Sınavlardan daha zor bir dönem.. Boyun eğmeli miyim?

arkadaşım
ne çok isterdim senin ankara da ya da istanbul da okumanı.Çümkü kampüs ve üniversite hayatı sadece ailenden uzak olunca farklı oluyor.hayatın zorluklarını kendin bizzat görüp yaşıyorsun.Para nedir,nasıl idare edilir bunları öğreniyorsun.ama hayatın gereklerinede sırt çevirmemelisin.ailen zorlanacaksa ,gözleri arkalarında kalacaksa değmez derim ben.artık harçlarda kalkıyor ama ben senin yerinde olsam aileni küstürmez,elazığda okurdum.masrafların çok aza iner böylece eğitim her yerde aynı ama ortamlar farklı.istanbulda koca amfilerde derse girecek,elazığda belki küçük sınıfta ders göreceksin ama eğer puanlarını yüksek tutarsan çift anadal yapabilirsin.bilmiyorum senin bölümünün elazığda böyle bir imkanı var mı?.ben ailemden uzakta sonradan çok pişman olacağım hatalr yaptım.ailenin yanında olmak her zaman daha iyidir.elazığda okumalı ama kendini istanbuldakinden daha donanımlı hale getirmelisin.okula giderken hem de ingilizce kursuna gidip anadilin gibi ing.öğrenmelisin.ehliyetini şimdiden almalısın.ben hangi iş ilanına başvurduysam ilk bunları istediler bende ikiside yok.ben iü mezunuyum beni değil sütçüimam mezunu (sakın yanlış anlaşılmasın amacım küçümsemek değil ) gerekli donanıma sahip olanı aldılar.üniversitenin adı sadece galata,odtü,katü,itü olunca etkili oluyor onlarda zaten gerekli donanımı almış alıyorlar.ben çok uzattım.Sen kenidn için en iyisni bilirsin.Aileni göz ardı etmemelisin.yeterki istemediğin mesleği seçme ailen bunu isterse sakın yapma derim ben.

Back
X