Sikintili bir ortamda calismak..

Benim okuluma gelen yeni öğretmenlerden olabilir misiniz diye düşünmedim değil :KK70: aynı ortam benim okulumda da mevcut idareyi ağlarına almış bir öğretmen grubu var maalesef, boş günleri perşembe-cuma ya da pazartesi-salı gününe denk getirilir, en iyi ve sıkıntısız sınıflar onlardandır, sinif rehber ogretmenligi icin siniflar-ogretmen şeklinde kura cekilecegi zaman onların isimleri ve istedikleri sınıflar kuraya dahil edilmez ve direkt istedikleri sınıflar onlara verilir, okul zamanı ilk ders idare odasında kahvalti yapılır ve ilk derse girmezler,nöbet günleri onlarin yerlerine idare nöbet tutar ve onlar öğretmenler odasında çene çalmakla meşgul olurlar, okulun tüm dedikodusunu kim idare hakkında ne demişse idareye taşıma işini seve seve üstlenirler ve gül gibi yaşayıp giderler. 4 yıldır aynı okuldayım ve her haksızlığa ses çıkarmaktan sesim kısıldı artık, düzeni oturtmuşlar ya deveyi güdeceksin ya gideceksin bu sene kadronun yarısı tayin isteyip gitti bu haksızlıklardan dolayı. Allah sizin de yardımcınız olsun
Haha olabilirim :) Bu okulun icini bilsem yazarmiydim ya tamamen evime yakin diye yazdim suan tek artisi yakin olmasi evime o sebeple esim takma isini yap evine gel diyor.Dersine gir cik mecbur olunca konusursun yoksa konusma diyor.Haksiz da sayilmaz

Haha olabilirim :) Bu okulun icini bilsem yazarmiydim ya tamamen evime yakin diye yazdim suan tek artisi yakin olmasi evime o sebeple esim takma isini yap evine gel diyor.Dersine gir cik mecbur olunca konusursun yoksa konusma diyor.Haksiz da sayilmaz
Eşiniz doğru söylüyor diğer türlü baş etmeniz mümkün değil çünkü, ben su an o öğretmen grubuyla ve idareyle konuşmuyorum açık açık söyledim yaptıklarınız benim görüşlerime hayata bakış acıma ters, benimle okul öğrenciler konusu hariç muhatap olmayın diye. Şimdi hiç birisiyle muhatap olmuyorum kendi pisliklerinde boğulsunlar dedim kendi hayatıma bakıyorum, siz de sizin alanınıza giren durumlara tepkinizi koyun onun haricinde mesafeli olun daha mutlu olursunuz :))

Allah bilir en cok haktan hukuktan bahseden insanlardır bunlar umarım birbirlerine düserler haksizlik yaptiklari icin

Eşiniz doğru söylüyor diğer türlü baş etmeniz mümkün değil çünkü, ben su an o öğretmen grubuyla ve idareyle konuşmuyorum açık açık söyledim yaptıklarınız benim görüşlerime hayata bakış acıma ters, benimle okul öğrenciler konusu hariç muhatap olmayın diye. Şimdi hiç birisiyle muhatap olmuyorum kendi pisliklerinde boğulsunlar dedim kendi hayatıma bakıyorum, siz de sizin alanınıza giren durumlara tepkinizi koyun onun haricinde mesafeli olun daha mutlu olursunuz :))
Tesekkur ederim demekki benim okulum numune degilmis baska ornekler de varmis icime su serptiniz.Nasil bir yere dustum diye kendimi yiyordum epeydir

Birkaciyla faceten takiplesiyoruz gorsen paylasimlari hep iyi insan hak yeme vs diye
Allah'ın adaletine guvenin ben de karsılastım bu tur insanlarla yapmadiklari haksizlik kalmaz iki laflarından biri de hakkını helal et.sanki resetliyorlarmıs gibi gunahlarını.

