Silent_women karmakarışık.

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.567
11.484
498
3 yildir evliyim.29 yasindayim.esim 34.
Benim kpss hayallerim yuzunden 1 bos gebelik sonucu 2 yil cocuk yapma hayallerini erteledik.esim deli gibi imreniyor cocugu olanlara.bu yuzden artik korunmuyorum.plan projeler hic bitmez.cocuk istiyorum.bunfa sorun yok.

Lakin 3 yildir gecemi gunduzume katarak cok cok cook buyuk emek harcayarak hazirlandgm kpss seden ilk defa guzel puan aldim.atanmam kesin gibi.fakat sevinemiyorum bile.

Ogretmenim.bilen vardir belki.sozlesmeli ogretmenlik geldi.bulundugun yerde 3 yil gorev yaptiktan sonra kadroya aliyorlar.sonra 2 yil daha toplamda 5 yil atandigin ilde kalma zorunlulugu geldi.

Esim memur.artik es durumu yok.esim benim.yanima gelebilir ancak.yada 5 yil ayri kalip ben onun yanina gelecegim.buda imkansiz sure cok uzun.
Atama yapilacak iller arasinda yasadigim sehir yok.ailemin yasadigi sehirde yok.

Daha ay bile olmadi bu eve yeni tasindik bin bir zorlukla.

E simdi ne olacak?
Cocuk dusunuyorum.calisacagim.ee cocugumla kim ilgilenecek ben isteyken.bakici kesinlikle istemiyorum.( kötu anim var bu konuda netim)

Asla ama asla cocugumu kimseye guvenip emanet edemem bu acidan.
Bir yandan hayallerim bir yandan emeklerim..bir yandan farkli sehre kendimle esimide surukleyip yeni hayata baslamak..bir yandan cocugumun gelecegi..kafam allak bullak.dun olan olaylardan sonra boyle bi konu actgim icin uzgunum.uyku tutmadi yine..dertlesmek istedim

Cok ugrasmissiniz kariyeriniz icin.. biraz daha beklemelisiniz. 5 yil sonra memlekete donebileceksiniz degil mi dogru anladim?
En azindan 2 yil sonra dusunursunuz elbette ha deyinca olmiyor. Ee 9 ay gebeligi falan. Orda biraz idare edip sonra cocuk da biraz buyuyunce tasinma olur.

Bence suan cok erken. Ve siz kesinlikle manevi olarak hazir degilsiniz.. daha kendi duzeninizi oturtmadan gebe kalmak sizin motisvasyonunuzu cok dusurur. Tekrardan tasinma olacak vs.

Yaslarinizda gencmis bence kesinlikle bekleyin..

Öncelikle atan, düzeninizi kurun, rahat edin. Sonrasında bebeği düşünün derim. Allah o bebeğin de rızkını verecektir. Anneler gelir sırayla kalır, belki ders programınız cok cok rahat olacak, boş günleriniz olur belki. İnanın her doğan büyüyor. Sıkıntı yapmayın

Atama iste
Atandiktan sonra yolu bulunur.
Herkes mi sozlesmeli olacak yeni duzende?
Subatta alicaz diyolardi ogretmenleri?
Esin bi sene ücretsiz izin alir memuriyette var diye biliyorum
Gelir yanına bebek olursa ona bakar
Bi arkadasim öyle yaptı

Bir digerinin de 15 saat dersi var 2 güne toplanmis sadece 2 gün okula gidiyor. Yani bulunur caresi ama atan bence hic düşünme.

Once bir atan..Bebeğin olsun bakalım. .2 yıl ücretsiz izin alırsın gerekirse..bizim ülkemizde boyle kanunlar hep mahkemelik oluyor genelde. .değişebilir. .sen yine umutla bakmaya çalış. .zaten öğretmen açığı dolmuş gibi..sanslisin..fazla da kafayı takma..

