Sinir Bozucu Görümce..

Arkadaşım sizde haklısınız tabi hamile halinizle işleri yapmak istemiyormussunuz ama kayınvalideniz size yardım ediyor yanlız degilsiniz ayrıca sınıfta kalma konusuna gelince bütün dersleri 1 sınıfta kaldı hiç ders çalışmadı eger bir lise ögrencisi sınıfta kalıyorsa bunun sorumlusu yanlız ögrenci degildi ders çalışmadı sınıfta kaldı tabirini ben begenmiyorum sınıfta kalan ögrencinin anne ve babasıda sorumludur acaba bizler çocugumuz yada kardeşimiz okulda okurken ne kadar onları takip ediyoruz takipten kastım şudur bir ögrencinin velisi acaba haftada bir kere okula gidip ögrencinin durumunu soruyormu veli toplantılarına katılıyormu çocuklarını okula yazdırıp okulun yüzünü bilmeyen nice veliler gördüm belki görümceniz lise1 de okurken ailesinin tutumu nasıldı bilmiyorum okul ile ilişkileri okula gidip ögretmenleriyle konuşuyorlarmıydı yoksa konuşmuyorlarmıydı bu bile çok önemlidir.Görümcenizin velisi hafta bir kere okuluna gidip ögretmenleriyle görüşmüş olsaydı belki görümceniz sınıfta kalmayacaktı ailem benim hep peşimde demekki iyi bir yere gelmemi istiyorlar diyip derslerine dört elle sarılacaktı.

sağol canım..
keşkelerle olmuyo malesef..
en az zararla da olsa yuvamı ayakta tutmaya mecburum...
bi çocuğumuz olacak..
kaynanama da söylüyorum.
ayıralım evleri diye.
kızım çocuğun olcak nasıl geçineceksiniz vs. gibi laflar söylüyor.
ev alıcaz 1 seneye kalmaz çıkarsınız diyor.
ben baştan beri istemiyordum zaten aynı evde kalmayı eşime de defalarca söyledim.
ama maddi durumlardan dolayı şimdilik olacak iş değil :((

Kayınvalideniz de iyi bir insanmış. İnşallah ev alırlar size. O zaman geçinmek daha kolay olur. Bir seney kadar çocukta toparlanır, sizde çalışırsınız. Çok üzüldüm durumunuza. Bende benzer şeyler yaşamıştım.. Allah yardımcınız olsun.

Sabır, sabır...

ya yok artık öyle malesef okumasada çalışmasada kızlarımız ayıptır söylemesi kazulet gibi yetişiyor..iki yumurta kırıpta karnını doyuramayan arkadaşlarım war benim hepsi 22 23 yaşlarındalar.yapcak bişi yok böyle gelmiş böyle gider.birazda size hamilelik hormonlarından dolayı dokunuyor herhalde..hiç bi zaman yapmazdı diyorsunuz.eskidende bu kadar çok dokunurmuydu size iş yapmaması.önemsememeye çalışın.en azından kayınwalideniz yardımcı oluyor oda kızı gibi bi köşeye çekilseydi?? bterin beteri war... :26:

Elbetteki birlikte yaşayan insanlar sorumlulukları ve külfeti kendi yaşları oranında paylaşmak durumunda, bu konuda hemfikirim sizinle. Ama siz bunlara kendi kendinizi mahkum etmişsiniz. Çalışmayan bir koca, erken yaşta evlilik... Kendi hayatınızın sorumluluğunu almadan, kendi evinizi olmadan, kendi hayatınızın hem işçisi hem patronu olmadan evlenemeye kalkışıp kururlu bir düzene gidince büyük sıkıntılar yaşanması kaçınılmaz.
Şimdi annenizin evinde yaşadığınız hayattan cinselliği özgürce yaşayabilmek dışında ne artısı var bu hayatın? Aceleniz neydi? Adam iş bulsaydı, arsa satılsaydı, sonra kalkışsaydınızı boyunuzdan büyük işlere... Ama çok seviyordunuz değil mi? Aşkınızdan ölüyordunuz. Aşkından öldüğünüz adam sizin ekmeğinizi getiremiyor daha, bir de sabi üstüne. Ama kaynana kayınpeder kazanıyor nasılsa, bebeğe beşik de alırlar size lohusa geceliği de. Görümceyi de çekeceksiniz mecburen bu durumda. Kız haklı değil. İnsan yaşadığı evin işine katılmalı tabi ki. Ama herşeyin de bir bedeli var. Ayaklarınızın üzerinde durmadan evcilik oyunu kurmaya kalkmanın bedeli de bu görümce. Ama gene de şanslısın kaynanan olgun birine benziyor. O da manyak çıkabilirdi, olmayan şey mi? Ya da sorunlar biriktikçe manyaklaşabilir.