Öyle gruplar oluyor okullarda maalesef. İlk anda zümreniz olunca onlarla muhattap olmuşsunuz ama ilerleyen zamanlarda diğerleriyle de tanışacaksınız büyük ihtimal yalnız olmadığınızı da göreceksiniz. İçinizi karartmayın şimdiden zaten okul başlayınca o hengamede koşuşturmada onları görmezsiniz bile. Kötü ders programı herkes için denk gelebilir. Okulda tüm öğretmenlere ideal program ayarlamak kolay olmaz.

Öyle gruplar oluyor okullarda maalesef. İlk anda zümreniz olunca onlarla muhattap olmuşsunuz ama ilerleyen zamanlarda diğerleriyle de tanışacaksınız büyük ihtimal yalnız olmadığınızı da göreceksiniz. İçinizi karartmayın şimdiden zaten okul başlayınca o hengamede koşuşturmada onları görmezsiniz bile. Kötü ders programı herkes için denk gelebilir. Okulda tüm öğretmenlere ideal program ayarlamak kolay olmaz.
Cok sagolun moral oldunuz

Bu tip yakınmaları devlette çalışan meslektaşlarımdan o kadar çok duyuyorum ki.
Ahbap çavuş ilişkisi kurulmuş çoğu okulda.

Bu gruplaşma ve çıkar ilişkilerinin önüne geçebilmek için bence hiç bir idareci aynı okulda 3 , hiç bir öğretmen de 5 yıldan fazla görev yapmamalı.

Bu tip yakınmaları devlette çalışan meslektaşlarımdan o kadar çok duyuyorum ki.
Ahbap çavuş ilişkisi kurulmuş çoğu okulda.

Bu gruplaşma ve çıkar ilişkilerinin önüne geçebilmek için bence hiç bir idareci aynı okulda 3 , hiç bir öğretmen de 5 yıldan fazla görev yapmamalı.
Cok haklisiniz bir ara rotasyon cikacakti vazgectiler aslinda rotasyon cikmali cunku 17 18yildir ayni okulda calisanlar olunca kendini birsey saniyorlar

Cok haklisiniz bir ara rotasyon cikacakti vazgectiler aslinda rotasyon cikmali cunku 17 18yildir ayni okulda calisanlar olunca kendini birsey saniyorlar
Bir şey sanmak da ne? Okulun hatta öğretmenlerin sahibi sanıyorlar kendilerini.
Özel sektörde yüzüne bakılmayacak insanlar devlette müdür, zümre başkanı.
Elbette işini doğru yapan,etik davranan,öğretmen vasfını hakeden meslektaşlarımız da var devlette ama diğer güruhun sesi daha çok çıkıyor.

Ben size farklı bir öneride bulunayım. İdareciler reklamı ve öne çıkmayı çok sever. Bu yıl çalışın, uğraşın ve bir iki proje, tören vb. çalışmalar yapın. Okulunuzu ilçe ve il bazında olumlu biçimde öne çıkarın. İdarecilerle aranız böylece harika olur. İdare sizi tutar. Branşınızdakilerle de fazla muhatap olmazsınız tabii bunları yapmaya çalışırken. Böylece istediklerinizi de yaptırırsınız idareye.

Benim okuluma gelen yeni öğretmenlerden olabilir misiniz diye düşünmedim değil :KK70: aynı ortam benim okulumda da mevcut idareyi ağlarına almış bir öğretmen grubu var maalesef, boş günleri perşembe-cuma ya da pazartesi-salı gününe denk getirilir, en iyi ve sıkıntısız sınıflar onlardandır, sinif rehber ogretmenligi icin siniflar-ogretmen şeklinde kura cekilecegi zaman onların isimleri ve istedikleri sınıflar kuraya dahil edilmez ve direkt istedikleri sınıflar onlara verilir, okul zamanı ilk ders idare odasında kahvalti yapılır ve ilk derse girmezler,nöbet günleri onlarin yerlerine idare nöbet tutar ve onlar öğretmenler odasında çene çalmakla meşgul olurlar, okulun tüm dedikodusunu kim idare hakkında ne demişse idareye taşıma işini seve seve üstlenirler ve gül gibi yaşayıp giderler. 4 yıldır aynı okuldayım ve her haksızlığa ses çıkarmaktan sesim kısıldı artık, düzeni oturtmuşlar ya deveyi güdeceksin ya gideceksin bu sene kadronun yarısı tayin isteyip gitti bu haksızlıklardan dolayı. Allah sizin de yardımcınız olsun
Allah sabır versin size. Böyle insanlarla çalışmak gerçekten çok zor. Bende geçen yıllarda çok vasıfsız bir müdürle çalıştım zulümdü resmen :kızgın:yalakaları söz konusu olduğunda her türlü kural ihlali yapardı, bize gelince de yönetmelikte böyle dye kılıfına uydurmaya çalışırdı :bicak: sanırsın her şeyi yönetmeliğe uygun yapıyor :işsiz: çok şükür şimdiki müdürüm çok adeletli bir insan. Konu sahibi sizin durumunuza gelirsek çok susarsan kabullenirsen bunlar iyice ezer seni. sesini cikaramasan bile durumdan memnun olmadığını belli et tavır al. Onlara yaranmaya yakın olmaya çalışma.

