• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sil baştan başlamak gerek mi bazen...?

Herşey insan için. Yaşayarak daha güçlü olursun emin ol.

hayatının sadece daha iyi olmasını istemek suç değil.. ama sonuçları iyi de olsa senin, kötü de olsa senin.. ya bunları kabullenip, bir parçan olarak görüp mutlu yaşayacaksın, ya da sürekli depresif takılacaksın.. bir süre sonra kendinden yorulacaksın.. dışlanacaksın.. kendine acıyacaksın.. sürekli şebnem senin, teo benim gezip duracaksın.. böylece başkalarının imrenerek baktığı yılları çook gerilerde bırakacaksın.. ya da;

hatalarını, seçimlerini kısaca kaderini kabulleneceksin.. hatalarınla kendini sevmeyi öğreneceksin.. yalnızlık çok etkilemeyecek seni çünkü kendine yetmeyi öğreneceksin.. blog aç kendine, yaz yaz yaz sonra sil, çok rahatlatıyor.. kendini dinleme ama kendinden de kaçma.. bir süre sonra şebnemin "hoşçakal" şarkısı damar değil de sadece hüzünlü bir hal alıyor :)

Office CA nedir?

Nisanda ordaymışsın ve bu seni çok sevindiren bir şey sanırım ki bunu yazmışsın.

Hedefin olması ve ona erişecek olman çok güzeldir bilirim.

Nickîn neden office?

İş kadını mısın? (Benim gibi)

Ya da ms office ise aklını ı ozdun.

Ya da hiçbiri mi....

Herşey insan için. Yaşayarak daha güçlü olursun emin ol.

Evet, vee nietzsche demiştir ki: ''Beni öldürmeyen şey beni güçlendirir.''

Çok da doğrudur, ümit beslemeye devam etmenin lafıdır. Ya da kendini avutmanıni ya da tam da gerçeklerin.

Üniversitede tanıştığım bu adamdan hayatımın hiçbir evresinde kurtulamayacağım sanırım.

Ama suç onun değil, suç benim.

Hissime tercüman olmuş. Sonra da biraz daha düündürmüş...

İnsanca, pek insanca adıyla Türkçe'ye çevrilmiş bir de kitabı vardır ki bu isim de beni çok düşündürür.

Bulunduğum hal de pek insanca'dır tabi.

Herşey insanlar içindir.

Nietzsche nasıl ölmüştü?

Heyhat gece.

Yalnız gece.

Karanlık gece.

Korkutan gece.

Öğrendim ben senden korkmamayı.

Öğrenmeyi seçtim.

Korkmamayı öğrenmedim aslında.

Korkumla yaşamayı öğrendim.

Mutsuzluğumla yaşamayı öğrenemiyorum sanırım ama.

Ya da bunlar öğrenme aşamasına ait 'deneme'ler.

DEpresyon şarkılarımı söyleyen de bir kadın.

Şebo.

Ne yaşadın Şebo sen?

Bulunduğum yer de hemcinslerimin yeri.

What's happening there?

Why the world turns around me now? As always it does...

It all turns around me.

Or I think it does turn around me, as all the others do. Cause I am the ambtious.

Like the gollum.

What's my precious?

Red Kit says:

Ben yalnız bir kovboyum.

Nil Karaibrahimgil says:

Ben aptal bir kovboyum, ama sana aşığım.

Evimde yok çatalım, evimde yok kaşığım.

.......................................................................

Bu gece de geçer gönlüm.

Bu gün de biter, bu ömür de.

Kara toprak olmadan önce,

Yaşın iyice ilerleyince,

Sen derdini kime anlatacaksın gönlüm.

Kimseler olmayacak etrafında.

Ne ana ne baba.

Gece bitmeye yüz tutar.

Yeni bir güne uyanırsın.

Ümit gönlümün rkmrği, umar haaa umar umar umar.....

İyi geceler olmayan dostalarım, biraz varlarım. Teşekkürler....

Kişisel bir konu açsan da oradan devam etsen?
Zira yazdıklarını sadece sen anlıyorsun.
Dediğin gibi felsefik bir konu da değil.

Olmamış yani.

Kişisel bir konu açsan da oradan devam etsen?
Zira yazdıklarını sadece sen anlıyorsun.
Dediğin gibi felsefik bir konu da değil.

Olmamış yani.

Olmamis olan ne arkadasim?

Derdim var, o nedenle de konu actim, sag olsunlar, pekcok arkadas da yazdi, paylasimima ortak oldu.

Bence iyi de oldu.

Sence niye olmamis onu anlamadim.

Office CA nedir?

Nisanda ordaymışsın ve bu seni çok sevindiren bir şey sanırım ki bunu yazmışsın.

Hedefin olması ve ona erişecek olman çok güzeldir bilirim.

Nickîn neden office?

İş kadını mısın? (Benim gibi)

Ya da ms office ise aklını ı ozdun.

Ya da hiçbiri mi....

