Çorbalar Sıkıcık Çorbası (Duru Bulgur İle)

EslemLiva

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2011
4.054
42
163
Diğer
6 kişilik

Hazırlama Süresi: 40 dk

Pişirme Suresi: 30 dk

Malzemeler :

Köftesi için:

1 su bardağı köftelik bulgur

3 yemek kaşığı tarhana

1 yemek kaşığı un

1 yumurta

2 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı karabiber

Tuz

.....

Bir soğan

2 yemek kaşığı salça

6-7 bardak su

Tuz

Karışık kuru sebze

$190120133136.webp

Hazırlanışı:

1 su bardağı köftelik bulgurumuzu,geniş bir kaba alıp üzerine sıcak su ilave ediyoruz.

Püf nokta:Ben bulgurun içine tuz atıyorum,karıştırıp sıcak suyu öyle ilave ediyorum.Kısır yaparkende bulgurla tuzu karıştırıp öyle suyunu eklerim.Tuzun diriliği belli olmuyor böylece...

Bulgurlar şişince,tarhana,un,nane,karabiber ve yumurtayı üzerine katıp,yoğuruyoruz.

$190120133140.webp

Köftemizi iyice yoğuruyoruz.Yoğurmakta zorlanırsanız,biraz su ilavesi ile devam edebilirsiniz...

Benim ölçülerime göre tam kıvamında bir hamur oluyor.Fakat bulguru ıslatma sürenize göre kıvam değişebilir.Çok ele yapışıyorsa,un ile kıvamını yoğunlaştırabilesirsiniz...Katı olursa da su ile açabilirsiniz.

Yoğrulan hamurumuzu başka bir tabağa alıyoruz.

Püf nokta:Bir süre sonra köfteler elinize yapışmaya başlıyor.Küçük bir tabağa su koyup,elinizi ara sıra batırırsanız,daha kolay şekil verebilirsiniz.

$190120133145.webp

Küçük parçalar koparıp,yuvarlak köfteler elde ediyoruz.

Köftelerimizi biraz un koyduğumuz tabağa alıyoruz.

$190120133148.webp

Köfteler tamamen bitince,tabağı sallayıp tüm köftelerin una bulanmasını sağlıyoruz.

$190120133151.webp

Tencerimize kuşbaşı doğradığımız soğanları koyup,iyice kavuruyoruz.Salçasını ilave edip,kavurmaya devam ediyoruz.

Kavurma işlemi bitince,6-7 bardak su ilave ediyoruz.Tuzunu da atıyoruz.

Ben daha çok besleyici olsun diye,aldığım hazır karışık kuru sebzem vardı,bir tatlı kaşığı ondan ilave ettim.İsterseniz haşlanmış mercimek de ekleyebilirsiniz bu sırada.

Suyumuz kaynayınca köfteleri teker teker atıyoruz.

Yaklaşık 10-15 dk sonra köftelerimiz pişince çorbamız servise hazırdır.

Püf nokta:Köftelerin piştiğini anlamak için,ortadan ikiye bölebilirsiniz,eğer içi kuru ise pişmiş demektir.

Vee çorbamız servise hazır.Yanında sarımsaklı yoğurt ile :52: :52:

$190120133153.webp

Buyrunuz :16:

$190120133157.webp

bayıldımmmmmm:56::56::56::56:

biz tarhana katmayız hamura ve sıkıcık değil topalak deriz:56::56::56::56::56:

başarılar diliyorum
güzel sunum:nazar:

Eslemcim ellerine sağlık canım sunum çok güzel eminim tadı da çok güzeldir başarılar diliyorum

çok güzel çorba ellerinize sağlık...

ben bu çorbayı denemek istiyorum ancak..a s.badağı ince bulgurun üzerine sıcak su demişsiniz ya ne kadar sıcak su:44: 1 e 1 mi?

ben bunu yapıyorum ama bendeki adı kütahya köftesi kütahyalı arkadaştan almıştım tarifini sarmısaklı yoğurtla servisi yapmıyorum yakışır aslında......

ellerine saglik canim..icinde bulgur olan herseyi cok severim :56:

Bende çok severim canım,bulgurla tarhananın uyumu muhteşem oluyor bu çorbada,teşekkür ederim :16:

ellerine saglik canim sunum super:16:

Teşekkür ederim canımm :16:

bayıldımmmmmm:56::56::56::56:

biz tarhana katmayız hamura ve sıkıcık değil topalak deriz:56::56::56::56::56:

Sadece bulgurdan mı yapıyorsunuz canım?Teşekkür ederim :16:

Elinize sağlık başarılar:16:

Teşekkürler :16:

başarılar diliyorum
güzel sunum:nazar:

Teşekkür ediyorum :16:

Eslemcim ellerine sağlık canım sunum çok güzel eminim tadı da çok güzeldir başarılar diliyorum

Teşekkür ediyorum Emacım,tadı enfes gerçekten,tavsiye ediyorum,ah kuzum keşke ikram da edebilsem ne güzel olurdu :16:

Elinize sağlık,yarışmada başarılar dilerim...

Teşekkür ederim :16:

çok güzel çorba ellerinize sağlık...

ben bu çorbayı denemek istiyorum ancak..a s.badağı ince bulgurun üzerine sıcak su demişsiniz ya ne kadar sıcak su:44: 1 e 1 mi?

Canım denemeni tavsiye ederim,çok lezzetli oluyor.Canım bulgurun üzerini kapatacak şekilde,sıcak suyu ekle ve kaşıkla karıştır.Çok sulu kalmasın.Zaten 5 dk sonra çekiyor hemen bulgur suyu :34:

ben bunu yapıyorum ama bendeki adı kütahya köftesi kütahyalı arkadaştan almıştım tarifini sarmısaklı yoğurtla servisi yapmıyorum yakışır aslında......

Canım Kütahya'ya ait bir yemek bu zaten,sarımsaklı yoğurt olmazsa olmazı,denemeni tavsiye ederim harika oluyor,eminim sende çok güzel yaparsın :16:

Canım denemeni tavsiye ederim,çok lezzetli oluyor.Canım bulgurun üzerini kapatacak şekilde,sıcak suyu ekle ve kaşıkla karıştır.Çok sulu kalmasın.Zaten 5 dk sonra çekiyor hemen bulgur suyu :34:

Canım Kütahya'ya ait bir yemek bu zaten,sarımsaklı yoğurt olmazsa olmazı,denemeni tavsiye ederim harika oluyor,eminim sende çok güzel yaparsın :16:

tamam çok teşekkür ederim bugün hatta birazdan başlayacağım çorbaya:56:

ellerine sağlık canım, dediğim gibi biz de topalak deriz ve tarhana koymayız ama faklı bir tad katmış olabilir :)))

ellerine sağlık cnm cok hoş gozukuyo sunumda harika olmus...en kısa zamanda denıycem bende.. bol şanss

Bir kütahyalı olarak şiddetle tavsiye ederim bayanlar parmaklarınızı yersiniz çok lezzetli oluyor eşim çok sevdiği için sürekli yapıyorum bende...

Back
X