• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıkıcı biri olmak istemiyorum

MorMeneksemmsn

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2016
132
75
18
Kızlar merhaba ben pek konuşmayı seven biri değilim bi ortamda falan konuşmak istediğim zamanda sanki konuşmayı unutmuşum gibi konuşamıyorum hep sessiz sakın biriyim yani. ama en çok konuşan insanların yanında bile onlarla konuşurken bi süre sonra muhabbet bitiyor onlar da sıkılıyor benim yanımda ve çok soğuk durduğumu söylüyorlar genel olarak benim tanıdıkça severler ama ilk başta bi gıcık kapiyorlar:olamaz::KK16: insanların üzerinde ki ilk izlenimim budur yani ama küçüklüğümden beri böyle olduğum için bunu değiştiremiyorum istesem de ne yapabilirim kendimi yanlız hissediyorum iş hayatı olsun okul olsun arkadaş edinemiyorum hiç değişmek istiyorum herkesle hep bi aram da duvar var ve yaşım 22

Konuşmaktan çekiniyor musun? Bende de vardı bu bi aralar ama artık bende ortamlarda falan konuşuyorum sessiz kalmıyorum. Belki konuştuğunuz kişiler genellikle sizin ilgi alanınızın dışına çıkan şeylerden konuştukları için pasif kalıyorsunuzdur.

Konuşmaktan çekiniyor musun? Bende de vardı bu bi aralar ama artık bende ortamlarda falan konuşuyorum sessiz kalmıyorum. Belki konuştuğunuz kişiler genellikle sizin ilgi alanınızın dışına çıkan şeylerden konuştukları için pasif kalıyorsunuzdur.
Yok çekinmiyorum aslında konuşurum da konuşcak Bişey bulamıyorum onların yanında bende öyle düşünüyordum ilgi alanımın dışındalar mı farklı mi düşünüyorlar diye ama baktım her ortamda aynı şey olunca hatayı kendimde aramaya başladım artık:eek:

Ayni ortamda bulundugunuz kisiler kafa yapiniza uymuyor olabilir mi acaba diye dusunuyordum.ama her ortamda boyleymissiniz.
Yaptiginizin farkindasiniz.bence degisebilirsiniz:KK66:

Yok çekinmiyorum aslında konuşurum da konuşcak Bişey bulamıyorum onların yanında bende öyle düşünüyordum ilgi alanımın dışındalar mı farklı mi düşünüyorlar diye ama baktım her ortamda aynı şey olunca hatayı kendimde aramaya başladım artık:eek:
Anladım canım. Yani bizim bişey dememizle olacak gibi görünmüyor herşey senin elinde. Ben bunu bunu söyleyince karşımdakş hakkımda ne düşünür düşüncesine falan da kapılma. Saygı ve sevgi çerçevesinde aklından geçeni o an konuyla alakalı patır patır söyle :)

En cok taktir ettigim ozelliklere sahipsiniz. Ben de tam tersiyim. Kendimi degistirmek icin de cabaliyorum. Inanin konusmamak daha iyi. Insanlarla zamanla taniyip ortak bir seyler yaptıktan sonra eminim ki konusabilirsiniz. Boylelikle samimi olmayanlari da cevrenizden uzaklastirmis olursunuz.

Soru bir burcun ne

Soru iki kucukken arkadaslarin sana nasil davranirdi

Soru uc evin en kucugu musun

Soru dort ailen sana kucukken soz hakki verir miydi
Ben cevap verebilirr miyimmm?.o_O
Cunku bu problemlemlerin %80 i ben de var. Tabimadigim insanlarla cok kolay iletisime gecebiliyorum ama tanidk yerlerde konusamiyorum elimde olmadan yuzum dusuyor vs
Cevap1 oglak burcuyum
Cevap2 arkadasim pek yoktu ama uyumlu bi cocuktum ve gereginden fazla hareketsiz bi cocukluk gecirdim
Cevap3 ilkcocugum
Cevap4 babane~dede ortaminda buyudugum icin sira bana gelmezdi pek :))

