• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinir oluyorum

alyaangel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2015
402
128
53
istanbul
Bizim eşimden kaynaklı çocuğumuz olmuyor tedavi olduk ama olmuyor olucak gibide durmuyor zaten bunun ağırşığıyla baş etmeye çalışıyorum eşimle gayet iyiyim üzülsemde asla belli etmiyorum ona hiçbirşeyi yansıtmamaya çalışıyorum

Neyse haftasonu görümcemin çocuklarının sünnet mevlüdü vardı ondan önce hazırlıklar falan vardı bir kaç akrabasını çağırdı kaynanam yardım etsinler diye benim yanımda konuşuyo 3. çocukları yapında sevelim görümcem hamile 3. çocuğuna diyoki 35 yaşından sonra zor oluyo o yüzden yapıyım dedim ben 33 yaşındayım bu arada kaynanam yapda 3 çocuk bi arada büyüsün dedim gayet rahat bir şekilde konuşuyo görümcem canım bir şey istemesede kocama diyorum şunu al canım istiyo bir çocuk muhabbeti o kadar rahatlarki ben üzülüyomuşum bilmem ne onlar niye yapmıyolar deyincede borçları var düşünmüyolar diyo rahat bir şekilde

mevlütte hele gene kuzenlerine zaten 2 çocukları var birer tane daha yapın yaşınız geçmeden falan gülüyolar ya ben insanım hiç düşünmüyolarmı üzülürüm diye bilmiyorum ama umursadıkları yok eşime bişey demiyorum üzülür beni yanlış anlar diye ama çok üzülüyorum dayanamıyorum yani benim ailem zaten çocuk olmuyor diye karalar bağlamışlar üzülüyoar eşimi onlardan uzak tutmaya çalışıyorum söylediklerini söylemiyorum hiç birşeyden haberi yok kendi içimde yaşıyorum herşeyi ama bir yere kadar artık taşıyamıyorum eşimle konuşmak istiyorum en azından bu kadar rahat olmalarına gerek yok en azından benim yanımda

Canım bizde de ayni durumlar var. Kesinlikle esinle konuşmalısın. Benim esimin ailesi bu konuda dillerini hic tutmadilar. Ben artık onun memleketine gitmiyorum,kaynanami cok severim gercekten,inan o da bazen cocuk yapın diyor diye yanina gitmek istemediğim oluyor. Konusmazsan çözemezsin esin seni anlayacaktie. Boyle düşüncesiz insanlar var . Emin ol kötü niyetli degillerdir ama ince düşünce diye birsey var. Bu ozellikte herkeste olmuyor
Yapacak birsey yok.
Insallah Rabbim guzel,salih ve saliha hayırlı sağlıklı bir evlat verir de bu hain insanlarin sözlerini de unuturuz

Bazı insanlar böyle canım empati yapmayı bilmezler.
Boşver... senin yanında böyle çocuk muhabbeti açarlarsa konuyu değiştir sende hiç oralı olmuyormuş gibi davran

çocuk sahibi olması konusunda sorun yaşayan kadınlar bu tarz şeylerde çok alınganlık gösteriyor bence sonuçta eş kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuz eşinizin ailesi niye bunu gündeme getirip dursun ki?

alınacağınız,darılacağınız bir şey yok boş muhabbet yapmışlar canınızı sıkmayın lütfen

Bazı insanlar böyle canım empati yapmayı bilmezler.
Boşver... senin yanında böyle çocuk muhabbeti açarlarsa konuyu değiştir sende hiç oralı olmuyormuş gibi davran
Tamam ben kötü niyetli yapmıyolar biliyorum ama süreklide aynı konu hakkında konuşulmaski sürekli bir çocuk mevzusu biliyolar birde durumumuzu sadece akıllarında bir çocukları daha var onu bir evlendirsek rahatlıycaz diyolar ya sadece biraz hassas olmalarını istiyorum o kadar en azından üzüldüklerini biraz belli etsinler ama yok

Tamam ben kötü niyetli yapmıyolar biliyorum ama süreklide aynı konu hakkında konuşulmaski sürekli bir çocuk mevzusu biliyolar birde durumumuzu sadece akıllarında bir çocukları daha var onu bir evlendirsek rahatlıycaz diyolar ya sadece biraz hassas olmalarını istiyorum o kadar en azından üzüldüklerini biraz belli etsinler ama yok

Işte biz buna empati diyoruz siz çok hassasınız
Karsinizdakininde böyle olması bekliyorsunuz. Işte bazilarida böyle dangur dungur konuşuyor. Içinde kötü niyet olmasa da karşımdaki ne anlar ne düşünür diye bakmıyor.

