Sıkılmaktan sıkılmak..

Vuvuzela

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
2.683
3.911
373
37
okul başarısı=> OK ( çok iyi bir lise,defalarca kazanılmış ama biraz devam ettikten sonra bırakılan üniversite ve şuan o bölümde en iyi eğitimi veren okullardan birinde çok iyi bir bölüm)
spor başarısı=> OK(çok iyi bir takımda devam eden sakatlanmayla son bulan bir basketbol kariyeri)
sanatsal başarı=>OK (2 defa yetenek sınavıyla kazanılan güzel sanatlar ve konsevatuar devam eden küçük çaplı oyunculuk,ve diğer alanlarda da amatörlüğün ötesi uğraşlar)
modellikte başarı=>OK (Türkiyede 2 iyi yarışmada finalistlik,çalıştığım iyi isimler,firmalar)
duygusal yaşam=> (çok iddialı,popüler tiplerle ilgilenmeme rağmen başarısızlık yaşamamam)

e sorun nerde dimi burda pembe tabloya bakılırsa herşey çok güzelmiş gibi görünüyor ama öyle değilmiş ne yazık ki.

Evet hepsinde bir başarı söz konusu. Ama ortada ne bir lisans diploması var.
Ne sonuçlanmış, isim yapılmış bir spor kariyeri
Ne kalıcı başarılara imza atılan bir sanat kariyeri.
Ne de modellik kariyerinde bir isim haline gelebilmek.
Ne de kalıcı düzgün bir ilişki.

Tablo bir anda ne kadar değişti değil mi. Şu an şöyle oldu sıfıra sıfır elde var sıfır.
Eskiden bu durumla gurur duyardım. Farklıyım,yetenekliyim,özelim yaşasıın modları.
Yakın dönemde bu gurur duyulcak sandığım durumun aslında hayatımı aslında felç eden ve mahvetmek üzere olan birşey olduğunu farkettim.

Bunun da sebebi dikkati tek bir konuya yöneltemiyorum. Çok hevesle başladığım herşeyde ya yeni gelen bir cazip fikir ya da azıcık stress diğerinden uzaklaşmama neden oluyor.
Artık kendim adına endişeliyim.

Çünkü ben artık hayatımda kalıcı başarılar istiyorum.Sıkıldım sabun köpüklerinin içinde.
Böyle devam ederse hiçlik içinde kaybolup gideceğim bir hayatım olacak.

Bunu bugün bunu düşünüp çok daraldığım ve şu an kendimi hırpalayacak denli iç hesaplaşmalarım olduğu için paylaştım.
Muhtemelen yarına bu konuyu sileceğim.

Lütfen alıntı yapmayın, ihtiyacım olan önerileri aldıktan sonra sileceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
konu silmek yasak
belkide simdiye kadar bir arayis icindeydin, demekki buldunki biseyleri degistirmek istiyorsun

konu silmek yasak!

artık ciddi kararlar alıp uygulamaya geçme zamanı gelmiş sanırım.

sanırım bir doyumsuzluk var karar verme zamanı gelmiş sende farkındasın ama ben bişiyi merak ettim avatarındaki sen misin yani birine cok benzetiyorumda şimdi bu konuyu okuyuncada acaba dedim

Çabuk sıkılıyorsunuz yaptığınız işlerden aslında güzel şeyler yapmışsınız devam ettirseniz sonuçları da güzel olacak bence Artık bir yerlerden başlama zamanı gelmiş.
Ayrıca konu silmek yasaktır uyarı alırsınız

bardagin bos tarafina bakiyorsun.. Eline gecmis firsatlar daha dogrusu kazanmis oldugun basarilar tamamlanmasada yonlu bir insan olmak her insanin harci degil..
lisansini alabilirsin calisirsan! sonucta okuma firsatin var ve her seferinde kazanacak kadar basarilisin
dogru ve duzgun bir iliskin olabilir! bu ha diyince olmuyor bir insan dort dortluk olsada bu konuda hemencik duzgun bir iliskisi olacak anlamina gelmez
ee spor'da sakatlanmissin onemli olan saglik her sporcunun basina geliyor!
ve sanat dedinde gulumsedim.. sanat emek degilmidir? ve imza atma ugrasimidir? memlekette oyle ama sen
isim yapmak icin ugrasiyorsan kendini doyurmadan dedigin gibi sabun kopugune benzer bu yasadigin basarilar ama illa ben bunu istiyorum ve basaracagim dersen cok farkli olur.. klasik gelecek ama bu firsatlarinin degerini bil....

