• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sil baştan başlamak gerek mi bazen...?

melankolik takılmana sebep olan sorun nedir arkadaşım ? hani sorunu söylersen yardımcı olabıliriz diye sordum .

melankolik takılmana sebep olan sorun nedir arkadaşım ? hani sorunu söylersen yardımcı olabıliriz diye sordum .

Kendime dahi söyleyemediğim net bir nedeni var tabi arkadaşım.

Yazamıyorum net olarak Sashamia88.

Öyle dertleniyorum kendi halimde.

Çözüm söylemek kolay, belki de değil.

Uyulamak zor.

hayatının sadece daha iyi olmasını istemek suç değil.. ama sonuçları iyi de olsa senin, kötü de olsa senin.. ya bunları kabullenip, bir parçan olarak görüp mutlu yaşayacaksın, ya da sürekli depresif takılacaksın.. bir süre sonra kendinden yorulacaksın.. dışlanacaksın.. kendine acıyacaksın.. sürekli şebnem senin, teo benim gezip duracaksın.. böylece başkalarının imrenerek baktığı yılları çook gerilerde bırakacaksın.. ya da;

hatalarını, seçimlerini kısaca kaderini kabulleneceksin.. hatalarınla kendini sevmeyi öğreneceksin.. yalnızlık çok etkilemeyecek seni çünkü kendine yetmeyi öğreneceksin.. blog aç kendine, yaz yaz yaz sonra sil, çok rahatlatıyor.. kendini dinleme ama kendinden de kaçma.. bir süre sonra şebnemin "hoşçakal" şarkısı damar değil de sadece hüzünlü bir hal alıyor :)

Uyulamak zor.

bazen kendımıze kuruntuda yapabılıyoruz yanı bıze dağ gıbı gelen dert farklı bakış açısından bakılınca okadar buyuk olmadığını göruyoruz

Sil baştan başlamak gerek bazen
Hayatı sıfırlamak.
Sil baştan sevmek gerek bazen
Herşeyi unutmak.

işte asıl cevapta yukarıda değilmi....
Hayatı sıfırlamak, herşeyi unutmak...

Unutmak istemediğimiz icinmi mutsusuz? yada sil baştan yaşamaya mı korkuyoruz? Kendimizi nasıl mutlu edeceğimizi bilmiyoruz... Belkide kendimizi tanımıyoruz ...

Uyulamak zor.

ruh halin genel olarak mı böyle ? hep mi mutsuzsun ? kendine dahi söyleyemediğin problemin temeli nedir ? aşk meşk işleri mi yoksa hayatla ilgili sorguların mı var ?

Son düzenleme:
hayatının sadece daha iyi olmasını istemek suç değil.. ama sonuçları iyi de olsa senin, kötü de olsa senin.. ya bunları kabullenip, bir parçan olarak görüp mutlu yaşayacaksın, ya da sürekli depresif takılacaksın.. bir süre sonra kendinden yorulacaksın.. dışlanacaksın.. kendine acıyacaksın.. sürekli şebnem senin, teo benim gezip duracaksın.. böylece başkalarının imrenerek baktığı yılları çook gerilerde bırakacaksın.. ya da;

hatalarını, seçimlerini kısaca kaderini kabulleneceksin.. hatalarınla kendini sevmeyi öğreneceksin.. yalnızlık çok etkilemeyecek seni çünkü kendine yetmeyi öğreneceksin.. blog aç kendine, yaz yaz yaz sonra sil, çok rahatlatıyor.. kendini dinleme ama kendinden de kaçma.. bir süre sonra şebnemin "hoşçakal" şarkısı damar değil de sadece hüzünlü bir hal alıyor :)

..........................................................................................................

Hoşçakal....

Seni ararken kendimi kaybetmekten yoruldum.

Bulduğumu zannettiğimde kendimden ayrı düştüm.

Bu garip bir veda olacak çünkü aslında hep içimdesin.

Ne kadar uzağa gitsem de gittiğim heryerde benimlesin.

Söylenecek söz yok.

Gisiyorum ben.

Hoşçakal.

Hoşçakal.

Ben bir kısrak gibi gelmişim dünyaya.

Şahlanıp koşmak içimde var.

Hoççakal.

Biraz su biraz yeşillik her yer benim evimdir.

Taşırım dünyayı sırtımda, her dil benimdir.

Ama söylenecek söz yok.

Gidiyorum ben.

..................................................................................

Ben de biliyorum bu sözleri sadece hüzünlüymüş gibi dinleyebilmeyi. Ama şimdi değil. Şu an değil.

bazen kendımıze kuruntuda yapabılıyoruz yanı bıze dağ gıbı gelen dert farklı bakış açısından bakılınca okadar buyuk olmadığını göruyoruz

Haklısın.

