• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıkıldımmm

Canim bende univ son sinfta senin gbiydim artik cok sklmstm okula haftada en fazla 2gun gidiyordum oda yoklamada zorunlu olan derslerdi hep diyodum okul btaede kurtulsam ise baslasam falan. Okulum bitti is hayatina basladim ve smdi okulu ozluyorum okul donemlerini ozluyorum emin ol okulun bittikten sonra ise basladiginda cok zorlanicaksin bunuda dusunmek lazim anin tadini cikart kafana hic bisey takma

Canim bende univ son sinfta senin gbiydim artik cok sklmstm okula haftada en fazla 2gun gidiyordum oda yoklamada zorunlu olan derslerdi hep diyodum okul btaede kurtulsam ise baslasam falan. Okulum bitti is hayatina basladim ve smdi okulu ozluyorum okul donemlerini ozluyorum emin ol okulun bittikten sonra ise basladiginda cok zorlanicaksin bunuda dusunmek lazim anin tadini cikart kafana hic bisey takma
Elbette ozlenir canım ama çok yiprandim insanlardan yana o yuzden hic istegim kalmadi takmamaya calisiyorum :)

Omrumun en guzel arkadasliklarini, en guzel zamanlarini universitede gecirmeme ragmen artik kaldigim yurttaki sacma sapan, sorunlu, kimseyle anlasamayan, herkese satasan, kavgaci, uyumsuz kisiliklerden dolayi universiteden ben de bikmistim. Son senede yakin arkadaslar arasinda oluyor kopukluk, kusluk nedendir bilmem, sen de bunlardan birisin sanirim. Ama omrun hep okulla gectiginden yeterince farkli dert gormus sayilmazsin, daha kimler, ne dertler cikiyor insanin karsisina bir bilsen, mezun olunca basliyor asil hayat. Bolumun ne bilmiyorum ama issizlik, is arama, kpss, sinavlar, is basvurulari vs mahvediyor insani. Zaten son donemin, tadini cikararak okumaya calis bence, 4 yil okumussun, buralara gelmissin, 4 ay dedigin nedir ki? Kimseyle de kirgin olmamaya, tartismamaya calis, bir ayrildin mi bir daha gormuyorsun hicbirini.
Benimde çok guzel zamanlarim oldu cok eglendigim guldugum bide gitme kismi zor geliyor gittikten sonrasi geliyo da veda kismini hic sevmem. Bolumum peyzaj mimarligi canim. Mutlaka oyledir is bulma stresi bulduktan sonra calisma stresi felan. Hayat zor genel olarak sakin bi insanim canim zaten kimseyi kirmadigim icin tartismadigim icin sustugum icin kırılan ben oluyorum maalesef

Bundan 9 yil önceydi "bitsin şu okul" demekten baska bi cumle bilmeyen ben....

Tek duam tek dilegimdi, bitmiş sıkılmış yorulmuş bi ben vardı
Bitmiyordu sanki dersler bitmiyor yollar bitmiyor yillar gecmiyor gibiydi

Su diplomayi bi alayim fakir sevindiricem yardim edicem sunu yapicam bunu edicem diye diye bitti okul
Sonunda bitti diye kutlamalar yaptik...

Bugun geri donup baktigimda nasil içim sizlayarak ozledigimi anlatamam
O gunleri nasil tekrar yasamak istedigimi...
18 yasindaki bi genc kizin en masum halleridir universite
O kantindeki kuru tostlari bile animsayinca özlüyorum
Regl agrisindan hastanede sabahladigimiz geceler
Dost kazigi yemeler, yemek bulamayip biskuvuyu suya batirmalar
aglamalar ayirilmalar, barışmalar
sabaha dek suren muhabbetler
Final stresleri
aile özlemleri
Çaresizlik, mutluluk, sevinç, korku, telaş, heyecan,
ve final.... o diploma elinde!
Öyle bir boşluga dusuyorki insan, mezun olduktan 1 yil sonra anliyorsunuz bunu

Ki ben kucuk bi yerde okudum. Istanbuldan kalkip koy gibi bi yere okumaya gittim

Cok agladim orda
Alusamadim cunku
Zaman gecmiyordu benim icin
Ama simdi o kisacik zamanda ne cok sey yasamisim
Nekadar fazla tecrube edinmisim
Nasil özledim anlamatamam....