Hedef belirleyememek, derim ben sizinkine.
Eğer herşeyi yaparım ve bu yüzden özelim derseniz, hiç bir şey yapmıyorsunuz demektir. Bir konuya yönelip, kendinizi o konuda geliştirip, o yolda ilerleseydinz, elinizde yarımyamalak şeyler olmaz, bir tane birşey olurdu ama tam olurdu heralde. Sıkıntınız herşeye yarım bulaşmak olmuş bence.
Hiçbirşey için geç değildir, nerede olmak istediğinize karar verip, orada olmak adına çabalarsanız, orada olmuş olursunuz inş.

bardagin bos tarafina bakiyorsun.. Eline gecmis firsatlar daha dogrusu kazanmis oldugun basarilar tamamlanmasada yonlu bir insan olmak her insanin harci degil..
lisansini alabilirsin calisirsan! sonucta okuma firsatin var ve her seferinde kazanacak kadar basarilisin
dogru ve duzgun bir iliskin olabilir! bu ha diyince olmuyor bir insan dort dortluk olsada bu konuda hemencik duzgun bir iliskisi olacak anlamina gelmez
ee spor'da sakatlanmissin onemli olan saglik her sporcunun basina geliyor!
ve sanat dedinde gulumsedim.. sanat emek degilmidir? ve imza atma ugrasimidir? memlekette oyle ama sen
isim yapmak icin ugrasiyorsan kendini doyurmadan dedigin gibi sabun kopugune benzer bu yasadigin basarilar ama illa ben bunu istiyorum ve basaracagim dersen cok farkli olur.. klasik gelecek ama bu firsatlarinin degerini bil....

olmuyor işte lisans konusu en beni düşündüren zaten. yaşıtlarımdan 3 sene önce bitti lise benimle bitirenler neredeyse yüksek lisansı tamamladı. ben ne yapıyorum o okuldan o okula koştum. ufacık bişeyde bıraktım hadi bi daha öss bidaha kazandım 4. okulumdayım ve hala 1.sınıftayım. hayat boyu ders çalışmak nedir öğrenemedim ya da yapamadım bu iş 5 dk dan sonra bende sıkıntı halini almaya başladı.
liseye kadar kendimi ders dinlemeye zorlayarak bir şekilde idare ediyordum. öss desen öyle ama lisansa gelince ders çalışmadan olmuyor ve ben bunu hala başaramıyorum.

sanatta da demek istediğim emek vermek zaten, kalıcı başarı emeksiz olmuyor. benim yaptığımsa sadece hep onu yapmaktan mutlu oldugum için ilgilenmekti. ilgimi çelen başka birşey oldugunda kaçmaktı.

ilişki konusu da en beteri. kesinlikle hatalıyım. ufacık bir sorunda,hatada, yada yeni biri kafamı çeldiğinde hepsini geçtim sadece hislerim bitti diye kaçıp giden benim. bu şekilde evlenebilmeyi geçtim hiç doğru düzgün ilişkim olmayacak en uzun ilişkim 3 ay. yıl kavramı nedir bilmem.

modellik konusu ise tamam zaten çok boş bir çevre. bu bile başlı başına kaçmam için bir neden oldu. yada ufak bir modacı kaprisi ya da bir işle ilgili uzlaşmak zorunda oldugun birinin tacizi ya da torpil yüzünden hakkının yenmesi bunlar aman lanet olsun diyip 1 sene işlerimi bırakmama neden oldu hep.

sporda da ameliyat olma şansım vardı. ama onda da aman lanet olsun dedım pes ettim.

özetle sorunum herşeyi yarım bırakmak.
istesem de sonuca ulaşmayı başaramıyorum.
bu birpsikolojik rahatsızlık da olabilir diye düşünüyorum artık.

Çabuk sıkılıyorsunuz yaptığınız işlerden aslında güzel şeyler yapmışsınız devam ettirseniz sonuçları da güzel olacak bence Artık bir yerlerden başlama zamanı gelmiş.
Ayrıca konu silmek yasaktır uyarı alırsınız

sorunum sıkılmak bu illetten yakamı kurtulamıyorum.
belki de benzer şeyler yaşayan vardır diye yazdım.
bilmiordum konu silmek yasak. tamam kalsın sorun değil o an acizliğimi ortaya dökmüşüm gibi hissettim de yazarken. sonra baktım buraya yazan herkes zaten zayıf noktasını yazmıor mu o nedenle sorun olcagını düşünmüorum artık.
bir de öyle bir profilim varki burda hani bazılarının kim oldugu anlasılmaz ama beni tanıyan biri mesajlarıma baksa aaa bu bilmemkim der.
abarttım resim paylaşımlarına kadar ondan da çekindim sanırım bunların kalması için

şuan bu listede seni en çok hangisinin mutlu edeceğini düşünüyorsan ona odaklan sadece onunla ilgilen..