Hele de sağlık derdi, çok büyük yaşam derdi olanların dertlerinin yanında, kendimize dert olan eyler anlamlarını yitiriyorlar. Ama ruh işte bu da. Bazen ÇOK sıkılıyor.

ruh halin genel olarak mı böyle ? hep mi mutsuzsun ? kendine dahi söyleyemediğin problemin temeli nedir ? aşk meşk işleri mi yoksa hayatla ilgili sorguların mı var ?

Hayatla ilgili Sashamia88.

Hep döyle değilim.

Genelde rolüme bürünüp iyi de oynuyorum.

Ama özüm bu benim.

Özüm sorgulayan.

Ve mutlu olduğu söylenemez.

Ama çok şükür.

Sağlığım için ve şu an olduğum durum için çok şükür.

..........................................................................................................

Hoşçakal....

Seni ararken kendimi kaybetmekten yoruldum.

Bulduğumu zannettiğimde kendimden ayrı düştüm.

Bu garip bir veda olacak çünkü aslında hep içimdesin.

Ne kadar uzağa gitsem de gittiğim heryerde benimlesin.

Söylenecek söz yok.

Gisiyorum ben.

Hoşçakal.

Hoşçakal.

Ben bir kısrak gibi gelmişim dünyaya.

Şahlanıp koşmak içimde var.

Hoççakal.

Biraz su biraz yeşillik her yer benim evimdir.

Taşırım dünyayı sırtımda, her dil benimdir.

Ama söylenecek söz yok.

Gidiyorum ben.

..................................................................................

Ben de biliyorum bu sözleri sadece hüzünlüymüş gibi dinleyebilmeyi. Ama şimdi değil. Şu an değil.

tabi ki şu anda değil.. ama bir gerçek var; yara bandı çeker gibi, ne kadar hızlı o kadar iyi.. hiçbir şey ama hiçbir şey senin hayatından çalınan 1 saniyeden daha önemli değil.. akıl vermeyi hiç sevmem, çünkü herkesin "olması" için geçmesi gereken aşamaları vardır.. bu da senin "olman" için çekmen gereken ufak bir sıkıntı diyelim.. dediğim gibi yaz, yazarsan rahatlarsın :)

aç eğlenceli bi müzik göbek at kurtul bu halinden ne dertlerim var bi bilsen... depresif olmak kalıcılığa yol açar aman dikkat diyim

Sil baştan başlamak gerek bazen
Hayatı sıfırlamak.
Sil baştan sevmek gerek bazen
Herşeyi unutmak.

işte asıl cevapta yukarıda değilmi....
Hayatı sıfırlamak, herşeyi unutmak...

Unutmak istemediğimiz icinmi mutsusuz? yada sil baştan yaşamaya mı korkuyoruz? Kendimizi nasıl mutlu edeceğimizi bilmiyoruz... Belkide kendimizi tanımıyoruz ...

Bilana. Silbaştan'a cesaret edemiyorum.

Silbaştan elindekilerden vazgeçmektir. Korkutur. Ne kaanacığını bilemezsin öte yandan. Ama var olan da fena acıtır bir yandan. Tek yandan.

Kendimi tanıyorum baya artık.

Kendini tanıdıkça belki de mutlu olma olaslığın azalıyordur.

tabi ki şu anda değil.. ama bir gerçek var; yara bandı çeker gibi, ne kadar hızlı o kadar iyi.. hiçbir şey ama hiçbir şey senin hayatından çalınan 1 saniyeden daha önemli değil.. akıl vermeyi hiç sevmem, çünkü herkesin "olması" için geçmesi gereken aşamaları vardır.. bu da senin "olman" için çekmen gereken ufak bir sıkıntı diyelim.. dediğim gibi yaz, yazarsan rahatlarsın :)

Keşke dediğin gibi olsa. Aslında düşündüm de dediğin doğru. Yara bandı çeker gibi.

Ben çekerim de biliyor musun.

Korkmam.

Hadi'yi derim, ne gelirse gelsin.

Aşamalar geçse de huzura erem dediğin gibi keşke.

Aşamaları çoktan geçtim de hala aynı yerdeyim sanki.....

aç eğlenceli bi müzik göbek at kurtul bu halinden ne dertlerim var bi bilsen... depresif olmak kalıcılığa yol açar aman dikkat diyim

Kalıcı zaten dediğin gibi bu kinokume.

Açarım bazen gbek de atarım ama geri gelir.

Kalmış.Kalacak da sanırım. Zemin bu, mutluluklar ise dekor...

