Simdi burada kim hakli

Benim de oğlum 8 yaşında,kumbarasından çıkan 13bin lirası vardı,euro aldım o paraya,al bak bu para senin dedim. Adam kendini dünyanın en zengin çocuğu sanıyor aylardır 😂
Siz de bir alemsiniz gerçekten. Kimsenin çocuğuna kıyafet vermek zorunda değilsiniz,çöpe atın. Ama insanlara yok yere de laf etmeyin.
Göndermesem telefonunu açmasam başka numaralardan beni arayıp defalarca kıyafet isteyen bir insandan bahsediyoruz.

14 saatlik yolculukla memlekete gittim.4 yıldır görüştüğüm iki konsum var.samimiyiz ya da ben öyle sanıyordum.ayda en az 2 3 defa görüşürdük.
Neyse memlekete gittim ve arkadaşımı aradım.ben geldim dedim.musaitsen görüşelim.o başka bir yere yatılı misafirliğe gitmiş geldi benim için.evi tadilatta idi.bir üst katta kayınvalidesine gittik.evet bana ikramlar yapıldı ama ne biliyim şunu ister misin bunu ister misin şeklinde.neys3 balkona geçelim dedi.icerde 30 35 dakka oturdum.balkonda daha yarim saat olmamıştı bak figen de seni çağırdı.saat 16.00 kocası gelir.biz kusuz ya beni göndermiyor sanır.sen ona da uğra istersen şimdi dedi.ne biliyim ben daha uzun hasret gideririz falan sanıyordum.oraya büyük ölçüde kendisi ile görüşmeye gelmiştim.oyle deyince kakalktıgittim.diger arkadas adam gibi ağırladı beni.otele geldim o arkads beni aradı, bir kaç gün sonra mesaj attı.cevapladim ama öylesine.bir kaç gündür beni defalardır arıyor açmıyorum. Kırıldim. Sanırım çocuğun eski kıyafetlerini kargoluyordum, artık göndermez mi diye korktu ne.bana oraya gittiğim de keşke senin oğlanın eski terliklerimi de getireydin dedi.
Hakli miyim o mu haklı.1 saatte misafir gönderilir m8
Konsum var yazmışssınız 2 defa okudum ve gerçekten KONS olarak

En baştan siz göndermişsiniz. Zorunda değildiniz,göndermeseydiniz?ataka

Ayakkabıları parka koymuştum o almış bana söyledi bana getir dedi.o ara yine abuk sabuk davrandı.giysileri çöpe attım.sonra sürekli sordu ordan gittikten sonra dactelefonla.ben sadece bir cocuk faydalansın istedim

14 saatlik yolculukla memlekete gittim.4 yıldır görüştüğüm iki konsum var.samimiyiz ya da ben öyle sanıyordum.ayda en az 2 3 defa görüşürdük.
Neyse memlekete gittim ve arkadaşımı aradım.ben geldim dedim.musaitsen görüşelim.o başka bir yere yatılı misafirliğe gitmiş geldi benim için.evi tadilatta idi.bir üst katta kayınvalidesine gittik.evet bana ikramlar yapıldı ama ne biliyim şunu ister misin bunu ister misin şeklinde.neys3 balkona geçelim dedi.icerde 30 35 dakka oturdum.balkonda daha yarim saat olmamıştı bak figen de seni çağırdı.saat 16.00 kocası gelir.biz kusuz ya beni göndermiyor sanır.sen ona da uğra istersen şimdi dedi.ne biliyim ben daha uzun hasret gideririz falan sanıyordum.oraya büyük ölçüde kendisi ile görüşmeye gelmiştim.oyle deyince kakalktıgittim.diger arkadas adam gibi ağırladı beni.otele geldim o arkads beni aradı, bir kaç gün sonra mesaj attı.cevapladim ama öylesine.bir kaç gündür beni defalardır arıyor açmıyorum. Kırıldim. Sanırım çocuğun eski kıyafetlerini kargoluyordum, artık göndermez mi diye korktu ne.bana oraya gittiğim de keşke senin oğlanın eski terliklerimi de getireydin dedi.
Haklısınız bence komşu olarak düzeltince çok haklı buldum ☺🫠🫠

Ben abartili birsey goremedim valla

Ayakkabıları parka koymuştum o almış bana söyledi bana getir dedi.o ara yine abuk sabuk davrandı.giysileri çöpe attım.sonra sürekli sordu ordan gittikten sonra dactelefonla.ben sadece bir cocuk faydalansın istedim
Son cümlenizden yola çıkarak, madem bir çocuk faydalansın diyorsanız o zaman lafını yapmayacaksınız. Bir çocuğa iyilik yapmanız onlara canınızın istediğini söyleyebilirsiniz anlamına gelmez. Vermek istemezseniz vermezsiniz,başkasına yolladım dersiniz biter gider. Arkadaşınızı fakir mi sandınız da verdiniz? O fakir siz de zengin misiniz yani? O zaman diyelim ki ben sizden daha zenginim,sizin çocuğunuza kıyafet verip sonra da lafını etsem kendinizi nasıl hissedersiniz?

