• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sinir oluyorum

florasa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2013
268
1
68
Hakkari
kızlar kaynanamda kayın babamda memur gelirleri iyi bide kaynım var 3 kişiye yetcek derecede bi glir var. benim eşimse özel sektörde Allaha şükür oda kazanıyo evmiz geçiniyo bazen artırıyoruzda ama her ay geliri aynı degıl ben eşim ne kazanıyo kazandıgını napıyo hiç bilmiyorum bi kaç defa kaynanamgıle para vermiş ben bunları tesadüfen öğrendim bana asla soylemez ama biliyorum her ay para istiyolar eşim başta verirdi çok dert etmezdım ama artık daralmaya başladım zaten yeterınce paraları var neden bıde bız veriyoruz daha evimiz falan hiç bişeyimiz yok bi arabamız war oda babasının adına ve devamlı onların altında benim altınlarımla alındı onlar kullanıyo ben bu durumlardan cok bunaldım bizim geleceğimiz nolucak bilmiyorum bide eşim bana soylemediği için ayrıca deliriyorum en azından bilmem gerkmez mii bze hiç bie faydaları yokken zararlarını hazmedemiyorum

SInir olmakta cok haklisin hele birde gizliden gonderiyorsa odaha kotu! senin esine benzer bir kocada bende zaten kaynimi Allah kimsenin basina vermesin istekleri bitmio bunlar gerci kendi ellerindede olsa gecim kaynaklarini bulmuslar valla anlamiolarki artik herkesin evi ayri , yolu ayri ama kendilerine geldimi bes kurus koklatmazlar ancak hep bana rabbena nefret ediyorum bu tur insanlardan!!! valla artik nasil alistilarsa olede devam ederler eger gonderdiginden eminsen bi sekilde onunu al yoksabu boyle devam eder kendimden biliyorum

Hay Allahım ne sinir bozucu... İşte iyi niyetli aman tatsızlık çıkmasın diye ses çıkarmadığmız şeyler çığ olup üstümüze geliyor ! Sen de altınlarınla nie onların üstüne araba aldırdınki kendi üstünüze alsaydınız arabayı !! Eşinle tartışırsan bu konuda herşey gizli kalmaya devam eder ben senin yerinde olsam onlara üzülüyormuş ve eşimi destekliyormus gibi yapıp alttan allttan işlerdim kafasına!! Böyle kocalara yapılıcak tek şey borca sokmak ev araba vs alıp bence.. Vericek parası kalmasın :9:

kızlar kaynanamda kayın babamda memur gelirleri iyi bide kaynım var 3 kişiye yetcek derecede bi glir var. benim eşimse özel sektörde Allaha şükür oda kazanıyo evmiz geçiniyo bazen artırıyoruzda ama her ay geliri aynı degıl ben eşim ne kazanıyo kazandıgını napıyo hiç bilmiyorum bi kaç defa kaynanamgıle para vermiş ben bunları tesadüfen öğrendim bana asla soylemez ama biliyorum her ay para istiyolar eşim başta verirdi çok dert etmezdım ama artık daralmaya başladım zaten yeterınce paraları var neden bıde bız veriyoruz daha evimiz falan hiç bişeyimiz yok bi arabamız war oda babasının adına ve devamlı onların altında benim altınlarımla alındı onlar kullanıyo ben bu durumlardan cok bunaldım bizim geleceğimiz nolucak bilmiyorum bide eşim bana soylemediği için ayrıca deliriyorum en azından bilmem gerkmez mii bze hiç bie faydaları yokken zararlarını hazmedemiyorum

Hımmmmm buldum eşinizi taksite sokun yani ne bileyim birikiminiz varsa yeterince ev taksidine girin olmadı diyin ki bankadan kredi çekelim ay ay öderiz birikim yapmış oluruz ya da altın hesabı açtırın her ay oraya para yatırın bi sürü şey düşünün en mantıklısına karar verin ortada verilecek para kalmayınca onlarda yüzsüzlüklerini yapamaz heee onu yapamıyosanız da k.v ye arada laf sokun kızım sana söylüyorum gelinim sen anla gibi bi arkadaşım var yeni evlendi kayınvalidesinin durumu çok iyi olmasına rağmen hala yüzsüz gibi kızlardan para istiyolarmış yazık onlarda kıramıyomuş veriyomuş ama kendileri zorlanıyomuş daha evleri de yok ne biçim insanlar var yahu cıt cıt cıt deyin belki üstüne alınır bu arada arkadışınız da helal etmesin hakkını :1::1::47:

