• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinir Krizi Lütfen Yardım

Luthian

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
154
10
33
Konya
Merhaba hanımlar. Artık işin içinden çıkamaz hale geldim fikirlerinize ihtiyacım var.Bir gün ya birine ya da kendime çok fena zarar vericem. Artık birileriyle kavga etmekten,herkesin ortasında küfürler edip kendimi rezil etmekten en sonunda da çöküp ağlamaktan bıktım. Hiçbir şeye,kimseye tahammülüm kalmamış.Resmen köyün delisi gibi oldum içimdeki bu sinir geçmiyo en ufak şeyde kafayı bozuyorum. Geceleri uyurken dişimi sıkmaktan dişimi kırdım.Neye sinirleniyosun bu kadar derseniz cevap herşey. Biriyle yemek yerken bile karşımdakinin ağzından gelen o kıtır kıtır sesler,çatalın sesleri,yan masadakilerin çay kaşığını sesli sesli karıştırması,tavla oynayanların taşı çat küt vurması.Sırf bu yüzden bugun kavga cıkardım yavas vurun şu taşı diye. Mantıksız,saçma biliyorum 10 dk sonra herşey normale dönüyo napıyorum ben diyorum ama o an içimde durdurumadağım bi ateş çıkıyo sanki vahşi bi hayvan göğüs kafesime yerleşmişte çıkmak için tırmalıyomus gibi...Psikoloğa falan gitmişliğimde var ama hiç bir sonuç alamadım. Kendimi namaza vermeye çalışıyorum ama devam ettiremiyorum onuda derslerdi,seminerlerdi,kurs ayarlamalarıydı falan filan derken sabahı kıldıysam öğlen gidiyo vs vs. Napcam ben nası geçicek bu huy sadece yalnızken huzurluyum ama hayat işte eninde sonunda yüz yüze bakıyoruz her türlü insanla. Bi akıl lütfen...

Merhaba hanımlar. Artık işin içinden çıkamaz hale geldim fikirlerinize ihtiyacım var.Bir gün ya birine ya da kendime çok fena zarar vericem. Artık birileriyle kavga etmekten,herkesin ortasında küfürler edip kendimi rezil etmekten en sonunda da çöküp ağlamaktan bıktım. Hiçbir şeye,kimseye tahammülüm kalmamış.Resmen köyün delisi gibi oldum içimdeki bu sinir geçmiyo en ufak şeyde kafayı bozuyorum. Geceleri uyurken dişimi sıkmaktan dişimi kırdım.Neye sinirleniyosun bu kadar derseniz cevap herşey. Biriyle yemek yerken bile karşımdakinin ağzından gelen o kıtır kıtır sesler,çatalın sesleri,yan masadakilerin çay kaşığını sesli sesli karıştırması,tavla oynayanların taşı çat küt vurması.Sırf bu yüzden bugun kavga cıkardım yavas vurun şu taşı diye. Mantıksız,saçma biliyorum 10 dk sonra herşey normale dönüyo napıyorum ben diyorum ama o an içimde durdurumadağım bi ateş çıkıyo sanki vahşi bi hayvan göğüs kafesime yerleşmişte çıkmak için tırmalıyomus gibi...Psikoloğa falan gitmişliğimde var ama hiç bir sonuç alamadım. Kendimi namaza vermeye çalışıyorum ama devam ettiremiyorum onuda derslerdi,seminerlerdi,kurs ayarlamalarıydı falan filan derken sabahı kıldıysam öğlen gidiyo vs vs. Napcam ben nası geçicek bu huy sadece yalnızken huzurluyum ama hayat işte eninde sonunda yüz yüze bakıyoruz her türlü insanla. Bi akıl lütfen...

canım üzüldüm durumuna allah yardım etsin.
gercekten kötü bi durum insanın kendine hakim olamayıp bagırıp cagırması.ne gibi bi tavsiye verilir bilmiyorum ama şöyle yapabilirsin seni sinir eden bi durum olurken ordan uzaklaş ne bilim kapalı bi mekanda falan bulunuyosan lavaboya git hemen elini yüzünü yıka sakinleşmeyi bekle. yada kullaklıgını tak sevdigin müzigi dinle. benim aklıma gelen bunlar canım.
bazen bend kendime hakim olamayıp hiç kızılmaması gerekn durumlarda eşime bagırıyorum şöyle yapma böyle yapma diye sonra senin gibi ne kadar sacma şeyler yaptıgımı anlıyorum ama iş işten gecmiş oluyo:50:
kuzum inşallah en kısa zamanda kurtulursun bu durumdan:16:

gürültüye karşı aşırı hassassın yani
seni kızdıran tek şey gürültü mü

canım o sinir bende de çok var biraz işimle de alakalı ben muhasebeciyim genelde iş yerınde sinirlı oluyorum tahammül edemiy6um insanlara psikolojik yardm aldm hatta ama bundan önce birisyle kavga ettm çok kötü kavga ettm tabi daha sonra uzunca bı dùşündm ben bayanım söuçta ve erkek gibi erkeklerle kavga etmek bana yakısmaz dedm ve aslında bu tahammülsüzlük kendi kendımi mutsuz etmemden kaynaklanıyodu heşeyde olumsuz düşünüyodum neden çünkü sevdığm adam benı terketmışti evlenmişti ve ben bu mutsuzluğumu insanlara mal etmeye başlamıstm halbukı onların ne suçu vardı bana tahammül etmek zorunda değldi insanlar birşey sormaya çekınıyorlardı ne gerek vardı benim sınırim varsa herkesin vardı bu sekılde kendıme telkınler vererek ve tabykı namaz ve duanın gücüyle ıyılestim kaza,kader,hayır e şer allahtan dır herşey de var bır hayır dedm buhranlı günler gecti çok şükür şımdı tek düşündüğüm sağlığm sende kendin için iyıleş lûfen eminim boş yere fevri davranmıyosundur kafandaki her neyse önce sende bitmeli insanlar neden seni kôtü bilsin dimi sonuçta ölùmüzde dirimizde insan sevgyle kal canım:49:

psikiyatra gitsen öfke kontrolü için ilaç veriyor.ben de şu an kullanıyorum.daha yeni sayılır.son yıllarda çok yıprandığım için tahammül gücüm azaldı. genelde melek gibiyim aslında ama bazen nasıl bir ateş topu oluyorum ben de şaşıyorum.duruyorum duruyorum bir anda patlayıp aşırı tepki veriyorum.doktora söyledim.ona göre bi ilaç verdi.ama hala tam etkili olmadı.

seslere karşı duyarlılık bende de var.ağız şapırdatması,birinin yanımda şıkır şıkır tesbihle oynaması,karşımdaki insanın umarsız davranması,vs.ve salakça olan herşey beni çileden çıkarıyor.dişimi sıkıyorum sinirden.

bazen bendede olur ufacık sese tahammülüm olmaz patlarım anında
ama sürekli değil tabi sizinki her zaman böyleyse ne zamandan beri var bu ağır bi depresyon geçirdin mi?
bunların cevabı önemli..çok stresli bir yaşantın mı var iş okul ev vsvs
gün içinde dolup ufacık şeylere patlayabilirsin
namaz konusunda bir kaç gün vakitleri kaçırmadan kılarsan sonrası kolay olur
vakit zamanlarını telefonunun alarmını kur 5 dk da kılar işine devam edersin

valla sinir ayrı sinir krizi ayrı birşey... ikisininde bilimini çözmüş biri olarak yazıyorum (gerçi yaşını bilmiyorum ama)

sinir tamamen olaya verdiğin tepkinin ölçüsü; bunu herkez yaşar ama kimi içinde kimi dışa vurarak...

sinir krizi bambaşka birşey... (ki 15-16-17-18 li yaşlar ergenlik olduğu için normaldir bahsetmiyorum bile)
20-30 yaş arasındaysan tamamen "EGO" ile alakalı bi durum...

herkez haksızlığa uğrayabilir yada istemediği bi durumla karşılaşabilir, fakat egosuna fazla kulak veren insanlar bu tip şeylere tahammül edemez ve en uç noktalardaki tepkileri verir...

samimiyetle söylüyorum, eğer sinir krizlerinden kurtulmak istiyorsan ego üzerine kendi bilincine yoğunlaşabilir bunu çözebilirsin.... kitaplar okuyabilir, kitap alıcak paran yoksa internetin var belliki, internetten araştırabilirsin...

sinir kirizi zihinsel yeterliliği olanlar için sadece ego çırpınışlarıdır...
"yaşanmış tecrübeyle sabitlenmiş"

Merhaba arkadaşlar, cevaplarınız için çok teşekkür ederim bi psikologla görüştüm daha önceden bipolar bozukluk olabileceği ama o zamanlar 17 yaşında olduğum için kendini henüz tam belli edemeyeceğini zamanla seyir değiştirebilme ihtimali oldugu söylenmişti. Şimdi 21 olmak üzereyim ve tekrardan gittim artık kesin bipolar bozukluk teşhisi konuldu ve tedaviye başlıyorum. Dua edin lütfen.

Back
X