüm yollar tükenmiş.Kendimi yanında değersiz hissediyorum o zamanda öfkeleniyorum..en acısı umrunda bile değil.

çalışıyor musunuz?
boşanmak sizin için bir seçenek mi ?
Doktora yapıyorum,bebeğim küçük çalışmıyorum ama kreş yaşına geldiğinde çalışma hayatına geri dönerim diye düşünüyorum.boşanma elbet bir seçenek.çocuğum için klişesi demeyin ikisini birarada görünce mutlu oluyorum.bebeğimin her kahkahası benim gönlümde baharlar açtırıyor.neleri atlattık bu hal birikim olabilir.ama bıçak kemiğe dayanmadan boşanmam diye düşünüyorum

dayanmış gibi yazmışsınız
eşiniz tam olarak ne zamandır böyle?

dayanmış gibi yazmışsınız
eşiniz tam olarak ne zamandır böyle?
Hiç bir zaman mükemmel bir evliliğimiz olmadı.severek evlendik uzun zaman sevgililik dönemimiz oldu.farklı olduğumuzu hayata farklı pencerelerden baktığımız hep farkındaydık ama önceden bu farklılıklar cazip geliyor birbirimizi tamamladığımız düşünüyorduk.aynı eve girince işler pek öyle gitmedi.bugün o farklılıklar yük olup oturdu omzumuza.

yardımcı alma sansiniz yok mu temizlik ve bebek bakımı için ?
Bebek için annem geliyo ya da ben onlara gidiyorum.temizlik içinse olduğu kadar diyorum arada yardıma gelen ablamız var.doğal bir süreç 2yıldır 3saat deliksiz bir uyku görmedim.maddi bir sıkıntımız yok.hatta dışı seni içi beni yakar durumdayız.geçen eşimden dert yandım kayınvalideme o bile neyiniz eksik moduna geçti.ruhum aç yorgun anlatamadım.kesinlikle psikolojik şiddet görmekteyim.eşimin küsme huyu var hoş dediğim gibi konuşmak benimde içimden gelmiyor.ama o işe gidip insan içine karışıyor kafa dağıtıyor ben tüm gün bebekleyim karşılığında hiç değilse akşam iki hoş sohbet etmek istiyor insan

anladım eşiniz durumunuzu biliyor ama çözüm üretmiyor.
sizde su aşamada boşanmak istemiyorsunuz o halde duygusal bağınızı kesseniz?
onu ev arkadaşı olarak kabul edip öyle devam edin

Akıl allahtan kullanmak kuldan imiş

anladım eşiniz durumunuzu biliyor ama çözüm üretmiyor.
sizde su aşamada boşanmak istemiyorsunuz o halde duygusal bağınızı kesseniz?
onu ev arkadaşı olarak kabul edip öyle devam edin
Aslında niyetim o ama işte bazen güçüm yetmiyor.yarın erken ile gidicek diye ayrı odada yatıyor şimdi bebeğimle ben bir aradayız.horultusunu burdan duyuyorum.bilmem belki içinde yaşıyordur ama şu saat olmuş uyku tutmadı işte beni.iletişim kopukluğu o kadar yoğunki

hep böyle gamsız miydi peki

hep böyle gamsız miydi peki
Kültür farklılığı bariz aramızda.aile boyu olayları yorumlayışları farklı çok ataerkil bir aileden geliyor birazda fazla el bebek gül bebek büyütmüştür alışkın olmayınca sorumluluk almak istemiyor.yavuz hırsız öyle bir savunma yapıyor ki bilmeden bana beni yutturucak.dün halı saha maçına gitti arkadaşlarıyla olur elbet ama gecenin bir vakti geliyor eve yüz verince astar istemek değil de nedir bu?konuşmamak işine geliyor.

Lütfen bu adama neden çocuk doğurdun demeyin.eşim kötü bir insan değil seveni çoktur.ama iyi bir eş değil belki başka biriyle daha mutlu olabilirdi
bu saatten sonra bunu desek ne olacak ayrıca memnunsunuz zaten çocuğunuzun olmasından
yani adamla duygusal bağınizi kesemiyorsaniz bennce tek düzelme ihtimali adamın sizi kaybetmekten korkması.
bence karşınıza alın açık acık tüm duygularınızı anlatın ve düzelmezse bosanacaginizi söyleyin.
blof yapmayın ama duzelmeyecegim derse bosayin.
ben başka bir çözüm göremiyorum

Aklın yolu bir,normal zamanda ben de böyle yapardım.maalesef artık içimden gelmiyor.kızgıblık değil kırgınlık derler ya öyle olmuş benim ki.kimseyle konuşmayınca iç dökmek için açtım bu gönderiyi.gamlı baykuş gibi kaldım.her kavga tartışma problem sonrası ben adım attım yok kandil dedim bilmem ne bi bahane buldum.istese onunda çok fırsatı oldu konuşurdu.sanırım dayanabildigim kadar dayanıcam konuşursa konuşur yoksa Allah kerim.yarn kayınvalideye davetliyiz onlarda dargınlığımızn farkında belki bir gelişme olur gerçi taşıma suyla değirmen dönmez ama bir umut hayırlısı.teşekkürler arkadaşım

Doğru sözmüş siz olsanız ne yapardınız?
Sözü ben uydurdum , saldırgan cevap vermediğiniz için teşekkür ederim beni şaşırttınız kişisel yorumuma gelecek olursak en başından beri sevgisiz hissettiğim bir evlilikte sırf eşim istiyor diye çocuk sahibi olmazdım hazır olmayı beklerdim ki bu çok ağır bir süreç ben kendimi çocukla asla hayal edemem olmuş bitmiş bir şey için yorum yapmak manasız diye söz uydurdum öyle keşke zamanında buraya yazsaydınız destek olsaydık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…