O daha 16 yaşında ama siz büyüğü olmanıza rağmen 'salakça' diye bir tabir kullanıyorsunuz :34:

Ayrıca sizi evlerine almışlar, bir de hizmet etmelerini mi bekliyorsunuz

Ayrı eve çıkın o kadar muzdaripseniz :34:

Ha pardon eşiniz ayrı evin sorumluluğunu kaldıramayacağından kayınvalideniz de kalıyorsunuz dimi

Abisi o kadar sorumsuzsa görümce bardak kaldırsa ne olur kaldırmasa ne olur.. Annesi öyle alıştırmış kızını belli ki.. bu sizi ilgilendirmez ki..

Ben olsam eşimin sorumsuzluğunu dert ederdim en baş :34:

süper yorum, esas dert eşin sorumsuzluğu olmalı ama olmaz onlar kociş, bu görümciş değil

bence görümce biraz daha duyarlı olabilirdi yengesine hatta büyügüne bagırıp cagırmamalı iş yapmadan ziyade...
bence kız evde oturmayı kabullenemiyo acısını ev ahalisinden cıkartıyo..
okumakta işine gelmiyo...kim okuyup kafa patlatacak diyo...
ama evde oturuncada burda benmi ne işim var diyo öle ya...
bide yengesi hamile yegeninin hatırına yormaz biraz yengesini ...
ayrıca sırtında taş taşımıyacak sadece iki bılasıgı mak. dizecek falan..
yine kendine vakit ayırsın gectir ergendir tabiki ypacak ama..
bir düzen ve saygı mutlaka olmalı...
o kadar serbest bırakırsann hep aklının dikine gidecektir...
20 sında babasının tanımaz acıkcası....
konu sahibinden rica yinede abisine onu sikayet etmeyin sorunu iyilikle çözmeye calışın..
bi kezde siz onunla dışarı cıkıp gezmeyi deneyin..
buda benim bakış acım...
teşekkür ederim canım...
ilk başlarda ben onun yüzünden çok ağladım..
çok ağır laflar konuşurdu dayanamazdım.
eşime gidicem edicem dediğimde olayı anlatırdım..
asla gidip de ona kızmasını bile istemedim.
o gitmeye kalksa da engel oldum.
ama çoğu zaman kendisi şahit oldu..
babasıyla tehdit ediyor bizi.
babama söylerim diye..
ben onunla ne zaman iyi niyetli olarak konuşsam..
illla ki bişey çıkıyor inanın..
bana sus kes sesini bile diyor siz düşünün artık..
benim için aynı evde de olsak iki yabancı gibi olmak çok daha iyi...
annem babam kocam bile bana sus kes sesini diyemezken..
onun böyle davranmasını kaldıramıyorum..

