Şimdi ne yapacağım ?

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.708
13.954
248
29
Az önce 4 senelik erkek arkadaşımda ayrıldım. Ama sanki boşanmış hatta bir uzvumu kaybetmiş gibi hissediyorum. Ağır ailesel problemlerim (lütfen kendi hayatinizla kıyaslamayın herkesin derdi kendine büyüktür ),sınav stresim ve yalnızlık fobim var. Erkek arkadaşım ilgisiz de olsa tutunacak tek dalımdı. Sıkıntılı dönemi atlatana kadar en azından devam ederim diyordum. Yani yanıma gelmese de biraz ilgisiz de olsa önceden geçirdiğimiz güzel günlerin hatıraları,bana aşkım deyişleri,zor günlerimde yanımda oluşları her seyi sanki daha katlanilir kılıyordu. Ama aşık olmadığım halde onu kullanıyormus gibi hissettim. Bir de benim özlediğim kadar onun özlememesi beni çok üzdü. Ben her gece rüyalarımda ona sarildigimi görürken (bu rüyalardan ona bahsetmedim hiç ) onun anca lafla beni özlemesi kabullenemiyordum.
Benim icin hayatım ondan öncesi ve sonrası diye ayrılıyor ,benim için hayat üniversiteyle başladı kısa süre sonrada kendisiyle tanıştık bana kattığı çok şey oldu ama çokta üzdü. Onsuz nereye gideceğim kabus gördüğümde kimi arayacağım ailem beni üzdüğünde kime ağlayacağım.Bir de hayatımda beni en cok mutlu eden değerli hissettiren de oydu. Simdi değersiz sevgisiz hissediyorum. Sanki bir daha kimse beni onun gibi sarmayacakmış, sevmeyecekmiş kimseye güvenemeyeceğim gibi hissediyorum.Bu süreci nasıl atlatacağım ? Lütfen derslerine odaklan demeyin haddinden fazla çalışıyorum. Benim gibi hissedip uzun iliskiden ayrılıp sonradan toparlayan güçlü kadınlar var mı aranızda ?

Ilişkiyi "tutunacak dal" olarak görmek sağlıksız zaten baştan. Öyle durumlarda sağlıksız ilişkileri bile sürdürürsünüz. Önce kendiniz hayatınızda mutlu olmanız lazım. İlgisiz bir adamın neyi özlenir ki?
Kısmi olarak gösterilen ilgi,alışkanlıklar ve tatlı sözler,belki bir günler.. özleniyor maalesef. Kendi hayatımda mutlu olamadığım dört elle sarılmıştım şu an bırakınca ne yapacağımı bilemiyorum

Kısmi olarak gösterilen ilgi,alışkanlıklar ve tatlı sözler,belki bir günler.. özleniyor maalesef. Kendi hayatımda mutlu olamadığım dört elle sarılmıştım şu an bırakınca ne yapacağımı bilemiyorum

Her ilişkinin sonu canı acıtır. Heleki duygusul açıdan bir "muhtaçlık" varsa ortada, o zaman böyle bir boşluğa düşebilir insan. Ne yapacağınız aslında kendinize önce iyi davranıp, iyileşmeye zaman tanıyıp, ondan sonra istediğiniz hayatı inşa etmeye koyulmaniz. Cünkü mutlu ilişki istiyorsanız önce kendi hayatınızda mutlu olmaniz lazim. Bu biraz zaman, sabır ve ilgi gerektirir, ama başarabilirsiniz

O zaman çok ağır boşluktasiniz.
Sizin için zaten sağlıklı bir ilişki değilmiş ki.
En azından zor donemimi atlatana kadar devam edeyim mantığı gerçek sevgi değil bence.
Kendinize başka sosyal ortamlar yaratın.
Bundan sonra da hiç kimseyi bu kadar merkeze koymayın.
Ve tabi ki geçiyor, geçecek..
Geçmeyen bişey mi var.
Önemli olan siz bu bağımlı ruh halinizden kurtulun.

Az önce 4 senelik erkek arkadaşımda ayrıldım. Ama sanki boşanmış hatta bir uzvumu kaybetmiş gibi hissediyorum. Ağır ailesel problemlerim (lütfen kendi hayatinizla kıyaslamayın herkesin derdi kendine büyüktür ),sınav stresim ve yalnızlık fobim var. Erkek arkadaşım ilgisiz de olsa tutunacak tek dalımdı. Sıkıntılı dönemi atlatana kadar en azından devam ederim diyordum. Yani yanıma gelmese de biraz ilgisiz de olsa önceden geçirdiğimiz güzel günlerin hatıraları,bana aşkım deyişleri,zor günlerimde yanımda oluşları her seyi sanki daha katlanilir kılıyordu. Ama aşık olmadığım halde onu kullanıyormus gibi hissettim. Bir de benim özlediğim kadar onun özlememesi beni çok üzdü. Ben her gece rüyalarımda ona sarildigimi görürken (bu rüyalardan ona bahsetmedim hiç ) onun anca lafla beni özlemesi kabullenemiyordum.
Benim icin hayatım ondan öncesi ve sonrası diye ayrılıyor ,benim için hayat üniversiteyle başladı kısa süre sonrada kendisiyle tanıştık bana kattığı çok şey oldu ama çokta üzdü. Onsuz nereye gideceğim kabus gördüğümde kimi arayacağım ailem beni üzdüğünde kime ağlayacağım.Bir de hayatımda beni en cok mutlu eden değerli hissettiren de oydu. Simdi değersiz sevgisiz hissediyorum. Sanki bir daha kimse beni onun gibi sarmayacakmış, sevmeyecekmiş kimseye güvenemeyeceğim gibi hissediyorum.Bu süreci nasıl atlatacağım ? Lütfen derslerine odaklan demeyin haddinden fazla çalışıyorum. Benim gibi hissedip uzun iliskiden ayrılıp sonradan toparlayan güçlü kadınlar var mı aranızda ?