Ca: california, nisanda bir gidişim, eylül ayında da temelli yerleşim var kısmetse.. office de almaya çalıştığım microsoft sertifikaları yüzünden ilk çalıştığım yerde üzerime yapışan bir nick idi :) öylece kaldı, değiştirmedim sonradan da :) evet çalışıyorum.. hayatımın yarısı bazen biraz daha fazlası iş.. hedef olmazsa insan daha çabuk vazgeçiyor herşeyden, hatta bazen kendinden bile.. umutsuz, karamsar da yaşanmıyor.. baktın ki ilişkide tutturamadın hedefi, okul için yeni bir hedef koy kendine.. okul zor diyorsan iş de dene şansını.. baktın olmadı git buralardan kafanı dinle, kendini yenile.. ne kadar hızlı çıkarsan bu durumdan o kadar sağlam kalırsın.. evet okuyan arkadaşlar için yazdıklarının ne kadar anlamsız olduğunu anlıyorum.. bende bunların çok benzerlerini yazdım yıllar önce.. hatta sana ilginç birşey söyleyeyim daha 1 ay önce bir arkadaşımla da internet üzerinden aynen senin bu yazdıklarını konuştuk :) yazım ve anlatımın o kadar benziyor ki belki de o sensin kim bilir.. :34:

Ca: california, nisanda bir gidişim, eylül ayında da temelli yerleşim var kısmetse.. office de almaya çalıştığım microsoft sertifikaları yüzünden ilk çalıştığım yerde üzerime yapışan bir nick idi :) öylece kaldı, değiştirmedim sonradan da :) evet çalışıyorum.. hayatımın yarısı bazen biraz daha fazlası iş.. hedef olmazsa insan daha çabuk vazgeçiyor herşeyden, hatta bazen kendinden bile.. umutsuz, karamsar da yaşanmıyor.. baktın ki ilişkide tutturamadın hedefi, okul için yeni bir hedef koy kendine.. okul zor diyorsan iş de dene şansını.. baktın olmadı git buralardan kafanı dinle, kendini yenile.. ne kadar hızlı çıkarsan bu durumdan o kadar sağlam kalırsın.. evet okuyan arkadaşlar için yazdıklarının ne kadar anlamsız olduğunu anlıyorum.. bende bunların çok benzerlerini yazdım yıllar önce.. hatta sana ilginç birşey söyleyeyim daha 1 ay önce bir arkadaşımla da internet üzerinden aynen senin bu yazdıklarını konuştuk :) yazım ve anlatımın o kadar benziyor ki belki de o sensin kim bilir.. :34:

Kulaga cok heyecan verici geliyor office. Temelli gideceksin, umarim hayatin tam da istedlgin gibi olur.

Benim de oyle, hayatimin buyuk bir kismi is. Her zaman ulastigim hedeflerim oldu, guzel basarilara imza attim, atacagim da. Dun geceki ruh halim ise bambaska, kimsenin farkinda olmadigi ayri bir dunyam.

Ama bu sabah guzel uyandim, hava super. Sorgulamadan mutlu olmaya cabalama zamani simdi.

Yine gelir dunku gibi dusunceler, sonra yine gider...

İnternetteki arkadasin ben degilin :)

Ama olmak isterdim, enteresan bir tesaduf olurdu eger olsaydim...

Kulaga cok heyecan verici geliyor office. Temelli gideceksin, umarim hayatin tam da istedlgin gibi olur.

Benim de oyle, hayatimin buyuk bir kismi is. Her zaman ulastigim hedeflerim oldu, guzel basarilara imza attim, atacagim da. Dun geceki ruh halim ise bambaska, kimsenin farkinda olmadigi ayri bir dunyam.

Ama bu sabah guzel uyandim, hava super. Sorgulamadan mutlu olmaya cabalama zamani simdi.

Yine gelir dunku gibi dusunceler, sonra yine gider...

İnternetteki arkadasin ben degilin :)

Ama olmak isterdim, enteresan bir tesaduf olurdu eger olsaydim...

iyi olmana sevindim :) hepimizin içinde o dünya var, bazen bir müzik, bazen bir koku, bazen bir görüntü anında çekiyor bizi o dünyaya.. ama önemli olan o dünyadan ne kadar hızlı çıkabildiğimiz.. o zaman arada bir o ruh haline girmek güzel bile oluyor :) iyi dileğin için çok teşekkür ederim.. yine yaz, aynı konuda bir ayda 2 kere konuşmak bile ciddi tesadüf oldu benim için :)

Senin derdin gönül derdi gibi geldi bana:34:
Yani düşünüyorum iyi bir işi olan, sağlığı yerinde olan insanlar
genel de yalnızlıktan, aşk hayatı olmayışından ya da olan aşk hayatındaki
olumsuzluklarından dolayı mutsuz olur..

Neyse paylaşmak istesen açık açık anlatırdın zaten.
Olur öyle bazen.
Hayatındaki olumsuzluklara değil sahip olduklarına odaklanmaya çalış..
Yakın zaman da mutlu ol inşallah..