"kaynanama da söylüyorum.
ayıralım evleri diye.
kızım çocuğun olcak nasıl geçineceksiniz vs. gibi laflar söylüyor."

demişsiniz neden eşinize söylemiyorsunuz evleri ayıralım diye kaynananıza söylüyorsunuz ve cevapları o veriyor. Eşiniz bu sorumluluğu almalı, cevapları o vermeli, bir gereklilik varsa o ve siz yapmalısınız bence :31:

ya canım sen yazdıklarımı okumuyosun galiba.
ramazanda tartışma oldu ki benden yana değil.
kendisi kalktı bana çocuğu gibi laf söyledi bağırdı..
ben kendim bişey demedim.
eşimde evdeydi kendisi duydu
kaynanamda evdeydi..!!!

yooo okudum esine sikayet ediyormusun adam ne yapiyim agzini burnunumu kiriyim cvplariyla geliyormus annesine sikayet ediyormusun vs milleti doldurmak gibi tabi hakaret eder davranislari sinir bozucu olur daha onun kisiligi oturmamis sen 16 yasinda daha mantikliydin belki ama herkes bir degil sen simdiden kiyaslama yapiyorsun , cok kotu ... benim anlamadigim bir konu nasil insan evlenir ev kuramiyacak durumdayken .....birak ugrasma kendini bebegine odaklandir bu kotu enerjinle sadece kendine ediyorsun ve tek canda degilsin , biraz duyarli ol illerdede bekliyemezsin cocugun istedigin gibi dort dortluk olsun herkes farkli , olmalida bir insana yardim edersin degistirirsin isterse icinde varsa yoksa gerisi bos kotulukle acilan kapi yikilir , sen iyilikle yaklas herseyin karsiligi getiriyor zaten zaman , simdi ne gerek var burda bu konulara , bebeklerle ilgili sayfalar dururken .....

baya gayret sarfetmişiniz galiba..
ozaman biraz daha sabır ayrı eve gececekmişsiniz zaten...
siz olmadan evde bi yanlız kaldımı ...
kavınvalideniz ona gereken müdahaleyi yapar..
şu an zaten yapan var diyo galiba...
bide netteki ortama sanırım güzell ayrılmak işine gelmiyordur...

süper yorum, esas dert eşin sorumsuzluğu olmalı ama olmaz onlar kociş, bu görümciş değil

Teşekkür ederim :42:

Sonradan gelip te evin düzenini beğenmeyene uyuz oluyorum ben

Dağdan gelip bağdakini kovma derler buna

Abisinin kardeşi o.. Abisi ne kadar sorumluluk sahibi ki ?

Görümceye gelene kadar eşine bakmalı önce insan..

Ayrı bi yuva kuramayan evlenmesin bence, evleniyosa da onları evlerine alanlara teşekkür etsin.. Eleştirme lüksüne girmesin.. Onlarda hayatından ödün vermiş oluyor yeni birin evlerine alarak.. İki evliliği üst üste koyarak..

Kimbilir o kıza sorulmadı bile, abin evlenince de burda kalacak.. Yengeyle yaşamaya hazır mısın.. Hırçınlığı bundan da olabilir..

Herkes sadece kendi penceresinden bakıyor olaylara..

Mesajımı beğendin Sevgi Kelebeği, teşekkür ederim. Ama biliyorum ki mesajımı tek beğenme nedeninin "Kız haklı değil." yazmam. Bu fikirimde sabitim, sorun yok. Sana destek olana birilerinin olması da elbette güzel. Ama mesajımın geri kalanını da dikkate al lütfen. Burada sana destek olan onca insan yüzbünlerce tecrübeden süzülüp geleni yazıyor. Boş laf değil hiçbiri. Ve hiçbirşey için geç değil. Madem evlenirken taşın altına koymadınız/koyamadınız elinizi artık şimdi harekete geçin. Bugünden tezi yok hayatınızı kazanıp kendi kendinize bakabilmek için adım atın. Başkalarının verdiğiyle ancak başkalarının hayatını yaşarsın.

