sil baştan guzel olurdu...

zafya

Guru
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2012
3.670
1.497
398
İstanbul
Arkadaslar benım gıbı dusunen varmı bılmıyorum ama keşke bizde Sil Baştan - eternal sunshine of the spotless mind fılmındekı gıbı eskı ılıskımıze ait tüm anılarını gizemli tıbbi bir müdahale ile kafamızdan sıldırebılsek..

Geçtiğimiz yollarda kaybettiklerimizin bize en büyük kötülüğü, kendilerini tekrar tekrar hatırlatmalarıdır. Bir kere kaybetmekle kurtulamadığımız şeylerdir. Yoklukları hayatımızdaki varlıkları haline gelir. Hep ama hep hatırlarız. Ne biçim kaybetmektir bu..

Hatırlamak için bir hafızamız varken,unutmak için elimizde hiçbir şeyin olmaması; hayatın bize attığı en büyük kazıktır.

Belkide
birini aklınızdan silebilirsiniz. Ama onu kalbinizden atmak başka bir hikayedir.. Keşke elimizde olsada hafızamızdan istemediğimiz şeyleri silebilseydik gerçekten öyle bir şey olsaydı güzel olurdu...

Sil baştan olsa güzel olurdu gerçekten ama olmuyor malesef :50:
Geçmişi silemediğimize göre geleceğe bakıcaz artık :10:

Hipnozla bu durumun tedavisi mümkün,geçmiş silinmiyor ama geçmiş aklına geldiğinde acı vermiyor normal sıradan bir olaymış gibi geliyor,dolayısıyla önemsizleşiyor..zaten hiç bir şey yapmadan da zamanla önemini yitirir..

En son sevgilimden ilk ayrildigimda ayni seyleri dusunuyordum. Hep o film, eternal sunshine of the spotless mind, aklima geliyordu. keske oyle birsey olabilseydi diyorum ama 5 ay sonra soylemeliyim ki gerek yokmus. Yasadigim hersey, ogrendiklerim, ve tecrubelerim olarak yanima kar kaliyor. Insan yalniz kaldigi surece gecmisi ozluyor. Yalnizliginizi baslasiyla attiginiz anda gecmis unutulmaya mahkum kaliyor. Yapilacak sey basit, ama zaman ve sabir istiyor. Hayatiniza bir kisiye takilip kalmis sekilde devam etmeyeceksiniz ve baska erkeklere sans vereceksiniz. Bakin o zaman nasilda halloluyor hersey. Demek istedigim daldan dala atlamaniz degil, yeterli bi sure gectiginde zaten ilk zamanlardaki gibi aci falan cekmiyor insan. Anca yalnizligina uzulmeye basliyor o kadar. Iste o zaman yalnizligin tek kurtaricisi eski sevgilinizmis gibi dusunmek yerine, yeni insanlari tanimaya calismalisiniz. O zaman hersey eskisinden de guzel olur (=

geçmiş olmasaydı şimdiki sen olmazdın, belki de geçmişine saygı duymalı güzellikleri yaşadığın için minnettar olmalı, kötülükleri atlattığın için de huzurlu olmalısın. Şimdiyi geçmişi düşünerek öldürürsen gittikçe büyüyen bir acın olur; yaşadığım zamanlardan kendimden biliyorum (: Eğer evet biliyorum ama yapamıyorum diyorsan ; emdr terapisini öneririm :)

Bu filmi izlediğimde bende aynı şeyleri düşündüm, hatta hala daha ara sıra düşünürüm, keşke mümkün olsaydı, olabilseydi, ama bi yandan şöyle bi durum da var, geçmişte yaşadıklarımızın hepsi birer sınav, sabrımızın denenmesi, gelecekte aynı hataları yapmamak için geçmişi hatırlamak iyi bence bi yandan, öldürmeyen acı güçlendirir diye boşuna dememişler.:ssz:

hepiniz cok haklısınız.. benım 8sene once cıddı bı ılıskım olmustu.. o cocuga rastlamıstım hatırlarsanız yazmıstım kk ne de..

unutmak cok zor olmustu 8sene sonra karsılastık

sonucta allah 8sene sonra karsılascagımızı ıstemıs.. ama tekrar eskı anılarım gozumde canlandı onu ozledıgımı anladm ama nafile...ve gene unutmak zorundayım onu cunku hıcbı ümit yok..kader bılır tabıkıde..