Gücün var mı sevgilim.
Derin sularda inci tanesi aramaya?
Cesaretin kaldıysa
Hala benle aşktan konuşmaya

Söyle canım sevgilim
Hayat bize oyun oynuyor olabilir mi?
Yorgun gibi bir halin var
Duygun karışık olabilir mi?

Sil baştan başlamak gerek bazen
Hayatı sıfırlamak.
Sil baştan sevmek gerek bazen
Herşeyi unutmak.

Sanki bugün
Son günmüş gibi
Dolu dolu yaşamak istiyorum ben
Her ne çıkarsa yoluma
Selam verip yürümek istiyorum ben

.............................................................................................

Hayat sıfırlananilir mi arkadaşlarım? O kadar yıldan sonra, yeni arayışlar olabilir mi?

Mutuluk tüm insanların hakkı değil midir? Yoksa bize biçilen hayatı yaamaya kendi kararımızla devam mı ederiz?

Mutsuz ola ola...

Hayat kendi seçimlerimizdir bence, biz şekillendiririz.

Öyleyse BEN neden kendimin şeklini verdiği bu hayattan mutsuzum? Mutlu olmak isterken?

Neden gözlerimden yaşlar süzülür ve ben hiçbirşeyi değiştiremem?

Mutsuzum.

Şükür ediyorum o ayrı, insan olanın isteyebileceği hemen herşeye sahibim. Miyim?

Bu duygulara ortak olan var mı içinizde?

Klavyenin harflerine dokunarak hayatının anlarını tüketininiz var mı benim gibi şu anda?
seni anlıyorum bazen bana da oluyor bir damla dahi alamayacak kadar dolmuş hissediyorsun tad almıyorsun veya aldıkların yeterli gelmiyor
mutsuzum diyemiyorsun çünkü Allahtan korkuyorsun e mutluyum da diyemiyorsun..ve sonrasında ise bu durum geçiyor
geçiyor dediğim sıkıntı geçmiyor sen alışıyorsun
:31:

Senin derdin gönül derdi gibi geldi bana:34:
Yani düşünüyorum iyi bir işi olan, sağlığı yerinde olan insanlar
genel de yalnızlıktan, aşk hayatı olmayışından ya da olan aşk hayatındaki
olumsuzluklarından dolayı mutsuz olur..

Neyse paylaşmak istesen açık açık anlatırdın zaten.
Olur öyle bazen.
Hayatındaki olumsuzluklara değil sahip olduklarına odaklanmaya çalış..
Yakın zaman da mutlu ol inşallah..

Tesekkur ederim faat.

Evet sahip olduklarima odaklanmam gerektigi dogru.

Zaman da daha rahat gecer boyle yapinca biliyorum.

seni anlıyorum bazen bana da oluyor bir damla dahi alamayacak kadar dolmuş hissediyorsun tad almıyorsun veya aldıkların yeterli gelmiyor
mutsuzum diyemiyorsun çünkü Allahtan korkuyorsun e mutluyum da diyemiyorsun..ve sonrasında ise bu durum geçiyor
geçiyor dediğim sıkıntı geçmiyor sen alışıyorsun
:31:

Evet, gerci ne kadar alistim sansan da icinden firlamya hazir bekliyor sanki. Kendini oyalayacak bisey bulamadigin anda cikiyor icinden ve sariyor karanlik bir bulut gibi herşeyini. Sonra yine dagiliyor...

kac yasindasin merak ettim aslinda? bi arkadas gonul derdine yormus yazdiklarini nedense bana da biraz oyle geldi.

yazdiklarinda kendimi buldum kimi zaman. ama insanin icindekileri tam olarak tarif edebilmesinin bir yolu olduguna da inanmiyorum. duygulari hic bir cumle tam olarak ifade edemiyor hep bir seyler eksik kaliyor.
ben de hayati ve kendimi sorgulayan bi insanimdir ve gercekten secimlerim mi kaderim midir kederli,bu memnuniyetsiz ve kimi zaman tatmin olmayan hallere sebep olan tam olarak bilebilmis degilim. ve kaybetmek en buyuk korkumdur.her an hayatimdan bir seyler kaybolacak ve o seyin, kisinin yerinin dolmayack dusuncesiyle doluyumdur bazen. "ne istersen, dusunursen onu cagirirsin " diye bir laf var, laftan ziyade kimi insan bunu yol gosterici bi cumle olarak aliyor ve hayatini ona gore sekillendirmeye calisiyor bilemiyorum ama benim icin simdilik laf. bunun sebebi de hic bir zaman kendimi uzun sureli olumlu dusunmeye verememis olmam herhalde. bir olay, bir dusunce o eski hale dondurebiliyor bazen.

ama hayat devam ediyor ve bence en buyuk zenginlik ve varlik saglik. bir seylerin de kiymeti bilinmeli ya.
ne halde yasayan insanlar var bazen nankorluk edebiliyoruz Allah affetsin.

Sil baştan yaşanıyor...
Yaşadım. Hem de en dibe vurmuşken...
Hayatta mucizeler var lütfen inanın.

Back
X