• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Silikon Göğüs Ucu ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi Charm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Charm

Whats up ?
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2007
10.881
24
408
İstanbul
Merhaba Anne arkadaslar.. :1rolleyes:
Aranızda silikon göğüs ucu ile bebeğini emziren yada daha onceden öyle emzirmiş olan varmı ?
benim göğüs uclarımda yara olusmus emzırırken bazen dayanılmaz cok acıyor bazen dayanılcak kadar, gecene kadar sılıkon uc kullan dedıler hastaneden..
ama silikon uc ile emzırırken sankı bıraz daha uzuyor emzırme suresi (5-10 dk gibi bazende normalle aynı) ve gaz yapıyormu acaba dıye kafama cok takılıyor ?..
bu konuda bılgınız var mı ? bazen basta onu kullanıp yarısında cıkarıp göğsümü verıyorum ama yaralar gecene kadar en azından bu sekılde emzırmelıyım.. bır sakıncası varmıdır ? yeterlı doyuyormudur ? yada hava yutuyormudur ? bılgısı olan varsa aydınlatırsa cok sevınırım.. benneyaptımki

canım öncelikle gözün aydın allah analı bablı büyütsün
ben doğumdan hemen sonra göğüs ucu kullanmaya başladım çünkü göğüs uçlarım hiçç yoktu allaha şükür hiç yara olmadı 2 ay emzirdim gaz yapıp yapmadığını bilemiycem çünkü benim oğlum gazman gibiydi kendi sürekli gazını atardı
şimdi çıkardım göğüs uçlarını ama göğüslerim feci yara oldu emzirirken çookk canım yanıyo
hatta göğsümün ucu alttan yarıldı
arada yine göğüs ucu kullanıyorum
sürekli kaynatıyorum
ama dikkat et etten verince daha silikonu kabul etmeye bilir sonra öyle acı içinde emzirirsin daha çok yeni şimdi silikon uçla devam et ama sürekli krem kullan sonra verirsin etten
ben şimdi etten veriyorum ama çokk feci acıyolar

canım benim oğlum doğduğunda emememişti bende silikon uçla emzirdim. 5-6 gün filan bu şekilde emdi. bence doyuyordur. ama gaz yapıp yapmayacağını bilemem.

mrb betül, ben aventin kullandım 2-3 kez ve hiç içime sinmedi, oğlum çok yoruluyordu hem gözlemlediğim kadarıyla aralardan havada giriyordu.zaten küçücük ağızları var silikonun uçlarıda kocaman ve sert! emzirme bittikten sonra yavrumun ağzı 2-3 dakika açık kalıyordu bende dayanamadım silikonsuz verdim şimdi 1 ay oldu ağım çok çok az , ağrının azalmasının nedeni hem doğru emzirmeyi öğrenmemden hemde zamanla duyarsızlaşmasından kaynaklandığını düşünüyorum ..emzirirken göğsünün kahverengi olan kısmı tamamen ağzına vermeye çalış
benim göğüslerim yarılmıştı içinden et gözüküyordu dişim sıka sıka verdim iyi ki vermişim
yoksa silikona alışıp tekrar memeye dönmesi çok zor olacaktı sende memeye döneceksen bir an önce yap..silikona devam edeceksen de temizliğine dikkat etmeye çalış..
iyi geceler..

canım hıc bısı olmaz emzır yaraların gecene kadar havada almaz dıkkatlı kullanırsan doyar merak etme sen sure bıraz uzar ama o doyunca ceker kendını korkma. betulcum

Benimde bebeğim doğduğu gün hemen gögüslerimi yara yapmıstı ben zaten önceden medelanın smal boy gögüs ucunu almıstım bir gögüsümün ucu yok çünkü.kızım 2 aylık oldu.gögüsümü direk verince birkaç emzirmeden sonra çok acıyorlar bende ara ara gögüs ucunu kullanıyorum..gaz yapmadı benim kızımda emiyor gazınıda kolay çıkarıyor.gögüsümüde reddetmiyor allaha şükür.ewet yapı olarak gögüs ucundan daha geniş ve sert ama yinede işe yarıyor..

bende wee nin göüs ucunu kullandım.göğüs uçlarım yoktu 1 ay kadar kullandım ara ara çıkartıp verdim 1 ayın sonunda bıraktık silikon ucu her defasında sıcak suyla yıkayıp ılıkken göğsüme taktım daha iyi yapışıyor hava boşluğu kalmasın hava yutmaz ama vakumladığı için uçta süt birikiyor daha fazla geliyor yetişemiyor tabi o zaman boğazına kaçırıyor hava yutuyoda olabilir tabi gazını çıkartırsan bence sıkıntı çekmezsin

ben tam 2 ay bebegimi slikon meme ucuyls emzirdim hem yara olmuştu hemde mem ucum küçüktü 2 ay sabırla onunla emzirdim evet dediğin gibi emzirme süresi uzun oluyor. ve bebeğe gaz çok yapıyor havada emebiliyor onun için sende kullanacaksan gaz çıkarmasına yardımcı ol metsil falan kullan yaraların içinde kremler kullan ve zeytin yagı sür yumuşasın valla benimki sadece kremle geçmedi zeytin yagı falan kullandım çook geçmiş olsun bebeginle saglıklı mutlu günler.a.s.

