Sil baştan başlamak mı gerek bazen..

bence mühendisliği bitirin zaten 2 seneniz kalmış bi yandan sınava hazırlanın bitirdiğiniz yıl tıp kazanacak kadar birikiminiz olur böylece sonra tıpa geçersiniz.

hayat bu belli olmaz 2. mesleğiniz elinizde dursun hem kimse vikvik edemez.

Gönlünde doktor olmaya dair, insan iyileştirmeye dair ulvi amaclari yok ise hayir denemesin bile. Şu an tıbbın neredeyse tek avantajı iş bulma sorununun olmaması. Ancak hızla artan kontenjanlar sayesinde belki 10 yıl sonra bu mümkün olmayacak. Uzmanlık sınavlarındaki kontenjanlar da oransal olarak düşüyor. Uzman olmasam da olur diye düşünüyorsa da orta halli bir ilçe acilinde ayda 8 nöbet tutan bir hekimin yanına takilsin birkaç nöbette, kesin fikri degisir zaten.

Dipnot: doktorum
Of kesinlikle katiliyorum ben de tıp okuyorum henuz ogrenciyim ancak insanlarin sirf is garantisi ve parasi iyi diye tıp istemesine sinir oluyorum o nobetleri tutsunlar insanlarla ugrassinlar bi bakalim hala istiyolar mi? Sizin isiniz kolaya getiriyorlar lafi. İssizlik bilmem neymis benim cevremdeki muhendislik okuyan butun arkadaslarim is buldu ve uc kurusa da degil biraz sabir istiyor sadece baslangicta 4binle baslayip aylik maasi 40bine cikan tanidigim var. İnsanlar tembel kendilerini gelistirmek yerine hazira konmak istiyorlar. Halbuki yabanci dil, konferanslar, stajlar insana cok sey katan seyler.

Dersler ne durumda?ben olsam 3.sınıfta bırakmam.4.sınıfta mezun olacak gibiyseniz dişinizi sıkıp olun derim.yok okul uzayacak dersler kötü ilgin alakam yok zatense o zaman bırakıp hazırlanın.bende daha önce 2.sınıfta mühendislik bıraktım hukuk okudum ama hala daha bazı insanlar keşke bırakmasaydın vs lafını eder bunlarada hazırlıklı olun:rolleyes:bitirip girseniz daha iyi olur gibi geldi eğer dersler iyise tabi.

Back
X