Şikayette bulunmak icin

Defnene

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2021
18
3
1
30
Diyelim ki birinin suç işlediğini düşünüyorsunuz ama emin değilsiniz. Biraz kendi kuruntunuz. Yani kafamda "böyle dedigine göre bu suçu işlemis olabilir" gibi bir düşünceyle bu kisiyi cimere şikayet etsem ve gerçekten kendi kuruntum çıksa yaptığım şey iftiraya mi girer? o kişi bana karşı dava açabilir mi? Adresimi kim olduğumu bir şekilde öğrenebilir mi?
Ve son olarak cimer benim düşüncemi dikkate alıp işlem yapar mı. net bi kanıt yok elimde.. Benim kurduğum ihtimaller üzerinden işlem yapar mı? Suçlu durumuna düşen ben olur muyum?

Suçun ne olduğuna bağlı bence biraz.
Bahsi geçen cinayet vs gibi büyük bir şeyse şüpheniz varsa gidin polise anlatın, araştırmak onların görevi. Kanıt bulmak sizin işiniz değil.
Ben de başta böyle düşündüm, uyuşurucu vs şüphesi yeter de cimere yazılacak konu ne kadar hayati olabilir.

Suçun ne olduğuna bağlı bence biraz.
Bahsi geçen cinayet vs gibi büyük bir şeyse şüpheniz varsa gidin polise anlatın, araştırmak onların görevi. Kanıt bulmak sizin işiniz değil.
Yok yok hayır. Öyle büyük bir konu değil. Belediyeyi ilgilendiren bir mesele aslında ama ben belediyeye gidip şikayet edersem orda kişinin tanıdıgi çıkabilir diye düşündüm.

Cimer ztn kuruma duser denetleme degil sorgu makamidir kimse gidip soz konusu sikayeti arastirmaz
Sorun nerdeyse oraya duser savunma ister

Ne yazacaksınız, emin değilim ama şu konuda şikayetçiyim mi?
Ola ki dikkate alındı ve yokmuş öyle bir şey, attığınız iftira ne olacak?
Haklısınız. Millet herşeyi yazıyor cimere. Bende yazsam mi diye düşündüm. Ama emin olmadığım icin buraya danışmak istedim. Kimseye iftira atmak istemem tabiki.

Yok yok hayır. Öyle büyük bir konu değil. Belediyeyi ilgilendiren bir mesele aslında ama ben belediyeye gidip şikayet edersem orda kişinin tanıdıgi çıkabilir diye düşündüm.
Suç mu? Etiğe aykırı mı?
suçsa bildirin, araştırırlar. İsimsiz ihbar konusunu bilmiyorum hiç 🤷🏻‍♀️

Cimer ztn kuruma duser denetleme degil sorgu makamidir kimse gidip soz konusu sikayeti arastirmaz
Sorun nerdeyse oraya duser savunma ister
Benim şikayet edeceğim konu belediyenin ilgilenecegi bir konu aslında. Belediye mi kişiyi arastirir bu durumda nasil olur?

Suç mu? Etiğe aykırı mı?
suçsa bildirin, araştırırlar. İsimsiz ihbar konusunu bilmiyorum hiç 🤷🏻‍♀️
Normalde belediyenin ilgilenecegi bir konu. Büyük bir olayda değil aslinda. İnternette bazı kişiler şikayet ettikleri kişilerin kendilerini bulduğunu aradıklarını falan söylemisler. Eğer cimerde tanıdıkları varsa şikayet edeni buluyorlarmis. Ne kadar doğru bilmiyorum tabi.

Benim şikayet edeceğim konu belediyenin ilgilenecegi bir konu aslında. Belediye mi kişiyi arastirir bu durumda nasil olur?

Konuyu bilmem lazim ama cimer sikayeti ile birsey olmaz daha dogrusu konu ve sikayet sayisi ile alakali

Normalde belediyenin ilgilenecegi bir konu. Büyük bir olayda değil aslinda. İnternette bazı kişiler şikayet ettikleri kişilerin kendilerini bulduğunu aradıklarını falan söylemisler. Eğer cimerde tanıdıkları varsa şikayet edeni buluyorlarmis. Ne kadar doğru bilmiyorum tabi.
Tanıdığa gerek yok.
araştırırken de söyleyebilirler. O yüzden iyice emin olun isimsiz ihbardan.
ben sağlık ocağındaki doktoru ve hemşireyi şikayet ettim.
Gitmediğim halde 1 ayda 7 muayene görünüyordu :)
Tabi isim vermişler bu kişiye 7 muayene yazmışsınız, yok öyle bir şey diyor diye.
hemşire hanım arayıp hesap sordu bana, beni nasıl şikayet edersiniz diye.
yanlışlık olmuş işte diyor.
1-2-3-4 kaç yanlışlık olabilir? 7 mi?
Önce bana söylemeliydiniz, çocuklarınıza aşı yaptım o kadar dedi 🤣
Yani isimsiz ihbar olsaydı da isimsiz yapmazdım zaten sorun değil, ama karşı karşıya kaldığım durum saçmalık ötesi.
Yavuz hırsız ev sahibini bastırmaya çalıştı. :)
İnsallah sizin şansınız yaver gider

Yani sayılır. Öyle emin olduğum bir konu değil. Saçma dimi biraz:/
Bence çok saçma. Bir de bu kişi yakınınız mı? Uzaktan biri mı? Öylesine konuşmuş da olabilir. Sizinle dalga geçmiş de olabilir. Hiç araştırılacağını bile sanmam

Konuyu bilmem lazim ama cimer sikayeti ile birsey olmaz daha dogrusu konu ve sikayet sayisi ile alakali
Diyelim ki işletmesinin ruhsatsız olduğunu dusunuyorum. Ama kanitim yok.
Sonunda ben haksız çıkarsam olay öyle kapanıp gider mi yoksa bana dava açılır mı?

Back
X