Mutfak Püf Noktaları simfer fırın kullananlar bir baksın rica ederim

vaveyla_a

kaktüs
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2009
6.066
118
698
merhaba kızlar
daha önce de birkaç kez yaptığım kek in ortası pişmedi..fırınım simfer..3 kez kek yaptım normaldi..derecesi mi yüksek anlamadım..kek i kaç derecede pişiyorsunuz..

benim de 2 tane fırınım var,biri arçelik,yeni,diğeri kumtel eski bir fırın.yeni olanda kek yaptığımda dediğin gibi oldu,içi pişmedi ,kabardı sonra söndü...vs..bir daha hiç denemedim onda kek yapmayı.
kumtel olanda da pek çok sorun yaşadım,olay biraz fırının dilini çözmekte sanırım,180 derecede pişiriyorum ben.fırının en üst rafına yerleştiriyorum ve fırının sadece altını açıyorum,alttan yavaş yavaş pişiriyor,diğer türlü hemen yanıyordu kekler.alttan iyice piştikten sonra (yaklaşık yarım saat) alt rafa indirip altı kapatıp üstü açıyorum,5 dk sonra fırını kapatıyorum.
nihayet bu yöntemle kabaran,güzel kekler yapabilmeye başladım.
ama benim de asıl istediğim arçeliği kullanabilmek,o yeni model dediğim gibi,alt üst ayarı falan yok.turbo..nasıl kullanacağımı bilen varsa ben de öneri bekliyorum.evin her tarafı fırın doldu,eskiyi olsun uzaklaştırayım evden...

msjımda bir hata yapmışım sanırım,fırın turbo değil galiba.
biçoğunuz biliyordur zaten,arçelik mf6,mini fırın,burda bahsi çok geçmiş ama kek yapamıyorum

hımmm anladım canım
benim simfer de fırın hala dilini çözemedim işte
alttan ısıtarak deneyeyim bir de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…