Hayatla ilgili Sashamia88.

Hep döyle değilim.

Genelde rolüme bürünüp iyi de oynuyorum.

Ama özüm bu benim.

Özüm sorgulayan.

Ve mutlu olduğu söylenemez.

Ama çok şükür.

Sağlığım için ve şu an olduğum durum için çok şükür.

Anladım .ama süreki depresif bir modda olup böyle müzikler dinlersen ,bu ruh halinden çıkamazsın .O ruh halinde takılıp kalırsın .Sürekli olduğun yerde takılmak yerine çözüm aramaya odaklı ilerlersen bu ruh halinden kurtulabilirsin .Sen çözüm aramak yerine olduğun yerde sorgulamayı orada takılıp kalmayı tercih ediyorsun .Bu durum da seni depresyona doğru sürükler .

Sorununu tam bilmediğim için birşey diyemiyorum .Ancak unutma ki ; Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez .O yüzden şuan her ne yaşadıysan/yaşıyorsan bu sürecin geçeceğini bilmeni isterim .

İçimde bir ateş yanıyor.
Bedenim dar gelir oldu.
Ateşime ister körüklerle gel, ister suyla.

İstediğin kadar konuş benimle, istediğin kadar yalan söyle.
Beni ben yapan içimdeki sesleri susturamazsın.

İçine girdiğin küçük kaygan deliği yeni ve büyük bir dünya mı sandın?
İstersen bir aynayla yardım edeyim, umursamazsın.

Merak etmeden duramıyorum, geeleri nasıl uyuyorsun?
Beni boşver kendine cevap ver.
Lütfen bu kez dürüst olur musun?

Ben şarkımı söylerken istersen sesi açarsın.
İstersen sesi kısıp bunu da yok sayarsın.
Kimbilir belki gülümser belki ağlarsın.
Yüreğimdeki sesleri susturamazsın.

Bir yanım hala seni düşünüyor, bir yanım sana fena kızgın
Yalnız sen ve ben biliyoruz olanları, unutturamazsın.
Sakın nefret ettiğini düşünme.
Bende böyle duygular barındıramazsın.

Geçmiş hiç yaşanmamış gibi davransan da
Baştan yazamazsın.

Merak etmeden duramıyorum, geeleri nasıl uyuyorsun?
Beni boşver kendine cevap ver.
Lütfen bu kez dürüst olur musun?

Ben şarkımı söylerken istersen sesi açarsın.
İstersen sesi kısıp bunu da yok sayarsın.
Kimbilir belki gülümser belki ağlarsın.
Yüreğimdeki sesleri susturamazsın.

Anladım .ama süreki depresif bir modda olup böyle müzikler dinlersen ,bu ruh halinden çıkamazsın .O ruh halinde takılıp kalırsın .Sürekli olduğun yerde takılmak yerine çözüm aramaya odaklı ilerlersen bu ruh halinden kurtulabilirsin .Sen çözüm aramak yerine olduğun yerde sorgulamayı orada takılıp kalmayı tercih ediyorsun .Bu durum da seni depresyona doğru sürükler .

Sorununu tam bilmediğim için birşey diyemiyorum .Ancak unutma ki ; Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez .O yüzden şuan her ne yaşadıysan/yaşıyorsan bu sürecin geçeceğini bilmeni isterim .

Teşekkür ederim Sashamia88.

Evet Allah kimseye kaldıramayacığı yük vermez, haklısın.
Depresyonum geçiyor hep, sonra da kendim geri çağırıyorum. Ama tam analmıyla çıkamıyorum malesef. Umarım bir gün çıkarım, ummasam burda bunları yazıyor olmazdım zaten, inan bana.

Takılıp kalıyorum evet.

Takılmasam keşke, demekle olmuyor.

Bu öyle bir şey ki, yazmadığım için bilmedğin de doğru, ama kolay değil hiç çıkmak.

Herşey formüle edilir.

Ben de hayatımda söylerim.

Sorunun kayağını bul, sonra da yk et.

Sorun kalmasın.

olmuyor, herşeyde oluyor ama bu en önemli konuda, yani HAYATIMDA olmuyor.

Hayatımın dışından bir okuyucu olsaydım, derdim ki:

Salak! Bliyorsun da sorununu.

O zaman çöz.

HEr ey senin elinde.

Böyle derdim.

Olmuyor Allah'ım.

Neden olmuyor.

Sarmal midir bu, neden olmuyor, neden?????????

Dua da ettim, kendimi de telkin ettim.

Uğraştım da.

Bazı şeyler okunduğu kadar kolay değil mi. Ya da kolay da ben mi korkağım Allah'ım?

Back
X