Insanlari orda tanıdık biz, dostlugu orda yasadik, dost kaziginida....
Aşkı orda öğrendik
Gelecek kaygısıyla yaşadık
Aile degerini orda anladik
Ama Özgürlüğüde orda tattik
Nasil sevilmezki

Bana iyi bi is getirmedi o diploma ama iyi bi hayat tecrubesi unutulmaz okul anilari en önemlisi yanlışı doğruyu yaşayarak öğretti

Keske daha dolu daha neseli gecirseydim diyorum
Geri gelmiyor o yıllar
Kiymetinizi bilin
Derslerinizi aksatmadan öğrenciliğinizi yaşayın
Ne güzel anlatmissin canim gercekten insan herseyi öğreniyor. Ders oluyor tecrube oluyor yasanilanlar. Zorlugu olmayan hicbise yok tabiki büyüdükçe ama insan bazen bunaliyor bende o durumdayim canim sonrasinda ozleyecegimide biliyorum ama iste :)

Bizim okul 5 yıllık. Benim daha ikinci senem. Bu gibi durumları bende yaşadım. Şöyle bi yöntem buldum ; arkadaş çevrenigeniş tutmak. Bir iki kişi takılmamak ,daha çok kişiyle hep beraber takılmak. Böylece sadece bi kişiye odaklanmıyosun. Herkesle konuştuğun için pek sorun çımıyo. Sorun çıksada diğer arkadaşların olduğu için okula rahat kafayla gidiyosun
Herkesle ayni yakinligi kuramiyosun tabiki iste o yuzden genelde en yakin dedigin 1 2 insan oluyo. O da bi yöntem tabi canım ama cok kişiyle takilanlari gordum en basitinden sinifimdan hepsi dagildi birbirlerinin arkadasindan atip tutmalar vs. O yuzden hep dusuncem az olsun öz olsundu yine var cok sevdigim ev arkadasim cok yakiniz ama. Onun disinda da var illaki. Ondan önce en yakin arkadaşım dedigim insanla sorun yasayinca guvenim kalmadi su saatten sonra da sabretmekten baska care kalmiyor bana

bende 4 ay malsef istemedigim kısılerle ders almak zorundayım ama umudum var belki yarı donemde onceden basvurdugum biyere gıderim :))

hiç özleyeceksin falan demeyecegim... tanıdıgım herkes özlem duyacagı seyler de yaşasa oh kurtuldum diyor...

fakat boyle aglayarak konusmanın yazmanın bir faydası yok sana.
ya son dönem okulu bırak ya da o olcak bu olcak demeden git, 4ay sık dişini kurtul.
şu an o sevmedigini soyledigin kisilerin ekmegine de yag suruyorsun. ayrıca kimseden kacarak birsey elde edemezsin..
Yarın iş hayatında nefret ettigin insanlarla aynı yerde bulunmak zorunda kalacaksın, cocuklar vs aile gecimi diyip istifa etmeye cekiniyorlar insanlar neler yasıyor... ortalık diplomalı issizlerle dolup taşıyor. yeter ki derdin sevmedigin insanları gormek olsun.

Son düzenleme:
off off aynen ya yarın sabahtan gitcem gerçi önceden hep mutsuz ayrılıyordum ızmırden ama sımdı bıraz daha ıyıyım sevgılımle kavga ettık ondan bı an önce kurtulmak ıstıyorum buradan ama giderken baya zor geliyo üstelik daha 3.5 yıl var küfür gibi :/

Ben 1. sınıfım daha yarım dönem bitti ama ben de bittim . Okulum evime 2 saatlik uzaklıkta. Ama ailemden ayrı olmak o kadar koyuyor ki. Doğrdu dürüst arkadaşım da olmadı. 4 ayda kime güvenebilirdim ki. Kendimi orada çok yalnız hissediyorum. Evimi ailemi çok özlüyorum sürekli ağlıyorum. Hep diyorum bu okul nasıl bitecek. Önümüzdeki pazartesi okul var ve ben pazar günü yurda döneceğim şimdiden ağlıyorum nasıl gideceğim diye off offf çok dertliyim ...

Üniversitede son senem olmasına rağmen hala gitmek zor geliyor. Yarın yolcuyum malum okullar ama hiç gitmek istemiyorum en yakın arkadaşım dediğim insanla şu an konuşmuyoruz kimseye zerre kadar güvenim kalmadı ve ben çok yoruldum artık. İçim buruk gidesim yok ama mecburum 4 ay bi insanın gözüne büyür mü onca sene geçmiş de benim büyüyor işte bitsede kurtulsam :(

Allah'im ben de geri gelse o günler diyorum. oysa ki bitse de kurtulsam diyordum bazi zamanlarda. inan sonra özleyeceksin keyfini cikarmaya calis

Back
X