sıkıntım var iş mahkemeleri hak hukuk konularından anlayan var mıdır?

pubb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2011
101
0
46
İstanbul
merhabalar arkadaşlar,
ben şimdi size birşey danışacağım,2 yıldır bir gözlük fırmasının avmdeki subesınde calısmaktaydım ısten ıstıfa ettım 6 hafta daha calısmazsan dawa acarız dedıler calıstım ben tam ayrılacakken eksık gozlukler var kesecegız dedıler kabul etmedım hıcbır ımza da atmadım cunku adamın magzalarında kamera yok almadıgım yada sırketın karısık stok eksıklıklerının parasını ödemek haksızlık.neyse ısten cktım dun maasım yatmıs bır sorgulattım sadece 145 lıra para yatırmıslar 769 tl mı kesmısler gerekcesını sordugumada ıse gecen yıl calınan gozlukler ve benım ıse gırmeden oncekı stok eksıklıklerını bana ve o donemde calısan 2 arkdsa daha mal etmısler elınızde belgenız war mı kesmek ıcın dedgmde ıse fatura var prımlerınızden o zaman kesılecekmıs ama tutar yetmemıs gbı yalan atıldı.(işe gıereken ıs sozlesmesı falan ımzalamadm benım adıma da almadgm seyın faturası nasıl kesılıror onu da anlamadm nebim kayıtlarından baktrdgmda ıse uzerıme kesılen bır fatura da yoktur)
calısma sosyal guwenlık bakanlıgına sıkayet dılekcesı yazdım hemen dosya takıp nosu verdıler yapılan bu haksızlga karsı dawa acıcagmı soledgmde ıse koordınator acsın gıderız mahkemeye nolmus dedı benı tehtıd ettı daha bırsuru sey fazla calısmalarımızın hıcbırını vermedı dıcegım o ki csg bakanlıgından olumlu bısey cıkarmı cıkmazsa ben dawa acsam olumlu sonuclanır mı vede işwerenin hiçbir ürün üzerime zimmetli yada magza sorumlusu degılken bu eksık urunlerı benden kesmesı gıbı bir hakkı varmıdır eger konu hakkında bilgi sahibiyseniz yardımcı olursanız cok sevınırım..ınsan parasında da degıl enayı yerıne konup dalga gecer gbı bunu yapmıs olamalarını hazmedemıyorum..

İş Kanunları daima işçinin yanındadır. ÇSGB oraya bir müfettiş gönderir, ordan gelecek sonuca göre iş mahkemelerine dava acarsın. Elinde istifa mektubun var mı?

Niye istifa ettin ki sözleşmeni fesh etseydin. Arkadaş doğru söylemiş kanunlar işçilerin yanında zaten. paşa paşa paranı vermek zorundalar sgk dan cevap gelsin daha sonra iş mahkemesine başvur

Benimde bildiğim çalışan istifa mektubu yazmışsa ve bu istifa mektubunda 1 ay içinde işten yarılıcağını belirterek ilk 15 gün tam gün çalışrak ve diğer kalan 15 gününde yarım gün işe gelmeye ve diğer yarım gün kendine iş aramaya hakkı vardır. Gelelim stokta çıkan eksikliğe ne olursa olsun stokta veya kasada çıkan eksiklikten çalışan ve işveren ortak sorumludur. Olmayan malın veya parayı işveren işçisinden askeri ücret karşılığımı kesebilmektedir. Benim bu anlattığım duruma göre bir prosedür uygularlar larsa işin biraz zorlana bilir avukatının iyi olması gerekiyor. Birde artık işten çıkartma ve çıkma kotları var biliyorsun diymi inşallah istifa dilekçen vardır çünkü o kotlarda belirtiyor neden işten çıkartıldı (yüz kızartıcı suç )gibi kodlar koya biliyorlar. Kendi sitifalarınızda mutlaka istifa dilekçesi yazın arkadaşlar...

İstifa mektubu işleme alındığı andan itibaren süre işler. Ne kadr yıldı/aydır orda calısıyorsa ihbar süresi olur Bir yıldan fazla calısanlar 6 haftadır atıyorum o altı haftanda günün iki saatini boş alır; iş aramak vs için.