Ben de doğumdan hemen sonra mecburen 1,5 ay kadar silion kullandım. Hem uç yoktu, hemde 2300 gr doğan bebişim beceremiyordu emmeyi :(

Bizde gaz sorunu hiç olmadı, 10 günde bir yenilerini aldım. Temiz kullanmaya dikkat ettim. Yaraların çoğalır da hiç emziremezsen daha kötü olur. Tereddüt etmeden kullan bence :)

çok tesekkurler arkadaslar..
bende wee nın silikon ucunu kullanıyorum bır göğsmden cok guzel alıyor sılıkon ıle dıgerınden bıraz rahat degıl gıbı..
zaten huzursuz oldugunu anlarsam emerken cıkarıp çıplak göğsü verıyorum.. ağzımın tadını biliyorum der gıbı saldırıyor :))..
gaz problemımız cok yok ama yınede bazı geceler uykuda cok huzursuz oluyor kendı kendıne cıkarmaya calısıyor bende ovuyorum fılan ama.. bazen rahatlıyor bazen sabaha kadar suruyor :(..

canım öncelikle bebeğin analı babalı büyüsün inş...silikon göğüs ucunu ilk haftalarda kullanıyordum ama emzirme süresinin uzadığını ve bebeğimin iyice gazman olduğunu görünce vazgeçtim...yaralara rağmen emzirmeye çalıştım...ve düzenli olarak avent in göğüs ucu merhemini kullandım...walla çok iyi geldi...kolay gelsin...

ben lansinohun kremını kullnıyorum hem hastaneden tvsıye ettıler hem kullananlar.. emzırmeleren sonra surdum bakımımı yaptım bır ara cok hafıfedı acısı çıpak göğsümü verdım onra yıne cok acımaya basladı sımdı tekrar silikn uc ıle verıyorum sanırım tmamen gecmesı gerekıyr yoksa kötüleşiyr tekrar anladıgım kadarıyla.. benneyaptımki

oyy oyy ben çok çektim o yaralardan.. hala daha sızlıyo sol göğsüm. ben de silikon göğüs ucu kullandım.sağ göğsüm iyiydi onda değil ama solu emzirirken kullandım.avent aldım ama ucu çok sertti ve canım daha çok yanıyodu emzirirken.sonra bebedor aldım o daha iyiydi hem daha da ucuz.ucu yumuşaktı..gaz falan yapmadı bizde.2 aya yakın kullandım göğüs ucunu.baktım canım daha az yanıyo bıraktım kullanmayı.şimdi emzirmenin keyfini çıkarıyorum..inşallah seninkiler de en yakın zamanda iyileşir...

bende kullandım canım gögsünüm ucu hiç yoktu bebegim hiç alamamaıştı onunu çok faydasını gördümm iyiki icad etmişler walla kimin aklına geldiyse hiçte yara olmadı onun sayesindeee

konuya biraz geç katılıyorum ama ben de yeni doğum yaptım 10 günlük bi kızım var. korkusuz emzirmeyi çok istiyorum ama acı çekmekten rahat emziremiyorum.sağ göğsüm biraz daha rahat ama sol göğsüm çok acıyo yaralardan. her duyduğumu deniyorum hala acıyo. silikon göğüs ucunu denemek istiyorum ama emin değilim bıraktıktan sonra da tekrar yara olma ihtimali var mı acaba? merak ediyorum. öyle olursa eğer çıplak vermeye devam edeyim.

Benim kzim 3 aylik ilk baslarda gogus ucu kullandim yaralarim gectikten sonra biraktim yaralar tekrarladi ve dahada fena oldu sanirim kizim ucla daha kolay emiyo ve ona alisti. Simdi yine uca geri dondum ama kullanmak istemiyorum ne yapmaliyim yardimci olun lutfen

oyy oyy ben çok çektim o yaralardan.. hala daha sızlıyo sol göğsüm. ben de silikon göğüs ucu kullandım.sağ göğsüm iyiydi onda değil ama solu emzirirken kullandım.avent aldım ama ucu çok sertti ve canım daha çok yanıyodu emzirirken.sonra bebedor aldım o daha iyiydi hem daha da ucuz.ucu yumuşaktı..gaz falan yapmadı bizde.2 aya yakın kullandım göğüs ucunu.baktım canım daha az yanıyo bıraktım kullanmayı.şimdi emzirmenin keyfini çıkarıyorum..inşallah seninkiler de en yakın zamanda iyileşir...
Benim kızım hastanede yattı ve biberonla alıştı emzirmeye çalışıyorum pes etmedim ama bazen sütüm de az geliyor mecbur biberonla mama veriyorum sonra beni istemiyor kullansam ise yarar mı gece 9 dan sonra almıyor sağdım sütüm az geldi yardımcı olursanız sevinirim

Bnm bebeğim yoğun bakımda kaldı.orda emzik verdikleri için hep plastik birşey aradı güzel göğüs ucum olmasına rağmen emmek istemedi .
İlk 3 ay gibi zorla istemeyerek silikon uçla emzirdim bırakmak için coookkkk uğraştım sonunda başardım

O kadar sıkıntı çektim ki bu konuda senin yerinde olsam göğüslerim kanasa bile zeytinyağı sürer yine normal emzirirdim. Hatta emzik bile vermezdim.

Çocuk emzirmek gibisi var mı. temiz sağlıkli her daim hazır

Ya yaram yok memeyi almıyor uğraşıyorum uğraşmaz miyim katılıyorum canı gönülden ama inatlasiyor ağzını kitleyi aç uyuyor saatlerce uğraşmama rağmen uyanmiyor

konuya biraz geç katılıyorum ama ben de yeni doğum yaptım 10 günlük bi kızım var. korkusuz emzirmeyi çok istiyorum ama acı çekmekten rahat emziremiyorum.sağ göğsüm biraz daha rahat ama sol göğsüm çok acıyo yaralardan. her duyduğumu deniyorum hala acıyo. silikon göğüs ucunu denemek istiyorum ama emin değilim bıraktıktan sonra da tekrar yara olma ihtimali var mı acaba? merak ediyorum. öyle olursa eğer çıplak vermeye devam edeyim.
Ne yaptın kardeşim

Back
X