Geçtiğimiz yollarda kaybettiklerimizin bize en büyük kötülüğü, kendilerini tekrar tekrar hatırlatmalarıdır.. kaybettıgım seyı 8 sene sonra yuzyuze konusarak deprestırıldı :( gene eskıye dondum ve unutmak zorundayım mecburum :(

hepiniz cok haklısınız.. benım 8sene once cıddı bı ılıskım olmustu.. o cocuga rastlamıstım hatırlarsanız yazmıstım kk ne de..

unutmak cok zor olmustu 8sene sonra karsılastık

sonucta allah 8sene sonra karsılascagımızı ıstemıs.. ama tekrar eskı anılarım gozumde canlandı onu ozledıgımı anladm ama nafile...ve gene unutmak zorundayım onu cunku hıcbı ümit yok..kader bılır tabıkıde..

Geçtiğimiz yollarda kaybettiklerimizin bize en büyük kötülüğü, kendilerini tekrar tekrar hatırlatmalarıdır.. kaybettıgım seyı 8 sene sonra yuzyuze konusarak deprestırıldı :( gene eskıye dondum ve unutmak zorundayım mecburum :(

Neden mecbursun ?

cunku o ve benım dusuncelerımız degısmıs..ben gene bırleselım gıbı bısıler ıstıyorum o ıse suan hazır olmadıgını soledı..ona ustu kapalı ımada bulundum ve suan birini istemıyorum dedı.. bende eskı sevgılmle (1.5 yllık ılıskıydı) arkadas fılan olamam.. ondan ondan uzak durmaya karar verdım.. ne arıorum ne soruorum..

yasadıklarımızı gecrdıgmız zamanları sevınclermızı uzuntulermızı, ıkımızde en ınce detaylsına kadar hatırlıyoruz. onunla derdmı sıkıntımı paylasmstım o da öle bır bır butun gbıydık.. hatta belkı devam etseydı suan evlıı olurdum onla..yuzuk bıle almstı bana..tektas deıldı belkı ama ondan bıle bu dunyada bulunan en kıymetlı elmastan bıle daha degerlıydı benım ıcın.. suan bı kuutuda ölece duruyor.8 senedır takmadım takamadım.. ama ıste hayırlısı buymus dıyelım.. kader kader kader...

Neden mecbursun ?

cunku o ve benım dusuncelerımız degısmıs..ben gene bırleselım gıbı bısıler ıstıyorum o ıse suan hazır olmadıgını soledı..ona ustu kapalı ımada bulundum ve suan birini istemıyorum dedı.. bende eskı sevgılmle (1.5 yllık ılıskıydı) arkadas fılan olamam.. ondan ondan uzak durmaya karar verdım.. ne arıorum ne soruorum..

yasadıklarımızı gecrdıgmız zamanları sevınclermızı uzuntulermızı, ıkımızde en ınce detaylsına kadar hatırlıyoruz. onunla derdmı sıkıntımı paylasmstım o da öle bır bır butun gbıydık.. hatta belkı devam etseydı suan evlıı olurdum onla..yuzuk bıle almstı bana..tektas deıldı belkı ama ondan bıle bu dunyada bulunan en kıymetlı elmastan bıle daha degerlıydı benım ıcın.. suan bı kuutuda ölece duruyor.8 senedır takmadım takamadım.. ama ıste hayırlısı buymus dıyelım.. kader kader kader...

Hayırlısı buymuş tabiki ama hemen ümidini kesmiş gördüm seni...
Bu aralar istemiyor olabilir çok normal insanın zaman zaman böyle dönemleri olur eminim seninde olmuştur
Benimde oluyor çünkü , sende zamana bırak bakalım ...
Olursa olur olmazsa zaten olmaz sende alışmış olursun onsuzluğa zaten

ama ben arkadas fılan olamam ... ondan suan bılmorum sadece zaman ve sabıra ıhtıyacım var

Hayırlısı buymuş tabiki ama hemen ümidini kesmiş gördüm seni...
Bu aralar istemiyor olabilir çok normal insanın zaman zaman böyle dönemleri olur eminim seninde olmuştur
Benimde oluyor çünkü , sende zamana bırak bakalım ...
Olursa olur olmazsa zaten olmaz sende alışmış olursun onsuzluğa zaten

Back
X