Stok fazlası eksiği, gün/ay kapanışlarına göre hesaplanır geçmişin stok eksiğini işçiden kafasına göre kesemez, dayanağı yoksa ağzına tükürür ÇSGB

Cnm sözleşme yok birşey yok elinizde bu ayrı bir konu.arkadaşların da söylediği gibi iş kanunları işçinin yanında her zaman ama mahkemeler maddi delil olmadan haraket etmezler. Ve senin elinde hiç bir delil yok. İşveren çalışanın ispatlayacağı delilin elinde olmadığını bildiğinde hiç bir endişesi olmaz ve bu durumun kılıfını hemen hazırlayıverirler. Sende yaptığın masrafla ortada kalakalırsın.İşten ayrılmadan önce yapman gerekenler vardı .sana söylemişler parasını kesecğiz eksiklerin diye çünkü.Keşke istifanı noterden gönderseydin.Ama bu saatten sonra keşkelerle hareket edemezsin.Avukat önemli bu durumda.

istifa dilekçem vardı muhasebeye göndermiştim ayrıca şahitler var biz arkadşla beraber yazdık zaten istifayı o da yolladı.o ihbar süreleri boyunca kullanılacak olan 2şer saatlık zamanlarımı da hep kullandım.duyduguma göre awukatda gecmıs yılın eksıklıgını sndn kesemez dıor ama sırket gecen yıl bızım ımzamızı almadan bı ırsalıyelı bısey yolladı orda 12 tane gozlugun cıkısı yapılmıstı uzerıme kesılen bır fatura yok su anda kayıtlarda mudurun uzerıne kesılmıs 2000 lıra var.we gecen yıl bıze soylenen prımlerden kesılecegıydı bu zamana kadar kesılmedı tutar yetmemıs dıor muhasebecı yalan soyluor sırf cıktgım ıcın gıcıklık yapıyorlar.ayrıca 45 saatten fazla calıstgm halde paralarıda odenmedı zaten sırket odemıyor kımseye de.sonn bır ayın kaselı ımzalı sıftlerı var elımde olmadı csgb gıdıp sırketın outlook maıllerını yada verı tabanını ıncelısın belkı 2 yılın fazla calısmalarının karsılıgını o sekılde alırız dıyorum ya korkum bunların herseye bır kılıf uydurabılme dusuncesı.pekı bu surec ne kadar uzar csgb den teblıgat gelınce ne olucak acaba ? ayrıca uzerımıze zımmetlı olmayan urunlerın parasından neden bız sorumluyuz yukarda bır arkdas oyle yazmıs ben bunu csgb ye sordgumda oyle bırsey olamaz denmıstı bana we bırcok magzalarda calısan arkdaslarım var hıcbırınden stok eksıgı olunca kesılmıyormus benım calıstıgım bu sırket kamera bıle taktırmaktan acız nede olsa saf calısanlarından kesmek daha kolayca oluyor..hakkımı onlardan almam lazım bız buyuguz sen kımsın kı dusuncesınde olan o sırkete bır damga yemesı sart..ayrıca yaptıkları tum usulsuz ıslerıde bılıyorum zarar wermek ıstersem onları da kullanabılırım belkı..awukat ıs bıze gelene kadar zaten cozuluyor dıyor ama ben bılmıyorum..ayrıca yıne dedgım gbı ıse gırerken ıs sozlesmesı ımzalamadım ben kı fesıh olsun..sozlesmelı eleman degılım yanı.sonuc olumlu olur ıns cok sınırım bozuluyor patronun esıne maıl attım cevap werme geregı bıle duymadı hanımefendı..çok olaylar donuyor sırkette yapılan cok haksızlıklar var..

sözleşme imzalamana gerek yok canım sen oranın sigortalı elemanı değil misin. yazıcaktın dilekçene mesela fazla mesai çalışıyomuşsunuz ama parasını alamıyormuşsun . bu ve benzeri sebeplerden dolayı "iş akdimi fesh ediyorum" diyecektin ki sana tazminat ödemek zorunda kalsınlar. Şimdi sana tavsiyem sgk cevabını bekle once sonra iş mahkemesinde dava aç. alacağını iste. avukat tutmana gerek yok. ben her konuda yardımcı olurum seve seve

ewet sıgortalı elamanıyım bunlar cıkısta ıhbarnameyı bıle yollamadılar cıkısa dair birşey ımzalamadım keske bılseydım dedğini yazardım teblıgatı bekliyorum acıcam davayı inş alabilirim paramı çok teşekkür ediyorum sana çok sağol:)

