Şimdi ne yapayım?

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
Merhaba kizlar
ne zaman bunalsam burda aliyorum solugu.
Yine o anlarimdan biri maalesef. Belki hatirlayan vardir, ama tekrar durumumu yazacagim
Ben suan G,koredeyim , esimin isi nedeniyle. BU yil Dikey gecis sinavina girip lisans egitimi almayi planliyordum. Yaklasik 5 aydir sinava hazirlaniyorum kendi adima oldukca yol katettigimi dusunuyorum. Daha 6 ayim var . Daha da iyi olabilirdim. Olabilirdim diyorum , cunku ipler burda kopuyor. Esimin isi mart sonu nisan basi bitecek bizde Turkiye ye donecektik hatta bir ara ondan once (yani ocak ayinda) yurda donup sinav icin dersaneye gitmeyi dusundum . Hatt bu konudada size danismistim ve daha sonra burda kalip , nisan kuruna katilma karari verdim.
Ben martta dondugumuzde buraya tekrar gelmeyiz diye dusunuyordum.
Fakat esim yeni bir is gorusmesi yapti. sozlu olarak anlasmislar
tabiki bu durum beni cok mutlu etti. Turkiyede askerlik onu bekliyor ustelik kriz malum isi olanlar bile isten cikariliyor. Yani bu duruma sevindim elbette ama ya sinavim. Bu ucuncu olucak niyetlenip giremedigim.is 16 aylik bir ismis. Bu kadar zaman benim turkiyede esimin burda kalmasi olanaksiz gibi. yani ben sinava girsemde , kazansamda nasil okuyacagim. Cok karisigim kizlar. esim diyorki burdaki universiteleri arastiririz, burda okursun diyor. Dune kadar bir hirsla sinava calisirken esekten dusmus karpuza dondum kizlar. icime oturdu sinava giremeyecek olmam. bilmiyorum kayit dondurma hakkimiz var mi ? Burda universite okumak icin korece bilmek gerekiyor ve iyi birde ingilizcen olmasi lazim. benim ingilizcem baslangic duzeyinde. birde burda kayitlar kasimda dersler martta basliyormus. 1 yilim daha gitti yani. 5 ayda bosu bosunami calistim. Bilginin elbette bosunasi olmaz ama ingilizcemi gelistirebilirdim
yani suan cok karisigim ben simdi neye calisayim. istedigim sadece egitimimi tamamlamak
neden engeller cikiyor? yani nankorluk etmiyorum elbette is daha onemli ama bu da benim icime oturdu kizlar ya ben simdi ne yapayim? Birakayim dimi sinava calismaya ? lutfen fikirlerinize ihtiyacim var kizlar. moralim cok bozuk.

orda kaldiginiz sürece ingilizceni gelistirebilirsin..
kasim ayina kadar baska olanaklar sunulursa esine.. yani bir kac yil hatta temelli orada kalirsaniz en azindan ingilizcen düzelmis ve senin orada okuma sansin olur ..

sınavı kazansanız kaydınızı donduramıyor musunuz? üniversite kayıtlarında böyle bir seçenek var diye biliyorum ben?

kayıt dondurma diye google'da aratınca çıkıyor. muhtarlıktan alacağınız bir belge ile dondurabiliyormuşsunuz kaydınızı, pek de zor birşey değil diyorlar. sizin kayıt olacağınız üniversite belli mi? (dikey geçiş sınavının mantığını pek bilmiyorum maalesef, tercih mi yapılıyor doğrudan okula mı kayıt olunuyor bilmiyorum) gideceğiniz okul ya da seçenekleriniz belliyse, okulun öğrenci işleri ile görüşün derim ben. yol göstereceklerdir.

Dikey Gecis Sinavinda 160 soruluk bir sinava giriyorsun. Puana gore yerlestirme yapiliyor
kontenjanlarda cok az ustelik. Tabiki kesin kazanacagim diye birsey yok ama ben calisiyordum yerlesirim diye dusunuyordum. Simdi hevesim bile kalmadi derslere, bugun acayip oldum gercekten.
kayit dondurma normal oss ile girenlerde var bizde oluyor mu bilmiyorum.
Arastiracagim o konuyu

tekrar merhaba,
ben de merak edip internetten biraz daha araştırdım. dikey geçiş intibak oluyor sanırım. intibakta kayıt dondurma üniversitesine göre değişiyormuş. bazı üniversiteler kabul ediyormuş. ıTÜ, Gazi, Kocaeli Üni kabul ediyormuş mesela.
bence siz bu kadar hazırlanmışken sınava girin.

