2.5 sene önce abim araba almak için 90 gram borç istedi. Aydan aya öderim, her sene 30 gram yaparım 3 senede bitiririm dedi. Ben de şu an ihtiyacım yok ama benim evim yok. Ev alacak olursam daha erken de isteyebilirim. O zaman bozuşmayalım bak dedim. Yok problem değil zaten öderim, ödeyemezsem arabayı satarım niye kötü olalım dedi. İyi tamam abi dedim verdim. Gel zaman git zaman 2.5 sene geçti. 30 gramını sadece ödedi ve ben topraktan bir eve girdim. Bu aralıkta da biz arabayı yükseltecek olduk, abimden istemedim. Kendi bileziğimi bozdum koydum üstüne. Eşim iş için araba alacak oldu. Para yetmedi. 50 gram başkasına borçlandım onu ödedim gene abimden istemedim. Ev için gerçekten parayı toparlayamadım. Bu aralıkta da 40 gram kayınpederden borç aldım. En son çare abimden istedim. Onda da durumu anlattım. Dedim abi böyleyken böyle. Benim şu kadar ödeme yapmam lazım. Bu kadar da borçlandım. 2 arsamı ilana koydum ama satılmıyor. Ödeme durumun var mı ben gerçekten sıkıştım dedim. Ben ödeme yapamam. Anca seneye öderim dedi. Dedim seneye benim için çok geç. Benim 1 ay içinde ödeme yapmam gerek. Ben ödeyemem bulamam dedi. Peki abi ben gene haberin olsun diye söylüyorum dedim. Çocukları falan sorduk kapattık… ertesi gün babam beni aradı. Sen cok ayıp ettin abini niye sıkıştırıyorsun. 1 sene bile olmamış daha. 1 ini de yapmışlar. Sen niye sıkıştırıyorsun bizi çok üzdün dedi. Dedim baba ben keyfi bir şey için istemiyorum. Ev alacağım ve ihtiyacım var. 1 sene de değil ayrıca 2.5 sene oldu 3 seneye yaklaştı ve ben başta da ev durumunda geri isteceğimi söyledim. Ben yanlış bir şey yapmadım dedim. Sizde iki araba var. Onu satsaydın ya, niye abindekini istiyorsun çok ayıp yaptığın dedi. Dedim baba biri iş arabası. Arkası panelvan bir araç. Ben o arabada cocugu nereye oturtacağım ? Ben sürekli sehir dışı yolculuk yapıyorum ve benim cocugum doğduğundan beri oto koltuğunda. İş arabasıyla cocugu nereye nasıl götüreceğim ? Biz ailecek bir yere giderken hep diğer arabayı kullanıyoruz. Üstelik onu kendim de kullanıyorum. Diğer araba hep eşimde. İşte. Ben çocukla istanbulda bir basımayım sürekli. Benim ihtiyacım var. Üstelik geçmiş 3 sene. Ev alıyorum ben. Verirken iyiyim de niye isterken kötü oluyorum dedim. Velhasıl kabul etmedi. Onlar da bir araba kullanıyorlar. ( abimin iş yerine servis var ve evde tek şoför) sizde de bir araba olsaydı ne olurdu dedi. Dedim baba eşim işte o arabayı hep kullanıyor. Ben de bir kullanıyorum. Hadi ben kullanmayayım. Benim o arabada cocugu koyacagım bir yer yok. Öbür arabayı sat desen, o araca da eşimin iş malzemeleri sığmıyor. Ben nasıl satabilirim ? Mecbur kalırsam arabayı mecbue kücülteceğim ama araba benim son kurşunum. Odeyemezsem, altından kalkamazsam onu küçültmeyi düşünürüm. Baskasının bana borcu varken ve benim paraya ihtiyacım varken ben niye geri isteyemiyorum çok yanlış düşünüyorsun dedim. Girdik birbirimize kapattık… annemle konuştuk sonra. Nasılsın, napıyorsun diyorum bana imalı imalı napayım tansiyonum fırladı. Beni kimse düşünmüyor. Hastane hastane dolaşıyorum diyor. Bana sen nasılsın napıyorsun bile demiyor. Cocuğu sorup kapatıyor… üstelik kuzenim eşimi arıyor sen çok ayıp ettin diyor. Ne yapmışım ben demiş. Sen ona demişsin ki merak etme biz senden geri istemiyoruz şimdi. Biz evi öderiz. Sen kendini sıkıştırma. Aynı hafta adamı arayıp altını geri istemişsin. Ayıp değil mi yaptığın demiş… biz istemiyoruz diye bir şey söylemedik. Üstelik eşim abimle hiç konuşmadı. Ben konuşsun istemedim. Benim abim, senden duyarsa kırılır. Ben kendim konusurum dedim. Kendim de bahsettiğim sekilde konustum ne kırıcı bir şey söyledim ne de bahsettiği gibi bana lazım değil vs dedim… ben anlayamıyorum gerçekten. Hazmedemiyorum yaşadıklarımı. Bende mi bir sıkıntı var arkadaşlar ? İstediler aynı gün verdim. Bir defa lafını yapmadım. Sıkıştırmadım şimdiye kadar. O bir gram üstüne kenara atmamış. Kazandığını yemiş. Sağda solda o tatil senin bu tatil benim gezmiş. Suclusu ben oldum. Kimse ona niye ödemedin demiyor. Ev alacaklarmış, mecbur isteyecek diye kimse demiyor. Herkes bana yükleniyor. Yarın abimi arayıp konusayım diyorum ama o kadar tepkiler gördüm ki bende mi sıkıntı var, ben mi yanlış yapıyorum diye kendimi sorgular oldum. Benim bir yanlışım var mı bunda ?