Sınav Stresi , Düzensizlik , Huzursuzluk !!!..

YasminB

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2010
685
5
96
Çanakkale
Bu yıl üniversite sınavına gireceğim ve hiç düzenli çalışamıyorum.
Bir gün bakıyorum bir gün bakamıyorum hiç canım istemiyor.
Anne baba durumlarından fazlasıyla stres altındayım .
Bir şekilde düzenli ders çalışmam şart ... Köpeğim ve yavrularıyla çok vakit geçiriyorum ..
Beni bu rahatlatıyor sadece ..
Ama yok genede ben düzenli ders çalışamıyorum ..Napsam olmuyor ..
Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
Göğüs sıkıntılarım için doktora gittim, nefes alamıyordum . Doktor psikolojik olduğunu söyledi.
Ne yapmalıyım kızlar ? Kusura bakmayın olur mu çok dağınık yazdım ...

durumuna üzüldüm canım inşallah herşey yoluna girer üniversiteyi kazanman için düzenli çalışman şart bence zorla kendini ilk önce bir hedef belirle uzun vadeli planlar yapma kısa kısa programlar yap kendine biraz da zorla kendini hallolur canım üzme kendini yaparsın sen:34:

sana yol gösterecek öğretmenlerin yok mu rehber öğretmen falan?onlarla konuşursan bi program hazırlarsanız belki daha verimli olur

Sanat lisesinde okuyorum ve rehber öğretmenler öyle gelip gidiyorlar...
Hiç daha ne konferans ne bir şey ..
Dershane düşünmüyorum neden derseniz dershanelerde fen lisesi değilseniz yada anadolu para veren oluyorsunuz ..
Piyon gibi . Katkısı olacağına inanmıyorum ne yazıkki..
Ne yapacağımı bilmiyorum .. Dershaneler başladı oysa ..

Ben zaten ruhsal olarak çökmüş durumdayım .

Kendi kendine evde ders çalışabilmen çok zor bence.
İtici bir güç, bir destek lazım. O da dersane ile olur.
Ben de senin gibiyim. Masa başına oturup ders çalışmak işkence gibi gelir her zaman.
Ama dersaneye gittiğim dönem çok faydalı olmuştu.
Arkadaşlarla oturup çalışırdık.
Herkes tek bir amaç için toplanmış ve birbirini kamçılıyor insanlar.
Anadolu ya da fen lisesi ol ya da olma kime ne ki bundan?
O konudaki düşüncen doğru değil.
Faydalı olacaktır mutlaka dersane. Biraz daha düşün.
Umarım isteklerine kavuşursun. ;)

Kendi kendine evde ders çalışabilmen çok zor bence.
İtici bir güç, bir destek lazım. O da dersane ile olur.
Ben de senin gibiyim. Masa başına oturup ders çalışmak işkence gibi gelir her zaman.
Ama dersaneye gittiğim dönem çok faydalı olmuştu.
Arkadaşlarla oturup çalışırdık.
Herkes tek bir amaç için toplanmış ve birbirini kamçılıyor insanlar.
Anadolu ya da fen lisesi ol ya da olma kime ne ki bundan?
O konudaki düşüncen doğru değil.
Faydalı olacaktır mutlaka dersane. Biraz daha düşün.
Umarım isteklerine kavuşursun. ;)

Bilemiyorum .. Bir dönem bende dershaneye gittim gerçekten faydalı oluyor.
Ama işte belkide temeldeki eksiklerimden dolayı ...
Birde burdaki dershaneler kötü.. Yani işi ticarete çevirmişler.
Matematikçiye anlamadım diyorsunuz adam 3 kere anlatıyor en fazla sonra yapacak bişey yok diyip geçiyor .
Teşekkür ederim tavsiye için..

dersane olmadan ders çalışmak imkansz değildir ancak senin temel eksikliklerin var.
bunun için evde düzenli ders çalışman yeterli olmayacaktır zaten.
temel eksiklikleri için her zaman özel ders en etkili olanıdır.