Ben senin bu abalttıklarından anladığım kadarıyla bunlar bunu ilk kez yapmıyorlar senden önceki ve sonrakilerer de yapmışlar demekki ve kendilerini daha önceden böyle bir şey yaşadıkları için rahat hissediyorlar bizim burda bir market var orda çalışanlarda aynı şeyden şikayetçiydi biri avukata baş vurdu bende onlardan öğrendim bu olayı askeri ücreti kadar kesile biliyormuş diye hatta avukat bizim şirkette konuştular patronum falan hep birlikte şikayetçi olan müşterimizin hanımıydı sonra kız alamadı parasını onlarında manav reyonuna gelen mesela 100 kilo elma ya o yüz kilo elmanın 80 kilosu satılmış 20 kilosu çürümüş ve atılmış tabi eksik var kızdan kesiyorlardı... Ya inşşallah kazanırsın ve sayende hepimiz bilgileniriz...

evet ya inş canım bilmiyorum ya benden öncekilere de yaptılar ama kımse hakkını aramadı vede geçen yılın eksıgını sımdı kesemezler diye bi şeyde varmış umarım kazanırım ya hani olay parasından gercekten gectım ama bu olay benı cok uzdu 2 senemı verdım oraya o kadr sıkıntı emek werdım sımdıkı aklım olsa asla calısmazdım bıze boyle degerszce dawranan bı yere.en kotu ıhtımal fazla calısmalarımı alabılsem yıne onlara bı ders olur ..

0-6 ay 15 gün
6-1,5 yıl 4 hafta
1,5-3 yıl 6 hafta
3 yıl üstü 8 hafta ihbar süresi :)
yazılı sözleşmenin olmaması işverenin dezavantajo. yapılması gerekli bi sözleşme. eğer ypmazsa ssk nın başladığı günden itibaren deneme süresi olmadan süresiz sözleşme statüsüne girer. eksik ürünlerle iligli elinde tutanak veya ispat olması lazım öyle kolay degil. bildiklerimi yazamıyoum klayvm bozuk :) bi ara uğarar yazarım

çok teşekkür ediyorum sagolasın ispatları yok umarım iyi sonuçlanır:)

benimde eşim 2 hafta önce iş bıraktı başka bir işyerine geçti ve ahlaksız patronu bende kimse iş bırakamaz ancak ben çıkarırım diyerek haftalığı vermedi haftalığıda 600 tl ve hala eşim lanet ediyor heryerdede anlatıyor o firmayı ve patronunun böyle yaptığını ama dava ile falan filan uğraşamam tepe tepe kullansın hayrını görmesin dedi o kadar

bugün işyerine tebligat gitmiş arkdsım arayıp haber verdi tebligatta bılmem kacıncı maddeye gore eger hesabına oparayı yatırmazsanız 9250 lıra cezaya carptırılcaksınız anlasmaya gıdın parayı odeyın ımzasını alın sıkayet ordatan kaldrılısn yksa aralın sonunda ıkı tarafta bazı ewraklarla beraber sorguya cagrılacagı yazıormus acaba yatırırlarmı paramı yksa ugrasırlar mı ????

şekerim işçi mahkemesine git hemen şöle güzel bir dilekçe yazdır fazla mesai ve tatilde çalışma ücretlerini, yapılan haraketlerle istifaya zorlandığını kalan paranın eksik yattığı ve bunun için tazminat ücreti die güzel bir dilekçe kitle onlara hemende sonuçlanır . arkasından da doğru savcılığa hemen dava aç alt hakkımda hırsızlık suçu atılığını ve maaşının bu yüzen kesildiğini maddi manevi tazminat haklarını iste hayırlısı olsun

Seni takip ediyorum ediyorum paran yatarsa bilgi verirsen sevinirim... Ve sonra olayı detaylarıyla anlatırsan iyi olur canım...

İşyri arayıp paranı yatıralım sende dılekce yazıp gerı cek sıkayetı dedı tamm dedım bugunde hesabıma kestklerı parayı yatrmıslar dedımkı haftalık 45 saatten fazla calıstgm surelerıde odemezsenız gerı cekmıorum davayı onlarda sok oldular bız senı 45 saatten fazla mı calıstırıoruz dıe dedımkı calıstıgım saatı ben we sıftlerınız ıyı bılır oda ben bı konusayım ıncelettıreyım sana donucez dedıler yasasın csgb dıorum en azndan kesılen paramı aldım we onların bunu yasamasına cok sewındım :)))))

Hak verilmez alınır işte. Tebrik ederim arkadaşım, uğraştın didindin aldın alınterini. Biz üşendikçe işverenler tepemize biniyor. Bi dilekçe ile çözdün işi. Güle güle harca alınterini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…