• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıkıldım artık

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Mrb ben kayınvalidemlere giderken yemeğiydi bulaşıydı çayıydı meyvesiydi hep tek başına uğraşırım. Şimdiye kadar çok bir rahatsızlık duymadım hizmet etme konusunda (bana yardım etmemesine rağmen). Ama artık 1.5 aylık bir bebeğim var ve onlara gittiğimizde bebeğimi onlar alıyorlar ve bu üstte saydığım işler bana kalıyor,kalacak (aslında daha yemeğe gitmedik,ama başıma gelecekleri biliyorum) kendimi o kadar kötü hissediyorumkii o yüzden yemeğe onlara gitmeyi hiç istemiyorum. ben mutfakta uğraşırken onların agucuk agucuk yapmalarını düşünmek beni çıldırtıyor.Üstelik kayınvalidem bebeğimi dudağından öpüyor.Delirecem yaaa :(

K.waliden hastamı neden öyle herşeyi sen yapıyorsun..?

Hadi önceden çocugun yokmuş yapmışsın ama ben olsam bebeğimi bırakıp işlerle ilgilenmezdim..Bu saatten sonra öyle düşünüyorum, önceden bende çok yaptım aynı şeyi ..

Daha çok küçük senin heran bebeğinin yanında olman lazım ..Benim gibi sonrada pişmanlık duymak istemiyrsan bebeğinin yanından bi saniye bile ayrılma..

Ben daha lise dönemlerimdeyken annemle birlikte gezmeye gittiğimde ortamda büyükler varsa bulaşıkları yıkamak küçüklere yani bize kalırdı. Bu edepti, adaptı. Şimdi bakıyorum da her şey bizlere zor gelmeye başlamış. Kv niz yerinde anneniz olsaydı inanın siz bulaşıkları yıkamak için size yardıma gelen annenize ya bırak annecim ben yaparım derdiniz.. Ancak iş kv olunca neden değişiyor? Ne güzel kadın hazırlamış yedirmiş içirmiş bir sofrayı toplamak ve bulaşıkları kaldırmak ne kadar zaman alabilir ki? Bırakın o sürede de torunlarını sevsinler, agucuk yapsınlar ne var bunda??

Ben mi anlamıyorum devir mi çok değişti?

Ha bu arada bebeği dudağından öpmek konusuna gelince burada haklısınız, eşinizle konuşun ve enfeksiyon probleminden bahsedin, hatta doktorun kati yasak koyduğunu söyleyin. Ben bunu yapmıştım ve kibarca yasak olduğunu belirtmiştim :) Tatlı dille bir çok sorunu halledebilirsiniz.

sanırım kayınvalideyle aranız pek iyi değil,hoşlanmıyorsunuz.
eğer sizden başka yardım edecek birisi yoksa bu söylediklerinizi hepimiz yapıyoruz.
ama eltin,görümcen falan olduğunda da sana yaptırıyorlarsa biraz geri çekil,
çocuğunla ilgilen,emzircem diyip diğer odaya geç,benim eltim hep öyle yapardı
elini hiçbir işe sürmezdi hatta kendine hizmet ettirirdi :1:

Son düzenleme:
Aynı evde yaşamıyorsunuz, belli ki arada gidiyorsunuz.
Ne olacak yapıverin, anneme gitsem de ben ona yaptırmam, kv ye gitsem de.
Çocuğu doya doya sevsinler, ama dudaktan öptürmeyin.
Bu kadar küçük meseleleri sorun yapmayın bence.:31:

Mrb ben kayınvalidemlere giderken yemeğiydi bulaşıydı çayıydı meyvesiydi hep tek başına uğraşırım. Şimdiye kadar çok bir rahatsızlık duymadım hizmet etme konusunda (bana yardım etmemesine rağmen). Ama artık 1.5 aylık bir bebeğim var ve onlara gittiğimizde bebeğimi onlar alıyorlar ve bu üstte saydığım işler bana kalıyor,kalacak (aslında daha yemeğe gitmedik,ama başıma gelecekleri biliyorum) kendimi o kadar kötü hissediyorumkii o yüzden yemeğe onlara gitmeyi hiç istemiyorum. ben mutfakta uğraşırken onların agucuk agucuk yapmalarını düşünmek beni çıldırtıyor.Üstelik kayınvalidem bebeğimi dudağından öpüyor.Delirecem yaaa :(

ama daha gitmeden bilemezsiniz ki... daha lohusasınız. uykusuz ve yorgunsunuz. dinlenmeniz gerek. bunları uygun bir dille anlatıp, sizi idare etmelerini talep edemez misiniz?