Son cümlenizden yola çıkarak, madem bir çocuk faydalansın diyorsanız o zaman lafını yapmayacaksınız. Bir çocuğa iyilik yapmanız onlara canınızın istediğini söyleyebilirsiniz anlamına gelmez. Vermek istemezseniz vermezsiniz,başkasına yolladım dersiniz biter gider. Arkadaşınızı fakir mi sandınız da verdiniz? O fakir siz de zengin misiniz yani? O zaman diyelim ki ben sizden daha zenginim,sizin çocuğunuza kıyafet verip sonra da lafını etsem kendinizi nasıl hissedersiniz?
hiç lafını etmedik ona.amq o kadar iyiligekarsi bu muameleyi görmek uzucu

hiç lafını etmedik ona.amq o kadar iyiligekarsi bu muameleyi görmek uzucu
Misafir olarak ağırlanmanızla çocuğa verdiğiniz kıyafetlerin hiç alakası yok arkadaşım. Ama siz bunu anlamıyorsunuz.

Misafirlik adabını bir araştırın önce. Bir okuyun,öğrenin. Sonra tekrar konuşuruz.

Boyle boyle zengin olunuyor nuris. Gecen oglana yazlik 3-4 parca bisey aldim 2000 gitti oyle pahali marka fln da degil . Hele kislik mont bot falan isin icine girince 5binliksin. Bir de pahali marka olsa min 7-8 bin gidiyor sezonda.
Zengin ve çocuğuna başkasının kıyafetini giydiriyor.

Ay hem habersiz git hem de laf et, kadin bir de kalkmis gelmis yabanci bir yerde agirlamaya calismis yine yaranamamis.

Vallahi acmayin telefonlarini, gorusmeyin de. Sizden tamamen kurtulsun:)
Bir iki eski püskü cocuk kiyafeti veriyorsunuz diye başına kakmamis olursunuz.
Ayrica kadinin kolundaki bilezikten, ev sahibi olmasindan size ne, cocuk kiyafeti zaten verilir, bir kere giyilince ufalan, diğer ay olmayan şeyler, zengin de olsa takas edilir yani.

Boyle boyle zengin olunuyor nuris. Gecen oglana yazlik 3-4 parca bisey aldim 2000 gitti oyle pahali marka fln da degil . Hele kislik mont bot falan isin icine girince 5binliksin. Bir de pahali marka olsa min 7-8 bin gidiyor sezonda.
Geçen bende kıyafet aldım benimde o kadar tuttu

Geçen bende kıyafet aldım benimde o kadar tuttu
İşte biz aliyoruz 4-5 sene giyiyoruz ama cocuk surekli boyu uzuyor ayaklari buyuyor. Surekli alisveris yapman lazim. O yuzden biri bana oglan icin kiyafet ayakkabi vereyim dediginde reddetmiyorum. Ben de kuculenleri dagitiyorum hep. Bu isler boyle.

Insanlar özel hazırlık yapmasın sadece çay içelim diye aramıyorum.ya da ne biliyim bisi olur gidemem, o gün o saatte diye aramıyorum onceden

Çok ilginçsiniz gerçekten. Şu detaydan sonra haklılığınız kalmadı. Evli barklı kadına emrivaki yapmışsınız. O kadar düşüncelisiniz madem şunu da bilin herkes her an müsait olmayabilir. Birine gitmeden önce haber verilir. Arkadaşınız da müsait değilmiş ama yine de sizi geri çevirmemiş. Kalkmış gelmiş, kayınvalidesinin evinde ağırlamış. Yine de yaralanamamış ama. Verdiğiniz eski kıyafetlerin de ilk fırsatta lafını yapacaksanız hiç vermemeniz daha iyi

Son düzenleme:
Insanlar özel hazırlık yapmasın sadece çay içelim diye aramıyorum.ya da ne biliyim bisi olur gidemem, o gün o saatte diye aramıyorum onceden
Şu yoruma göre siz haksızsiniz,insanların evine Cat kapı gidilir mi hiç,hem hazırlık yapmasınlar diye arayıp haber vermiyorum diyorsunuz, hem de Güzel agirlanmadim diyorsunuz,kadın yine vicdanliymis gitmiş olduğu yatılı misafirlikten geri gelmiş evi tadilatta olmasına rağmen yinede ağırlamış,kadının yerinde ben olsam gitmiş oldugum yerden hiç kalkıp gelmezdim. Ayrıca misafirlikte olmazsamda kabul etmezdim birkaç gün önceden haber verme zahmetinde bulunmayan birisini.

Son düzenleme:
Back
X