Silikon Kek Kalıpları

de_niz

Yol arkadaşım
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
5.477
95
163
Kızlar silikon kalıplardan alıcam ama bunlarda küçük küçük kekler pişirebilir miyim_?

$silikon-6li-kek-kalibi-.webp

Son düzenleme:
Silikon olması beni düşündürüyo acaba ne kadar sağlıklı_?

Ben aldım... İlk iki kullanım olumlu... Sonraki kökü yaptı... Son care olarak siikon kalıbın içine küçük kağıt kullanıp deniycem ...

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

benim büyük silikon kalıbım var bir dizi aksilik sonucu yaptıgım kek bir keresinde yandı biraz altı ve ben keki yerken o plastik tadını aldım resmen seramik kalıp aldım ben de bir daha kullanmam o silikonu

Doğru haklısınız canım yaaaaaaaaaaa sonuçta plastik :S

Ben kagit kalip kullaniyorum (tek kullanimlik). Hem silikon dan daha saglikli, hem yikama temizleme derdi yok, hemde muhafaza derdi yok. Eger kaliplarin kalitesi cok iyi degilse, silikonun ömrü cok kisa oluyor. Üstelik hem sagligada cok zararli. Ben tek kullandigim silikon kalip, kek kalibim. onun disinda silikon asla kullanmam. oda belli bi markadan (t...w..)

üstelik cok önemli bi konu daha: silikon kaliplari asla bulasik makinasina koymamaniz lazim, koyarsaniz arkadasindan zeytinyagi ile fircalamalisiniz. aksi taktirde silikon daki zararli maddeler, icinde pisirdiginiz gidaya gecer. elde yikamakta bence zahmetli oluyor isin asli. özelliklede cicekli, böcekli form seklinde iseler.

Back
X