Şimdi söz yapmak istemıyorlar :(

sanırım senin işin yok ki kendi işinden hiç bahsetmemişsin
sevgilin okul bitecek de atanacak da, daha zamanı var
ailelerin de durumu yok
resmiyete dökmeye ne meraklısnız arkadaş, resmiyete dökünce boyunuz mu uzayacak acaba?
üstelik daha yaş 23 16,5 yaşında ilişkiye başlayıp 6,5 yıllık ilişkim var demek de ayrı olay. çocukmuşun be güzelim. ama artık büyüdün daha uzun vadeli düşünmen lazım, daha mantıklı düşünmen lazım.
adamın sevgilisi değil nişanlısı olacaksın, kanunen bile bir statü verecek bu sana. ayrıldın diyelim sorun, adama atanamadı diyelim 2 sene bekledin sorun
ailesi hediyesiz gelemez sen her bayramda onlara gitmek sorunda kalırsın, resmiyet bir sürü prosedür demek ne diye buna bu kadar heves?
bence şöyle yap evlenmek kaç liraya patlar bir hesapla, bir de elindeki paraya bak, bunun altından kalkabileceğin zaman gelene kadar hiç kalkışma bu işlere

Yeni işe başladım bende otomotiv sektöründe.

siz kabul etmedikten sonra zorla mı evlendirileceksiniz? ailesinin durumu iyi falan demeyin hiç, sevgilinizin kendi ayakları üzerinde durmasını sabırla bekleyin ve kendinizin de. bilmiyorum canım ben acele etmezdim şahsen, ailesinin tavrını da makul görüyorum. söz olunca özellikle kız tarafı uzasın istemez. oğlunun henüz işi yokken, belli olmamışken adam neden böyle bir sorumluluk alsın ki?
Ailesinin durumu iyi demedim ki iyi değil dedim.Bizdede tam tersi erkek tarafı uzamasın ara diyor.

Babanıza sevgiliniz atanmadan söylememeliydiniz zaten 6 yıl beklemişsiniz biraz daha bekleyebilirdiz
Evet ama annesigil geldiği için söylemek zorunda kaldık.

Sorup duranlara bakarsan sözden sonra nişanı akabinde de düğünü sorup duracaklar,bana şu ara 2.çocuk ne zaman diye soruyolar bunun sonu yok güzel ülkemizde
Malesef öyle.

bu durum kızı istemeye gelenler olmasından kaynaklanıyor sanırım

birileri istemeye gelince, çovuk annesini göndermiş, biz talibiz ama şimdi söz yapamıyoruz desin diye

benim anlamadığım şeye şu: benim çevremde bir kıza kimse istemeye filan gitmez. ancak kızla oğlan anlaşır adet yerini bulsun diye istenir ve söz takılır.
sizin resmen görücünüz var, hem de tanımadığınız, görüşmediğiniz insanlar.
çok acaipmiş.
görücü geleceği zaman "biz geleceğiz" demiyor mu? siz "gelmesin" diyemiyor musunuz? ben bunu anlamadım çat kapı mı geliyor bu insanlar?

Aynen öyle isteyen kişilerden dolayı gönderdi annesini.Bazen hiç tanımadığın insan bile kapıya gelebiliyo bazende haber gönderiyorlar ama ben istemiyorum

Erkek arkadaşınla önceden konuşup daha sonra aileleri araya soksaydınız keşke kızınızı bekletin tabiri hiç hoş değil Rabbim inşallah gönlüne göre verir herşeyi...Bu kadar ısrarcı olma evlenmeye meraklıymış gibi görünme derim

Kızlar artık babamda öğrendi ve ben bu durumdan rahatsız oluyorum bişey olmayınca ister istemez

Hanımlar benım 6 bucuk yıllık bı ılışkım var aılelerımız de bilıyor gecen hafta sevgılımın annesı geldı kızınızı bekletın oglum atanınca yuzuk takıp 2 3 ay ıcındede dügun yapacaz dıye bızımkılerde bıldklerı ıcn tamam demsler ama tabı okulun yazın bıttıgını düsunerek yazın soz ıstedıler bende oyle ıstyorum ve babamda yenı ogrendı ılıskimızı oda bı soz yapılsın dügun olmasada hemen dyor ama sevgılımın babası atama olmadan kabul etmıyor babamda pek bısey demıyor ama benım moralık cok bozuk atanacagının garantısını kım verebılır hemen zatn atanmasna bı sene var okulu ocakta bıtıyo uzadı çunku çokta sevıyorum ama kafam cok karısık
Atanmasını bekleyin derim.Maddi konular sorun oluyor çünkü çok

Sende haklısın ama sorunu sadece erkek arkadaşınla konuşup çözebilirsin oturt karşına adam akıllı konuş ben böyle böyle düsünüyorum beklentim istediğim bu ortak bi karar alalım dersin

Yeni işe başladım bende otomotiv sektöründe.

