• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıkılmak

Ama iş hayatında nasıl bir artı getirebilir ki istemdışı açık sözlülük ve iletişimi netleştirme hamlelerine sinir olmak. Özel hayatımdaki sorunlar yüzünden bu işi yapamadım demektense, iş yüküm çok fazla bütün iş benim üstümde demek daha iyi bir etki yaratır evet ama söyledikleriniz sizi şoke ediyorsa düşünmeden söylüyorsunuz demektir ve yetkili bir konumdaysanız uzun açıklamaları dinlemekten ya da kendinizi tekrar etmekten kaçınmanız yahut insanların size soru sormaktan çekinmesi sonucunda doğacak hatalar sizi de sorumlu kılar.

Aile konusundaysa tam tersi birşey olmaz, aile bu, buaralar sinirli der alttan alırlar.
İş hayatında en üstteki yönetici değilim. Şöyle bir artısını gördüm. Eskiden şu sorunu çözer misin dediklerinde evet derdim çözerdim(bunlar hep sorunlar). Ama bu bir yerden sonra @KarincaKadin çözer diye rehavete sebep oldu. Şimdi çözer misin dediklerinde hayır diyorum. Çözmem. Ama kendimi de kötü hissediyorum bir yandan.

Ah ahhh keşke bu özellik bende de olsa haklı bile olsam insanları kıramıyorum. Çok yumuşak yüzlüyüm.insanların alınacağı, kırılacağı bir söz söylemekten acayip çekiniyorum, utanıyorum.bu da beni hakkımı savunamayacak duruma düşürüyor. Aslında bu konuda dengeyi koruyabilmek çok önemli.
Şu söz hep hoşuma gitmiştir:

"Ne etrafınızı kıracak kadar sert;
Ne de karşınızdakilere cesaret verecek kadar yumuşak olunuz. " Sadi şirazi

Ah ahhh keşke bu özellik bende de olsa haklı bile olsam insanları kıramıyorum. Çok yumuşak yüzlüyüm.insanların alınacağı, kırılacağı bir söz söylemekten acayip çekiniyorum, utanıyorum.bu da beni hakkımı savunamayacak duruma düşürüyor. Aslında bu konuda dengeyi koruyabilmek çok önemli.
Şu söz hep hoşuma gitmiştir:

"Ne etrafınızı kıracak kadar sert;
Ne de karşınızdakilere cesaret verecek kadar yumuşak olunuz. " Sadi şirazi
Aslında böyle bağırıp çağırmıyorum. Lönk diye söylüyorum. karşıdaki fazlasını hak ediyor. Ama ben böyle gülümseyerek söylüyorum. Hiç ne diyorsun be diyen olmadı. Öyle atlamıyorum. :KK71:şanslıyız böyle bir sohbet ortamı bulduğumuz için.

Malum özel durumda birisi var gibi ya. O bile dediki senin ortamda sözlerinin bir ağırlığı var. :halay:ayy dedim ben o dilime ne diyeyim. :lülülü:
Ama bu iltifat be tatlim
Agir olmak iyidir , patavatsizlik yapmadikca net olmak , durust olmak ve bunu dile dokmek de iyidir
Ay senle yazistikca hep soyle bir his doguyor icime , burda boyle sevdigim birkac kadin var , hep beraber bulussak bi kahve icin toplassak ve burada yazistigimiz dertleri yuz yuze konussak :KK15:
Cok utopik oldu sanirim:KK51:

Ben de tam tam tersi oldum.. eskiden karsimdaki incinecekmis kirilacakmis pat diye soylerdim simdi bir kere dusunuyorum yine icimde tutmayip soyluyorum ama cumlemin icinden keskin kelimelerimi eleyerek.. ben bu halime olgunluk diyorum.. eski halime ise cocukluk cahillik ..Insanlari germeye gerilmeye gerek yokmus huzur istiyorsak huzur vermeliyiz saygi istiyorsak da saygi gostermeliyiz diye dusunuyorum..

hayat felsefelerimden biri de şudur ki; Bazen bir bakis yeter laftan anlamayana ..

Ama bu iltifat be tatlim
Agir olmak iyidir , patavatsizlik yapmadikca net olmak , durust olmak ve bunu dile dokmek de iyidir
Ay senle yazistikca hep soyle bir his doguyor icime , burda boyle sevdigim birkac kadin var , hep beraber bulussak bi kahve icin toplassak ve burada yazistigimiz dertleri yuz yuze konussak :KK15:
Bugun benimde aklımdan aynısı geçti. Cidden çok ortak noktamız var. Bir gün neden olmasın inşallah.

Ben de tam tam tersi oldum.. eskiden karsimdaki incinecekmis kirilacakmis pat diye soylerdim simdi bir kere dusunuyorum yine icimde tutmayip soyluyorum ama cumlemin icinden keskin kelimelerimi eleyerek.. ben bu halime olgunluk diyorum.. eski halime ise cocukluk cahillik ..Insanlari germeye gerilmeye gerek yokmus huzur istiyorsak huzur vermeliyiz saygi istiyorsak da saygi gostermeliyiz diye dusunuyorum..

hayat felsefelerimden biri de şudur ki; Bazen bir bakis yeter laftan anlamayana ..
Hakaret etmiyorum. Kötü kelime kullanmıyorum zaten tarzım değil. Evet tam olarak bu saygı görmediğim de saygı göstermiyorum.

Ama bu iltifat be tatlim
Hım bu arada eskiden böyle daha cilveli mi desem daha narin mi öyle hissediyordum kendimi. Bu yeni huy onu götürdü benden. Delikanlı oldum resmen :KK51:

Geçmişte yaşanilan olumsuzluklar problemlet insanın dengesini bozuyor size hak veriyorum. Tahammül azaliyor eskisi gibi olamıyor insan. Koç burcları dobra diye bilirim bu zor dönemlerde iyice dobra oluyor insan☺ Biraz vakit ayırın kendinize kendinizi dinleyin.Tatile çıksanız olmaz mı belki sessizlik sakinlik iyi gelir

Back
X