• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sinir krizi geciriyorum galiba

daha pazar günü yengemle konustum masallah onun evliligi cok gzl 9 senedir evli ama ilk günki gibi seviolar bana dediki tek senin evliligin böyle degil her evlilikte genellikle kayinpeder ve kayinvalide sorun yapar ama saberedeceksin bosanmak olmaz kendi isteginle evlendin dedi abimde cok degismis 5 sene öncekiyle simdiki hali cok farkliymis zamanla oturur dedi hersey

Sana inanamiyorum canim ya.....Almanya gibi yerde yasiyorsun ve yasadigin problem sanki tas devrindeki fred cakmaktasin derdi...
Türkiye`de bu gibi durumlar oluyor ama o kizlar/kadinlarin gercekten baska secenekleri yok.
Peki sen neden ablan gibi üniversiteyi okumayi veya meslek yapmayi düsünmedin? Bak ablan krallar gibi gencligini yasiyor oysa sen, bizlere 60 yasindaki kadinlarin yasadigi hastaliklari anlatiyorsun yok kolum uyusuyor falan.
Ane ve baba sözü dinlenmeli, onlarin llaki bir bildikleri vardir.Hadi bakalim Allah yardimcin olsun, cok seviyorsunuz ya birbirinizi o zaman simdi ispatlamanin zamani ve sevginizle her problemi yenin bakalim eger mümkünse.
Ne yazikki sirf sevgiyle bir evlilik yürümüyor.
Onun icin burada hep diyoruzki mesleginizi yapin, ayaklarinizin üzerinde durun, sonra evlennin. Koca kacmaz ama genc ir elden gittimi bir daha gelmez.
Koca her zaman bulunur ama ilk önce alt yapiyi yapip sonra evlenilir.
Ayni bina kurara gibi alt yapi olacakki, evliliktede mutlu olasin.
Alles Gute....

Son düzenleme:
konu sahibi,
insanın bu kadar sorunlu bir evliliği ve hayatı varken,
sırf inşaat pisliği temizlememek için hamile kalmak ister mi?

slm kizlar dün üye oldum care bulamadim bi türlü ben 6 aylik evliyim bebek istiorum aslinda ama evlendigimden beri evde insaat var ve esim hep calisio bos günlerindede hep insaata yardim edior birbirimze hic vakit ayiramadik cok seyrektir beraber byiere cikip gezdigimiz ama bi yandanda asil simdi yapayimki insaata elime sürmek istemiorum cünkü benim görevim degil onlarin insaat pisligini temizlemek beni ztn insaatin ortasina gelin getirdiler ve hic anlayis göstermediler hic bi konuda bi yandanda inat olsun diye yapmak istemiorum cok arada kaldim

O zaman oturup çekeceksin.

Ya bu deveyi güdeceksin, ya da bu diyardan gideceksin..Şu kadar sorunun var hâlâ lamın cimin derdindesin.

hyr bi kac randevu daha yapicaz ve kan alcakmis

aile hekimi mi sizinle seans yapıcak aile hekimleri uzman değil ki hastalıgınız neyse o dala yönlendiriler çünkü branşları değildir.. yani bi aile hekiminin size psikolog gibi davranması garip geldi açıkcası ( aile hekimi dedıgınız saglık ocakların da calısan pratisyen doktorlar sanırım)

burasi cok kücük biyer kurslar felan evde karakalem calismasi yapiorum müzik esliginde komedi dizileri izliorum hatta kk sayfasina girmeden önce yine deli gibi agladim uykum kacti esimle konusmayi cok denedim ama olmuor calismamida istemior 24 saat evdeyim restimi cekmek istedim bana gavur dediler daha napimki ben piskologa göndermek istedi dr beni ama cok uzakta yanliz gidemem egerki esim götürürse hersey ortaya cikar ve delirir dedigim gibi 50 sene öncesinde yasiolar esimde ayni ona baktigimda annesini babasini görüorum ayak uydurmaya calistim ama 48 yasindaki bi adam esini saka niyetine kaltak oro... diosa afedersiniz ben bu aileye ayak uyduramam

**slm kizlar dün üye oldum care bulamadim bi türlü ben 6 aylik evliyim bebek istiorum aslinda ama evlendigimden beri evde insaat var ve esim hep calisio bos günlerindede hep insaata yardim edior birbirimze hic vakit ayiramadik cok seyrektir beraber byiere cikip gezdigimiz ama bi yandanda asil simdi yapayimki insaata elime sürmek istemiorum cünkü benim görevim degil onlarin insaat pisligini temizlemek beni ztn insaatin ortasina gelin getirdiler ve hic anlayis göstermediler hic bi konuda bi yandanda inat olsun diye yapmak istemiorum cok arada kaldim**