Ailesinin durumu iyi demedim ki iyi değil dedim.Bizdede tam tersi erkek tarafı uzamasın ara diyor.

Evet ama annesigil geldiği için söylemek zorunda kaldık.

Malesef öyle.

Aynen öyle isteyen kişilerden dolayı gönderdi annesini.Bazen hiç tanımadığın insan bile kapıya gelebiliyo bazende haber gönderiyorlar ama ben istemiyorum
ben orayı yanlış okumuşum, iyi değilse babasının sorumluluk almak istememesi gayet normal. acele etmeyin, sevgilinizi de acele etmemesi konusunda uyarın. ailenize de atanmasını beklemek istediğinizi söyleyin. babası atandıktan sonra söz yapalım falan diyor demeyin, yanlış anlaşılır. resmiyet insanın üzerinde psikolojik bir baskı oluşturuyor.

Babam duyduğu için diyorsunuz ya ondan sordum babanizin karekterini. Babaniz iliskiniz resmiyete dokulmez ise bunu sorun yapip sizi kısıtlayıcı davranislar sergileyecek biri mi?

Sende haklısın ama sorunu sadece erkek arkadaşınla konuşup çözebilirsin oturt karşına adam akıllı konuş ben böyle böyle düsünüyorum beklentim istediğim bu ortak bi karar alalım dersin
Konuştum oda babasıyla konuştu hatta babamla tanıştılar dün ama nafile illa atanınca başka bişey olmuyo yani

ben orayı yanlış okumuşum, iyi değilse babasının sorumluluk almak istememesi gayet normal. acele etmeyin, sevgilinizi de acele etmemesi konusunda uyarın. ailenize de atanmasını beklemek istediğinizi söyleyin. babası atandıktan sonra söz yapalım falan diyor demeyin, yanlış anlaşılır. resmiyet insanın üzerinde psikolojik bir baskı oluşturuyor.

Malesef söyledim artık babasının atanınca dediğini ki benden önce annei gelip atanıncaya kadar beklesinler dedi

Sozlensen ve erkek arkadasin atanamazsa erkek arkadasinin ustundeki baskiyi dusunebiliyor musun? Soz varsa akrabalar herkes nisan, dugun bekler. Adam atanacak, az biraz birikim yapmasi gerekiyor en az 1 sene. Geri durmalarinda haklilar

Babam duyduğu için diyorsunuz ya ondan sordum babanizin karekterini. Babaniz iliskiniz resmiyete dokulmez ise bunu sorun yapip sizi kısıtlayıcı davranislar sergileyecek biri mi?
Yani şuan ocağa kadar bekleriz dedi ama sonrasında ister istemez sorun yapar bide böyle olunca ben babama karşı kendimi mahcup hissediyorum

Sozlensen ve erkek arkadasin atanamazsa erkek arkadasinin ustundeki baskiyi dusunebiliyor musun? Soz varsa akrabalar herkes nisan, dugun bekler. Adam atanacak, az biraz birikim yapmasi gerekiyor en az 1 sene. Geri durmalarinda haklilar

Bilmiyorum ama ben şimdiden kendim çok stres yaptım benim açımdan da çok zor

Babm biraz daha yumuşak ama ben istiyorum diye seslenmiyor diğer türlü olsa şimdiye iş başka bi hal almıştı.

Tamam ama düğün istemiyoruz ki tek istediğimiz söz olsun
Uzun bir ilişki haklisin sen de kendi acindan ama erkekler maddiyat konusuna inan bizden daha çok takılıyor.

Uzun bir ilişki haklisin sen de kendi acindan ama erkekler maddiyat konusuna inan bizden daha çok takılıyor.
Evet uzun bi ilişki herkesin evlilik baskısı çevremdekilerin evlenmesi benimde sabrım kalmadı artık çok zor beklemek

İnanın hiç bilmiyorum birşey söylemiyor şuan

Ocak ayina kadar bekleriz ne demek? Anlam veremedim sadece.
Bekleriz olmazsa seni ilk isteyenle evlenmen için zorlariz mi demek?
Bekleriz olmazsa ayrilacaksin mi demek? Vs vs...

Evet söz.Atanamadan evlenemeyız zaten ama en azından atanana kadar bı söz yapılabılır.Bıde babasıyla konustu kac kere ılla atama olunca diyormus
Söz olunca ne oluyor ? Normal sevgili olmakla farkı ne

Evet uzun bi ilişki herkesin evlilik baskısı çevremdekilerin evlenmesi benimde sabrım kalmadı artık çok zor beklemek
Inanirim. Millet birbirinin işine maydonoz olmaya bayılıyor çünkü. Bos insanlar çok fazla.

Back
X