Yöresel Tarif Şıllık Tatlısı( Şanlıurfa) * Fotolu

Yöresel Yemekler

mandalings

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
1.014
1
116
42
İstanbul
Her evde rahatlıkla bulunabilecek malzemeleriyle kolayca pişirilebilen bu lezzetli tatlı tarifi

Derin bir kapta un ve suyu karıştırarak iyice çırpıyoruz. Tavayı kızdırıp fındık büyüklüğündeki tereyağını ve 1 çay kaşığı sıvıyağı döktükten sonra ,hazırladığımız akıcı hamurdan bir kepçe alarak tavaya döküp ,tavayı elimizle çevirerek hamurun eşit bir şekilde tavanın heryerine yayılmasını sağlıyoruz. Döktüğümüz hamuru arkalı önlü pişirdikten sonra ,bir tepsiye alıyoruz. Bu şekilde tüm hamuru birer kepçe şeklinde dökerek pişiriyoruz. Bu ölçülerle 6 adet ince yufka oluyor. Pişirdiğimiz 3 adet yufkayı üst üste koyarak ,arasına cevizin 3/4 ünü döktükten sonra ,kalan 3 adet yufkayı da üzerine koyuyoruz. Tatlıyı baklava şeklinde bıçakla kesiyoruz.

2 su bardağı un
2 su bardağı su
tuz
tereyağı
sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
şerbet için ;
1/2 kg. tozşeker
1/2 lt.su
1/2 limon suyu

Şerbet için su ,şeker ve limon suyunu tencereye koyup ,orta ateşte kaşıktan kıvamlı bir şekilde damlayana kadar kaynatıyoruz. Şerbeti sıcak sıcak tatlının üzerine döküyoruz. Bu şekilde 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis tabağına alıp kalan cevizle üzerini süsleyerek servis yapıyoruz.

IMG_0493.JPG

alıntı

sıllık mıllık ama nekadar zarif bi tatlı
bilmediğimiz neler var
boshayallersmile

bunu bilmiyordum ben.
kahvaltı için yaptığım akıtma (yani krep!) artınca bende böyle cevizleyip şerbetliyorum.
elazığlı arkadaşım öğretti sağolsun.
ellerinize sağlık...

sevdiğim tek şerbetli tatlı herhalde
Urfamın hangi tadı kötü ki
her yemeği tatlısı birbirinden lezzetli

bunu urfalı bi kebapçıda yedim ama pek beğenmedim.ıslak akıtma gibi geldi odan heralde.ama beğenenler olmuştu.oraya gittiğimizde artık sadece künefe yiyiyorum

Ellerine sağlık canım güzel görünüyor çok merak ediyorum tadını bu tatlının daha önce hiç yemedim.

ben bu tatlının adını ''şıllkı'' olarak biliyordum yanılıyorum sanırım.

Back
X