- 1 Ağustos 2011
- 785
- 40
- 118
sanırım senin işin yok ki kendi işinden hiç bahsetmemişsin
sevgilin okul bitecek de atanacak da, daha zamanı var
ailelerin de durumu yok
resmiyete dökmeye ne meraklısnız arkadaş, resmiyete dökünce boyunuz mu uzayacak acaba?
üstelik daha yaş 23 16,5 yaşında ilişkiye başlayıp 6,5 yıllık ilişkim var demek de ayrı olay. çocukmuşun be güzelim. ama artık büyüdün daha uzun vadeli düşünmen lazım, daha mantıklı düşünmen lazım.
adamın sevgilisi değil nişanlısı olacaksın, kanunen bile bir statü verecek bu sana. ayrıldın diyelim sorun, adama atanamadı diyelim 2 sene bekledin sorun
ailesi hediyesiz gelemez sen her bayramda onlara gitmek sorunda kalırsın, resmiyet bir sürü prosedür demek ne diye buna bu kadar heves?
bence şöyle yap evlenmek kaç liraya patlar bir hesapla, bir de elindeki paraya bak, bunun altından kalkabileceğin zaman gelene kadar hiç kalkışma bu işlere
Yeni işe başladım bende otomotiv sektöründe.
Ailesinin durumu iyi demedim ki iyi değil dedim.Bizdede tam tersi erkek tarafı uzamasın ara diyor.siz kabul etmedikten sonra zorla mı evlendirileceksiniz? ailesinin durumu iyi falan demeyin hiç, sevgilinizin kendi ayakları üzerinde durmasını sabırla bekleyin ve kendinizin de. bilmiyorum canım ben acele etmezdim şahsen, ailesinin tavrını da makul görüyorum. söz olunca özellikle kız tarafı uzasın istemez. oğlunun henüz işi yokken, belli olmamışken adam neden böyle bir sorumluluk alsın ki?
Evet ama annesigil geldiği için söylemek zorunda kaldık.Babanıza sevgiliniz atanmadan söylememeliydiniz zaten 6 yıl beklemişsiniz biraz daha bekleyebilirdiz
Malesef öyle.Sorup duranlara bakarsan sözden sonra nişanı akabinde de düğünü sorup duracaklar,bana şu ara 2.çocuk ne zaman diye soruyolar bunun sonu yok güzel ülkemizde
bu durum kızı istemeye gelenler olmasından kaynaklanıyor sanırım
birileri istemeye gelince, çovuk annesini göndermiş, biz talibiz ama şimdi söz yapamıyoruz desin diye
benim anlamadığım şeye şu: benim çevremde bir kıza kimse istemeye filan gitmez. ancak kızla oğlan anlaşır adet yerini bulsun diye istenir ve söz takılır.
sizin resmen görücünüz var, hem de tanımadığınız, görüşmediğiniz insanlar.
çok acaipmiş.
görücü geleceği zaman "biz geleceğiz" demiyor mu? siz "gelmesin" diyemiyor musunuz? ben bunu anlamadım çat kapı mı geliyor bu insanlar?
Aynen öyle isteyen kişilerden dolayı gönderdi annesini.Bazen hiç tanımadığın insan bile kapıya gelebiliyo bazende haber gönderiyorlar ama ben istemiyorum