daha pazar günü yengemle konustum masallah onun evliligi cok gzl 9 senedir evli ama ilk günki gibi seviolar bana dediki tek senin evliligin böyle degil her evlilikte genellikle kayinpeder ve kayinvalide sorun yapar ama saberedeceksin bosanmak olmaz kendi isteginle evlendin dedi abimde cok degismis 5 sene öncekiyle simdiki hali cok farkliymis zamanla oturur dedi hersey

acık ve net konusacagım onceki yorumlarında k.validem herseyıme karısıyor nereye gideyim ne yapayım dıyorsun sora dıyorsunki eltim onlarda habersız bişey yapmıyor hastaneye bıle beraber gıdıyorlar ,hangi brans doktora gidecegıne k.pederim karar verıyor eee niye benle böyle değiller diyorsun buseferde... yani dengesiz konusuyorsun haklı cıkacam derken daha cok batıyorsun farkında olmadan acık vermeye basladın haberın olsun...

2.yorumundan baslıyorum ; eşin keyfınden calısmıyor heralde o ınsaatta bir an önce bıtsın dıe ugrasıyor adam.. o insaat dediğin yer bitince senın evın olacak farkındamısın?? sizin evliliğiniz kagıt uzerınde kalmıs maalesef sen önce esıne yakınlasmaya dene,eşinin yaptıklarını hor görüp kucumsersen bu evlılık cıkmaza girer soyleyeyım.. evlendin baba evinden cıktın artık yenı bi hayatın var bunu unutma.. burda bile sana yardımcı olmak isteyenlere kücümseyerek cvp verıyorsun kımbılır real hayatında nasıl davranıyorsun eşine ve eşinin ailesine...
Aşk evliliği diye balıklama atladın ama şimdi sudan cıkmıs balıga dondun... eger gercekten bosanmak istiyorsan almanya gibi bi yerde devlet bosanan eslere çok guzel sahıp cıkıyor ama senın derdın aslında bosanmak değil bebek sahıbı olmak..eşinde sanırım insaatı bahane edıyor sende sırf bu yuzden pürüz çıkartıyorsun.. güzelim ancak böyle kendını uzup zarar verırsın haberın olsun..
madem bosanmaya niyetın yok mecburen ayak uydurmak zorundasın ne demişler.. ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin.. sen deveyi gütme çabasını gostereceksın..
insaata yardım etmesen(bence etmelisin) bile sıcak cay koyup gotur eşine yanına kek yap bak bu bile eşinin nasıl hosuna gidecektır.. yemeklerını yap enazından su gotur ,insaat işi kolay değil sonucta..

3.yorumun; yengen doğru soylemıs erkekler farkına varamıyorlar evlendıklerının hemen oyle ancak kımıne gore 2-4yıl kımıne gore 3-5yılda anlıyor kendısınınde bir ailesi oldugunun farkına varıyor.. oyuzden sabredecksın.. sonucta mutluluklar karsılıklı sevgıyle sabırla olur ilk tavızı sen ver illa karsıdan bekleme mesela..

1.yorumun hem dil biliyosun hem tek basına bıyere gıdemezsın oylemi??sen bu konuda serbest bırakan eşin ve ailesiyken hala onlara muhtacsın neden acabaa??
bulundugun yer (köy sanırım) çölün okyanusun ortasında değil ya illaki bi toplu tasıma aracları vardır saatlıde olsa.. bi akrabam orda ve catpat almancasıyla bu toplu tasıma araclarına binip sehıre gidip işini halledip gelıyordu,yada bizi gezdırıyordu ... senın almancan süperse niye gidemiyorsun tek uzaklıgı bahane etme şimdi...
almancan tam yok sanırım yarm yamalak anlaşılan...evde resımle ugrascagına dilini geliştir ilk once..
yada dilim tam benım diyorsan farklı diller öğrensene ispanyolca ,yunanca gibi... inan resımden daha cok oyalar seni..

sen artık babamın o kucuk sımarık kızı değilsin bunu anla ilk önce...
yeni bir aileye giriş yaptın kendine ait bir evin var evli bir kadınsın sorumlulukların var kendine ve cevrene karsı tamam mı ona göre davran

genelde evliliklerin ilk 2yılı çok zor gecer cunku ıkı farklı ınsan(severek aşk evliliği yapmıs olsa dahi) aynı catı altında yasamaya baslamasıdır..fıkırler catısır yeri gelir aileler dürter yine bi tartısma patlak verır ama zamanla yengenın deidği gibi kım cin kim in anlasılır ve artık o kavgalar tartısmalar minimum olur
çok hırslısın önce bu hırsına hakim ol.istediğin olmadıgı zaman baba evınden kalma bi alıskanlıkla hemen depresyona ölüme baglıyorsun bunu sende bılıyorsun ama şuan bulundgu yer baba evi değil istedıgın her an yapılsın edılsın..dedımya artık evli bir kadınsın(ARTIK EVLENDİN) kendıne ve cevrene karsı sorumlulukların var.. ÖYLE KAFANDA HER İSTEDİĞİNİ UYGULAYAMAZSIN YOKSA SONUCLARINA YİNE AGIR Bİ ŞEKILDE KATLANACAK OLAN SEN OLACAKSIN..