henüz gitmemişsiniz belki düşündüğünüz gibi olmayacak.hem bebği emzirmeniz gerekiyor öyle iş yapacak vaktiniz bile olmayabilir belki başka bir evde olduğunu hissedecek huzursuzlanacak sizi isteyecek vs. bi sürü şey olabilir.şimdiden bunları düşünmeyin.

ama amaaaaaaaaaaaa sakın bebğinizi dudağından öptürmeyin.hatta hiç öptürmeyin.daha çok küçük ya...dayanamıyorlarsa koklasınlar yada elinden öpsünler. küsen küsebilir bu konuda çok katıyım ben. çok daraldığım zamanlardada doktor öyle söylüyor diyorum işin içinden çıkıyorum.

sanırım kayınvalideyle aranız pek iyi değil,hoşlanmıyorsunuz.
eğer sizden başka yardım edecek birisi yoksa bu söylediklerinizi sanırım hepimiz yapıyoruz.
ama eltin,görümcen falan olduğunda da sana yaptırıyorlarsa biraz geri çekil,
çocuğunla ilgilen,emzircem diyip diğer odaya geç,benim eltim hep öyle yapardı
elini hiçbir işe sürmezdi hatta kendine hizmet ettirirdi :1:

ne iyi yapmış eltiniz helal olsun ona :42: :46::46::46::46::46:
konu sahibi sizde öyle yapın. yeni doğum yapmış kadını mutfağa atıp git gel çalıştırcak değiller heralde. aynen bunu da söyleyin onlara.

ne iyi yapmış eltiniz helal olsun ona :42: :46::46::46::46::46:
konu sahibi sizde öyle yapın. yeni doğum yapmış kadını mutfağa atıp git gel çalıştırcak değiller heralde. aynen bunu da söyleyin onlara.

canım yeni doğum yapmışa zaten iş yaptırılmaz,yazık yani.
benim eltinin kız 2,5 yaşına girecek hala aynı :37:
çocuğu senede 2 kez görüyoruz kendi kucağından indirmiyor sevecez diye :1:
ayrıca bizim eltiden bir iş isteyende yok,çocuğu dudağından öpende yok ama neyse
ben özgürüm havalarında geziyor,hiçbirimizi sallamıyor ilginç bir kadın :50:
yani kısaca konu sahibide çekinmesin öpmeyin desin,iş yapmasın çocukla ilgilensin.
karşı taraf mecburen ona göre şekil alır

Ben daha lise dönemlerimdeyken annemle birlikte gezmeye gittiğimde ortamda büyükler varsa bulaşıkları yıkamak küçüklere yani bize kalırdı. Bu edepti, adaptı. Şimdi bakıyorum da her şey bizlere zor gelmeye başlamış. Kv niz yerinde anneniz olsaydı inanın siz bulaşıkları yıkamak için size yardıma gelen annenize ya bırak annecim ben yaparım derdiniz.. Ancak iş kv olunca neden değişiyor? Ne güzel kadın hazırlamış yedirmiş içirmiş bir sofrayı toplamak ve bulaşıkları kaldırmak ne kadar zaman alabilir ki? Bırakın o sürede de torunlarını sevsinler, agucuk yapsınlar ne var bunda??

Ben mi anlamıyorum devir mi çok değişti?

İçimden gçenleri söylemişsiniz.

Konu sahibi arkadaşım yanlız dudaktan öpmesine kesinlikle izin vermeyin.
Kati bir dille uyarın.
Doktorlar 10 aylık olana kadar yanaktan öpülmesine bile izin vermiyorlaar.
İlla öpeceklerse kolunu veya ayaklarını öpüp agucuklasınlar.

işi falan boşverin de 1.5 aylık bebek dudağından öpülür mü ya? böyle saçmalık mı olur? buna engel olun siz önce.

işi falan boşverin de 1.5 aylık bebek dudağından öpülür mü ya? böyle saçmalık mı olur? buna engel olun siz önce.

yazdığınızı okuyunca aklıma geçen yaşadığım bir olay geldi.

