• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Silikon uçla emzirmek

kaktusdunyam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2023
205
94
28
Kizlar selam. Bebegim 2 aylik dogdugundan beri dogru duzgun beni emmedi. Meme reddi yasiyorum. Aranizda silikon ucla emziren varmi? Silikon ucla emzirdigimde bebegim asla doymuyor zaten 10 dk boyunca 1 kere falan yutkundugunu duyuyorum sadece sanki emzik gibi kullaniyor.bu yuzdende silikon uclada cok emzirmiyorum sutumu sagip veriyorum ama genelde mama veriyorum cunku bebekle birlikte sagmak cok zor bide emmedigi icin sutum baya azaldi merak ettigim silikon ucla emzirip bebegi doyan varmi acaba benmi biyerde yanlis yapiyorum?

Benim göğüs ucum yok hiç çıkmıyor 🤭
Ondan mecbur silikon uçla emziriyorum.
Benim oğlum doyuyor.
Mamayıda ek olarak veriyoruz devam.
Çocuk doktoru devam edin dedi zaten.

Silikon ucla süt salımını azaltir ayrıca bebekde gaz sorunlarında neden olur. Bu yazdıklarından verimli emmemesinin nedeni(cuk cuk yapıp yutkunmadigindan) biberon( kullandiginizi varsayıyorum) başlı basina verimli emzirmeyi azaltırken uclada bu durum daha da azalmış. Sizin 2-3 saatte bir gece gündüz aksatmadan sagimla sütünüzü arttırmanız gerekiyor. Sağım bebekle çok zor , emzirmek istiyorsanız bir danışman tutabilirsiniz. Daha çok erken neden olmasın.

Ben silikon uçtan 2,5 aylıkken kurtuldum. Benimki bir anda bıraktı biberon ve emzik yoktu, arada bi çıplakta tutturmaya da çalışıyordum. Hatta bıraktıktan sonra hemen tam tutamadı gurc gurc sesler geliyordu. Ama arkadaşım baya bi zorlandı bu konuda emzik tutuyordu bebeği. Büyük ihtimalle ikisini aynı zannediyor başka ürün kullanan bebekler gibi geliyor bana.
Sağım konusunda da giyilebilir pompa almanızı öneririm bebekle prize bağlı kalmak zor çünkü, mamayı da eds yöntemiyle vermenizi öneririm hem göğüs ucunuz uyarılır hem en azından biberondan kurtulursunuz

Back
X