velhasıl henüz çok toysun herseye agresifsin ve dolduşa gelmeye çok müsayıtsın.. aklını kullan bebek istiyosan bu aileye ayak uydurmak zorundasın eşini hor görüp durma kırılır yoksa.. senın nasıl duyguların varsa onunda aynı sekılde duyguları var bunu unutup bencil olma..
sen yıne evınde sanatını icra ettir ama eş eşinin ailesine karsı kucumseyıcı sozler soyleme .. evliliğini baskalarının evlılıklrıyle kıyaslama asla.. dört duvar arası kım ne yasar bılemez kımse değilmi...

not:bu soyledıklerımın hepsı sana sinek vızıltısı gibi gelecektır yaaa neyse yinede belki dediklerimi dikkata alırsın diye yazdım

Her ilişkinin dinamiği farklıdır arkadaşım. Abin evlendikten sonra evine dört elle sarılır, X in kocası evlenir evlenmez aileci olur. Boşanıp boşanmamak senin bileceğin iş ama kendi isteğinle evlendin diye "boşanmama" gibi bir durum söz konusu olamaz.

İlişkinizi sorgulayın bence, evlenecek yaşta olduğunuza göre insanları hayatınızın dışında bırakmak veya söylediklerini kulak arkası etmek de sizin elinizde. Ama sakın çocuk yapmayın. Kriz ortamında dünyaya gelen bir bebek sizi hicbir şeyden korumaz, tam tersi kaosu körükler.

aile hekimi mi sizinle seans yapıcak aile hekimleri uzman değil ki hastalıgınız neyse o dala yönlendiriler çünkü branşları değildir.. yani bi aile hekiminin size psikolog gibi davranması garip geldi açıkcası ( aile hekimi dedıgınız saglık ocakların da calısan pratisyen doktorlar sanırım)

cnm o beni ztn yollamak istedi piskologa ama esimin ailesi herseyi ögrenebilri diye ben istemedim hatta beni türk piskologuna yollicakti kültür farkliligi olunca anlasamamzlikda oluo drlarla

Sana inanamiyorum canim ya.....Almanya gibi yerde yasiyorsun ve yasadigin problem sanki tas devrindeki fred cakmaktasin derdi...
Türkiye`de bu gibi durumlar oluyor ama o kizlar/kadinlarin gercekten baska secenekleri yok.
Peki sen neden ablan gibi üniversiteyi okumayi veya meslek yapmayi düsünmedin? Bak ablan krallar gibi gencligini yasiyor oysa sen, bizlere 60 yasindaki kadinlarin yasadigi hastaliklari anlatiyorsun yok kolum uyusuyor falan.
Ane ve baba sözü dinlenmeli, onlarin llaki bir bildikleri vardir.Hadi bakalim Allah yardimcin olsun, cok seviyorsunuz ya birbirinizi o zaman simdi ispatlamanin zamani ve sevginizle her problemi yenin bakalim eger mümkünse.
Ne yazikki sirf sevgiyle bir evlilik yürümüyor.
Onun icin burada hep diyoruzki mesleginizi yapin, ayaklarinizin üzerinde durun, sonra evlennin. Koca kacmaz ama genc ir elden gittimi bir daha gelmez.
Koca her zaman bulunur ama ilk önce alt yapiyi yapip sonra evlenilir.
Ayni bina kurara gibi alt yapi olacakki, evliliktede mutlu olasin.
Alles Gute....

cok yere basvurdum meslek icin basörtüden dolayi olmadi cikarmami istediler bende yapamadim meslegim olsada esim ztn calismama karsi

@kasvetli

eltime gelince o tr den geldigi icin dil bilmior bu aileye muhtac eger kayinvalidem olmasa ne cocuk büyütebilir ne karnin doyurabilr bi muayeneye gitse derdini anlatamio esine yemek pisirmio he caya keke gelincede benim evliligim ilk günlerinde bile herkes gece gündüz evimdeydi belim sirtim agriodu sesimi cikarmadim herkes yemek secio diye milletin damagina göre pisirdim daha neyapim esime birkere saygisizlik etmedim bu konuda senden memnunum dior trenlere gelince gecenlerde arakadsimi istasyondan aldim diye laf ettiler niye oraya gitmisim benim trene binmeme bile yasak var bu evde annemin evine ziyarete tek gidemiorum esime kac kere dedim gel konusalim anlasalim dinlemedi daha nekadar ugarsimki baba evine gelincede bizim aileyi taniyan herkes bilriki bizim vedeki simarik kiz cocugu hep ablam oldu ve ben hic bir konuda acik vermedim olanlari anlattim sen niye bukadar sinirlndin agir konusdun bilemem gerekde yoktu ama iki kapi ötedeki komsuma gittim diye kaynanam surat asti niye yanliz gitmisim kocamin izni oldugu halde ben buraya yardim aramaya geldim agzima edeceksen hic yazma daha iyi benim icin

