Sınıf farkı ....Ne dersiniz???

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
158
Antalya
Sınıf farkına bakın

K....bey, varlıklı, görgülü, kültürlü Annesinin tüm ısrarlarına rağmen seçtiği kızlara “ hayır bir gün gönlümün sevdiğini alacağım “ diyebilecek kadar tutarlı ....
Artık evlenmez, kimseleri beğenmiyor dedikleri sıralarda K....bey, apartman görevlisinin kızına aşık oluyor, kız da ona
Aileler, çevre, eş, dost, hop oturuyor hop kalkıyor. Yakışık almıyormuş sınıf farkı varmış
Sınıf farkı.... sınıflandırmak neye göre, kime göre.

Senin paran vardır hayatı kolay yaşarsın. Diğerinin parası yoktur hayatı zordur.

Evlenirler ve çok huzurlu mutlu yaşarlar bir oğulları olur.
Kız kendini yetiştirir onların seviyesine gelir, hatta onları geçer ..Ömür boyu geldiği yer hatırlatılıp, sindirmezler. K...bey kendi ailesinden bu yüzden soğur, kız tarafına gönülden bağlanır

Filim seyrederiz, zengin adam, yoksul kız.
Tüm çabalar sonunda seyircinin isteği gibi bir sonla biter. MUTLU SON. İçimizden alkışlamak gelir .Neşe içinde sinemadan çıkarız, anlatır tavsiye ederiz, gidin seyredin çok güzel film.

Ya gerçek hayatta? Başımıza veya bir yakınımızın başına gelince kızı küçümseyen sözler, bakışlar, tavırlar.
Hani filmdeki çoşkunuz, yapıcılığınız, tavsiyeleriniz ....Ne oldu.

yeşilimden hayatın gerçeklerine

Maalesef sınıf farkı hep vardı
Davul bile dengi dengine çalarmış derler
Kendi ailelemden biliyorum bunu
Abim ve karısı misali

hayatta asla büyük konuşmayacan
çünkü kimin ne olacağı belli olmaz
bugün çok zengin yarın sıfır bir insan olabiliriz.
asla olumsuz düşünmezdim.
sınıf farkınıda düşünmezdim
herkes yetiştirilebilir eğitilebillir.
bir sözle bitirmek istiyorum.
nice insanlar gördüm üstünde elbise yok,nice elbiseler gördüm içinde insan yok
önemli olan insaniyet

Çok harika bir yazıydı.

bu kanıyı bu yargıyı hiç sevmiyorum. (bana göre böyle malesef)
insan olsun. kıymetini bilsin kıymeti değeri bilsin.
budur hayat budur yaşamın gerekliliği

Dünya malı dünyada kalır

Gercek hayatta malesef böyle mutlu sonla bitmiyor bu güzel ask hikayeleri
Sevmek asik olmak cok güzel duygular ama sevgi yetermi?? Bir ömür gecirecegin insani sadece sevmek yetermi?

Atalarimiz bosu bosuna atasözlerini söylememis

Davul bile dengi dengine.....diyebenneyaptımki

Cok okumus tahsilli kültürlü hali vakti yerinde bir kizimiz kalkip istanbulun varoslarinda yetisen ilk okul mezunu fakir bir cocukla evlenirse ne olur????

Görünen köy kilavuz istemez buda bir atasözü!!!!

keske hersey fılm gıbı olsa mutlu son ve alkış...
malesef olmuyor...kız fakırse kendını yetıştırmış olsa bıle
yıne o eskı hayatını hep karşısına getırılır..
oysa ınsanlıgı becerısı gorgusu hıc konusulmaz....
bunların hepsı bırazda cahıllıkten....seven ıkı kalp gorulmez...ama en ınce ayrıntılar olay olur...
ne huzur kalır nede saygı...boylelıkle o cok sevenlerın sevgısı bıle gun gelır bıter...
bıtmese bıle evlılıgı surdurmek adına bır omurde harap olur...
oysa destek olmak gerıne kostek olunur....
o yuzden davul bıle dengı dengıne...olmalı yoksa cok can sıkıcı yada sonu bellı olan seyler olur..

Davul dengi dengine olmalı mutlaka ama o dengi gençlere zaman gösteriyor ne yazı ki
Kimilerini sinemadaki film gibi alkışlıyor, kimilerini topa tutuyoruz istemeden, bilmeden

Evlenmeden önce gençleri, üzmeden çok ama çok dikkatli izlememiz gerekir diye düşünüyorum yanlış gördüğümüz ilişkileri sakin, zamana yayarak sabrederek onlara anlatmak gerek....
Dinlerlerse ne alâ dinlemezlerse işte o zaman acı gerçekleri görüyorlar

Herkes K...bey ve eşi gibi olmuyor maalesef

Davulların içleri boştur ya sesleri çok çıkar...
Bazı insanlarda aynı bu surettedir, sen denginle çaldığını sanarsın ama ikinizden çıkan ses aynı frekansta değildir...
Bence sevgi herşeyin üstündedir...
Seveceğim adamın çalışkan olması, ailevi durumunun ve maddi birikimlerinin çok daha üstündedir...
Kendisi lazımdır bana aşkı, çalışkanlığı, duyguları..
Hem hayatı garanti altına alarak yaşanmaz bana göre ama yürek birliği olduğu zaman herşeyin üstesinden gelebilir insan...
Ve mutlu son...

