Sinir Bozucu İs Arkadaşlarıyla Başa Cikabilmek

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
46
Kızlar merhabalar. Siteyi uzun zamandır takip ediyorum ama yeni üye oldum. Benim sorunum is arkadaşim. O kadar sinir bir tip ki onunla ne yapacağım bilmiyorum. Rahatsizligimdan ötürü bir suredir raporluyum daha donmeme var ama şimdiden beni stres sardı. Size sorum bu tip insanlarla basa çıkma yollariniz nelerdir?

Sürekli arkamdan konusuyor. Bütün isi ben yapıyorum diyor herkese. Sürekli patronum gibi davranmaya çalışıyor. Emredici saygısız. Safra kesesi ameliyatı oldum raporuma bile arkamdan laf etmiş gereksiz yere diye.

Sürekli arkamdan konusuyor. Bütün isi ben yapıyorum diyor herkese. Sürekli patronum gibi davranmaya çalışıyor. Emredici saygısız. Safra kesesi ameliyatı oldum raporuma bile arkamdan laf etmiş gereksiz yere diye.

Arkandan konuştuğunu kim söylüyorsa onlara güvenme bence ..
İş arkadaşın dişliyse sen daha dişli ol ve haddini bildir kaç kere yapabilir ki tepki aldıktan sonra

Arkandan konuştuğunu kim söylüyorsa onlara güvenme bence ..
İş arkadaşın dişliyse sen daha dişli ol ve haddini bildir kaç kere yapabilir ki tepki aldıktan sonra
[/QUOTE

İsin kötüsü o ddişli ben çok sessizim. Desemki arkamda konusuyormussun kabul etmez. İsim versem onları parçalar yine ben kotu olurum. Duymamış gibi davranmaya çalışıyor um ama hep gergin oluyorum.

ikinizin sorumluluğunda olan işleri ona yüklüyor musunuz?
çalışma hususunda tembel misinizdir?
bunlar önemli.

Sizce arkamdan konuştuğunu bildiğimi soylemeli miyim?

Sen bu arkadan konuşma muhabbetini 3. şahıslardan duyuyorsan
bence onlara da güvenme .
Demek ki senin hakkında ileri geri konuşma cesaretini veriyor karşı taraf da diye bir düşün bence .
Dedikoduyu söylemek yerine, sana emir vermeye kalktığında haddini bildirebilir ve işe geri döndüğünde
ondan daha fazla çalışıp onu bu şekilde utandırabilirsin.

ikinizin sorumluluğunda olan işleri ona yüklüyor musunuz?
çalışma hususunda tembel misinizdir?
bunlar önemli.

İlk başladığım birkaç yıl bütün sorumluluk ondaydı ama emin olun son yıllarda bende. Odestik yani. 8 ay doğum izni kullandı tek çalıştım. Hala benim is bilmedigimi söylüyormuş etrafta. Bilmiyorsam isler o kadar zaman nasıl yürüdü. Kaldiki yoğun bir yerdeyiz. Şimdi ameliyat nedeniyle raporluyum hic dönmek istemiyorum.

Çok sessiz kalmayın.. Gereken cevabı verin herzaman. Yoksa çook ezmeye kalkısacaktır..

Kızlar merhabalar. Siteyi uzun zamandır takip ediyorum ama yeni üye oldum. Benim sorunum is arkadaşim. O kadar sinir bir tip ki onunla ne yapacağım bilmiyorum. Rahatsizligimdan ötürü bir suredir raporluyum daha donmeme var ama şimdiden beni stres sardı. Size sorum bu tip insanlarla basa çıkma yollariniz nelerdir?
o yokmuş gibi davranın emredici konuşursa uyarın. fazla takmayın kafaya siz kafaya taktıkca o kendini kaf dağında sanıyor.

İşe yeni mi girdin o senden daha eski bir eleman mı ? Tabiki sana bilmediklerini öğretecek , Türkiyede işler öyle yürüyor stajda öğretmiyorlar ancak çay.kahve yap , çöp dök ,ancak ayak işleri veriyorlar , sonrada deneyimli elemanlar istiyorlar ama işi kimse öğretmiyor

İşe yeni mi girdin o senden daha eski bir eleman mı ? Tabiki sana bilmediklerini öğretecek , Türkiyede işler öyle yürüyor stajda öğretmiyorlar ancak çay.kahve yap , çöp dök ,ancak ayak işleri veriyorlar , sonrada deneyimli elemanlar istiyorlar ama işi kimse öğretmiyor

İste ondan eskiyim ama şimdiki birimimde o daha kıdemli.

Keşke hazırcevap olma kursu diye birşey olsaydı. İlk ben kayıt yaptırırdım. O kadar sessizim ki kendime cok kizsam da cevap veremiyorum.
Yapmayın lütfen. O an ne cevap vereceğinizi bilemeseniz bile sert bakın , onu ilgilendirmediğini söyleyin ama mutlaka bir tepki belli edin. Yoksa daha mutsuz olursunuz..

Zamanında bizim şirkettede vardı böyle bir hanım kızımız. Herkesin üstünde kurduğu baskıyı çenesiyle bendede kurabileceğini sandı , en son bir daha ağzını açarsan seni tekmeleyerek bu merdivenlerden atarım demiştim yemekhaneden inerken :KK53:
Normalde hiç tarzım değildir. Ama kızı bir tersledim anlamadı iki tersledim anlamadı baktım başedemicem bende tehdit ettim :KK53:
Zaten ogünden sonra meleğe dönüştü :) ama baktı melek olsada benden yana değişik muamele görmüyor konuşmamayı tercih etti :)
Sonrada istifa etti gitti.

İyi anlaşamadığınız insanlarla çalışmak çok zor biliyorum o yüzden.. İnsanın ayakları bile geri geri gidiyor..

İlk başladığım birkaç yıl bütün sorumluluk ondaydı ama emin olun son yıllarda bende. Odestik yani. 8 ay doğum izni kullandı tek çalıştım. Hala benim is bilmedigimi söylüyormuş etrafta. Bilmiyorsam isler o kadar zaman nasıl yürüdü. Kaldiki yoğun bir yerdeyiz. Şimdi ameliyat nedeniyle raporluyum hic dönmek istemiyorum.

anladım kimi zaman bu şikayetler haklılık taşıyabiliyor onu öğrenmek istedim.
bu koşullar altında önce iyi niyetli bir şekilde uyarı yapabilirsiniz bu kişiye.
rahatsızlığın devam etmesi durumunda şayet kamudaysanız 657'nin bu tarz durumlarla alaklı cezaları var. ek olarak, başbakanlık tarafından imzalanmış mobingin engellenmesine dair tebliğler de var.
özelde iseniz yöneticinizle görüşüp rahatsızlığınızı bildirip işyerinizin etik kuralları dahilinde uyarılmasını talep edebilirsiniz.

X