Sil Baştan- Eternal Sunshine of the Spotless Mind

• Konu Sahibi Konu Sahibi Princess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

Princess

Ziyaretçi
Tür : Romantik / Dram / Komedi / Romantik Komedi
Gösterim Tarihi : 26 Mayıs 2006
Yönetmen : Michel Gondry
Senaryo : Charlie Kaufman , Michel Gondry , Pierre Bismuth
Görüntü Yönetmeni : Ellen Kuras
Yapım : 2003, ABD , 108 dk.
oyuncular:
Jim Carrey (Joel Barish) , Kate Winslet (Clementine Kruczynski) , Kirsten Dunst (Mary) , Tom Wilkinson (Dr. Howard Mierzwiak) , Elijah Wood (Patrick) , Mark Ruffalo (Stan) , David Cross (Rob)

Joel Barish, iki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alıyor. Kadın, bir teknolojik deneye katılarak, ilişkilerini tamamen hafızasından silmiştir. Yani Barish'in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine küplere binen adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister...
Film, adamın hafızaları silinirken, yaşanılan ilişkiyi gözler önüne serer. Adam da bir kez daha oldukça iyi başlayan ve sonradan tadı kaçan ilişkiyi izler. Fakat zaman geçtikçe ve sıra yaşanılan güzel şeylere gelince, üzerindeki müdaheleyi durdurmak ister. Pişman olmuştur!

bütün kızlar hasta bu filme, en azından benim tanıdıklarım:roflol: ama ben pek etkilenmedim. yine de izlemeye değer.

çok çok özel bir filmdi bu bence.
film bittikten sonra jim carrey'e vay be sen neymişsin diyor insan.
"everybody's gotta learn sometime" adında güzel bir soundtrack'i var ayrıca şakkıdı

hayatımın en özel filmlerinden biri
keske gercek olabilseydi :) demiştim bir zamanlar

bence boş vaktiniz varsa zaman geçirmek için izleyin :)

jim carrey'i komedi dışında da izlemek keyifli ... bence değişik güzel bir film...

izlediğim en ıyı fılmlerden bırısıdır. filmi defalarca kez izledim.bu aralarda izlemek için cesaretimi toplamaya çalışıyorum. zıra ne zaman izlesem ben neden clementıne gibi değilim dıyorum:)hele o mavı saçlarıyla adeta benı kıskançlıktan delirtiyor.
ayrıca izlemek isteyenler önce ekşi sözluktekı yuzlerce yazıyı okusun. sonra daha bır izlenesi oluyor film
bol ödüllüdür ve aldığı her ödülüde sonuna kadar haketmıştır

fılmın konusu guzel cokda etkıleyıcı fakat Jim Carrey yerıne farklı bır aktor oynayabılırdı .o kadar guzel bır fılm degıl

ben ilk defa bu filmde jim carrey i aktör olarak ciddiye almıştım, gerçekten iyi oynamıştı şutarafagitti bir de filmin konusunu duyduğumda geçmişi silmek güzel olurdu demiştim ama filmi izledikten sonra o kadar da güzel birşey olmadığına karar verdim a.s

fılmın konusu guzel cokda etkıleyıcı fakat Jim Carrey yerıne farklı bır aktor oynayabılırdı .o kadar guzel bır fılm degıl

bence aksine jim carrey için müthiş bi film olmuş onun için harika bi deneyim böle bi filmde yer almak ayrıca izleyenleri de şaşkına çevirio onun tavırları her zaman komedi de gördüümüz o adam adete bu rolle ne kadar başarılı olduunu kanıtlamış kanaatimce...

mükemmel kurgulanmış,sürükleyici,yaratıcı ve kesinlikle izlenmesi gereken bir film.

Açıkçası çok hoşuma gitmedi!!
Kafam çok karışrı diyebilirimmm!kafamçokkarıştı

yalnızsam , başım dumanlıysa izleyeceğim iki filmden biri...gerçekten herkesin ayrılık acısı çektiğinde defalarca "keşke unutmanın bir yolu olsa" dediği cümleden yola çıkılarak acnak bu kadar gerçekçi bir hayal gerçeklemesi yapılabilirdi....sanat bu galiba..

cok guzel bır fılm ızlemeyenlere kesınlıkle tavsıye ederım..jım carrey gercekten muhtesem bu fılmde...

ben çok beğenmedim bu filmi...çekimler çok yorucu, zaten yönetmen klip yönetmeniymiş normalde. konu ilginç ama daha güzel işlenebilirdi, bi de jim carrey ile kate winslet arasındaki ilişki itici geldi bana o nedenle duygusal da bulamadım..

çok sevdiğim bir film senaryosuyla oscarı da kapmış hiç zorlamadan vıcık vıcık romantizm klişelerini yaşatmadan kadın erkek ilişkilerindeki bağlanmayı birbirinin hayatlarına bir şeyler katmayı ve bunun silinmesinin ne kadar güç olduğunu gösteriyor insana. her ayrılıkta insanlar birbirini silebilseydi ne gülünç bir yaşam olurdu insan biriktirdikleriyle tecrübe kazanıyor ve yaşamış olabiliyor. bu film bazı insanlara biraz bilimkurgu gibi anlaşılması zor geliyor e tabi zevkler ve renkler meselesi.

Son düzenleme:
bazen keşke gerçek olabilse diyorum tabiii....

"Unutkanlar şanslıdır çünkü hatalarının derdini çekmezler..."

Film çok iyi kurgulanmış.Geçişler çok iyi..Sonu harika bitirilmiş.Bu ne alaka dediğim yerler çok iyi birleştirilmiş.Ya bu böyle değilmiydi'lerin cevabını sonra öğreniyorsunuz.Kısacacı ben bu filmi çok beğendim, şiddetle tavsiye ederim...:1rolleyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…