Allah gönlüne göre versin canim..olmaz olmaz deme rabbim ol dedikten sonra olur zamani vardir ..bende cok cektin bu dediklerinden neler neler.. malesef bixim gibi olanlar gercekten kirilgan oluyor bende kuzenlerimin hamileliklerini benden gizlemesine cok amaa cok uzulurdum bana acıdıklarını dusunurdum..6 kez tup bebek yaptik hicbiri tutmadi esimin problemi duzelmiyordu ama mucize oldu 38 yasimda rabbim dogal yoldan nasip etti simdi kucagimda ...tavsiyem kendini yipratma cunku ben halaa o günlerin izlerini atamiyorum üzerimden ........birde asla vazgecme sabirli ol ve hep iste rabbimden..
Not:zeytinyaginda bekletilmis incir yiyin ikinizde ve yumurtlama günlerini takip et olmaz deme esimin sperm sayidi 2 milyon hareket ve morfoloji sıfırdı

Yakın zamanda inşallah sizin de bebeğiniz olur. Durumunuzu bilmelerine rağmen bu konuşmaları yapıyorlarsa çok haklısınız. İnsanlar çok acımasız ve insanların yumuşak karnını buldu mu vurmaktan vazgeçmiyorlar. Alınganlık yaptığınızı düşünmüyorum. Düşünceli olmak zor değil.

Allah gönlüne göre versin canim..olmaz olmaz deme rabbim ol dedikten sonra olur zamani vardir ..bende cok cektin bu dediklerinden neler neler.. malesef bixim gibi olanlar gercekten kirilgan oluyor bende kuzenlerimin hamileliklerini benden gizlemesine cok amaa cok uzulurdum bana acıdıklarını dusunurdum..6 kez tup bebek yaptik hicbiri tutmadi esimin problemi duzelmiyordu ama mucize oldu 38 yasimda rabbim dogal yoldan nasip etti simdi kucagimda ...tavsiyem kendini yipratma cunku ben halaa o günlerin izlerini atamiyorum üzerimden ........birde asla vazgecme sabirli ol ve hep iste rabbimden..
Not:zeytinyaginda bekletilmis incir yiyin ikinizde ve yumurtlama günlerini takip et olmaz deme esimin sperm sayidi 2 milyon hareket ve morfoloji sıfırdı
ne yazıkki bizde sıfır hiç sperm yok ameliyat oldu eşim ama bulunamadı doktor doğal yoldan imkansız diyo bir ameliyat daha geçirise şansı %15 ben hani kaderimin bu olduğunu düşünüyorum olcağını düşünmüyorum allah herkeze gönlüne göre versin işallah ama çok zor sadece biraz daha hassas olmalarını istiyorum yanımda o kadar

Bizim eşimden kaynaklı çocuğumuz olmuyor tedavi olduk ama olmuyor olucak gibide durmuyor zaten bunun ağırşığıyla baş etmeye çalışıyorum eşimle gayet iyiyim üzülsemde asla belli etmiyorum ona hiçbirşeyi yansıtmamaya çalışıyorum

Neyse haftasonu görümcemin çocuklarının sünnet mevlüdü vardı ondan önce hazırlıklar falan vardı bir kaç akrabasını çağırdı kaynanam yardım etsinler diye benim yanımda konuşuyo 3. çocukları yapında sevelim görümcem hamile 3. çocuğuna diyoki 35 yaşından sonra zor oluyo o yüzden yapıyım dedim ben 33 yaşındayım bu arada kaynanam yapda 3 çocuk bi arada büyüsün dedim gayet rahat bir şekilde konuşuyo görümcem canım bir şey istemesede kocama diyorum şunu al canım istiyo bir çocuk muhabbeti o kadar rahatlarki ben üzülüyomuşum bilmem ne onlar niye yapmıyolar deyincede borçları var düşünmüyolar diyo rahat bir şekilde