Arkadaşım sizde haklısınız tabi hamile halinizle işleri yapmak istemiyormussunuz ama kayınvalideniz size yardım ediyor yanlız degilsiniz ayrıca sınıfta kalma konusuna gelince bütün dersleri 1 sınıfta kaldı hiç ders çalışmadı eger bir lise ögrencisi sınıfta kalıyorsa bunun sorumlusu yanlız ögrenci degildi ders çalışmadı sınıfta kaldı tabirini ben begenmiyorum sınıfta kalan ögrencinin anne ve babasıda sorumludur acaba bizler çocugumuz yada kardeşimiz okulda okurken ne kadar onları takip ediyoruz takipten kastım şudur bir ögrencinin velisi acaba haftada bir kere okula gidip ögrencinin durumunu soruyormu veli toplantılarına katılıyormu çocuklarını okula yazdırıp okulun yüzünü bilmeyen nice veliler gördüm belki görümceniz lise1 de okurken ailesinin tutumu nasıldı bilmiyorum okul ile ilişkileri okula gidip ögretmenleriyle konuşuyorlarmıydı yoksa konuşmuyorlarmıydı bu bile çok önemlidir.Görümcenizin velisi hafta bir kere okuluna gidip ögretmenleriyle görüşmüş olsaydı belki görümceniz sınıfta kalmayacaktı ailem benim hep peşimde demekki iyi bir yere gelmemi istiyorlar diyip derslerine dört elle sarılacaktı.
kayınpederimin işleri çok yoğun..
o ilgilenemese dbile sürekli okumasını dile getirdi.
kayınvalidem de çok ilgilidir.
istediği tek bir roman dahi olsa bulur buluşturur gene ona bulurdu..
okula gider veli toplantılarına vs...
onlar ilgili..
ama görümcem okumadı..
ben bile yardımcı olmaya çalıştım zamanında..

Kayınvalideniz de iyi bir insanmış. İnşallah ev alırlar size. O zaman geçinmek daha kolay olur. Bir seney kadar çocukta toparlanır, sizde çalışırsınız. Çok üzüldüm durumunuza. Bende benzer şeyler yaşamıştım.. Allah yardımcınız olsun.

Sabır, sabır...
teşekkür ederim canım sağol..
ALLAHIM senden de razı olsun:..

ya yok artık öyle malesef okumasada çalışmasada kızlarımız ayıptır söylemesi kazulet gibi yetişiyor..iki yumurta kırıpta karnını doyuramayan arkadaşlarım war benim hepsi 22 23 yaşlarındalar.yapcak bişi yok böyle gelmiş böyle gider.birazda size hamilelik hormonlarından dolayı dokunuyor herhalde..hiç bi zaman yapmazdı diyorsunuz.eskidende bu kadar çok dokunurmuydu size iş yapmaması.önemsememeye çalışın.en azından kayınwalideniz yardımcı oluyor oda kızı gibi bi köşeye çekilseydi?? bterin beteri war... :26:

kayınvalidem olmasaydı inanın ben çoktan gitmiştim ayrı eve..
çok iyidir ALLAH razı olsun...

Elbetteki birlikte yaşayan insanlar sorumlulukları ve külfeti kendi yaşları oranında paylaşmak durumunda, bu konuda hemfikirim sizinle. Ama siz bunlara kendi kendinizi mahkum etmişsiniz. Çalışmayan bir koca, erken yaşta evlilik... Kendi hayatınızın sorumluluğunu almadan, kendi evinizi olmadan, kendi hayatınızın hem işçisi hem patronu olmadan evlenemeye kalkışıp kururlu bir düzene gidince büyük sıkıntılar yaşanması kaçınılmaz.
Şimdi annenizin evinde yaşadığınız hayattan cinselliği özgürce yaşayabilmek dışında ne artısı var bu hayatın? Aceleniz neydi? Adam iş bulsaydı, arsa satılsaydı, sonra kalkışsaydınızı boyunuzdan büyük işlere... Ama çok seviyordunuz değil mi? Aşkınızdan ölüyordunuz. Aşkından öldüğünüz adam sizin ekmeğinizi getiremiyor daha, bir de sabi üstüne. Ama kaynana kayınpeder kazanıyor nasılsa, bebeğe beşik de alırlar size lohusa geceliği de. Görümceyi de çekeceksiniz mecburen bu durumda. Kız haklı değil. İnsan yaşadığı evin işine katılmalı tabi ki. Ama herşeyin de bir bedeli var. Ayaklarınızın üzerinde durmadan evcilik oyunu kurmaya kalkmanın bedeli de bu görümce. Ama gene de şanslısın kaynanan olgun birine benziyor. O da manyak çıkabilirdi, olmayan şey mi? Ya da sorunlar biriktikçe manyaklaşabilir.

