Silikon Tamponlu mu ? tamponsuz ameliyatmı ?

rosesoy

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2012
73
0
16
İstanbul
Kızlar kafama takılan diger bir soruda tamponla ilgili,
canım yanmasından çok korkuyorum, açık teknik burun altındaki dikişleri bile aldırmak zor olsa gerek..
Peki tamponların çıkması zormu ?
Bunun ağrı derecesi ne kaş aldırmak gibi mi ?
ameliyat olan arkadaşlar yazarsa sevinirim..

kızlar
bu konuyu kimse okumamış :((
aşk olsun
herkes doktor bulma peşinde

bir zamanlar kimya hocam soyle demişti
ileriye gitmek her evde televizyon olması anlamına gelmez, ileriye gitmek o televizyonun nasıl çalıştıgını bilmektir

biz televizyon almaya çalışıyoruz devamlı
size oyle gelmiyormu

Şöyle söyleyeyim benim canım çok tatlıdır kaş alırken bile ağlarım. Zaten teşhis edilmiş cilt hassasiyetim var vs. Buna rağmen dikişlerin alınması sırasında inan zorlanmadım. 3 dikiş çekti doktor ve 3 ufak kaş alınıyo gibi düşün :) Korkudan gözlerim doldu sadece acıdan değil. Hele ki tampon beni hiç zorlamadı. Ertesi gün alınmıştı benim sanırım hiç kuruma vs olmadı o da zorlamamış olabilir. Ayrıca silikondu da. Gözlerimi kapadım ve 2 sn sürdü. Acı yoktu sadece bir şeylerin kopup gittiğini hissediyorsun o kadar. Bende durum böyleydi, diğer arkadaşlar da tecrübelerini paylaşırsa biraz daha rahatlarsın eminim..

Kızlar kafama takılan diger bir soruda tamponla ilgili,
canım yanmasından çok korkuyorum, açık teknik burun altındaki dikişleri bile aldırmak zor olsa gerek..
Peki tamponların çıkması zormu ?
Bunun ağrı derecesi ne kaş aldırmak gibi mi ?
ameliyat olan arkadaşlar yazarsa sevinirim..

bende 2 ay önce ameliyat oldum silikon tampon kullanıldı havayollu olanlardan . çarşamba ameliayt oldum cumartesi tampon alındı. acıycak sanıyodum ama düşündüğüm gibi olmadı . biraz tuhaftı ama şöyle söyliyim tampon burun deliklerimden daha genişti sanki biraz çıkarken zorlandı gibi oldu ama burun deliğinden geçtikten sonra kendisi kayarak çıkıyo sanki. zaten burnunun için kan falan yeteri kadar kaygan bi durumda oluyo. bi iki damla kan aktı o kadar sonra zaten burundaki sızıntılarda günden güne hatta saatler arasında bile fark oluyo azalıyo. kapalı olduğu için ameliyatım dikiş alınmadı onla ilgili bilgim yok :) kaş aldırmadım hiç acısını bilmiyorum onun ama dayanılmayacak bi acı değil, korkma boşuna. anlık küçücük bişey boşuna korkmuşum diyosun sonra ama burun spreylerini ihmal etme kurumasın burnun ben doktorun söylediği kadar kullanmıştım sprey falan temiz tut burnunu kan ucunda kuruyup birikmesin ben dikkat etmiştim belkide ondan acımamıştır benimki :)

Tampondan ve dikişlerin alınma işleminden ben de çok korkuyordum, ama korktuğum kadar yokmuş.. Bana da silikon tampon kullanıldı.. Kızlar, bence şükredin silikon tampon kullanıldığına.. Bazı hekimler gazlı bez vari bir tampon kullanıyormuş duyduğuma göre ki o çok fenaymış..:) Silikon tampon iyidir iyi..:):)

Dikişlere gelince, zaten 2 ya da 3 dikiş falan oluyor, eeh birazcık acıyor tabii.. Ama dayanılacak başka yolu yok.. Ben hep şunu düşündüm tamponlar alınacakken, "bu tamponlarla ömrü billah yaşayacak değilim, er ya da geç alınacak, kaçış yook" sonra bıraktım kendimi doktorun ellerine.. Tampon çekilmeden önce enjektör ile tampon içine bir sıvı enjekte ediliyor, rahat çıkması içinmiş.. Sadece 2 saniye dişinizi sıkacaksınız o kadar..:)

Mühim olan, çekilen onca zahmetin sonucu güzel olsun.. Tekrar tekrar uğraşmak zorunda kalmayalım değil mi?:)

Tamponsuz olan varmı ?
tamponlu olacaksada silikonlu olacak sanırım,

ben tamponsuz ameliyat oldum..bazı dr.lar, bazı ameliyatlarda tampon kullanmıyor..benim kemiklerim kırılmadı, sadece törpülendi ve burun ucum düzeltildi..o yüzden dr.um tampon kullanmadı..genelde de tamponsuz ameliyat yapıyor..

Zamana herşey degişiyor
eskiden burun ameliyatı olanlar burnumdan 1 metre tampon çıktı diyordu
şimdi silikone ve tamponsuz ameliyat çıktı..
daha neler gorecez

Back
X