- 25 Eylül 2011
- 7.567
- 11.484
- 498
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
3 yildir evliyim.29 yasindayim.esim 34.
Benim kpss hayallerim yuzunden 1 bos gebelik sonucu 2 yil cocuk yapma hayallerini erteledik.esim deli gibi imreniyor cocugu olanlara.bu yuzden artik korunmuyorum.plan projeler hic bitmez.cocuk istiyorum.bunfa sorun yok.
Lakin 3 yildir gecemi gunduzume katarak cok cok cook buyuk emek harcayarak hazirlandgm kpss seden ilk defa guzel puan aldim.atanmam kesin gibi.fakat sevinemiyorum bile.
Ogretmenim.bilen vardir belki.sozlesmeli ogretmenlik geldi.bulundugun yerde 3 yil gorev yaptiktan sonra kadroya aliyorlar.sonra 2 yil daha toplamda 5 yil atandigin ilde kalma zorunlulugu geldi.
Esim memur.artik es durumu yok.esim benim.yanima gelebilir ancak.yada 5 yil ayri kalip ben onun yanina gelecegim.buda imkansiz sure cok uzun.
Atama yapilacak iller arasinda yasadigim sehir yok.ailemin yasadigi sehirde yok.
Daha ay bile olmadi bu eve yeni tasindik bin bir zorlukla.
E simdi ne olacak?
Cocuk dusunuyorum.calisacagim.ee cocugumla kim ilgilenecek ben isteyken.bakici kesinlikle istemiyorum.( kötu anim var bu konuda netim)
Asla ama asla cocugumu kimseye guvenip emanet edemem bu acidan.
Bir yandan hayallerim bir yandan emeklerim..bir yandan farkli sehre kendimle esimide surukleyip yeni hayata baslamak..bir yandan cocugumun gelecegi..kafam allak bullak.dun olan olaylardan sonra boyle bi konu actgim icin uzgunum.uyku tutmadi yine..dertlesmek istedim
Alan sinavim yok cunku canim.her bolumun alan sinavi yokAlan sinavina daha girmeden nasil kesin gibi atanman ki ?
Arkadasim o ilk konusulandi.sonra 3+2 yaptilar.3 yildan sonra kadro.5 yil zorunlu gorev3 yıldan sonra kadro verildiğine emin misiniz? Benim de arkadaşım girecek ve ondan duyduğum kadarı ile 5+3 yıl.
Toplamda 8 sene aynı yerde kalınacakmış. 5 yıldan sonra kadro verilecekmiş, kadro verildikten sonra da 3 yıl daha aynı yerde göreve devam edilecekmiş.
Sorunuza buradan çözüm bulamazsınız. Sizin ne hissettiğiniz ve ne istediğiniz önemli. Mantıken kariyer. Her açıdan. Çocuk olsa çocuğa daha rahat bir hayat sunma imkanı, çocuk olmasa da ayaklarının üstünde durmak ve yine daha rahat bir yaşam demek.
Bence sizde de atanma isteği daha ağır basıyor.
Cok karisik bizde henuz cozmus degiluz bakalim hayirlisi:) 3 yil sonra kadro verecekler 5 yil zorunlu gorev tek bildgmz buYeni sistem nedir ben anlayamadım. 5 yıl atanamıyor mu öğretmenler? Böyle sistem mi olur davalık olur bence...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?