• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sinir oldum

Kişiye ve ilişkilere göre değişir.
Genel olarak, kardeşten misafir olmaz, bunun sorulması gerekmez.
Hele ki başkalarının yanında eşi bozmak çok haksızca.

Siz kuralcı, tutarlı, mesafeli ve disiplinlisinizdir.
Ama başka aileler (eşiniz ve aile ilişkisi) böyle olmayabilir. Samimi ve teklifi hareket ediyor olabilirler.

Yardım konusunda belki de sizi Mesafeli gördüğü için yardım etmemiş olabilir ya da çocuğu vardır ve onunla ilgilenmek durumunda kalmıştır.

Abımlere gideyim, hem yengem ve abim yemeklerini sevsinler hem ben biraz çocuğa sürekli bakmaktan kaynaklı yorgunluk ve yoğunluğu atayım, uzun kalayım sürekli görüşemiyoruz, malum yengem çalışıyor haftasonu gitmek daha münasip olur, zaten sık görüşemiyoruz, banyo hususu ve elektronik kaygıları belirtmemde sakınca olmaz ne de olsa abim ve eşi; "el" değiller diye düşünmüş olabilir.

Ayrıca 20 dk kaybolmak da ayıp kaçmış.

Hissettirmediğinizi söylüyorsunuz, misafir ağırlamak konusunda zerre hissettirmemiş olabilirsiniz ama "misafir" görülme duygusunu onlar almıştır...

:)
valla ben esımın kardesını mısafır gozuyle gormuyorum hıc
esımı annesıde kardesıde musaıtmısınız dıye aradıgında , eşimde bı nisa ya sorum da dedıgınde ne soruyosun tabıkı gelsınler demıstım..
sonrada esıme nıye oyle dıyorsun sankı gelecek kısılere karısıyomusum gıbı yabancı degıllerkı ya yanlıs anlarlarsa demıstım
benım annem kardesım gelcegı zamanda esım onları mısafır olarak gormez

benım tek rahatsızlık duydugum su ; bebegı yıkamıslar ,sabah kahvaltısına gelıpde gece gec saate kadar falan oturup aksam yemegı ıcın yemek begenmemıs bu kardesının dusuncesız oldugunu gosterır
ben olsam bunun ıcın esımle gergın gecırmezdım gunlerımı

Kesinlikle çok haklısın. Çalışan bir bayana sabahtan gidip gecenin bi vaktine kadar kalmak hiç hoş değil. İnsan zaten işten güçten bunalıyor evde olduğu zamanda da dinlenmek, evdeki işleri halletmek, eşiyle vakit geçirmek istiyor.Görümcenin bu pimpirikli hali de çok itici. Bir an önce eşinle bu konuyu güzelce konuşarak halletmelisin canım. Yoksa bu şekilde çok yıpranıcaksın.

Böyle bişey benim de hoşuma gitmezdi evet ama şimdi kendi yerine koyarak düşününce abimler arasa size gelcez dese abi bi dk bi danışayım ona göre gelin diyemem sanırım ama siz gelin deseler bi danışayım derim de onlar gelcek olunca hani oda mecbur gelin tabi diyi veriyor sanırım zor bir durum yaşamadan bilemem ama bir yere gitcez mi bilmiyorum yada başkası gelcek mi bi sorayım da diyebilirdi... Kalp kırmayın boşa barışın

sadece bakiyim eşimin bir planı var mı müsait mi dese yeter yanii benim için. barıştık barıştık:)

:)
valla ben esımın kardesını mısafır gozuyle gormuyorum hıc
esımı annesıde kardesıde musaıtmısınız dıye aradıgında , eşimde bı nisa ya sorum da dedıgınde ne soruyosun tabıkı gelsınler demıstım..
sonrada esıme nıye oyle dıyorsun sankı gelecek kısılere karısıyomusum gıbı yabancı degıllerkı ya yanlıs anlarlarsa demıstım
benım annem kardesım gelcegı zamanda esım onları mısafır olarak gormez

benım tek rahatsızlık duydugum su ; bebegı yıkamıslar ,sabah kahvaltısına gelıpde gece gec saate kadar falan oturup aksam yemegı ıcın yemek begenmemıs bu kardesının dusuncesız oldugunu gosterır
ben olsam bunun ıcın esımle gergın gecırmezdım gunlerımı

merhaba nisacım:) ya onlar da öyle yapıyor bir kere eşim aradı çaya gidecektik canı sıkılıyormuş kv aradı gidin falan dedi. o da dedi ki bir sorayım eşime size döneyim. yani evin hanımı bile soruyor yani. bir kere de yine sahile gideceğiz diyip kabul etmemişler. onlar öyle yapınca biz her an müsaitiz eşimin (yani benim) düşündüğünün bi önemi yok gibi hissettirmek istemiyorum anladın mı beni:))
ama benim ailem gelince misafir gibi durmuyor ki zaten mutfaktan alamıyorum annemi sağolsun. yani kişi davranışlarıyla belirliyor bence misafir olup olmadığını. benim eşim de demez mesela niye ban danışmadın annenlerin geleceğini falan diye. ki annem de arayıp yarın size gelcez demez hiç. haftasonu napıyosunuz diye sorar önce bir.ben ararım ısrar ederim falan.