mevlütte hele gene kuzenlerine zaten 2 çocukları var birer tane daha yapın yaşınız geçmeden falan gülüyolar ya ben insanım hiç düşünmüyolarmı üzülürüm diye bilmiyorum ama umursadıkları yok eşime bişey demiyorum üzülür beni yanlış anlar diye ama çok üzülüyorum dayanamıyorum yani benim ailem zaten çocuk olmuyor diye karalar bağlamışlar üzülüyoar eşimi onlardan uzak tutmaya çalışıyorum söylediklerini söylemiyorum hiç birşeyden haberi yok kendi içimde yaşıyorum herşeyi ama bir yere kadar artık taşıyamıyorum eşimle konuşmak istiyorum en azından bu kadar rahat olmalarına gerek yok en azından benim yanımda
Canim insanlarin uzulmemen içinde cok dikkat etmeleri canını sikardi.örneğin yaninda cocuk lafi etmeselerde bozulurdun.tabii bu kadar da rahat olunmaz ayarinda olmasi lazim.Allah yardimcin olur eşinin büyük bi sorunun yoksa umarim cocugunuz olur

ne yazıkki bizde sıfır hiç sperm yok ameliyat oldu eşim ama bulunamadı doktor doğal yoldan imkansız diyo bir ameliyat daha geçirise şansı %15 ben hani kaderimin bu olduğunu düşünüyorum olcağını düşünmüyorum allah herkeze gönlüne göre versin işallah ama çok zor sadece biraz daha hassas olmalarını istiyorum yanımda o kadar
Pardon canim suan okudum sorunu Allah yardimcin olsun.

Aynen ilk gittimizde benim esimdede yoktu sifirdi.. ameliyat oldu sonra cikis oldu o kadar cok igne ilac vitamin kullandiki eşine ısrarla tedavi olması icin ikna et peşini bırakmayın allah yardimciniz olsun

Sperm sayısı 0 olan bir tanıdık vardı ameliyat oldu şu an bir kızları var.
Özelden doktor adı verebilirim.
Istanbuldaki Prof çocuk sahibi olma Şansın hiç yok demişti hatta.
Ama olunca oluyor demek.

Sperm sayısı 0 olan bir tanıdık vardı ameliyat oldu şu an bir kızları var.
Özelden doktor adı verebilirim.
Istanbuldaki Prof çocuk sahibi olma Şansın hiç yok demişti hatta.
Ama olunca oluyor demek.
verirsen sevinirim zaten gene devam ediyo eşim tedaviye ama testler falan hep kötü geliyor çok bir şansımız yok yani tabiki kader meselesi bu

Çocuk sahibi olamamayı bu kadar dramatize etmekten vazgeçin artık.
Çocuksuz ama mutlu olan onlarca tanıdığım var.
Kimse her daim konuşacaklarına sırf siz varsınız diye sansür uygulayamaz.
Ya kabullenin yada kırılacağınız ortamlara girmeyin.

Çocuk sahibi olamamayı bu kadar dramatize etmekten vazgeçin artık.
Çocuksuz ama mutlu olan onlarca tanıdığım var.
Kimse her daim konuşacaklarına sırf siz varsınız diye sansür uygulayamaz.
Ya kabullenin yada kırılacağınız ortamlara girmeyin.
kaç yaşındasını bilmiyorum ama işallah böyle bir şeyle imtihan olmassınız çünkü beni anlamadığınız çok belli ben zaten buna alışmaya çalışıyorum ama herdaim gülücek eğlenecekde değilim

kaç yaşındasını bilmiyorum ama işallah böyle bir şeyle imtihan olmassınız çünkü beni anlamadığınız çok belli ben zaten buna alışmaya çalışıyorum ama herdaim gülücek eğlenecekde değilim