cnm o beni ztn yollamak istedi piskologa ama esimin ailesi herseyi ögrenebilri diye ben istemedim hatta beni türk piskologuna yollicakti kültür farkliligi olunca anlasamamzlikda oluo drlarla

iyi de psikolog ve psikiyatrlar ile yapılan görüşmelerde siz istemediğiniz sürece kimse alınmaz ki içeriye
ayrıca eğer dr gerekli görürse eşinizle ayrı görüşme yapabilir ve o görüşmede de sizin özelinizi açıklamaz

aile hekimi ile olmaz bu iş
ölü gözlerle bakıyorsunuz diyen aile hekimi ile hiç olmaz

Son düzenleme:
Siz psikayriste gittiğinize emin misiniz? Hiçbir doktor ölü bakıyosun demez :S

Depresyonda olabilirsiniz ama sinir krizi geciriyor olsaydınız inan buraya yazacak dermanınız olmazdı.

Psikayris degilde Psikiyatrist malum burasi cok kullanilici bir platform...

Konu sahibi arkadasim, sinir krizi geciriyor olamazsiniz zira suan zaptedilemiyor olmaliydiniz:)...Ayrica doktorun söyledikleri bir hayli acayip:S

haklisin biliorum ama bunlara göre depresyon ayip bisey piskologa gittigimi ögrenirlerse üstüme gelcekler esimde malesef o konuda anlayissiz

Konu sahibi arkadasim, sinir krizi geciriyor olamazsiniz zira suan zaptedilemiyor olmaliydiniz:)...Ayrica doktorun söyledikleri bir hayli acayip:S

evet ben ztn birazda tam olarak sinir krizini ögrenmek icin actim bu konuyu sinirlenince titreme vuruo ve burnum kanio acaba dedim ama arkadaslar söyledi saolsunlar

söylediklerinize malesef katılmıyorum..babamda bir ara böyle olmuştu..günlerce uyuyamadı başının üstünün yandığını söylüyordu..habire ellerinde uyuşma oluyormuş doktora gitti psikiyatriye yönlendirdi..''sinir krizi geçiriyormuş''bunların cinside var belliki..ölü gibi bakma olayınada katılıyorum ziira içinde umut kalmamış sıkıntıdan bunalmış zaten sinir krizi geçiren insanın,canlı ve gözleri parıl parıl bakıcağına inanılmaz herhalde..:ssz:

Hiç gülesim yoktu iyi oldu :) Tüm cümle doğru yazılmış ve "Psikayris" kelimesinde sıkıntı varsı bilmemekten değil, harf hatasından kaynaklanmıştır. Gönüllü TDK temsilciliğiniz için teşekkürler.

Hiç gülesim yoktu iyi oldu :) Tüm cümle doğru yazılmış ve "Psikayris" kelimesinde sıkıntı varsı bilmemekten değil, harf hatasından kaynaklanmıştır. Gönüllü TDK temsilciliğiniz için teşekkürler.

Aslinda ben böyle seylere takilmam..Harf hatasidir yada o an yanlis yazilmistir der gecerimde...

Akıllıca davranmışsınız, doğru adımlarınızın mükafatını da almışsınız. Yalnız şunu belirtmeden geçemeyeceğim, zira burası çok kullanıcılı bir platform; "aceba" değil "acaba"....

Ama ben sizden ögrenmistim TDK temsilciligi yapmayi..Kendinizle celisiyorsunuz...

Aslinda ben böyle seylere takilmam..Harf hatasidir yada o an yanlis yazilmistir der gecerimde...

Ama ben sizden ögrenmistim TDK temsilciligi yapmayi..Kendinizle celisiyorsunuz...

Aramızdaki fark bu işte; ben eğer "herkes" yerine "herkez" yazıldıysa "bebeğim" yerine "bebeyim" yazıldığında uyarırım, dikkat ederim. "de" bağlacı ayrı yazılmadıysa önemsemem :S Ama bi köşede durup, takip etmem nerede hata yapıldığına :S Denk geldiyse bakarım.

Neyse, konu dışı meseaj yazmayalım, bir derdiniz, kuyruk acınız varsa buyrun özelden yazın.

Bu arada eğer birilerine birşeyler öğretebilmişsem ne mutlu bana, bundan gocunmam aksine hoşuma gider :)

Son düzenleme:
Back
X