Sıkıntı mı, dert mi bilemiyorum..

tetchy

'İnsanlık müessesesine kaim olanlara'
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
353
184
103
Merhaba bayanlar..
Benim bir sıkıntım var aslında sıkıntı yapılacak kadar büyük bir şey mi bilmiyorum..Size anlatmak istiyorum.
Ben insanların benim hakkımda ne düşündüğünü ne söylediğini o an için pek kafama takmam.Yani nasıl söylesem örneğin birisi bana toplum içinde bi laf söyledi bi tepki vermem,veremem..O an için umursamam.

İnsanın nutku tutulur ya öyle bir şey mi yoksa özgüven eksikliğimi bilmiyorum.O an için kafama takmasam da aradan bir kaç gün geçtiğinde hep düşünürüm niye bana öyle dedi , niye cevap veremedim.
Anlayacağınız kendi kendimi yemekten,canımı sıkmaktan hariç bir şey yapamıyorum..
Siz ne önerirsiniz,ne yapmalıyım kendimi yenmek için..
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler..

O kadar ileri gidilirse evet.
Ama ufak şeylerde bile bazen tepki veremiyorum

Eğer çok sinirli , saman alevi gibi hemen tutuşan bir insan değilsen olaylara anlık tepki verebileceğini düşünüyorum.Çünkü tepkinin dozunu ayarlaman mümkün olur.Ki bu da senin yararına.Her tartışmada azar azar içine atıp kendini yersen bi süre sonra hiç bir şeye tahammülün kalmaz.Ve de en alakasız belki en basit olayda bir patlarsın pir patlarsın.Dolmuş olursun çünkü.Ki bu özgüven eksikliğinden çok karşıdakini kırmama düşüncesi gibi geldi bana.Bendeki öyleydi en azından üniversite yıllarıma kadar.Sonra baktım çatlayacağım ; koyver gitsin dedim

Aslında herkese karşı aynı olamayabiliyorum çünkü sinirlendiğim zaman kırıcı oluyorum ve yakın olarak beni tanıyanlar bunu bildiği için pekte dikkat etmiyorum.Dediğiniz gibi bazen karşımdakini kırmamak için yapıyorum bunu fakat bazen öyle oluyor ki ağzıma laf geliyor ama ben cesaret edip diyene kadarrrrr

Ben umursamamazlık yapamıyorum malesef oturup bi güzel aglıyorum tabii yanlarında degil.. kötü bişey bu biliyorum ama takıntı halıne getiriyorum resmen yemeden içmeden kesiliyorum

Tam da dediğiniz gibi.. O anlık bi tepki veremiyorum ama sonrasında kendime eziyet ediyorum resmen..

Bende öyleyim canım hatta ben fazla takıntılıyım ama laf etcek biri beni diye balkona bile cok cıkmıyorum.. sanırım hastalık boyutunda benımkı.. hanı suana kadar toplum ıcınde cok kotu bısey duymadım.. ama genede ufak tefek bıle olsa cok kötü oluyorum içi içimi yiyo o an hiçbişey diyemiyorum

Bende genelde yaninda rahat olamadigim insanlarla birlikteyken oyle oluyor canim..

O an tepkini ver ki sonra eziyet çekme. Yavas yavaş disleri goster millete

Yavastan yapmaya baslasam iyi olacak sanirim,yoksa kendimi yemekten baska bir sey yapamiyorum :)

Tam da dediğiniz gibi.. O anlık bi tepki veremiyorum ama sonrasında kendime eziyet ediyorum resmen..
seytan fisildiyo iste, sana kendi kendini yedirip bitirtiyo.. zaten cok agir, onurunu kiracak bsy olsa tepki verirsin, onun disinda da orda cevap veremedim diye dusunup durma bence, amaan de ve gec.. bu dusuncelerin ilerlerse, her seyde bsy arar, tetikte beklersin kompleksli insanlar gibi, Allah korusun..

Acını ertelemeyeceksin derler ya o mesele. Ayrıca en başta kafana takmıyorsan daha sonra da takmamaya çalış ömrün uzun olur

Aynen öyle oluyor.
Dediğiniz gibi fazla düşünüp,takmamak gerek ileride kompleksli biri olmamak için

O kadar ileri gidilirse evet.
Ama ufak şeylerde bile bazen tepki veremiyorum

sahip olmayi istedigim ozelliklerden biridir kucuk seylere tepkisiz kalabilmek..hem dil sustukca ruh konusur,bosverin kendinizi yemeyin boyle bisey icin.sessizliginizin keyfini cikarin

sahip olmayi istedigim ozelliklerden biridir kucuk seylere tepkisiz kalabilmek..hem dil sustukca ruh konusur,bosverin kendinizi yemeyin boyle bisey icin.sessizliginizin keyfini cikarin
Demek böyle olmanın iyi yönleride varmış
Benim kendi kendime yaptığım biraz fazla oluyor dozajını düşürmem lazım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…