52 yaşındayım ve seni burada en iyi anlayabilecek insanlardan biriyim. 6 yıl benimde çocuğum olmadı. Hem de teknolojinin, tıbbın hele hele infertilitenin bu kadar gelişmediği bir dönemdeydi. Üstelik bizimki nedeni olmayan infertiliteydi. Yani ortada sebep yok ama hamilelik de yok.
Çok kalabalık bir ortamda çalışıyordum, neredeyse her ay en az 2-3 hamilelik haberi alıyordum. O kalabalık ortamda her daim çocuk konusu konuşulur bana da çocuk ne zaman diye her daim sorulurdu. Ailelerden ise kayınvalidem dışında herkes özellikle de annem ve korosu (kankileri) her daim başımın etini yerlerdi.
Sorun ettim mi? Tabi ki ettim ama sonradan olmuyorsa olmuyor dedim, benim canım yanıyor diye milletin konuşmasına da engel olmadım ki zaten onlardan böyle bir talepte de bulunmak saçma olurdu.
Hayatı kendime de millete de zehir etmedim. Tedaviyi kestikten sonra 2 çocuğum oldu. Bu nedenle çocuksuz olmayı da çocuklu olmayı da iyi bilirim. Tecrübemde gayet iyidir. Bu tecrübemin ışığında zaten tavsiyede bulundum.
Hayatınızı her daim kederle, millet yanımda konuşmasınlarla geçiremezsiniz. Size gösterilecek anlayış da ömür boyu sürmez. Siz hayatınıza alışacak ve durumu kabulleneceksiniz.
Ayrıca Allahın işi belli olmaz. Hiç olmayacak dediğiniz anda oluverir yada tıbbın nimetlerinden faydalanarak çocuk sahibi olursunuz. İşte çocuğunuz olduğunda siz de sağda solda, her daim çocuğunuzu konuşacaksınız. Ben çocuğu olmayanlara anlayış gösteririm demeyin çünkü sizde o zaman aynen benim fikrimde olacaksınız.
Yani olayın her iki yönünü yaşamız birinin tavsiyesidir bunlar.

bence rahatsız oldugunuzu belli etmeyin.. İnadına yapıyorlarsa daha cok koz vermiş olursunuz.. He deyin geçin..

Sizi anlıyorum aslında çünkü benzer durumdayız. Tek farkla bizim çocuğumuz benden kaynaklı olmuyo.. Daha doğrusu bi çok kez hamile kaldım ama bebeklerim bilinmeyen bi nedenle yaşamıyo buna da çözüm bulamıyoruz şimdilik.. Kısmet deyip geçiyoruz.. Üzülmüyo muyum evet çokça üzülüyorum.. Ama hayat devam ediyo.. İnsanların bebekleri oluyo etrafımda, konular bebekler üzerine dönüyo, zaten soran edenleri hiç söylemiyorum bile günde en az 10 defa çeşitli kişilerden bebek sorusu, bebek konusu, baskılar vs.vs.. Canım sıkılıyo ama bi şekilde soruları veya konuları bertaraf etmeyi öğrendim kendimce yöntemlerim var. En son eltilerimden birisi (bebeği 6 aylıkken ve durumumuzu bilirken) hiç alakasız bi konuda "çocuğun olunca anlarsın" gibi bi cümle kurdu.. Ben de cevaben "demekki ben hiçbizaman anlamayacağım" şeklinde gülerek esprili bi cevap verince utandı söylediğinden.. Özür falan diledi ben olacağına inandığım için öyle dedim falan diye açıklama yapmaya çalıştı falan.. Neyse sizin durumunuzda olsam "3. yü yap 3.yü yap" denilirken araya girip "ben de 5. yi yapayım o halde fazla gecikmeden" falan derdim heralde diye düşünüyorum. Kafanıza çok takmayın bu insanları.. Hayat çocuktan ibaret değil diye teselli veren arkadaşlar da sağolsunlar ama genelde bunu diyenler de aynı şeyleri yaşayıp,sonunda mucizevi şekilde bebek sahibi olan insanlar.. Sonuçta bi şekilde o mucizeye kavuştukları ve eski kötü günleri unuttukları için böyle rahat konuşabildiklerini varsayıyorum.. Ha tabi mutlaka kendini aşıp yaşam görüşünü tamamen değiştirebilen müthiş iradeli insanların da ayrıca önlerinde saygıyla eğiliyorum.. Ama işte sen ben gibiler henüz o müthiş tevekküle ulaşabilmiş değiliz ve bu okadar da kolay değil. Allah sağlıkla mucizeni getirip bu günleri sana unuttursun inşallah :dua:

Back
X