Şunu diyebilirim ki her insanın hayatının bir amacı olmalı ve bir hayat felsefesi olmalı, yapılanlar yaşananlar bu doğrultuda olmalı ve insan ne istediğini çok iyi bilmeli yoksa daldan dala atlayarak sonunda hiçbir gelişme gösteremez, olduğu gibi kalmaya mahkum eder kendisini. Elbette herkes kendini özel ve farklı hissetmek ister ama bu bir egoya dönüşmemeli. Bence yapılabilecek en iyi şey, hayattan ne bekliyorum? kendimi 10 yıl sonra nerede görmek istiyorum gibi sorular üzerine düşünmek ve çıkacak cevapları irdelemek.

Şunu diyebilirim ki her insanın hayatının bir amacı olmalı ve bir hayat felsefesi olmalı, yapılanlar yaşananlar bu doğrultuda olmalı ve insan ne istediğini çok iyi bilmeli yoksa daldan dala atlayarak sonunda hiçbir gelişme gösteremez, olduğu gibi kalmaya mahkum eder kendisini. Elbette herkes kendini özel ve farklı hissetmek ister ama bu bir egoya dönüşmemeli. Bence yapılabilecek en iyi şey, hayattan ne bekliyorum? kendimi 10 yıl sonra nerede görmek istiyorum gibi sorular üzerine düşünmek ve çıkacak cevapları irdelemek.

sorun orada zaten.
10 yıl sonra medyada çok büyük başarılar kazanmış biri olmak da beni çok mutlu eder.
ya da idealist bir savcı olarak toplum adına birşeyler yapabilmek de.
sporda çok başarılı olmak da hep içimde kalan uhdedir.
iyi bir oyuncu olmayı da çok isterim.
ya da başarılı bir fotoğrafçı yada yazar.

sorun aslında hangisini istiyorum ben ve bu çıkmaz yüzünden belki de hiç biri olamıcam.
ondan zaten bu bende bir sorun haline geldi.
zaten istesem de ego yapamıorm bunun yüzünden bunları düşündükten sonra.

sanirim kendini cok iyi tanimiyorsun. yani herseyle mutlu olabilirsin ama sonuca ulasmadiktan sonra hicbiri de seni mutlu edemez, ama sonuca ulasmak icin de yeterl gayrete sahip degilsin.
o zaman gercekten istedigin seyler bunlar degildir demek ki. cok iyi sartlar icersinde istedigin hemen yapilacak bir ortamda buyumus olabilir misin?
cunku biraz gayret gostermen gereken yerlerde kacmissin sanki. daha iyi olabilirim diye elindekini birakmisin.
mukemmel olma. bak etrafina kimse mukemmel degil. birak mukkemmeli baskasi olsun. sen neyle mutlu olabilecegini dusun bakalim, ne seni 20 sene sonra da mutlu edebilir. genis bir hayal kur.
ve gerekirse ciddi yardim al. odaklanma sorunun olabilir.

sanirim kendini cok iyi tanimiyorsun. yani herseyle mutlu olabilirsin ama sonuca ulasmadiktan sonra hicbiri de seni mutlu edemez, ama sonuca ulasmak icin de yeterl gayrete sahip degilsin.
o zaman gercekten istedigin seyler bunlar degildir demek ki. cok iyi sartlar icersinde istedigin hemen yapilacak bir ortamda buyumus olabilir misin?
cunku biraz gayret gostermen gereken yerlerde kacmissin sanki. daha iyi olabilirim diye elindekini birakmisin.
mukemmel olma. bak etrafina kimse mukemmel degil. birak mukkemmeli baskasi olsun. sen neyle mutlu olabilecegini dusun bakalim, ne seni 20 sene sonra da mutlu edebilir. genis bir hayal kur.
ve gerekirse ciddi yardim al. odaklanma sorunun olabilir.

sorunum ne kadar geniş kapsamlı bile düşünsem hayallerim çok değişken.
cazip gelebelicek herhangi bir şey odağımı alt üst ediyor.
bunun farkına aslında şu şekilde vardım.
okulda hocama ikinci anadal olarak psikoloji alma sansım var mı diye sordum. onun dediği bazı seyler bana bu konuyu düşündürdü.

