Simdiden isim tartismasi

Inşallah bir gün benim de böyle bir derdim olur.
Ve ben kendim koymak isterim çocuğun ismini.

Şöyle insanları görünce insan deliriyor ya, hem sen daha 3 yıllık gelinine çocuk doğuramadın başka gelin alırım diye konuş, hem de o beğenmediğin kadın hamile kalınca, karnındaki bebeğin ismine senin karar verebileceğini düşün. Terbiyesiz insanlar, hayır önceki üslupları o kadar çirkin ki koyacak olsa bile koymaz. Bir daha asla bu konuda konuşturma, biz adına karar verdik de konuyu kapat. Çocuk doğunca da adını istediğin şey koyarsın, istersen zübük koy yine karışamazlar. Ezdirme kendini, kocan da arkandaymış boş ver gitsin. Çok istiyorsa görümcenle eltin doğursunlar birer tane daha ikisi de koysun kayınbabanın adını...

Ay aynen gorumcen dogurunca babasinin adini koysun, hatta ben olsam 2 isim verir 1ine kendi babamin adini veririm :halay: Esin de arkandaysa asla isim koymalarina izin verme, giciklara bak

Aman eşinle bu konu hakkında tartısma.ilk etapta bi nabzini yokla.annesinin konusunu evde hic açma.bir kac tane begendigin ismi esine sor.canim bu nasil.şu isim nasil falan diye.bakalim.bu isim iyi falan mi diyecek yoksa annem babamin ismini koyalim diyo öyle yapalim mi diyecek.eşin kimden yana bu konuda onu bi tatlica yokla.eger senden yanaysa bebegine şimdiden karnini severken ismiyle hitap et.esini alıstir.eger kv den yana taraf olursa o zaman cıngar çıkarmak serbest

Benim kp ve kv de cok karısti.doguma kadar kafamizi yediler...bende biraz yalandan agladim eşime ne yapayim.eşimde üzülme onlar konuşsun.ben gidip kimligi cıkartinca çeneleri kapanir demisti :halay: bizim istedigimiz isim konunca da morarmıslardi.yani sen kv ile bu konunun münakaşasina hic girme.eşine yatırim yap derim ben.çaktırmadan işle.canim aşkim yapa yapa

Isimden cok.. kvdenin dediklerine takildim . Ben olsam asla altta kalmazdım. O ne biçim laf ya. 2 torun verirmiste rahatsizmista. Iyi susmuşsun valla

Kesinlikle kendi istedigin ismi koy

Ama baktin olmuyor mutlaka kp isminin yanina istedigin ismi de koy 2 isimli oluversin.

Slm kizlar direk konu ya girmek istiyorum 3 yillik evliyim dugunden beri çocuk istememize rağmen cocugumuz olmadi 1 sene tedavi gordum pozitif yanit alamadik çok sukur son tedavimde umudu kesmisken pozitif yanit aldik tabi bu surectede esimin yengesi ve annesi surekli psikolejimi bozdu kaynanam herkese cocugu olmuyor rahatsiz diye anlatmış eltim ise ben zaten onun cocugunun olmayacağını biliyodum dedigimde çıktı anlatmis herkese kaynanama böyle yapma belki sorun oglunda niye hep beni kotuluyosun küçültüyosun dedigimde benim oglumun bi sikintisi yok sen rahatsız olmasan 3 senede 2 tane torunum olurdu eğer çocuğun olmuyosada senin yuzunden oğlum baba olmucak değil ya tekrar evlendirim ona göre davran dedi buna benzer çok laflarini duydum ama kafama takip canimi sıkmak istemedim tedavimi etkiler diye sonra tedavim pozitif yanit vardı hamile oldugumu ogrendim allahima çok şükürler olsun cinsiyeti de erkek simdide ismi kendileri koymak vede kayinbabamin isminin olmasini istiyolar kaynanam ve gorumcem esimde bnim ne zorluklar cektigimi bildigi icin senin istedigin isim olsun diyor fakat esi mi kandirmak istiyolar yazık ismini tasiyan torunu yok adamı sevindir diye bnim bebegimde ilk torunlari değil 2 erkek 3 tane kız torunlari var onlara koymamislar bize gelince baski yapıyorlar bende bebeğime kendi istediğim ismi koymak istiyorum ama ne zaman arasam bu konu aciliyor ne ismi koyacaksınız diyolar koymak istedigim ismi soyleyince o olmaz babamin ismi şu olacak diyolar kesin konuşuyorlar fikirlerini söylemiyorlar koyacaksınız diyolar cok canimi sıkıyorlar sonra esimle aramda sorun oluyor.. bebegimin dogmasinada 4 ay var nerdeyse hemen polemiğe basladilar:KK43:
Hic kendinizi yormayin ne isim istiyorsaniz onu koyun sahsen ben öyle yaptim...