Teskkurler:KK54:

Tavsiyem onları gorunurde dinleme, tüm duyularinla dinle, bende bazen o lafını bitirince ne desem diye düşünüyorum onun dediğini anlamadığımdan susuyorum. Hiç kafanda kurgulama şöyle yapayım aha benden sıkıldılar diye düşünme içten dinleyip geri dönüt vermem en güzel iletişim bu arada ben psik danışman rehber öğretmenim ;)

Ben cevap verebilirr miyimmm?.o_O
Cunku bu problemlemlerin %80 i ben de var. Tabimadigim insanlarla cok kolay iletisime gecebiliyorum ama tanidk yerlerde konusamiyorum elimde olmadan yuzum dusuyor vs
Cevap1 oglak burcuyum
Cevap2 arkadasim pek yoktu ama uyumlu bi cocuktum ve gereginden fazla hareketsiz bi cocukluk gecirdim
Cevap3 ilkcocugum
Cevap4 babane~dede ortaminda buyudugum icin sira bana gelmezdi pek :))

Teskkurler:KK54:

Aile tarafindan bastirilma sezdim tavsiyem dogan cuceloglu icimizdeki cocuk kitabi

Ben de konuşacak konu bulamıyorum ya.Ben de çare bulamadım.Benim depresyondan.Önceden böyle değildi.Yani bıcır bıcır konuşmadım hiçbirzaman ama böyle değildim.Çok da üzülüyorum buna bazen şu son yıllar arttı.

Kitap tavsiyesi :
iyi hissetmek.
Hatalı alanlarımız
Özgüven

Ustun dokmen in videolarini da izleyebilirsin

Konusmakta zorlandigin insanlarla karsi karsiya geldiginde kendine guven ben kaliteli bi insanim dusuncesi surekli aklinda cinlasin
Evet ozguven cok onemli. kisisel gelisim icin Dogan. Cuceoglu da ustun dokmen de takip ettigim isimlerden. Yalniz video izlemek aklima gelmemisti.

Kızlar merhaba ben pek konuşmayı seven biri değilim bi ortamda falan konuşmak istediğim zamanda sanki konuşmayı unutmuşum gibi konuşamıyorum hep sessiz sakın biriyim yani. ama en çok konuşan insanların yanında bile onlarla konuşurken bi süre sonra muhabbet bitiyor onlar da sıkılıyor benim yanımda ve çok soğuk durduğumu söylüyorlar genel olarak benim tanıdıkça severler ama ilk başta bi gıcık kapiyorlar:olamaz::KK16: insanların üzerinde ki ilk izlenimim budur yani ama küçüklüğümden beri böyle olduğum için bunu değiştiremiyorum istesem de ne yapabilirim kendimi yanlız hissediyorum iş hayatı olsun okul olsun arkadaş edinemiyorum hiç değişmek istiyorum herkesle hep bi aram da duvar var ve yaşım 22
EMDR terapisiyle çözümü var diye okumustum.Bi araştirmani tavsiye ederim.Hipnozla da olabilir.Büyük ihtimal çocuklukta yaşayip unuttugun bir travma olabilir sebebi.Bu arada beni anlattin sanki :)

Fırsata çevirin. Az konuşuyorsunuz mağdem öz konuşun. Dik olun. Soğul değil mantıklı desinler:) bence problem değil. Etrafınızdakiler yüzünden bu izlenime kapılmışsınız. Bende öyleydim çok sessiz derlerdi bende yoo sessiz değilim sadece boş konuşmayı sevmem derdim apışıp kalırlardı sonraları bi baktım benden çekinmeye falan başladılar. Ben neden değişeyim ki ya da neden küzumsuz konuşayım. Ben böyle mutluyum bu sizin yapınız karakteriniz değişim zordur değişmeye çalışırken illaki insam bişeyleri de yerinden oynatır buseferde başka bi şikayetle gelirsiniz buraya. Psikologlarda söylüyor siz olduğunuz halinizle güzel ve özelsiniz

Back
X