Ben bir şeyi anlamadım, ben de eşimden habersiz maaşımdan çok kere anneme para göndermişimdir, o da annesine para vermiştir. Bu konuda eşim ne bana sormuştur ne de ben ona... Gerekte görmedim, annedir, ne zaman gönlünden geçerse çocuklar verir kendi evinin dengesini bozmadığı sürece, kendi maddi durumun yeterli ise buna karışmamak gerekli.

maaşları varken ve ihtiyaçları yokken para isteyen ailelere de gıcık olurum. sen çocuğunu büyütmüşsün, yetiştirmişsin, evlendirip yuvasını kurmuşsun ne güzel. artık ayrı bi ev o. ne diye gözün hala o maaşta olur anlamıyorum.
anne babanın, çocuğunun parasına hiç kıyamaması lazım. benim annem bekar kardeşlerimden para alır ve onların adına biriktirir ki düğünlerin de kullansınlar. derim anne, oğulların sana veriyo o parayı, harca diye.. gene de kıyıp harcamaz, yine onlara geri verecek düğünde.
ben evliyim, benim paramı kıyıpta almaz, ne zorlukla kazanıyorsun diye. kendi gellirleri bizimkinden daha az olmasına rağmen her fırsatta bişeyler alıp gönderirler sağolsunlar. Allah birlerini bin etsin.
ha sen içinden gelmiştir verirsi, o ayrı. çok mutlu eder insanı bu. annesine para vermek, bişeyler almak.. ama bu zorla isteniyosa ne diyeyim artık.. vicdan meselesi..

Babamın aynen böyle parayı nereye verdiğini bilmememizden mütevellit bu tarz erkeklerden nefret ederim, Allah başa vermesin sırf bu sebepten de boşanırım yani. Yıllarca çok çektim çünkü bunun getirdiklerini, yaşamayan bilmez.

arabayı neden kayınbabanın üstüne aldınız sen altınlarını neden verdin şaşkınlıkla okudum yazdıklarını canım bütün bunlara başta müsade etmeyecektin:20: bunların dışında eşinin senden gizli ailesine para vermesi hiç doğru değil.bence eşini al karşına konuş artık bir aile olduğunuzu kendi geleceğinizi düşünmeniz gerektiğini söyle durumunuz müsaitse bir ev aldır borca sok belki bu şekilde ailesi de para istemeyi bırakır ama evi kendi adınıza alın kayınbaba adına değil tekrar hataya düşmeyin:19:

hay allahım ne sinir bozucu... Işte iyi niyetli aman tatsızlık çıkmasın diye ses çıkarmadığmız şeyler çığ olup üstümüze geliyor ! Sen de altınlarınla nie onların üstüne araba aldırdınki kendi üstünüze alsaydınız arabayı !! Eşinle tartışırsan bu konuda herşey gizli kalmaya devam eder ben senin yerinde olsam onlara üzülüyormuş ve eşimi destekliyormus gibi yapıp alttan allttan işlerdim kafasına!! Böyle kocalara yapılıcak tek şey borca sokmak ev araba vs alıp bence.. Vericek parası kalmasın :9:

ahh cnmmm arabayı aldığımızda eşim gelemedi kyınbabamda kndı adına aldı cok yenıydım bşey diyemedim eşimin kafasına işlemeye çalışıyorum ama kaynanam cok fena bı dediği olmasın hemen yok kalbım sıkıstı yok tansıyonumj çıktııı napar eder yaptırır

hımmmmm buldum eşinizi taksite sokun yani ne bileyim birikiminiz varsa yeterince ev taksidine girin olmadı diyin ki bankadan kredi çekelim ay ay öderiz birikim yapmış oluruz ya da altın hesabı açtırın her ay oraya para yatırın bi sürü şey düşünün en mantıklısına karar verin ortada verilecek para kalmayınca onlarda yüzsüzlüklerini yapamaz heee onu yapamıyosanız da k.v ye arada laf sokun kızım sana söylüyorum gelinim sen anla gibi bi arkadaşım var yeni evlendi kayınvalidesinin durumu çok iyi olmasına rağmen hala yüzsüz gibi kızlardan para istiyolarmış yazık onlarda kıramıyomuş veriyomuş ama kendileri zorlanıyomuş daha evleri de yok ne biçim insanlar var yahu cıt cıt cıt deyin belki üstüne alınır bu arada arkadışınız da helal etmesin hakkını :1::1::47:

bunuda yaptım umrunda değil taksite girmez eşim suan özl sektor odeyemeyebılırım dyıp geçiyoo

arabayı neden kayınbabanın üstüne aldınız sen altınlarını neden verdin şaşkınlıkla okudum yazdıklarını canım bütün bunlara başta müsade etmeyecektin:20: bunların dışında eşinin senden gizli ailesine para vermesi hiç doğru değil.bence eşini al karşına konuş artık bir aile olduğunuzu kendi geleceğinizi düşünmeniz gerektiğini söyle durumunuz müsaitse bir ev aldır borca sok belki bu şekilde ailesi de para istemeyi bırakır ama evi kendi adınıza alın kayınbaba adına değil tekrar hataya düşmeyin:19:
canım soylüyorum çokta güzel konuşuyorum ama kıramıyo onları napıp edip grıyolar beynıne zaten sırf ben bunları soledım dıye artık bana soylemıyo

evli değilim ama bu mevzuları çok gördüm aile içindeki en fena problemlerden biri galiba. bir de söyleyen suçlu oluyor, sanki yaşlı, emektar insanların üç lokmasında gözün varmış gibi muamele görüyorsun :) annemden, çevreden bilirim az çekmedi bu konuda. ilerisi için onun da hoşuna gidecek birkaç yatırım planından bahsederek belki aklını çelebilirsin. ne bileyim sevdiği bir şeyler, hoşuna gidecek ama para biriktirmeyi gerektirecek şeyler. ailesiniz siz onun parası senin paran diye bir şey yok ki yani ortak rıskınızdan, hakkınızdan veriyorsa anası babası bile olsa ortak karar olmak zorunda, olmaz öyle.

Ben bir şeyi anlamadım, ben de eşimden habersiz maaşımdan çok kere anneme para göndermişimdir, o da annesine para vermiştir. Bu konuda eşim ne bana sormuştur ne de ben ona... Gerekte görmedim, annedir, ne zaman gönlünden geçerse çocuklar verir kendi evinin dengesini bozmadığı sürece, kendi maddi durumun yeterli ise buna karışmamak gerekli.

özel sektör dıyorum bi ay alsa obur ay nolucagımızı bılmıyoruz sıkıstıgımız zaman onlardan kurus gelmıyo bıze ama bızden bol bol almasını bılıyolar eğer sizdede sstem böyleyse aferın sna

Su Esim nekadar maas aliyo bilmiyorum yada nerelere harciyor bilmiyorum konularini hayretle okuyorum...yaaa evlilik bu iki insan hayatini birlestiriyor beraber bi hayat paylasiyolar hersey ortak olmasi lazim nasil söylemezler göstermezler hey allahim yaaa...Aileye ihtiyaclari olmadigi halde para vermekte ayri bi olay zaten cok uyuz bi durum evlendirmeyin ozaman oglularinizi ömür boyu size calissinlar yeyin paralarini elin kizini niye yakiyosunuz...sinir oluyorum yaaa...bende cok verdim sözde ihtiyaclari vardi hep bilirdim ama esim gizlemezdi,kavgalarimizda tuzu biberiydi tabiii ama artik kestim esimde kullanildigini anladi...gerci ufak tefek yine oluyo ama artik oda benim vicdanim...ama gizli bisey yok sükürki...

biçok ailede olur, erkekler evlenince aileleri kıymete biner bekarken 5 kuruş vermek pek akıllarına gelmez ama evlenince ailelerine vefa gösterisi yaparlar. ama keşke sizden saklamasa. bence bunu uygun bir dille söyleyin. özel sektörde çalışıyor demişsiniz hep özel sektörde çalışırsa ömür boyu bişey sahibi olamayacakmısınız. sıkmadan bunaltmadan daha da önemlisi hesap sormadan geleceğe yönelik planlarınızı konuşun , sahi hiç konuşmuyormusunuz. şu günün şartlarında paranın çok değeri yok, belkide gerçekten kalmıyordur.