Hz Muhammed(s.a.v) nin veda hutbesinde de belirttiği gibi ''Türkün Araba,Arabın Türke üstünlüğü yoktur.Üstünlük takva iledir'' Takvası güzel olan insan ,Güzel ve hayırlı amel işleyen insan üstün insandır.Cenabı Allah ve peygamberimiz bu ayırımı yapmazken hangi haddini bilmez densizler bu ayırımı yapma hakkını kendilerinde görebilirler.Allah böyle insanlardan bizi uzak tutsun ve kalplerine merhamet verip ıslah etsin...

Ben kabul etmesemde insanları sınıflara ayırmanın tam bir ahmaklık olduğunu düşünsemde
maalesef sınıf farkı var bunu yapanda bizleriz
zengin- fakir, tahsil durumu, annenin babanın mesleği bunlar hayatımızda hep karşımıza
çıkıyor ve çıkacakta siz hiç Paris hiltonu varoşlarda yaşayan bir adamla beraberken gördünüz mü?
cem vakkoyu ?keza öyle
Türk milyonerleri ? görmediniz değil mi göremezsiniz..
bu hikaye belki gerçektir ama çok çok az var bu hikayelerden

canım yaaa ğönül istiyor ki ask sonsuz olsun sınıf farkı olmasın ama malesef yasanıyor bu tür olaylar ileride sorun acıyor arkadaş cevresi yasam sartları farklı ise olmuyor

aşk bir teslimiyettir ve hiç bir şekilde soru sormamaktır...
gerçek aşk,sınıf farkını yok eder..
sınıf farkı tanımaz...
ve ayrımcılıklara yer verilmemesi gereken eşsiz bir duygudur!!

aşk bir teslimiyettir ve hiç bir şekilde soru sormamaktır...
gerçek aşk,sınıf farkını yok eder..
sınıf farkı tanımaz...
ve ayrımcılıklara yer verilmemesi gereken eşsiz bir duygudur!!

evet hatta kesinlikle...
aşk en çok teslimiyettir...
ve teslimiyet elzemdir...
gerçek aşkın karşısında iç bir şey duramaz...
kimse o kadar güçlü değildir...

malesef öyle olmuyor biryerde gelip tıkanıyor gerçekçi olmak lazım denklik çok önemli aşk sevgi yetmiyor

biz nedersek diyelim ne yazikki bu farklilik insanlari kücük görmeler hep var olacak ne kadar gencler birbirini sevsede bu yetmeyecektir aileler karsi cikacaktir ellerinden geleni yapacaklardir sonunda ciftler yipranacaktir ne yazikki böyle durumlarda insanlarin kisilikleri degilde sinif farki göz önünde bulunduruluyor.gönül siterki sinif farki olmadan olsun ama mümkün degil.bazi istisnalar belki olabilir ama ayri dünyanin insanlari ise ve yetistirlme tarzlari cok farkli ise cok zor.

bizler sınıf farkı yok olmamalı diyoruz..
ama tam tersini düşünen bir çok insan yaşıyor maalesef...

Ben böyle mutlu bir son gördüm.teyzemin grümcesi tarafı çok zengin.Oğulları gayet fakir bir köy kızı aldı ve çok mutlular. Kimse karşı çıkmadı.onlara insan gibi insan lazımdı çünkü.Belki istisna ama güzel örnekler de oluyor işte bazen.Ama genelde ayrım var tabi.

Güzel yorumlar gelmiş ...Her zaman böyle güzel sonuçlar çıkmamasına rağmen, umarım ülkemizde sınıf farkı eşitlensin

Keşke hepimizin dilediği gibi böyle farklılıklar, ayrımlar, kısıtlamalar olmasa... İnsanlar kendilerini yükseltecek sıfatlar aramasa...

Ben de isterdim böyle olmasını.. Ama hayatıma bakıyorum da, 4 yıllık üniversitemin son sınıfındayım, orta halli bir ailenin kızıyım, erkek arkadaşım 2 yıllık üniversitede okuyor diye ne kadar üzüldüm ve onu 4 yıllığa geçiş yapması için zorladım. Bunu yaparken onun iyiliğini, geleceğini de düşündüm elbette, ama düşündüğüm bir şey daha vardı. Yakın olmalıydık, bir gün kısmet olur da evlenirsek, o benim durumum altında ezilmemeliydi, çocuğumuz bizi aynı seviyede görmeliydi, maaşlarımız yakın olmalıydı, AİLEME ONU ÇEKİNCEM OLMADAN TANIŞTIRABİLMELİYDİM... vs vs

Hayat bizi istemesek de ayrıma zorluyor, belki böyle olmak zorunda ki bazı şeyleri ortak noktalarda paylaşabilelim. En büyük paylaşımımızın insanlık olması dileğiyle...

bence sınıf farkı parasl olarak , görmüş olduğumuz öğretim hayatı olarak yok ..böyel bir şeye inanıyorum...ama hayatı görme geçirme, ahlak, edep ,terbiye, namus kavramını algılama ..vs konularda bakış farkı var .yani sınıf farkı yok hayata farklı bakış açıları var hayattan farklı beklentiler var bence bunu ayrımak lazım ..çünkü bizim dinimiz insanlar arasındaki farkın birtek " inanç " konusunda olacağını söylüyor , herkesi aynı sayıyor...aksini düşünmek kendimizi büyük görmek olur diyor ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…