Bi kere laf arasında kp kişisi çocuğunuz olursa erkek babamın kız da anamın adı olcak dedi daha da yeni evliyim o zamanlar daha cocuk mocuk düşünmüyorum masaada yemek yiyoruz herkesin içinde söyledi şöyle masadakilere bi baktım ve dedim ki 4 çocuk bu eşinizden 3 çocuj diğer eşinizden yapmışsınız kıymetli anne babanızın ismini koymanız için 7 kere şans geçmiş elinize hiç kusura bakmayın benim doğuracağım çocukların ismine kimseler karışamaz! O oldu bir daha konusu bile açılmadı zaten artık açamazlar ama bazen keskin bi şekilde fikrinizi söylemeniz gerekebilir çekinmeyin..

He de geç ya
Sorunlu çok yanları var isim konusu en hafifi bence
Bu kadar takılma

Isim polemigine girmeden once sen o isimi bulucaktin susturucaktin herkezi, bnce sen bir an once isime karar ver ondan sonra mesela yatak odasi dekorasyonlari satin al o isimle, takimlar falan , hatta sosyal medyada paylas, ismi olsun cocugun gor bak daha isim konusu aciliyormu :) biraz kurnaz davran hic ama hic polimige girme he de gec, esinlede aranizin bozulmasina gerek yok onunda suyuna git, ama sen yinede istedigin isimi sec, ortada daha isim yokken normal karisirlar herkez bisey soyler ama o firsati vermiceksin iste
Ben isim onerileri yapmalarina bile gicik oluyordum yapmayin oneri moneri , kendi istedigim isim olacak nokta :D

Çift ısım koyun öne kendı ıstedıgınız arkaya kayıbabanızınkı

Üzme kendini kvden de gorumcen de insan degiller. O ne oyle bosatirimlar bilmem ne oha yani. Bildigini oku esin de destek cikiyorsa sorun etmeye degmez. Bu ara da Allah saglik sihhatle kucaklamayi nasip etsin :emir_bebek:

Cok istiyorlarsa dogursunlar koysunlar isim te Allam ya..

Ya yazdirin istediğiniz ismi nüfus da bizzat siz gidip olsun bitsin. Gorusmezseler gorusmesinler ki cok daha iyi olur. Cok sessiz kalmışsınız.

Niye polemige giriyorsunuz ki, biz kararimizi verdik diyin kapatin konuyu, onlar konustukca da kendi aranizda gülün. Cocuk dogunca gider istediginiz isimle kimligi cikartirsiniz, hani biri size ille cocugun adini ibiş koy dedi diye ibiş koymak zorunda degilsiniz ki, siz kimlige ne yazdirirsaniz o olacak sonucta.

Konuşsun dursun sen kendi istediğin ismi kimliğe yazdır kulağına okut yeter. Tövbe yarabbim. Ezdirme kendini kimseye. Benim çok dilim yandı sonradan keşke ezdirmeseydim şöyle yapsaydım böyle deseydim diye kendini yersin. Çocuk senin koca senin kime ne !

Back
X