biçok ailede olur, erkekler evlenince aileleri kıymete biner bekarken 5 kuruş vermek pek akıllarına gelmez ama evlenince ailelerine vefa gösterisi yaparlar. ama keşke sizden saklamasa. bence bunu uygun bir dille söyleyin. özel sektörde çalışıyor demişsiniz hep özel sektörde çalışırsa ömür boyu bişey sahibi olamayacakmısınız. sıkmadan bunaltmadan daha da önemlisi hesap sormadan geleceğe yönelik planlarınızı konuşun , sahi hiç konuşmuyormusunuz. şu günün şartlarında paranın çok değeri yok, belkide gerçekten kalmıyordur.

canım gelecek hakkında konuşuyoruz planları var ewimide alıcam dıyo bi taraftan az cok brıkım yapmayada calısıyo ama benı sınır eden onların elınde warken bızden almalarıı hanı durumumuzz cokk daha ıyı olsaydı bıle almaları saçma değilmi neticede glirleri iyi

demek ki kazancı ailesine para verecek kadar çok.
sende ev harcalamarından kısma kısma, kesme... iki üç kuruş fazla kalsın diye asla düşünme.
yahu nedir bu gelinin altınlarına göz dikme durumu, anlamıyorum bir türlü.
kendı kızının kaynanası alsa elınden altınlarını hoşuna gıder mı kayınvalıdenın.
allah gözlerini doyursun, böyle cebınde para olup ruhları aç olanlara ifrit oluyorum
gelinle tartısırlar artık oğlumuz evli, allaha şükür bizimde maddi sıkıntımız yok
mutlu mesut olsunlar onlar, diye düşünmeleri lazım.
işte gelde sinir olma bu aileye.

çalışmıyorsan evdeysen, eşinin para durumu sende olmalı ( sen her şeyi bilmelisin, ne alıyor, nereye harcıyor )
hatta borç verırıken bile sana sormalı ( gerçi borç kimseye verılmez bu devırde, borç vermesıne asla izin verme )

eşinle konuştun mu bu mevzuları?

Son düzenleme:
Bi'de bizim modeli anlatayım da ortam şenlensin kızlar:27:

Geçen annemin babası aradı teyzem önceden rahatsızdı dedem olacak insan şöyle dedi "kızım kardeşine ilaç alcam para çıkışmadı 300 yollasana" (bu arada mümkün olduğunca dede demiyorum 7senedir seslerini bile duymadım annem de sırf Allah korkusundan yüz çevirmez) bizim de 3 çocukla, ev taksitiyle zorlansak da hastalıktır diye annem tam gönderecekken teyzem aradı...

"abla iyiyim ben babam yeni tv aldı ödeyemedi, ondan istiyo":27:

Lcd almış dedeciğim (köydeler bu arada) annem de arayıp baba niye doğrusunu demiyosun hem fazla tv vardı ben sana gönderirdim dedi ve dedemden bomba cümle geldi:

"senin eski g*tlü (çok afedersiniz) televizyonunu mu kullanıcakmışım (tvnin arkasındaki tüpünden bahsediyor) Nitekim göndermediler para falan:9:

Beterin de beteri var valla:19:

demek ki kazancı ailesine para verecek kadar çok.
sende ev harcalamarından kısma kısma, kesme... iki üç kuruş fazla kalsın diye asla düşünme.
yahu nedir bu gelinin altınlarına göz dikme durumu, anlamıyorum bir türlü.
kendı kızının kaynanası alsa elınden altınlarını hoşuna gıder mı kayınvalıdenın.
allah gözlerini doyursun, böyle cebınde para olup ruhları aç olanlara ifrit oluyorum
gelinle tartısırlar artık oğlumuz evli, allaha şükür bizimde maddi sıkıntımız yok
mutlu mesut olsunlar onlar, diye düşünmeleri lazım.
işte gelde sinir olma bu aileye.

çalışmıyorsan evdeysen, eşinin para durumu sende olmalı ( sen her şeyi bilmelisin, ne alıyor, nereye harcıyor )
hatta borç verırıken bile sana sormalı ( gerçi borç kimseye verılmez bu devırde, borç vermesıne asla izin verme )

eşinle konuştun mu bu mevzuları?

konuştum cnm zaten konuştugum için artık bana soylemıyo bu şekılde ıkı tarafıda hosnut ettiğini sanıyo ama benim içim içimi yiyo

Back
X