jasabel ilgin icin cok tesekkur ederim
bende biraz arastidim. Bazilarinda oluyormus. Olmayanalarda universitenin insiyatifine kalmis oluyor. Acaba esimin yurtdisinda olmasi gecerli bir mazaret olur mu?
ben sadece istanbuldaki universiteleri yazabilirim bu arada. diger sehirlere gidemem.
marmara isletme istedigim yer orayi da arayip sorsammi acaba, ogrenci islerinin bilgisi varmidir? yada bu senato karari mi olur ? bilemiyorumki.
cok istiyorum sinava girmeyi alla bullak oldum inanki.
simdi koreceye baktim o kadar karisikki nasil ogrenecegim ben bu dili? cok zor harfler bir degisik zaten . sesler okunuslar cok farkli .

bence arayıp sor bir an önce... öğrenci işleri bilmese de bilen bir yere yönlendirir seni...
sınava girip kaydını dondurmak en mantıklısı...

kalan sürede de ingilizceni geliştirirsin...

bence de hedeflediğin okul ile bir konuş. yeter ki okul dondurmayı kabul etsin, ona göre mazeret bulunur. eşinin yurt dışında olması kabul görmüyorsa bile maddi durumun yetersizliği kabul görüyormuş. bunun için de muhtardan gidip fakirlik kağıdı almak yeterliymiş. onu da kolayca veriyorlarmış

kizlar aradim bolum sekreterligini
hic net bir cevap alamadim, once kaydinizi yaptiraniz lazim ona gore bir cevap verilir diyor.
kimse suan size birsey soylemez diyor.
kayit dondurma olmazsa ben niye emek edeyimki bosu bosuna .
sansa kadare deyip hazirligima devam etsemmi acaba?

internette marmara intibakta dondurmayı kabul etmiyor diye bir yorum okudum ama yazan arkadaş ne kadar doğru biliyor bilemiyorum :(
bence bu kadar çalışmışken girin sınava. kazanırsanız bir çözüm yolu bulunur elbet diye düşünüyorum. geçerli bir mazeret öne sürdüğünüz sürece neden dondurmasınlar ki kaydınızı

kizlar aradim bolum sekreterligini
hic net bir cevap alamadim, once kaydinizi yaptiraniz lazim ona gore bir cevap verilir diyor.
kimse suan size birsey soylemez diyor.
kayit dondurma olmazsa ben niye emek edeyimki bosu bosuna .
sansa kadare deyip hazirligima devam etsemmi acaba?

bence senin şansına işinden pek anlamayan biri çıkmış.
üniversitelerin yönetmeliği var, her şey yazar orda, ne demek siz kaydolun sonra belli olur.

ben senin yerinde olsam çalışır girerim sınavıma, kaybedeceğin hiç bir şey yok.
elinde bulunsun.
belli mi olur, bakarsın eşin işinden memnun olmaz erken dönmeye karar verir.
eğer sorun değilse hangi üniversite olduğunu yazarsan çok merak ettim yönetmeliğini okumak istiyorum.

Marmara universitesi canim. zaten sinavda sadece istanbuldakileri tercih edebilirim
ilk tercihimde marmara olucak. Ben yerlesirim diye dusunuyorum belki fazla kendime guveniyorum tabi nasip ama okuldan tam puan geliyor ustelikte baya yol katettim derslerde durum boyle iste.
Birde bazi universitelerde maddeler kapali sanirim
ailevi durumlar nedeniyle diyor ama tam olarak neyi kastediyor net degil??
ben yine calismalarima devam etmeye karar verdim. Bosada gitse ne yapayim artik.

ne kadar güzell hala okumak ve meslek sahibi olmak kariyer yapmak istiyorsun keske bendede o cesaret olsa...... fakat biz kadinlar evlendikten ve cocuk sahibi olduktan sonra pilanlarimiz hep suya düsüyor ,,ne yazikii umarim er yada gec isteklerine kavusursun benim elinden gelen bu sadece dua edebilirim senin icinnn bilmiyorumkismile

canım tam bilmiyorum ama en kötü bir yıl derslere girmez sene kaybedersin bir de eğer devam zorunluluğu yoksa dersleri dışardan takip edip sınavlara girersin döndüğünüzde de adam gibi devam edersin okula eğer kayıt donduramıyorsan

Benim oyle sene uzatma gibi bir sansim yok
ilk yil intibak yili oluyor, saydiramadigimiz yada almadigimiz dersleri goruyoruz
ders sayisi cok fazla oluyor, ve eger 2 dersten basarisiz olursan direkt atiliyorsun okuldan.
hadi calisayim gireyimde bosuna giderse emeklerim onu dusunmekten dolayi cokta yogunlasamiyorum acikcasi. Birde su durum var esimin isi temmuz 2011 de bitecek
ama o tekrar isi olursa burda kalmak istiyor, yani cok saskinim kizlar.
Burdaki universitelerin kabul sartlarini mi ogrensem bilemiyorumki? Cok belirsiz bir durum o yuzden kafam cok karisik ilginiz icin tesekkurler.
bir tarafim ne olursa olsun calis gir diyor
diger tarafim bosuna emek etme korece ogren burda ogrenim gor diyor?
sizin boyle bir durumunuz olsa siz ne yapardiniz?

Back
X