Sinir oldum!

Night Night

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2016
530
733
103
Herkese merhaba. Hepimizin de bildiği üzere sömestr tatili yaklaşıyor. Biz öğretmenler de öğrenciler kadar mutluyuz elbet. 1 yaşında bebeğim var okuldu evdi yemekti bebekti temizlikti takdir edersiniz epey bir yorucu oluyor . Çalışan anneler özellikle anlar beni. Gelelim esas meseleye . Eşimin memleketi bizim yaşadığımız yere 2 saat uzaklıkta ve eşim cuma okul kapanıyor cumartesi gidelim diyor direkt. Cuma döneriz diyor. Hey Allahım burdan gitti mi bir hafta. Kalan diğer hafta da kesin eltim gelecek 2 çocuğuyla bizde kalacak. Çünkü kaç defadır söylüyor gelcem diye. Laf arasında dinleneceğim ben demiş olmama rağmen üstelik. Eşime kendimi bir türlü anlatamıyorken ben ne ara dinleneceğim. Kendime ait özel bir alan istiyorum ya çok mu ? Pazarlık yapmak zorunda kaldım ve gerildim. Istemiyorjm ya oraya gitsem bile çok vakit geçirmek istemiyorum. Herkes horoz gibi erkenden kalkıyor benle bebeğim 10a kadar uyuyoruz mesela. Sürekli çay içiyorlar artık çaydanlığa hortum bağlayıp ağızlarına takasım geliyor. Bulaşık desen bitmiyor. Yatsan uzansan göze batıyorsun. Böyle işte:(

Eltin nerde yaşıyor? Senin ailen sizin yaşadığınız yerde mi?

Herkese merhaba. Hepimizin de bildiği üzere sömestr tatili yaklaşıyor. Biz öğretmenler de öğrenciler kadar mutluyuz elbet. 1 yaşında bebeğim var okuldu evdi yemekti bebekti temizlikti takdir edersiniz epey bir yorucu oluyor . Çalışan anneler özellikle anlar beni. Gelelim esas meseleye . Eşimin memleketi bizim yaşadığımız yere 2 saat uzaklıkta ve eşim cuma okul kapanıyor cumartesi gidelim diyor direkt. Cuma döneriz diyor. Hey Allahım burdan gitti mi bir hafta. Kalan diğer hafta da kesin eltim gelecek 2 çocuğuyla bizde kalacak. Çünkü kaç defadır söylüyor gelcem diye. Laf arasında dinleneceğim ben demiş olmama rağmen üstelik. Eşime kendimi bir türlü anlatamıyorken ben ne ara dinleneceğim. Kendime ait özel bir alan istiyorum ya çok mu ? Pazarlık yapmak zorunda kaldım ve gerildim. Istemiyorjm ya oraya gitsem bile çok vakit geçirmek istemiyorum.
1 2 gun kalip donun mecburmusunuz tatilin yarisini orda gecirmeye sizinde dinlenmeye ihtiyaciniz var sonucta

Bu erkek milletinin her tatilde anasının babasının yanına göç etmesinin sebebini bulamadı hala isviçreli bilim adamları.
Anca 3 açılı diş fırçası...

Eşiniz gitsin sadece bu sefer.
Olamaz mı?
Malesef. Torun sevmek isteyecekler bu sefer de

Ailem uzakta baya bi. Aileme yazın gideceğim daha iyi vakit geçirmek için
Kv evine ctesi gidin salı dönün, eltim gelecek diye bahane edersin. yol zaten iki saatmiş. İkinci dönem havalar sıcak oluyor , bir haftasonu gideriz yine dersin 😉 Eltine de söyle çarşamba gelsin. En geç salı geri döner. Kaldı sana beş gün 🤩

Eltinize apaçık misafir ağırlayacak durumda olmadığınızı kafa dinleyip çekirdek ailenizle güzel vakıt geçirmek istediğinizi söyleyin. Eşinize zaten dencek söz yok.. Çocuğu da alıp gitsin. Ama olmaz demeyin. Babası sonuçta, bal gibi olur. Siz de arkadaşlarınızla gezersiniz, kitap okur, bakım yaparsınız veya hiçbir şey yapmayıp sadece dinlenirsiniz.

Ben insanları bu kadar takmayı anlamıyorum
Yat sen 10a kadar kimin gözüne batıyorsa da gözü çıksın umurumda olmaz sıkıyorsa bir şey desinler
Kimden neden korkuyorsunuz

Esinizi ikna edemezseniz eltinizi arayin. Bu donem bebekle isin sizi cok yordugunu, dinleneceginizi soyleyin. Ya da biz evde yokuz baska planimiz var deyin. Baska birinin evinde 1 hafta ben misafir kalamam ya. Eltiniz coluklu cocuklu nasil kalacak anlamadim.

Bir hafta fazla bence 3-4 gün yeter sömestr için. Eşiniz çok istiyorsa arada hafta sonları gidebilir, 2 saatlik mesafede yaşıyormuş ailesi.

Ama gidince de insanları bu kadar takmayın. Ne zaman uyanuyorsanız o zaman kalkın mesela.

Yazın 15 gün eşimin ailesinin yanında kaldık. Çocuklar erken uyanıyordu, eşim çocukları alıyordu ben ona kadar uyuyordum. Kayinvalidem bir kere lafını etti diğer odada bunun, eşim direkt zaten çocuk gece uyumuyor, istediği kadar uyusun, ben çalışmıyorken, yardima ihtiyacın varsa ben yaparım dedi annesine.

Dinlenmek istediğimde de gayet odaya gidip kapıyı kapatıp yatıyordum. Sürekli iş yapıp hizmet etmeyin, eşiniz yapsın çok lazımsa fazlasını.

Son düzenleme:
2 saatlik yol için bir hafta durmaya ve dahasi tatilinden calmaya ne gerek var? Biz 3,5 saatlik yolu ( benim ailem baska sehirde) hafta sonu cuma çıkış, pazar dön şeklinde git gel yapabiliyoruz gayet. 2 saatlik yol icin tatili bekleyip 1 hafta kalmak anlamsiz, illa gidilecekse bile 2-3 gun yeter 🙄🙄🙄🙄🙄

Şahsen ikinci hafta memlekete giderim. Eltimede "kusura bakma yoğunum bu aralar" derim. Yada birinci hafta bir kac gün gidip, ikinci hafta bir kac gün bir yere tatile giderim. Eltiniz niye kendini öyle davet edip duruyor ki. Cok mu yakınınız

Back
X