Mrb kizlar,Bir sure once yeni bir ortaokula tayinim cikti ve baslar baslamaz bransimda olan grupla (bireysel davranmayan ve kendi cikarlari icin yeni gelenleri yok sayan insanlar) sorun yasadik.Ders programi sinif paylasimi ile ilgili arkamdan is cevirmeye kalktilar ben de hakkimi savunarak tepki verdim tartismadim ama hakkimi yedirmedim.Yeni gelen baskalari da vardi lakin onlar da benim uzerime topu atip kenara cekilmisler benim olmadigim bir anda.Zorlarina gitti benim insanligima kadar hakaretvari konustular duyacagim sekilde.Cephe aldilar.Ben iclerinden biriki tanesiyle selamlastim ve dersime girdim ciktim.Sonra yeniden bir ders programi icin bana hakaret bile eden tiple mecburen muhatap oldum zumre baskani oldu konusmak durumunda kaldim.Onlar da mecbur oldugu icin konusuyorlar.Ders paylasiminda yine onlarin dedigi oldu ancak benim de fikrimi alip ona gore olacagini soylediler.Suan icin en kotu programin bana verileceginden suphem yok Ama sakin davranip sorun cikmasin ve ugrasmak istemedigimden uyumlu gorunmeye calisiyorum ancak yuzlerini goresim yok.Motivasyonum sifir.Hepsinin bu tavirlari beni soguttu ortamdan.Suan icin baska yere tayin de isteyemem en az bikac yil burdayim.Nasil motive olacagim bilmiyorum.Hic biryerde bu kadar uyanik ve kibirli cikarci tipleri birarada gormedim.Inanin yeni gelen herkese yaklasim bu ben 15 yildir cok okulda calistim boylesini ilk defa gordum.Idareyle aralari da iyi o sebeple idare zaten sorunun kaynagi.Sonuc olarak bir mutsuzluktur gidiyor bende bikac yil nasil gecer burda :KK43:
Siz derse girip çıksanız onları görmezden gelseniz olmaz mı? Size yapabilecekleri en büyük kötülük ne olur?

Bir de benim yalakalarla,iki yüzlulerle dolu okulumu gör hiç biriyle konusmuyorum selam bıle vermıyorum hakkımı savunmaya kalktım hakarete ugradım öğretmenlerın içinde .

Merhaba. Su an esim günlerdir ders programını ayarlamaya çalışıyor birinin olsa diğerinin olmuyor. Programi eve getirip yapıyor vs vs. Benim çalıştığım okullarin birinde ise 16 saat dersimi 1 3 5 7 seklinde dağıtmışlardı. Su an ki okulumda ise en kötü siniflar bana kalmıştı gecen yil. Çünkü sınıflar haziranda paylaşılıyormus. Bu yüzden haziranda paylasanlar 30 saat alırken yeni gelenlerin canı çıksın 20 saati 5 güne dagitalim mantığı olmuş. Her toplantıda ders programı kavgası oluyor. Diyeceğim o ki böyle okullar idarenin yaninda olanlar hep var...

Back
X