Kişiye ve ilişkilere göre değişir.
Genel olarak, kardeşten misafir olmaz, bunun sorulması gerekmez.
Hele ki başkalarının yanında eşi bozmak çok haksızca.

Siz kuralcı, tutarlı, mesafeli ve disiplinlisinizdir.
Ama başka aileler (eşiniz ve aile ilişkisi) böyle olmayabilir. Samimi ve teklifi hareket ediyor olabilirler.

Yardım konusunda belki de sizi Mesafeli gördüğü için yardım etmemiş olabilir ya da çocuğu vardır ve onunla ilgilenmek durumunda kalmıştır.

Abımlere gideyim, hem yengem ve abim yemeklerini sevsinler hem ben biraz çocuğa sürekli bakmaktan kaynaklı yorgunluk ve yoğunluğu atayım, uzun kalayım sürekli görüşemiyoruz, malum yengem çalışıyor haftasonu gitmek daha münasip olur, zaten sık görüşemiyoruz, banyo hususu ve elektronik kaygıları belirtmemde sakınca olmaz ne de olsa abim ve eşi; "el" değiller diye düşünmüş olabilir.

Ayrıca 20 dk kaybolmak da ayıp kaçmış.

Hissettirmediğinizi söylüyorsunuz, misafir ağırlamak konusunda zerre hissettirmemiş olabilirsiniz ama "misafir" görülme duygusunu onlar almıştır...

sizce misafir görülme duygusunu anlasalar o kadar rahat olabilirler miydi gelip yatağımın üzerine falan oturuyor rahatça. hiç hoşlanmadığım şeyler. bu kadar rahat davranmasalar ben zaten kuralcı falan değilim rahatsız olmazdım.

ve akşam çay içmeye deseydi evet kardeşten misafir olmaz ama sabahtan geceye kadar durulacaksa ve çalışan birinin haftasonu yenecekse gayette sorulur bence.

evet eşime arkadaşların yanında surat asmam hoş olmadı o konuda haksızım fevri davrandım.

merhaba nisacım:) ya onlar da öyle yapıyor bir kere eşim aradı çaya gidecektik canı sıkılıyormuş kv aradı gidin falan dedi. o da dedi ki bir sorayım eşime size döneyim. yani evin hanımı bile soruyor yani. bir kere de yine sahile gideceğiz diyip kabul etmemişler. onlar öyle yapınca biz her an müsaitiz eşimin (yani benim) düşündüğünün bi önemi yok gibi hissettirmek istemiyorum anladın mı beni:))
ama benim ailem gelince misafir gibi durmuyor ki zaten mutfaktan alamıyorum annemi sağolsun. yani kişi davranışlarıyla belirliyor bence misafir olup olmadığını. benim eşim de demez mesela niye ban danışmadın annenlerin geleceğini falan diye. ki annem de arayıp yarın size gelcez demez hiç. haftasonu napıyosunuz diye sorar önce bir.ben ararım ısrar ederim falan.
hımmm sımdı anladım haklısın....
yınede sen kadının yaptıgı dusuncesızlık yuzunden esınle kotu olma
oda arada kalır bı tarafta kardesı bı tarafta esı ne dıyecegını bılemez
sen kardesıne karsı tavrını net koy bu durumdan rahatsız oldugunu anlasın

Tersten bakmak istemistim.
Bambaşka insan sonuçta eşler ve aileleri.
Kardeşler bile farklı iken, iki yabancı kültürün anlaşması zaman alabilir.

Bazı insanlar rahat, teklifsiz olabiliyorlar.
Art niyetli ve kötü insanlar hissine kapılmadım, sadece farklılık var, ters açıdan da bakmak faydalı olur diye düşündüm.

İyi niyet, merhamet ve alışma süreci bırakın kendinize, ileride sıkıntı olur.
Sizin yorulmanız uzun vadede sogukluktan daha iyidir...

hımmm sımdı anladım haklısın....
yınede sen kadının yaptıgı dusuncesızlık yuzunden esınle kotu olma
oda arada kalır bı tarafta kardesı bı tarafta esı ne dıyecegını bılemez
sen kardesıne karsı tavrını net koy bu durumdan rahatsız oldugunu anlasın

benim zaten en büyük hatam başkalarına asla bir sorun yokmuş gibi davranıp eşimi didiklemek söylenip durmak. çünkü onlara tepki gösterecek rahatsız olduğumu dile getirecek cesaret yok. ama eşimle aramı açmayacağım bu konu yüzünden bir daha inşallah

Tersten bakmak istemistim.
Bambaşka insan sonuçta eşler ve aileleri.
Kardeşler bile farklı iken, iki yabancı kültürün anlaşması zaman alabilir.