Sanat lisesinde okuyorum ve rehber öğretmenler öyle gelip gidiyorlar...
Hiç daha ne konferans ne bir şey ..
Dershane düşünmüyorum neden derseniz dershanelerde fen lisesi değilseniz yada anadolu para veren oluyorsunuz ..
Piyon gibi . Katkısı olacağına inanmıyorum ne yazıkki..
Ne yapacağımı bilmiyorum .. Dershaneler başladı oysa ..

Ben zaten ruhsal olarak çökmüş durumdayım .

bir arkadaşım icaret meslek lisesinden okuyordu. sınavla seviyelenmiştik dersanede ve o bizim sınıfımızdaydı.
boğaziçi üniversitesinde finansla ilgili bir böüm istiyordu,çok yüksek bir puan alması gerekiyordu,çünkü katsayı problemi vardı aynı zamanda.
o arkadaşım şimdi boğaziçi mezunu ve yurtdışında yaşıyor.
pek çokları hayal ediyor sadece diye dudak bükerdi,şimdi hayal ettiği hayatı yaşıyor.
hem bak sana da moral olsun,dersane sana bir şey katmaz,sen ihtiyacın olanı dersaneden,öğretmenlerinden çekip alacaksın.

bence dershaneye gitmelisin hani azcık çevrendeki ders çalışanları görüp hırslanman için tabi düzenli çalışman için gitmen gerekir bence

Canımm matematik öğretmenin 3 kereden fazla anlatamaz ki zaten . Ben de etüt hocasıyım bi yerde hak geçiyor diğer öğrencilere 50 defa sana anlatsa öbür soruyu 20 defa öbürüne anlatsa bir adım bile ilerlenmez .
Sanat lisesindeyim demişsin hangi bölümü düşünüyorsun ?

Tavsiyeleriniz için çok çok teşekkürler ..
Özel ders almam gerekecek evet .
Dershane konusunu sanırım biraz daha düşünmeliyim.. Olmuyor böyle .
Evde stres altındayım ve hiç bi şekilde yapamıyorum..

bence dersaneye yazılıp anlamadığın konuları mümkünse hepsini özel dersle tekrar etmen gerek
üzgünüm ama bişeyi 3 kere anlatıyor demişsin 3 bile çok yani.
normalde 1 kez anlatılır.
dersaneye gitmelisin çünkü rakiplerini görüp gaza gelirsn.

bence dersaneye yazılıp anlamadığın konuları mümkünse hepsini özel dersle tekrar etmen gerek
üzgünüm ama bişeyi 3 kere anlatıyor demişsin 3 bile çok yani.
normalde 1 kez anlatılır.
dersaneye gitmelisin çünkü rakiplerini görüp gaza gelirsn.

Büyük ihtimallede öyle olacak zatende ben kaçıyorum sanırım.
geciktirmenin bir faydası yok hemde evden uzaklaşmış olucam . İyi gelecek yani.
Gerçi bunlar içinde babamla baya yüz göz olmamız gerekecek ya ..
Sürekli bir uyuma problemim var ve doktor psikolojik dedi dediğim gibi.
Ona bile bir surat , iletişim zaten yok ağzını açtığın an kavga .
Birde antidepresan alırsam uçarım heralde .
Geçenlerde annemle konuşuyorduk özel ders işini. Akrabalarda çok öğretmen var felan diye.
"Siz hayal görmeyin, kızım senin çalışmaya gönlün varsa yaparsın zaten edersin zaten " Ağzını açması iğne zaten .
En iyisi benim evden uzaklaşmam ...

Gördüğüm kadarıyla biraz aile içi diyaloglarda ve iletişim problemi var; duygu durumunuzda biraz bu etkili olmuş malesef.

Antidepresan almaktan korkmayın, inanın sizin daha dinç ve sağlıklı olmanızı sağlar. Zaten doktorunuzun bu durumda ağır bir ilaç vereceğini hiç sanmıyorum...

Çünkü belirtileriniz basit br kaygı bozukluğu ve depresyonun ilk basamağı gibi görünüyor.

Biraz derslerin yanı sıra sosyalleşmeye ve değişikliğe ihtiyacınız var sanırım,özellikle bu aralar...Bu size iyi gelecektir ;)

Gördüğüm kadarıyla biraz aile içi diyaloglarda ve iletişim problemi var; duygu durumunuzda biraz bu etkili olmuş malesef.