malesef canım benim abimde evlendikten sonra karısı bana yapmadığını bırakmadı..
bunu size uzunca anlatmak isterdim ama inanın o kadar uzun ki..
hatırladıkça gözyaşlarım yinelenir durur.
onun yüzünden kaçmak zorunda kaldım..
bunu ailem de çok iyi biliyor.
şu an bile beni kötülüyor kendi anneme babama..
evet eşimde başlarda çalışmadı ama çok şükür onunla ilgili olan sorunlarım bitti..
çocuk olacağının inancına dayalı olarak sorumluluk almaya başladı..
o da söylüyor biraz daha sabretmemi..
SAbırr diyorum Ya Sabır..
hiçbir yerde yüzüm gülmüyor :14:

yooo okudum esine sikayet ediyormusun adam ne yapiyim agzini burnunumu kiriyim cvplariyla geliyormus annesine sikayet ediyormusun vs milleti doldurmak gibi tabi hakaret eder davranislari sinir bozucu olur daha onun kisiligi oturmamis sen 16 yasinda daha mantikliydin belki ama herkes bir degil sen simdiden kiyaslama yapiyorsun , cok kotu ... benim anlamadigim bir konu nasil insan evlenir ev kuramiyacak durumdayken .....birak ugrasma kendini bebegine odaklandir bu kotu enerjinle sadece kendine ediyorsun ve tek canda degilsin , biraz duyarli ol illerdede bekliyemezsin cocugun istedigin gibi dort dortluk olsun herkes farkli , olmalida bir insana yardim edersin degistirirsin isterse icinde varsa yoksa gerisi bos kotulukle acilan kapi yikilir , sen iyilikle yaklas herseyin karsiligi getiriyor zaten zaman , simdi ne gerek var burda bu konulara , bebeklerle ilgili sayfalar dururken .....

teşekkür ederimm...

baya gayret sarfetmişiniz galiba..
ozaman biraz daha sabır ayrı eve gececekmişsiniz zaten...
siz olmadan evde bi yanlız kaldımı ...
kavınvalideniz ona gereken müdahaleyi yapar..
şu an zaten yapan var diyo galiba...
bide netteki ortama sanırım güzell ayrılmak işine gelmiyordur...
sanırım öyle..
sağol canım..

Mesajımı beğendin Sevgi Kelebeği, teşekkür ederim. Ama biliyorum ki mesajımı tek beğenme nedeninin "Kız haklı değil." yazmam. Bu fikirimde sabitim, sorun yok. Sana destek olana birilerinin olması da elbette güzel. Ama mesajımın geri kalanını da dikkate al lütfen. Burada sana destek olan onca insan yüzbünlerce tecrübeden süzülüp geleni yazıyor. Boş laf değil hiçbiri. Ve hiçbirşey için geç değil. Madem evlenirken taşın altına koymadınız/koyamadınız elinizi artık şimdi harekete geçin. Bugünden tezi yok hayatınızı kazanıp kendi kendinize bakabilmek için adım atın. Başkalarının verdiğiyle ancak başkalarının hayatını yaşarsın.

yok hayır mantıklı bulduğum için beğendim.
bende biliyorum bunları...
açıköğretimden de olsa lisansıma devam ediyorum..
işimi şansa bırakmamaya çalışıyorum.
gerçekten teşekkür ederim..

Bence bosver birak yapmasin sonucta onun ayibi oda bir genc kiz eger butun gun nette oturabiliyorsa bi kahvaltida hazirliyabilir bence.. Ama ben senin yerinde olsam hamile halimle bende fazla is yapmamm..