üniversitedeki yakın bir arkadaşımın bebeğinin resimlerine bakmak için sosyal paylaşım sitesine baktım. orda yine üniversiteden sınıf ve hatta bir ara ev arkadaşım olan ama sonradan kendisiyle tüm bağlarımı koparıp sildiğim bir arkadaşımı gördüm. sayfasına girince aynen böyle kaldım :53: sayfasının arka planında arkadaşın sanırım 3-4 aylık kız bebeği ve arkadaş dudağından öpüyor, üst dudağından gayet doğal birşeymiş gibi. yapışmış resmen. fotoğraf tam yandan çekilmiş ve sadece yüzleri. çocuğun gözleri fal taşı gibi açılmış. üstüne bir sürü kişi bu iğrenç resmi bir de beğenmiş. öpüşmekten midem bulandı gerçekten =/ fotoğrafı gördükten sonra uzun süre yemek yiyemedim. insanlar ne hale gelmiş bir kez daha şaştım kaldım.

:1:sende bendensin
bende gıcık oluyorum niye benimkiler bebek sevmeyi bilmezler:1:
hele o kv yokmu senin bebegin kadarken kızım yaptıgı yemeklerden verirdi:47:
bak gene geldi benim keçiler yaralarım depreşti:47:
sakın müsade edip taviz verme canım
tatlı dilden anlamıyorsa sert bi dille uyar

K.waliden hastamı neden öyle herşeyi sen yapıyorsun..?

Hadi önceden çocugun yokmuş yapmışsın ama ben olsam bebeğimi bırakıp işlerle ilgilenmezdim..Bu saatten sonra öyle düşünüyorum, önceden bende çok yaptım aynı şeyi ..

Daha çok küçük senin heran bebeğinin yanında olman lazım ..Benim gibi sonrada pişmanlık duymak istemiyrsan bebeğinin yanından bi saniye bile ayrılma..

hayır kayınvalidem turp gibi hiçbişeyi yok. İşleri bana bırakır herzaman kendi geçer öbür odaya

offf yaram çok derin benim zoruma giden iş değil aslında bugüne kadar şikayetçi olmadım.Zoruma giden enayi yerine konmak. Bukadar herşey üstüme yıkılıverip içerde çocuğumu dudağından öpmeleri. Kafayı yiycem. Kv çok alıngan bir insan ben ona nasıl söyleyecem? Ben çocukla onları yalnız bıraktığımda daha çok öpecek. :( üstelik fayda edecekmi dudağından öpme demem :(

Çocuğunuzla ilk gittiğiniz doktor kontrolünde doktorunuza eşinizin yanında soracaksınız doktor bey bebeğimi dudaklarından öpenler oluyor ben bunun doğru olmadığını düşünüyorum sanki ama siz ne düşünüyorsunuz diyin.. kalanını doktora bırakın, enfeksiyondan çocukta oluşabilecek yaralara kadar anlatacaktır.... sonrada eşinizin desteğini alın annelerimizi de bu konuda uyaralım de, alınırlarsa alınsınlar çocuk sağlığı bu yabana atılmaz.

birde ilk aylarda anneler bebekleri fazla sahiplenirler bence sizde biraz rahat olun derim, babaannesi sonuçta sizinle ya da sizsiz sevecek elbet bebeğinizi ileride bir yere gitmeniz gerektiğinde bebeğinizi bırakacak yeriniz olacak öyle düşünün.

offf yaram çok derin benim zoruma giden iş değil aslında bugüne kadar şikayetçi olmadım.Zoruma giden enayi yerine konmak. Bukadar herşey üstüme yıkılıverip içerde çocuğumu dudağından öpmeleri. Kafayı yiycem. Kv çok alıngan bir insan ben ona nasıl söyleyecem? Ben çocukla onları yalnız bıraktığımda daha çok öpecek. :( üstelik fayda edecekmi dudağından öpme demem :(

alınırsa alıncsın ya ne munasebetle bebeğinizi dudağından opuyor olurmu ole şey ızın vermeyın. iş konusuna gelınce demek kı oyle alıştırmışsınız. bıraz cekın elınızı

valla öyle arada bir yemeğe gideceksem bende kayınvalidem yapsın isterim.. sende yardımcı olursun o ayrı.. ama zaten küçük bebeğin varmış ne kadar yorucu olduğunu tahmin edebiliyorum.. o yorgunluğun üstüne bide kv den hiçbirşey yapmaz , sen uğraşırsan herşeyle böyle düşünmen normal. öpme konusuna gelincede uyarın , kırılırsada yapacak bişey yok. bebeğinin mikrop kapmasındansa bırak kırılsın..

Şunuda düşünüyorum uyarsam neye yarar? Ben işe başlayınca o bakacak zaten.Eylülde işe başlıycam bu sefer maalesef bebeğimi kontrol edemiycem. Ben yokkken dilediği kadar öper burnundan dudağından hertarafından.Çıldıracam. Uyarsam bile ben yokken herşeyi yapabilir :(

Back
X