Eşin memur ise neden yanına gelemiyor. Sözleşmeli memurun eşi ona tabi olacak yeni usulde( tabi polis, asker, yargı mensubu değilse)

Atan gidîn

O arada doğumda ücretsiz izin vs bakarsın küçükken bir süre de bakıcı olmaz dersen birini ayarlarsın ailelerden gelir gider bakarlar

Gerekirse bilip tanıdığım bir akrabayı paralı olarak getirirsin bir komşu öyle Görümcesinin kızını getirmişyi

sözleşmeli olmana güvenip bir de düzenini bozmaktan korkup bence riske atma
güzel bir il seç ve atan sonra eşin yanına gelsin
bakıcıya bir hal çare bulunur belki de gerçekten çok çok iyi bir bakıcıya denk gelceksiniz bu konuda önyargınızı aşmanız gerek

Açılan yerler belli mi bransiniz ne bilmiyorum ama illa ki esinizle beraber yasayabileceginizz iyi yerler vardır diye dusunuyorum. 5yil eşinden ayrı yaşamayı asla düşünme öyle evlilik yürümez çok yipranirsiniz. Daha çocuk olmadan bakıcı falan neler dusunup kendini sıkmışsın doğum izni var 2 yıl ücretsiz iznin var eşin ayrılır çocuk büyüyünce izne biraz da o bakar sonra güzel bi krese verirsin oldu bitii.. bunca yıl okuyup KPSS çalıştıktan sonra kesinlikle atanmalisin sonra çok pişmanlık yasarsın ömrün boyunca. Herşey tam olsun istiyo insan ama göç yol alırken düzelir derler bi ucundan başla bakalım herşey zamanla rayına oturur..

Sizi çok iyi anlıyorum. Bende yeni atandım, atandığım şehirde kimsem yok. Ailemin olduğu, doğup büyüdüğüm üniversite okuduğum şehri bırakıp geldim. 1 sene sonra oraya tayin isteme hakkım var (eşim kararı bana bıraktı ya yeni atandığım yerde yada önceden yaşadığımız yerde yaşama kararını ve işlerini her iki türlü ayarladı) Bunun kararsızlığını yaşarken, acımasız yorumlara da maruz kaldım. Ne şımarıklılığım, ne acizliğim kaldı. Anneci gibi muamele gördüm :)

Size tavsiyem, ailenizin bulunduğu şehre en yakın yeri tercih edin. Misal 7 8 saatli bir yer mi 1 2 saatlik bir yer mi daha rahat olur. En azından tatillerde haftasonlarında siz rahatca gidebilirsiniz, aileniz gelebilir. 5 Yıl çok uzun, eşinizin yanınıza gelmesi en mantıklısı. Doğumdan önce ve sonra yanlış bilmiyorsam 2+2 4 ay izin var. Hamileliğinizi (ALlah kısmet ederse) ona göre ayarlarsınız. Mesela doğum izni biter yaz tatili girer (bu şekilde zaman kazanırsınız) Bir ay rapor alsanız, biraz ücretsiz izin filan derken en azından 1 yaşı çıkartırsını. Ailenizde gelip gider, hem belki ders programınız çok yoğun olmaz. Bakıcı yerinde belki yarım gün kreş düşünebilirsiniz.

Hayırlı olsun şimdiden. 5 yıl gelip geçer, çalışan bir anne bir çocuğun büyümesinde maddi manevi daha güzel birşey.

bence bebıs ıcın bekle bıraz
bı atan duzen kurulsun bı önünü gor derım

Yeni sistem nedir ben anlayamadım. 5 yıl atanamıyor mu öğretmenler? Böyle sistem mi olur davalık olur bence...

3 yıldan sonra kadro verildiğine emin misiniz? Benim de arkadaşım girecek ve ondan duyduğum kadarı ile 5+3 yıl.

Toplamda 8 sene aynı yerde kalınacakmış. 5 yıldan sonra kadro verilecekmiş, kadro verildikten sonra da 3 yıl daha aynı yerde göreve devam edilecekmiş.

Sorunuza buradan çözüm bulamazsınız. Sizin ne hissettiğiniz ve ne istediğiniz önemli. Mantıken kariyer. Her açıdan. Çocuk olsa çocuğa daha rahat bir hayat sunma imkanı, çocuk olmasa da ayaklarının üstünde durmak ve yine daha rahat bir yaşam demek.

Bence sizde de atanma isteği daha ağır basıyor.

Arkadasim o ilk konusulandi.sonra 3+2 yaptilar.3 yildan sonra kadro.5 yil zorunlu gorev

Bu ülke de okadar çok şey değişiyor ki o sistemde değişir bana kalırsa çünkü senin gibi insan çok herkes mağdur olur bence böyle bir sistemde :/ Henüz daha erken bence bunlar için endişenlenme, sen atan inşallah bir önce emeğinin karşılığını al onun tadını çıkart bir defa canım benım. Tadını çıkartmadan mutsuz ediyorsun kendini yapma böyyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…