Arkadaşım görümceniz herkese bagırıp çagırııp küfrediyorsa bir psikologa gitmesi gerek görümcenizin sevdigi biri yokmu çevresinde o anlatsın

Arkadaşım görümceniz herkese bagırıp çagırııp küfrediyorsa bir psikologa gitmesi gerek görümcenizin sevdigi biri yokmu çevresinde o anlatsın

işine gelince herkese iyi davranıyor..
herkese karşı bu böyle..
atıyorum annesinden para istedi..
annesi vermedi..
arkasından ağzına alınmayacak laflar edebiliyor.
çokça şahit oldum ve güzel bi şekilde söyledim uyardım.
ne olursa olsun o senin annen vermiyosa ya yoktur ya da başka sebebi varddır.
pişman olacağın şeyleri yapma...desemde eminim içinden bana da saymıştır :)

kayınpederimin işleri çok yoğun..
o ilgilenemese dbile sürekli okumasını dile getirdi.
kayınvalidem de çok ilgilidir.
istediği tek bir roman dahi olsa bulur buluşturur gene ona bulurdu..
okula gider veli toplantılarına vs...
onlar ilgili..
ama görümcem okumadı..
ben bile yardımcı olmaya çalıştım zamanında..

teşekkür ederim canım sağol..
ALLAHIM senden de razı olsun:..

kayınvalidem olmasaydı inanın ben çoktan gitmiştim ayrı eve..
çok iyidir ALLAH razı olsun...

malesef canım benim abimde evlendikten sonra karısı bana yapmadığını bırakmadı..
bunu size uzunca anlatmak isterdim ama inanın o kadar uzun ki..
hatırladıkça gözyaşlarım yinelenir durur.
onun yüzünden kaçmak zorunda kaldım..
bunu ailem de çok iyi biliyor.
şu an bile beni kötülüyor kendi anneme babama..
evet eşimde başlarda çalışmadı ama çok şükür onunla ilgili olan sorunlarım bitti..
çocuk olacağının inancına dayalı olarak sorumluluk almaya başladı..
o da söylüyor biraz daha sabretmemi..
SAbırr diyorum Ya Sabır..
hiçbir yerde yüzüm gülmüyor :14:
demekki ne yaparsan yap başkasına yaranmıyor:34:
sen yaparken de kötü olmuşsun,görümcen de yapmayarak kötü:34:

hiç bir yerde yüzüm gülmüyor demişsin ya anlayamadım.görümcen iş yapmadığı için mi gülmüyor yüzün:53:

kaynanan iyiymiş daha ne,eli maşalı bir kaynanan olsaydı yüz gülmemeyi o zaman görürdün:50:

demekki ne yaparsan yap başkasına yaranmıyor:34:
sen yaparken de kötü olmuşsun,görümcen de yapmayarak kötü:34:

hiç bir yerde yüzüm gülmüyor demişsin ya anlayamadım.görümcen iş yapmadığı için mi gülmüyor yüzün:53:

kaynanan iyiymiş daha ne,eli maşalı bir kaynanan olsaydı yüz gülmemeyi o zaman görürdün:50:

neden böyle kabaca yorum yapıyosun onu anlamdım :5:
herkesin kendisine göre dertleri var..
sorun sadece iş yapmaması falan değil..
baştan sona okursann sayfaları hepsini yazdım..
yine de teşekkür ederim.. :14:

yine aynı dert çalışmayan eşler aynı evde oturmalar evdeki aile fertlerini beğenmemeler
ne sanıyordunuz peki o kalabalıkta herşeyin çok güzel olmasını mı görümce kayınvalide kayınpeder etrafınızda fır dönmesini mi
insanlar bi karar verirler ve herşeyi göze alırlar
16 yaşında ki kızın hizmet etmesine değil de
neden ben bu evdeyim diye düşünmen daha mantıklı bence onu bırakta annesi düşünsün
insanlar artık kolaya kaçmaya sızlanmaya alışmışlar bence

Back
X