bende cok karsıyım cocuklara, ozellıkle de erkek cocuklarına sılah, tank, ve savasla ılgılı oyuncaklar alınmasından hıc hoslanmıyorum. bır keresınde, cok uzaktan bır cocugun attıgı boncuk tabancasından cıkan boncuk, tam da gozumun kenarına gelmıstı. gunlerce sıstı. gozumede gelebılırdı. aıleler cocuklarınıza boyle oyuncak almayın....
3.5 yaşında bir oğlum var ve bugüne kadar ona asla bir silah,kılıç ya da şiddet içeren oyuncaklar almadım,şiddet içeren çizgifilimleri bile seyrettirmedim:1rolleyes:
maalesef erkek çocuklarını bu hale getiren bizler oluyoruz
hep erkek çocukları farklı büyüyorlar,aileleri tarafından ''erkek adamdır yapar,döver,keser'' filan deniliyor
ve sonuç ortada
ben oğlumu asla bu şekilde büyütmüycem:1no2:
sevgilera.s.
talincim doğru diyorsunda emin ol bir gün şiddeti öğrenecek. okulda teneffüste, ders çalışmaya gittiğinde arkadaşında, parkta oynayan çocuklarda vs. vs. vs.
kararlılığında haklısın ve böyle ol. keşke her anne bu kadar bilinçli olsada şiddet nedir bilmeyen bir nesil yetişse ama işte bireysel çabalarla olmuyo...oğluşunu da allah bağışlasın...
talincim anlaşıldı sen sevgi pıtırcığı yetiştireceksin:1hug:
şaka bir yana tabiki herşeyin temeli ailede atılıyor. çocuklar anne babayı model alıyor, ne ekersen onu biçersin sözünede katılıyorum ama sonuçta onu çevreden soyutlayamazsın ki. çevresine yalıtılmış bir dünyada inşa edemezsin. sosyal gelişimi açısından arkadaşlıklar mutlaka kuracak ve kurmalı da. yalnız herşeyi bu kadar sevgi dolu gösterirsen gerçeklerle yüzleşince hayalkırıklığı ne olacak? karakteri güçlü ve sağlam kişilikli, sorunlar karşısında çözüm yolu bulabilen, hayatta her zorluğu aşabilecek biri yetiştirmek gerekli bence. tabiki şiddetle değil. ama sadece sevgiyle de değil. dışarıda zorlu bir dünya var.hayata hazırlamak bu olmalı.
talincim altını çiziyorum keşke her anne yada her aile sizin gibi düşünsede ve davransada ruhen ve fiziken sağlıklı nesiller yetişse...
oğlumu bir hayal dünyasında yaşatacak kadar saf değilim ben de zaten.sevgiyle büyüyecek ama dışardaki zorlukları da görecek tabiyiki.dışarda yalan ,kötü bir dünya var diye çocukların eline silah mı vermek ,şiddeti mi öğrenmek gerekiyor yani:uhm:
neyi savunmaya çalıştığını açıkcası anlayamadım ben:uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?