Antidepresan almaktan korkmayın, inanın sizin daha dinç ve sağlıklı olmanızı sağlar. Zaten doktorunuzun bu durumda ağır bir ilaç vereceğini hiç sanmıyorum...

Çünkü belirtileriniz basit br kaygı bozukluğu ve depresyonun ilk basamağı gibi görünüyor.

Biraz derslerin yanı sıra sosyalleşmeye ve değişikliğe ihtiyacınız var sanırım,özellikle bu aralar...Bu size iyi gelecektir ;)

Aile hayatımdaki sorunlar iletişim problemleri kadar olsaydı keşke.

Ortodonti tedavisi olmam gerekiyor , dershaneye gitmem gerekiyor evde kime ne desem kavga çıkıyor ...

Antidepresanı alacağım zaten , korkum daha uyuşuk olmaktı öyle değilmiş iyi ki. teşekkür ederim.

Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Aile hayatımdaki sorunlar iletişim problemleri kadar olsaydı keşke.

Ortodonti tedavisi olmam gerekiyor , dershaneye gitmem gerekiyor evde kime ne desem kavga çıkıyor ...

Antidepresanı alacağım zaten , korkum daha uyuşuk olmaktı öyle değilmiş iyi ki. teşekkür ederim.

Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Bak ben bu sene sınava girdim.Hayvan gibi çalışıyordum ama sınav stresim vardı. Hep amaan nolucak sınavda hallederim yine de diyodum. LYS Mat'ta en aşağı 30 yaparım derken heyecandan her şeyi birbirine karıştırdım yetiştiremedim sınavı toplamda 20 soruyu anca yetiştirebildim.. Sınavdan çıktığımda çok pişmandım kimseyi dinlemediğime en azından bi psikologtan yardım almadığıma. Riske atma kendini ve yardım al bence. Kimsenin benim durumuma düşmesini istemem..

Teşekkür ederim .
Psikoloğa gitmeyi hiç istemiyorum ama .
Şimdilik antidepresanlarım yeterli..
Bunları aşmayı umuyorum ...
mümkün olduğunca beni strese sokacak şeylerden uzak durmaya çalışıyorum .
Dershanelerede bakmaya başladım . Devletinkilerede başvurdum .
Bakalım..

Bu sene bende sınava giricem. Dershaneye gitmeme fikrinden vazgeçmen iyi olmuş. 3 kere anlatıp bırakıyorlar falan yazmışsın; ama daha fazla anlatırlarsa diğer öğrencilerin vaktinden çalmış olurlar. Bunun yerine Derste 1-2 kere anlatıldığında ve anlamadığında teneffüslerde falan sorabilirsin. Bi de dershaneye gitmenin senin için artı avantajı da, şu şikayet ettiğin düzensizlikten kurtulmanı sağlayacak. Ev okul deshane arasında mekik dokuyacaksın evet ama hiç olmazsa herşeyin düzenli olacak. O zaman dershaneden eve gelip 1 veya 2 saat çalışsan bile için rahat olacak çünkü zaten o gün, gün boyunca okulda, dershanede falan ders dinlemiş olacaksın. Yani psikolojik açıdan da etkisi olabilir.

Birde dediğim gibi bende bu sene sınava giricem ve hedefimde öyle küçümsenecek cinsten değil ama aynı senin gibi bende bazen çok çok iyi çalışıyorum ama bazende 1 saat ya çalışıyorum ya çalışmıyorum. Bunu da tatile bağlıyorum. Tatilde oturupta uzun saatler boyunca çalışamazsın. Çünkü evdesin ve ilgini çekebilecek çok fazla şey var. Evdeysen tv izlemek isteyeceksin, internete girmek isteyeceksin, tatildesin çıkıp gezmek isteyeceksin... Neyse dediğim gibi fazla stres ve kaygı da iyi değil. Merak etme okullar açıldığında herşey kendiliğinden yoluna girecek bence... İyi çalışmalar. :79:

Back
X