Ben varim :)) cok stresli bir zamaninda hayatima asiri sevgi dolu bir erkek arkadas girdi ama sonra igrenc bir insan oldugu ortaya cikti. Yine de onu kaybetmek bana olum gibi geliyordu cunku hayatta tek tutunacak dalim o gibi hissediyordum. Bana verdigi zarar sevgisinden agir basti zamanla. Aldatip terk etti beni, boylece ayrilmis olduk uc sene sonrasinda. Ben de asik degildim bu arada. Ben de onu kullandigimi dusunuyordum. Bir yandan bana cok zarar veriyordu bir yandan da buyuk bir boslugu dolduruyordu. Karisik isler biraz anlatabildim mi bilmiyorum...

Insaniz sevgiye iliskilere ihtiyacimiz var. Ben o donemi kardes sevgisiyle kedilerimle ve dostlarimla atlattim. Bu sitede birbirimizle yazismamiz bile bir destek sekli. Ote yandan bunlar kendine destek vermezsen de hicbir ise yaramiyor. Kendine iyi davranman lazim. Klasik seyleri yapman lazim, spor, kisisel bakim, kendine biraz prenses gibi davranman lazim. Ilgi ve sevgiye ihtiyaci olan bir bebek gibi biraz...

Sen boyle bağımlı olduğun için bitmiştir ilişkiniz zaten...
Erkekler daima cepte olan, daima peşinde olan kişiden sıkılıyorlar, aşk kalmıyor..
Unutma kimi vazgecilmez olarak görürsen onu kaybedersin

Siz siz olun hayatinizin merkezine kendiniz disindaki baska insanlari almayin.Hic kimse unutulmaz yada vazgecilmez degildir.o zaman birilerinin hayatinizdan cikmasi sizi bosluga dusurmez.Bu his karsinizdaki insana bictiginiz ustun degerden kaynaklaniyor.

Cok tuhaf gelecek buradaki herkese ama ben cok yalniz hissedince masaj yaptirmaya gitmeye basladim (iki senedir pek arkadasimin olmadigi bir ulkede yalniz yasiyorum). Sanki stresi alip goruyor ve bebeklikten beri ihtiyacimiz olan insani dokunusu simule ediyor. Arada is arkadaslarima da sariliyorum. SariliyorDUM. Korona yuzunden tabi artik hicbirini yapmiyorum.

Kendine dokunmak iyi gelebilir (cinsel anlamda demedim). Mesela dustan sonra krem sur uzun uzun. Guzel bir yesil cay yap sakin bir muzikle nefes egzersizleri yap cay ic. Komik bir film izle guzel bir kitap oku.

Son bisey daha yazmak istiyorum kendini zayif ve aciz gorme. Sinav stresin var en huzurlu hissetmen gereken yer olan EV senin stres kaynagin sana ilgi gostermeye yatkin tek insan da fos cikmis. Destege ihtiyac duyman seni aciz yapmaz. Ben hepimizin icinde sevgiye sefkate pohpohlanmaya gereksinim duyan kaygili kucuk insanlar olduguna inaniyorum kimimizinki az kimimizinki ise daha baskin. Bu zayiflik degil. Ama sirf ona cevap vermek icin sacma sapan insanlarla kalmak zayiflik demeyelim de realist degil. Cunku onlar o ihtiyaci gidermeyecek aksine o acigi kullanacak somurecek.

Ozetle salla yani daha iyisini bulursun :))

şu an böyle hissetmeniz çok normal, 4 senelik bir ilişkiden bahsediyorsunuz.
ben 7 aylık ilişkim bittikten sonra bile düşünmüştüm bunları, "bundan sonra kim yanımda olacak, bir daha böyle sevilecek miyim" vs diye. inanın üstüne çok daha güzel şeyler yaşadım.
sizin yerinizde olsam 4 yıllık ilişkiden sonra bir süre yalnızlığın, özgürlüğün keyfini çıkartırım :) sonrasında emin olun her şey rayına oturacak, siz sadece kendinize, zevklerinize, hobilerinize odaklanın.

Cok tuhaf gelecek buradaki herkese ama ben cok yalniz hissedince masaj yaptirmaya gitmeye basladim (iki senedir pek arkadasimin olmadigi bir ulkede yalniz yasiyorum). Sanki stresi alip goruyor ve bebeklikten beri ihtiyacimiz olan insani dokunusu simule ediyor. Arada is arkadaslarima da sariliyorum. SariliyorDUM. Korona yuzunden tabi artik hicbirini yapmiyorum.

Kendine dokunmak iyi gelebilir (cinsel anlamda demedim). Mesela dustan sonra krem sur uzun uzun. Guzel bir yesil cay yap sakin bir muzikle nefes egzersizleri yap cay ic. Komik bir film izle guzel bir kitap oku.
Hepsini yapıyorum zaten kremlenmeyi parfümlenmeyi cok severim . Ama su ara ders çalışmaktan baska bir seye vakit ayırabilecek durumda değilim günde yarım saat bir saat egzersiz yapıyorum bir bölümde dizi tesekkür ederim genede tavsiyeniz icin

Back
X