Bazı insanlar rahat, teklifsiz olabiliyorlar.
Art niyetli ve kötü insanlar hissine kapılmadım, sadece farklılık var, ters açıdan da bakmak faydalı olur diye düşündüm.

İyi niyet, merhamet ve alışma süreci bırakın kendinize, ileride sıkıntı olur.
Sizin yorulmanız uzun vadede sogukluktan daha iyidir...
yok zaten kesinlikle kötü insanlar değiller yani. bana herhangi kırıcı bir tavırları olmadı sadece devamlı eşimle konuşuyor ben yokmuşum gibi falan bunlardan hoşlanmıyorum . o benden 5 yaş büyük ama ben olgunluk göstereyim bari:)

Al karşına bigün açık açık konuş.Onlarla zaman geçirmekten hoşlandığını ama bazı hareketlerrinden rahatsız olduğunu evinin sana ait bir düzeni olduğunu ve emirvakilerden hoşlanmadığını anlat.Çok net ve dürüstçe yap bunu..Sana değer veriyorsa ortak yolu bulursunuz elbet yok surat yapıp triplere girerse yada eşine şikayet etmeye kalkarsa aranıza mesafe koymak için geçerli bir sebebin olur.Eşinede dersin ben onu seviyorum ama tavırlarını düzeltmesi lazım yoksa boşuna gerginlik olacak aramızda diye

bence haklısın sabahtann gece 11 'e kadar off az değil yani hele çalışan bir bayansınn çekilecek tarafı yok gerçekten

merhaba arkadaşlar,

cumartesi eşimin telefonu çaldı ; ablası. yarın size gelmeyi düşünüyoruz dedi. o da bana sormadan hemen buyrun buyrun . sinirlerim tepeme çıktı.

arkadaşların yanında sinirlendim ben neciyim dedim. insanlara hayır demeyi eşime danışayım demeyi ayıp sayıyor. cumartesi günü öyle eşimle küs geçti. ben biraz fazla tepki verdim belki başkalarının yanında ama gerçekten hep aynı şey oluyor artık. önceden konuşmadıysak benim müsait olduğumu varsayıyor ve sormuyor bana. kaç kere konuştum tembih ettim yine aynı.

pazar günü sabah kahvaltıya geldiler ve inanır mısınız gece 11 e kadar durdular tırlatacaktım artık. bebeği var aşırı korumacı davranıyor yok tv olduğu odaya getirmiyor wifi kapatmak istiyor bilmem ne. herkesin de öyle davranmasını bekliyor. yok elimi şişti yok terledi yok sıcakladı yok üşüdü yok huzursuzlandı dedi banyo yaptırdılar bir baktım ben mutfaktayken duştalar:KK57:

ayrıca hiç yardım etmedi eşim geliyor mutfağa yardıma hemen peşinden geliyor başka sohbet açıp içeri götürüyor eşimi de :KK57: ben sadece kahv sandığım için yemek yapmamıştım baktım kalkmıyorlar pide yaptıralım dedim içini hazırlayıp. hiç hoşuna gitmedi bilmem nerde lüks bir balıkçı varmış orayı merak ediyormuş eşim de orası çok uzak dedi ama istiyorsan gidelim dedi. kendi eşi kabul etmedi.

canın balık çekiyorsa yapalım dedi eşim, onla uğraştık bulaşığı kokusu, misafir dediğin bulduğunu yer ne bu yani. insanlar ne kadar rahat anlamıyorum.

sonra artık canım sıkıldı yani devamlı da bir hizmet çay meyve yemek kahve bulaşık yerleştirme modundayım yoruldum ertesi gün de işe gideceğim. hiç de düşünmüyorlar. gittim içerde uzandım biraz telle konuştum 20 dk falan, eşim geldi nasıl kızıyor işte ne ayıp bilmem ne dedim bunaldım yani sabahın köründen beri. pazar akşamı da küs geçti o şekilde. yani o kadar ağırlamam yorulmam, biraz içeri gittim diye silindi bir anda gözünde.

ben mi abartıyorum arkadaşlar.

oy anlattım da rahatladım:) uzun olmuş kusura bakmayınnn
Ay allahım aynı bizim görümce/(((doğum yaptı hop herkesin oturduğu odada ışıkları kapatır oturun sizde böyle diyor.neymiş cocuk uyumuyormuş E git baska odaya ama yok kim ne konuşuyor duyacak ya ona göre laf sokacak ah ah.gecen yaz bizde az daha boşanacaktık eşimle bunlar yüzünden:(kocasıyla evimi talan ettiler.ama bilendim resmen hadi yapsınlar bir daha.iyi olur ayaklarını kesmiş olurum evden.paylaşmak istedim:)))Allah size de yardım etsin.ne ayıp ya sabahtan gel geceye kadar otur çalışanların evinde.ne diyebilirim ki içim cok dertli zaten bu konuda.:(((

Back
X