hatta bir dönem 55.000 $ kredi çekerek atpl eğitimi alıp havayolu şirketlerinde pilot olmayı bile düşündüm.
herşeyi ayarlamaya kadar gittim.
artık ailem tanıdı beni onlar ellerinden geldiğince tutmaya çalışıyor.:roflol:

semra hanimin bir lafi vardi daldan dala seklinde bana onu hatirlattin :))
valla acikcasi hayatin boyunca isteyip de ulasamadigin bisey oldu mu? bir is olabilir ya da bir dost olabilir onlar icin cok emek sarfettin mi?
cok daldan dala konuyorsun yani hatta pilotlukla diger mesleklerin alakasi bile yok be canim :)
internetten cozumler aramak yerine cidden bir psikologla gorussen daha iyi sonuclar alirsin bence. cunku iliskilerinde de dikis tutturamaman bundan kaynaklaniyordur yuksek ihtimalle.
insanlarin belli bir hayalleri olur hedefleri olur ve yetenekleri dogrultusunda bu konuda cabalarlar.
sen bir cok konuda yetenekli sayilirsin diyelim hepsi de zaman zaman hedefin olsa bile oyle birsey bulmalisin ki tum enerjin tum heycanin o yonde olmali.
arastir derim cok arastir hem de belki de kimsenin yapmadigi ama sadece senin yapabilecegin sekilde birsey vardir ve bu da senin o konuyla surekli olarak ilgilenmeni saglar. surekli olrak enerjini o konuda kullanmani gerektirir.
bi de bu halin bana ayse kulinin adi aylin adli kitbindaki aylin karakterini hatirlatti. okumadi isen oku derim.

semra hanimin bir lafi vardi daldan dala seklinde bana onu hatirlattin :))
valla acikcasi hayatin boyunca isteyip de ulasamadigin bisey oldu mu? bir is olabilir ya da bir dost olabilir onlar icin cok emek sarfettin mi?
cok daldan dala konuyorsun yani hatta pilotlukla diger mesleklerin alakasi bile yok be canim :)
internetten cozumler aramak yerine cidden bir psikologla gorussen daha iyi sonuclar alirsin bence. cunku iliskilerinde de dikis tutturamaman bundan kaynaklaniyordur yuksek ihtimalle.
insanlarin belli bir hayalleri olur hedefleri olur ve yetenekleri dogrultusunda bu konuda cabalarlar.
sen bir cok konuda yetenekli sayilirsin diyelim hepsi de zaman zaman hedefin olsa bile oyle birsey bulmalisin ki tum enerjin tum heycanin o yonde olmali.
arastir derim cok arastir hem de belki de kimsenin yapmadigi ama sadece senin yapabilecegin sekilde birsey vardir ve bu da senin o konuyla surekli olarak ilgilenmeni saglar. surekli olrak enerjini o konuda kullanmani gerektirir.
bi de bu halin bana ayse kulinin adi aylin adli kitbindaki aylin karakterini hatirlatti. okumadi isen oku derim.

bu konuda detaylı bir özel mesaj gönderdim sana
bakalım inşallah kurtulcam bu illettten
birazdan dısarı cıktgmda dedıgın kıtabı da alıcam merak ettımyerimseniben

hatta bir dönem 55.000 $ kredi çekerek atpl eğitimi alıp havayolu şirketlerinde pilot olmayı bile düşündüm.
herşeyi ayarlamaya kadar gittim.
artık ailem tanıdı beni onlar ellerinden geldiğince tutmaya çalışıyor.:roflol:

neden vazgeçtin peki o tip kurslar iş garantili oluyo genelde, iş garantisi verdilerse gitseydin keşke

neden vazgeçtin peki o tip kurslar iş garantili oluyo genelde, iş garantisi verdilerse gitseydin keşke

bugune kadar 3 üniversite bıraktım
şuan 4.deyim hukuk okuyorum.
onun dısında modellik oyunculuk vs.
bunlardan yola cıkarak babam gercekten bu istedıgıne emin misin dedi
eminsen herşeyi geridekileri silcem diosan dedi parayı ben cıkarıcam yatırcam dedı
ama hevesse yapma dedı cıddı bısey bu dedı
dusununce emın olamadım ben de

bugune kadar 3 üniversite bıraktım
şuan 4.deyim hukuk okuyorum.
onun dısında modellik oyunculuk vs.
bunlardan yola cıkarak babam gercekten bu istedıgıne emin misin dedi
eminsen herşeyi geridekileri silcem diosan dedi parayı ben cıkarıcam yatırcam dedı
ama hevesse yapma dedı cıddı bısey bu dedı
dusununce emın olamadım ben de

valla canım sen kendi kendini harcamışsın ya, 4 kez üni. kazanabilmek ne demek, gerçekten dediğin gibi zeki ve yeteneklisin sanırım, belkide bunun farkında olman seni bu noktaya getirdi, yani istediğim zaman istediğim şeyi yapabilirim düşüncesi
odaklanma sorunun olabilir mi, bir şeyi gerçekten isteseydin zaten yapardın
koç burcumusun
:1rolleyes:

Back
X