Şimdi söz yapmak istemıyorlar :(

_AH_

AyŞe<3HaSaN
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2011
785
40
118
Hanımlar benım 6 bucuk yıllık bı ılışkım var aılelerımız de bilıyor gecen hafta sevgılımın annesı geldı kızınızı bekletın oglum atanınca yuzuk takıp 2 3 ay ıcındede dügun yapacaz dıye bızımkılerde bıldklerı ıcn tamam demsler ama tabı okulun yazın bıttıgını düsunerek yazın soz ıstedıler bende oyle ıstyorum ve babamda yenı ogrendı ılıskimızı oda bı soz yapılsın dügun olmasada hemen dyor ama sevgılımın babası atama olmadan kabul etmıyor babamda pek bısey demıyor ama benım moralık cok bozuk atanacagının garantısını kım verebılır hemen zatn atanmasna bı sene var okulu ocakta bıtıyo uzadı çunku çokta sevıyorum ama kafam cok karısık

Yaşım 23 sevgılımde okul bıtınce yaparız dıyo bıde babasıyla konusmus ılla atanınca dıyomus

Bilmiyorum ama sevgiliniz işine fazla karıştırıyor gibi geldi. Siz de hevesli görünmeyin. Zaten atamasının garantisi yoksa Nasıl evleneceksiniz?

Evet söz.Atanamadan evlenemeyız zaten ama en azından atanana kadar bı söz yapılabılır.Bıde babasıyla konustu kac kere ılla atama olunca diyormus

Nişanlınızın atanmasi kesin gibi konuşmuşlar ama atanamama ihtimali de var sonucta. Yasiniz kucukmus acele etmeyin derim. Zaten aileler biliyor ise söz yapmak maddi olarak ne kadar zor olabilir sizin ve onlarin ailesi için. Öncelikle bunu düşünün derim. Israrci olmayin. İsteme ve söz için onlarin daha istekli olmasi gerekmezmiydi?

Garantısı yok derken bölumu ıyı ıyı bı puan alsa atanır hemen yanı subatta atanack mı bakalım hemen

Nişanlınızın atanmasi kesin gibi konuşmuşlar ama atanamama ihtimali de var sonucta. Yasiniz kucukmus acele etmeyin derim. Zaten aileler biliyor ise söz yapmak maddi olarak ne kadar zor olabilir sizin ve onlarin ailesi için. Öncelikle bunu düşünün derim. Israrci olmayin. İsteme ve söz için onlarin daha istekli olmasi gerekmezmiydi?
Maddı olarak ıkı tarafnda durumu ıyı degl malesef evlerınde cıkma gbı bı durumları var sözun uzun olmasını ıstemıyorlar maddı acıdan gelıp gıdılecek hedıye alınacak mahcup olmayalım dıye.haklısınız ama benım ısrarımın sebebı babamın ogrenmıs olması ve bu kadar uzun bı sure olması

Erkek arkadasiniz ailesinin tutumu hos gelmedi bana. Kizinizi bekletin ne demek ya? DAha farkli aciklana bilir durum. Oglan evi naz evi olmus.

Sevgilinizin parası olsa zaten kimseye laf düşmez. Belli ki babası atansın kendi parasıyla evlensin istiyo. Babasının da durumu iyi değilse o da haklı.

Bence daha çok gençsiniz. Benimde ilişkim 6 yıl sürdü ailelerde biliyordu üstelik bende çok sevdiğimden ve uzak olduğumuzdan dolayı bir kaç kez adı konsun demiştim . Yine de söz yapmak için bile askerden gelmesini bekledim ve çok ısrarcı olmadım o zamandan sonra , tabi üzülmüyor muydum üzülüyordum ama yine de beraber olacağımızı bildiğimden sabredip beklemeyi öğrendim.Bu konularda kız tarafı olarak ısrarlı olmamalısın.Hem durumları da pek iyi değil demişsin belki biraz da o yüzden beklemek istediler olamaz mı?Hayırlısıysa zaten en sonunda kavuşacaksınız ha 1 gün sonra söz yapmışsınız ha 1 ay sonra yada 1 yıl. Boşuna dememişler aşk emek ister sabır ister diye.Bu şekilde düşünün ve içinizi rahatlatın hakkınızda hayırlısı olsun...(Bu arada sevdiğinize de pek açmayın belki de şuan atanma yada atanamama stresinde ve sizi kırıcı cümleler söylemek istemiyordur.)

Sevgilinizin parası olsa zaten kimseye laf düşmez. Belli ki babası atansın kendi parasıyla evlensin istiyo. Babasının da durumu iyi değilse o da haklı.
Aynen öyle aslında durumları iyı degıl atanınca evlenmesını ıstıyor ama bızım ıstedgmz dugun degl kucukte olsa soz yapıp adını koymaları

Maddı olarak ıkı tarafnda durumu ıyı degl malesef evlerınde cıkma gbı bı durumları var sözun uzun olmasını ıstemıyorlar maddı acıdan gelıp gıdılecek hedıye alınacak mahcup olmayalım dıye.haklısınız ama benım ısrarımın sebebı babamın ogrenmıs olması ve bu kadar uzun bı sure olması

Sizi anliyorum. Tabi aile yapinizi ve babanizi bilmedigim icin ertelenmesinin sizin icin daha iyi olacagini dusunmustum. Babaniz ile konusmaniz en dogru olani bence. Onlarin size israr etmesi gerekli bunu tekrar diyecegim. Simdi siz bu kadar israrci olursaniz onlarin size bakis acisi buna gore sekillenir maalesef. Tabi boyle seyleri ben dogru bulmuyorum ama boyle bir gercek var.

Hediye vs demissiniz. Siz bu beklentidemisiniz degilmisiniz bunlar da onemli. Hediye mecburiyetten degil istenildigi icin alinir. Ailenizin ve sizin boyle kurallariniz yok ise sevgilinize bunu anlatabilirsiniz. Zaten söz ve nişan surecindeki bu hediye durumlari bir cok soruna neden oluyor o da ayri bir mesele.

Aynen öyle aslında durumları iyı degıl atanınca evlenmesını ıstıyor ama bızım ıstedgmz dugun degl kucukte olsa soz yapıp adını koymaları
En başta hata yapmışsınız söylememeliydiniz

işim olmasa, nişanlımın da işi olmasa ben kendim resmiyete dökmeyi düşünmezdim. resmiyete dökülünce bazı işler zorlaşır. aileler işin içine girince beklentiler farklı olur. madem atama bekliyor ne diye aileleri devreye soktunuz ki? sevgili olmanın tadını çıkaraydınız ya. babası haklı, iş yokken nasıl olacak o iş?

Back
X